Hej från flyttkaoset!

Hejsan!

Vi har fullt upp med flytten! Sovrummet är klart bara sopasäckar med kläder som ska in i garderoben. I vardagsrummet är allt på plats men möblerna trängs med en massa lådor samt en hylla, ett bord och en byrå som ska in i Leons rum när de är klart! Förhoppningsvis redan på måndag :-)

Ändrade planer...

Igår när jag och Leon var påväg hem från vår playdate hos Rebecka och Leah ringde Peter och sa att säljarna (vår nya lägenhet) fått förhinder på måndag då de ska skrivas papper och vi ska få nycklarna bland annat. Fick panik för de går inte att ta de senare under dagen då den är planerad in i minsta detalj i princip.
 
Men de blir bättre för oss för vi får nycklarna redan imorgon! =) Dock kan vi tyvärr inte flytta in i helgen då Peter jobbar men på kvällarna hinner vi flytta en och annan låda så går lasset som vanligt på måndag.
 
Nu är de kaos i lägenheten, de står 9 lådor i vardagsrummet, ett par i köket, två i förröppningen in till köket, en i hallen och en jäkla massa som vi flyttat ner i förrådet. Ska ta tag i min garderob när Leon vaknar för han ligger och sover i soffan och jag vågar inte lämna honom och jag vill inte flytta honom till sin säng för då vaknar han säkert bara.
 
Imorrn blir en bra dag, först stan med Cassandra, sen mäklaren och få nycklarna, hem hit och vänta tills Peter slutar jobbet och så iväg till nya lägenheten och kika lite :)

Dagisplats - Check!

Imorse kikade jag mailen snabbt i mobilen och såg att jag fått ett mail från Västerås Stad med ett platserbjudande till Leon. Öppnade filen och såg att Leon kommit in på förstahandsvalet vi hade! Så jäkla underbart!
Känns som om allt ordnar sig nu, behöver inte oroa mig över platsen. Han börjar samma dag som han fyller 1 och jag börjar skolan ungefär en månad innan så de blir lite pusslande men de löser sig.
Har en farfar som erbjudit sig att ha Leon två eftermiddagar i veckan.
 
Måste säga att de har vart otrolig skönt att jag haft kontant med förskollechefen på skola han kommit in på. Min bror går där och min syster gick där så vi var och hälsade på en månad efter att jag sökt platsen och frågade hur de såg ut med kön. Och då var de en innan Leon och sen var de han och han hade mycket stora chanser att komma in men allt berodde på att personalen måste räcka till barngruppen!
 
Leon har fått dagisplats, flyttlasset går om en vecka och jag börjar plugga igen i Januari. Så skööönt att allt löst sig!
 
 

9 dagar....

...kvar till flytt! 9 dagar kvar tills vi lämnar denna lägenhet, den första lägenheten som var vår, mitt första boende "själv" Leons första hem.
 
Jag älskar den här lägenheten, jag älskar närheten till stan, jag älskar allt vi hittils gjort på lägenheten, renoverat köket, tapetserat och målat om i kök, hall och sovrum. Jag måste säga att jag kommer sakna denna lägenhet även om jag är överlycklig över vår nya lägenhet som vi faktiskt äger!
 
Trots att de är längre till stan, men jag är van att åka buss. Bodde ännu längre bort under mellanstadie och hägstadietiden.  Under gymnasiet bodde jag två hus bort bara... Om Leon kommer in på de dagis jag hoppas och önskar kommer jag bli överlycklig. De känns så himla rätt.
 
9 dagar kvar att packa ner de som vi byggt upp tillsammans, de är inte de lättaste när Leon gärna hjälper till men då packar upp istället för packar ner. Ska försöka packa ner så mycket de bara går idag om Leon tillåter. Han får väl leka med tidiningspapprena som han är så bra på.
 
Måste säga att jag LÄNGTAR till den nya lägenheten, de kommer bli så otroligt bra. Leons rum kommer göras direkt, vi kanske har tagit oss vatten över huvudet men de måste går, de får lov att gå helt enkelt. Sen blir de julfirande hos oss, Leons första jul, de kommer bli så underbart!
 
Nää om man skulle se om man hinner packa ner någon låda innan Leon vaknar igen! :)

endast tomten är vaken...

Gissa vad vi har gjort idag? Peter jobbar så när Leon vaknade efter förmiddagsluren slängde jag på honom tomtekläderna och gjorde ett försök till att få någon bra bild på honom i dagsljuset. Gick sådär måste jag säga, men vi gör ett nytt försök imorgon när Peter är ledig också och kan försöka underhålla Leon medans jag tar korten!
 
Leon gav upp efter ett tag och rymde ;)

Buzzadpr - Nestle Min frukt!

 
 
 
Fick hem frukt från Nestle och Buzzador igår.
För er som inte vet vad Buzzador är och vad de innebär får man testa olika produkter kostnadsfritt, de enda man behöver göra är att "buzza" berätta för sina vänner och bekanta vad man tycker om produkten, bra eller dåligt, spelar ingen roll, din personliga åsikt. Dela ut till dem du buzzar med samt rapportera på buzzador.com under tiden du buzzar samt göra en slutrapport.
 
Vi hade mammaträff här igår men tyvärr kom bara en då de andra fått förhinder men Leah som var här fick smaka en här och fick med den andra hem. Leon älskar dem!
 
Vill du bli en Buzzador? Bli medlem HÄR

8 steg...!

Idag på Öppna förskolan tog Leon sina första steg, han har tidigare tagi ett men ramlat innan han hunnit sätta ner foten. Men idag gick han, ett, två.. ramla. Testade igen! Ett, två, tre, fyra, fem, sex, sju, åtta...ramla! Han tog 8 hela steg!
Bildkälla
 
Min prins blir 9 månader på söndag och jag är så stolt över honom! Sen var de träning på hög nivå, då gick han 3 steg flera gånger innan han ramlade. Men jag är förvånad över att han ens lyckades hålla balansen då han inte hade sovit på hela dagen. Han brukar sova en gång på förmiddagen och en på eftermiddagen. Han slocknade i vagnen innan vi ens hunnit gå från Öppna och sover fortfarande.
 
Har slängt ihop en Mjuk pepparkaka som står och gräddas i ugnen! Imorgon kommer mammor och barn hit för att leka och fika! Det är vår onsdagsgrej liksom!

11 Oktober 2012

Vilken dag!
 
Bilden är tagen av Farfar mats igår morse innan prinsen kom hem till oss, men jag vill inte lägga upp en bild som inte är märkt, därav min märkning ;)
 
Igår fick sambon och jag sovmorgon då Leon sov hos farfar och idag slog han upp sina vackra bruna ögon redan klockan 07. Bara upp och leka. Strax efter 8 sprang vi ner i tvättstugan och hoppades att de skulle finnas en tid så jag kunde tvätta ett madrassöverdrag som råkade ut för en läckande blöja och vi ville gärna få bort fläcken så nu var de på tiden att den tvättades, har bara legat och tagit plats här uppe. Hade tur, de var ledigt mellan 07-10 och 10-13 så sprang upp igen, hämtade skyddet och handdukar + lakan, lika bra att passa på när jag ändå är nere.
 
När vi kom upp satte jag igång en maskin här uppe också, för att senare hänga de nere i torkskåpet i tvättstugan och då ta upp skyddet. Blev ett jäkla springande. Två maskiner i tvättstugan och två här uppe. Jag ser botten på vår tvättkorg, den är tom!
 
Upptäckte att Leon har en jäkla massa kläder. Hälften av allt ligger ju oftast i tvätten eftersom de går åt en del åt små barn men nu är allt tvättat. Har även hunnit vika alla mina saker, Leons, och lakan och handdukar och lagt de på rätt plats. Rensat kylen och diskat ur lådor plus allt annat som skulle diskas för att sen förbereda inför kvällens middag.
 
Tur att man har energi. Och man hinner med mycket när man lägger Leon i sin säng när han sover på dagarna istället för att lägga honom i soffan bredvid mig för då sitter jag fast här. Han kan ju inte rulla ur sin säng som han kan i soffan!
 
Sambon ska förbi svärfar på vägen hem från jobbet för att hämta fler flyttlådor så vi kan packa mer ikväll. Hade enorm energi igår men bara två lådor och då kändes de för sent för att åka och hämta fler.

En dag i kärlekens tecken!

Blev ett kort inlägg via mobilen imorse men nu hinner jag sitta här lite grann.
 
Nygifta paret! Bilden är snodd från Facebook så de är inte jag som tagit den.
 
I helgen var vi på bröllop, våra fina vänner Daniel och Pia gifte sig. Vi hade en underbar dag. Leon var med på vigseln, men gillade inte orgeln. Kyrkan var ganska liten och vi satt ungefär i mitten så vi kunde smita lätt ifall han inte orkade sitta still. Precis bredvid vår bänk fanns en lekmatta och lite leksaker. Men när orgeln satt igång blev han superledsen, förstår honom för de var högt måste jag säga. Men han var superduktig.
 
 
Min fin fina fästman som var Toastmaster och vår älskade son i kyrkan
 
Vi blev skjutsade ut till festlokalen och farfar mats och extra "farmor" Therese tog med Leon hem till sig och hade honom hela natten. De hade gått superbra. För min del var de nog skönast att han somnade i bilen så han inte blev ledsen när vi gick. Tyvärr ville han inte äta när han var där, han matvägrade men välling funkade så mat fick han i sig. Sen fick de en tidig uppstigning när han inte ville somna om vid 06, när de är dags för välling medans vi fick sova ut och sov till starx innan 9. Sen kunde jag inte somna om =P
 
Vi hade en supertrevlig dag och kväll, mycket skratt måste jag säga. God mat, god tårta, trevlig folk ja ni fattar. Ska gå igenom kameran och se om jag hittar nån bild på oss två, tyvärr hann vi inte ta en bild på hela lilla familjen innan vigsel eller avfärd mot lokalen. Men någon kan ha fått någon bild på mig och Peter under festen så får kika runt lite.
 
 

Jag älskar dig pappa!

Fars dag igår, fullt ös idag. Leon köpte en bok som heter " Jag älskar dig pappa!" till Peter, lite fyndigt att köpa en barnbok till sig själv som pappa får läsa för Leon. Han fick " Jag älskar dig mamma" i 6 månaders present av gammelfarmor. Tyvärr funkar inte bilden nu.

Jag och LIlleman ska strax kila ner i tvättstugan, har två maskiner med lakan och handdukar där nere samt en maskin klädet här uppe.

1 November

Godkväll!
 
Lilleman har somnat för kvällen och mannen borde vara påväg hem från jobbet inom en halvtimme med lite mat till mig.
 
I förmiddags åkte vi ut till pappa med lite fika och våra sommardäck som förvaras där ute. Vi köpte med oss årets första lussekatter, mumsigt. Var där ett tag och hade de trevligt innan vi åkte hemåt igen och ordnade med lite lunch.
 
Har hunnit med att klicka hem lite julklappar som borde vara påbäg hem till oss vilken dag som helst. De kom även ett paket från goboken till Leon med hela 3 böcker denna gång som sparas till jul, Två av böckerna var med flikar så de känns som att de kan vara bra att vänta lite med dem och tre bonuspaket skadar ju inget. Han får ju paket från goboken nästan varje månad ändå.
 
Nu ska jag kika på New Girl och vänta på mannen =)