Baby


Är sugen på dessa två till vår lilla bebis. Mest Pyjamasen med Ugglorna men tyvörr verkar den inte finnas på Åhlens i stan :(
Blir ju en rejäl shoppingrunda efter jul då kanske något skoj får följa med hem!

Hann inte skriva två inlägg idag, därför sparade jag detta till nu lunchtid för att ni skulle ha något lite roligare att läsa om än min försovning m.m.


Strumpor till lillprinsen!


Kom nyss hem från en Lunch + shoppingtur med Älsklingen och Evelina på Erikslund Shoppingcenter! Evelina behövde strumpbyxor och jag behövde stilla mina shoppingfingrar lite så dessa strumpor till lillprinsen fick följa med hem. Kan tillägga att han hade två par strumpor sen tidigare som de även visade sig när jag kom hem var för 1-2 månader typ.
Så dessa är mini, mini!








Julklappsshopping!

Godmorgon mina kära!

Idag är jag ledig från praktiken, så sjukt skönt att ha en extra ledig dag. Anledningen till detta är att de är stängningsdag på skolan så jag klagar inte! Sambon är också ledig så de kunde inte bli bättre! Igår köpte vi ju en ny gran som ni såg i förra inlägget. Jag vill pynta den nu i alla fall med ljus får se om vi hinner med de i eftermiddag!



Vi hann även med en tur på Ikea där de blev lite julklappsshopping ;) En stor full kasse blev de i bara julklappar, köpte bara två girlanger till oss själva att ha i fönstret i köket! Blir skoj sen att slå in allting bara!! Vet någon som blir bortskämd i jul I alla fall!! (och ja jag kan skriva det här för den personen vet väl inte ens om att min blogg existerar) Tror faktiskt att jag är klar med Alla mina julklappar nu! Helt sjukt och December har inte börjat än! Har en liten kvar dock till ett julklappsbyte men alla andra är klara!

Ska väl hoppa in i duschen nu för kl 13.00 blir de lunch med Evelina :)

Kom hem med en julgran idag när vi skulle ...

foto0189_001 (MMS)

Kom hem med en julgran idag när vi skulle in snabbt på en affär och köpa en liten julklapp! De var bra pris plus 20% rabatt November ut så vi passade på! Hade tänkt vänta med att köpa en ny till efter Jul men vi kunde inte motstå! Såklart bara råkade vi bygga ihop den för att se hur de skulle se ut så nu får den stå här! Dock opyntad ett tag till! Skulle plockat fram julgranen till Lucia och bara haft ljusen i och sen pyntat den någon dag innan jul så vi gör väl så om vi kan hålla oss! Hehe


Born in 2012


Så sugen på att klicka hem den vita med blå text till lilleman! Supersöt tröja, hade dock helst sett att de var en body men har jag tur kommer de in liknande här i stan på t. ex H&M annars kommer jag klicka hem den!

Vilken är din favorit?


2011-11-28

Godmorgon!

Igår kom första snön men tyvärr var de för varmt för att den skulle lägga sig och nu är de blött och äckligt igen! Jag som hade velat ha snö, några cm i alla fall och någon minusgrad.



Praktik idag igen och älsklingen har lovat att skjutsa mig, de tackar och bockar man för. Så jag ska fixa lite frukost om en stund till oss och väcka honom tänkte jag! Blir väl till att tända första ljuset här hemma då jag ville vänta tills han var hemma igår och när vi väl satt oss ner för att äta glömde vi helt bort de ;) Men de blir ju mysigt med tänt ljus på morgonen istället!

Ja praktik till 15 och sen är de till att pynta lägenheten som gäller! Har fixat ett inlägg som kommer upp som vanligt vid lunch!

Vinn 3 böcker från Glimra hos Linda Blom



Gå in här för att vara med och tävla [LÄNK]


Pysselstuga!

Nyduschad, mat i magen och ska väl gå in i köket igen och fixa klart där inne. Har bytt gardiner än så länge, från transparanta gröna till vita. Ska pimpa dem med antingen ett filthjärta om jag orkar sy. Maskinen står ju faktssitk framme fortfarande. Annar blir de med någon julkula bara.

Det svåra är vårt lilla fönster vi har ovanför diskbänken, gardinen vi hade innan hade jag sytt av samma tyg som de andra fönstret så de var en liten kappa. Men får kika i linneskåpet och se om vi har något som passar!



Har även sytt 1 julstrumpa, två kvar sen är jag klar. Jag och älsklingen måste ju ha en varsin och såkart gör jag en till Bebis också när jag ändå håller på att sy till oss!

1a Advent!

Åkte ju till mamma igår och bakade, ryggen tog stryk kan jag säga! Men vi fick massor med lussekatter (2 plåtar) Lussebullar med vaniljfyllning (2,5 plåtar) & nästan 3 plåtar med pepparkakor!
Plockade även fram jullådan så mamma pyntade lite hemma hos henne och vi ska fixa de här hemma imorgon för ikväll ska vi till Svärmor på Adventsfika!




Peter kom över på kvällen efter jobbet, då åt vi Tacos och sen blev de fika med glögg!


Fixade klart vår Adventsljusstake i Fredags såhär blev den. Fatet och siffrorna kommer från Gekås, kostade 20kr, stenarna köpta jag också på Gekås fast förra året för 15 kronor om jag inte minns helt fel och ljusen kommer från City Gross!

Ska vänta till ikväll tänkte jag med att tända de första ljuset så att Älsklingen också får vara med!


Två plåtar lussekatter och två och en halv...

foto0186 (MMS)

Två plåtar lussekatter och två och en halv plåt lussebullar med vaniljfyllning! Syrran håller på med pepparkakor, och har hittils gjort 2,5 plåtar blir minst 3 hela!! Ryggen värker kan jag tala om och då har jag ändå suttit och gjort de mesta för att skona ryggen lite!


Hej! Sitter just nu på bussen påväg till m...

Hej! Sitter just nu på bussen påväg till mamma. Ska baka lussebullar och pepparkakor idag! Så ryggen är väl helt slut ikväll! Igår när jag kom hem från praktiken sydde jag upp våra dardiner vi har i vardagsrummet, bara enkla vanliga men de var för långa så passade på nu inför jul att sy upp dom. De var nästan 10 cm för långa! Så när älsklingen kom hem var alla gardiner sydda och 3 av 4 upphängda och strukna. Så jag streök de sista imorse innan jag åkte så nu har vi gardiner som inte släpar i marken. Dock är de gardiner vid ena fönstret kortare än de andra. Huset är snett så de får vara så plus att fönstrena är på två olika väggar så de syns inte supermycket! Vads ska ni göra idag?


Vecka 29 (28+0)

 

Bild tagen 28+1

Barnet:

37 cm och cirka 1.2 kg.

Barnet kissar och dricker 0.5 liter fostervatten varje dag. Dess huvud är stort i förhållande till resten av kroppen och det är fortfarande magert utan underhudsfett. Än kan det fritt ändra
läge och slå kullerbyttor i mammas mage. Det är vanligt att barnet vid den här tiden
sparkar mycket men en del barn är mer stillsamma än andra.

 

Mamman:

Åderbråck

Om du är stressad eller upprörd reagerar barnet troligen på de stresshormoner som frigörs och cirkulerar över till barnet via moderkakan. Prova att lugna barnet genom att ta några lugnande
andetag och slappna av. Prata lugnande, stryk över magen och rör dig mjukt så kommer de flesta barn till ro igen. Precis som efter födelsen. Det är högst individuellt hur stor mage du har. Även om måttet på tillväxtkurvan ligger högt så behöver ditt barn inte vara särskilt stort. Det växande barnet blir allt mer utrymmeskrävande och pressar dina inre organ åt sidan. Livmodern trycker
nedåt mot de stora blodkärlen. En del kvinnor får synligare, mer markerade blodkärl på benen och i ljumskarna. Hos en del gravida uppstår åderbråck eller hemorrojder. Riktigt stora åderbråck
försvinner inte av sig själv. Det går i så fall att operera men inte förrän det har gått några månader efter förlossningen. Några blir bara mer svullna i benen och i fötterna när vätska från de överbelastade blodkärlen tränger ut i vävnaderna. Är det besvärligt kan det hjälpa att sitta en
stund med benen i högläge. På Apoteket finns särskilda stödstrumpor att köpa.
De underlättar återflödet av blod från fötterna och uppåt.

Egna tankar:

Mår fortfarande otroligt bra, känner mig inte speciellt gravid förutom att magen är i vägen ibland ;) Får ont i ryggen fortfarande de dagar jag verkligen överansträngt mig men de kommer inte lika fort som tidigare. Kramp i vaderna är något jag börjar få titt som tätt nu på nätterna, gör så ont så jag vaknar. Inte skönt!
Han är mer och mer aktiv nu även under dagarna när jag rör mig men de är fortfarande mest på kvällarna när jag tar de lugnt eller ska sova och ligger ner!

Längtar efter att vår lilla prins kommer till oss!


Godmorgon!

Godmorgon!

Hoppas allt är finemang med er! Jag är lite trött men inte så farligt som jag trodde att jag skulle vara. Off to praktiktiken vid 06.40 och sen blir de en heldag innan jag slutar! Blir raka vägen hem för här ska sys gardiner. Eller snarare gardinerna ska sys upp, har dem redan uppe, för vi orkade inte vänta tills jag kunde sy skiten men de ska göras. Sen ska vi ner i förrådet ikväll och ta upp jullådan, eller snarare adventslådan och se vad vi har för smått och gått i den.

Någon stjärna ska upp, någon ljusstake och så måste vi bestämma om vi ska ha en lila och silver gran i år eller röd och silver! Har lite lila kulor vi köpte efter jul som vi tänkte använda i år. Nästa är blir det i alla fall en traditionell röd och silvrig gran!

Lägenheten skulle även behövas tas om hand om lite grann, lite saker som ska ner i förrådet och sådär men de får sambon ta, de tunga grejerna i alla fall ;)

Ska ni ha någon "crazy" färg på pyntet i år eller kör ni traditionellt?

BM Besök v. 28 (27+4)



Var ju hos barnmorskan igår igen och fick träffa en ny då min har typ 4 veckors semester, vilken lyx! Hoppas hon är på ett varmt ställe ;)

Den "nya" var trevlig och sådär, lite stissig och sen känner jag min ordinarie barnmorska och hon känner mig så de var lite jobbigt men de gick toppen ändå. Blev blodprov, dock i fingret denna gång, de tackar vi och bockar för! Dock sved de till mer än i armen, men jag är ju betydligt känsligare nu och de svider fortfarande när jag kommer åt där hon stack. Hahah!

Hon mätte och kollade järnvärde, blodsocker, bebis hjärtljud m.m. Allt såg finemang ut, förutom de där förbannade järnvärdet, på gränsen till blodbrist sa hon!! Happ bara pina i sig de där tabletterna då! SF-måttet sa hon kunde diffa lite då barnmorsker mäter olika, men enligt hennes beräkning och förra gångens följde bebis sin egen kurva!

Han var även livlig under tiden hon lyssnade på hjärtljuden, flyttade sig hela tiden för vi fick leta efter hjärtljuden flera gånger. Heheh men detta var inte något jag kände av, när han flyttade sig alltså. Kan ju ha med att jag har moderkakan i framvägg och tydligen kunde de ta längre tid för mig att känna sparkarna då men jag hade tur och fick känna redan i vecka 18!


2011-11-24

Godmorgon!

Frukosttajm. Så kul att några av er svarade på "Vem är du inlägget", någon visste jag redan vem de var och några andra vart helt okända men välkommen. Roligast måste väl vart en tjej som jag lekte med för ca 10 år sen som flyttat till Seattle och jobbar som Au pair!

Lovar at svara på kommentarerna så fort jag kan, men brukar faktiskt prioritera att skriva ett morgoninlägg och även lunchinlägget såhär tidigt på morgonen och då hinner jag inte. Behöver även sömnen så de blir lite tight om tid!

Helt otroligt att de redan är Torsdag, imorrn är de fredag och sen är de helg igen! Jag har därmed gjort mer än halva min praktik! Skönt! Börjar komma in i de nu, men de finns fortfarande tillfällen där man känner sig överflödig!

Sambon jobbar sjuka tider idag/natt 04.20 till 08 så jag får ingen skjuts till praktiken men de blir till att jag slipper ta bussen hem och de är värst, på morgonen tar de 30 minuter från de att bussen går härifrån tills de att jag kliver av på praktiken, då har jag även bytt buss på centralen och stått och väntat på den andra bussen mellan 5-10 minuter. Hem går bussarna kasst och jag hinner precis alltid missa min buss från centralen och den går bara 3 gånger i timmen medans den andra bussen går 5-6 gånger i timmen!

Hoppas ni får en trevlig dag så hörs vi senare!

Lite bortskämd av sambon <3



Efter praktiken drog vi med Evelina och Patrik till Espresso House och sen blev de lite kik i gallerian. Peter tvingade in mig på Citybird för att testa skorna ovan och de var supersköna och så jävla snygga!

Om jag lovade att använda dem på julbordet fick jag dem om jag ville ha dem! Vilken tjej tackar nej till ett par snygga klackar! Var väl inte ens inne i butiken i 5 minuter ;)

De är dock betydligt rödare i verkligheten och passar perfekt till jul!


Vem är du?

Mitt läsarantal håller i sig även fast jag är skitdålig på att blogga. Försöker ju ha minst ett inlägg per dag vid lunch som jag tidsinställt just för att på kvällarna är jag så slut så jag ibland glömmer bort bloggen. Så nu får ni helt enkelt svara på lite frågor isället! ;)


Vem är du?
Varför läser du just min blogg?
Vart bor du?
Hur gammal är du?
Bloggar du? Om vad i så fall


Kom igen och svara nu skulle vara skit kul att veta vem just du är! :)

[Tidsinställt inlägg]


Godmorgon!

Hej!

Sitter här som vanligt och äter frukost, eller ja brukar väl äta ca 30 minuter tidigare men då sambon är ledig idag får han skjutsa mig till praktiken så jag slipper ta bussen, skönt! Vädret suger bokstavligt talat, de är blött och jävligt! Hoppas de blir finare om någon timme för vi ska vara ute med ungarna på förmiddagen vad jag vet, eftermiddagen är väl lite obokad än så länge. Men att stå ute i 3 timmar i regn är jag inte så taggad på. Tycker de kan bli minusgrader och komma snö istället! Skulle vara fint sådär till första advent på söndag!

Direkt efter praktiken ska vi till Barnmorskan och mäta och ha oss, ska träffa en ny denna gång och jag hoppas hon är lika snäll och mysig som min ordinarie barnmorska är. Som t.ex vet att jag hatar nålar och frågar om jag  vill ligga eller sitta och som faktiskt lyssnar på vad jag vill utan att köra sitt eget race. Tror säkert de går bra :)

Nee ska plocka ihop alla papper jag behöver ha med mig och göra mig klar! Gå in i sovrummet igen och se om han somnade om eller om han ligger vaken :)

Nytt till Bebis



Denna tröja kom till Prinsen igår med posten i samma paket som klänningen! Har länge spanat på den och när jag såg att storlekarna började ta slut passade jag på att klicka hem den, hade även en rabattkod så jag fick den för halva priset!


2011-11-22

Godmorgon solstrålar!

Ska strax kila till bussen men tänkte bara önska er en godmorgon och hoppas att ni har sovit gott! Har slängt upp ett inlägg som kommer under dagen, strax efter lunch!

Idag ska vi vara ute i skogen hela förmiddagen känns väl sådär när vädret inte är på topp, de är blött och jäkligt men inte superkallt så vi får hoppas att de inte börjar regan bara!

Natten har vart otroligt lång, vi la oss i sängen redan 19.30 och låg och snackade och jag jävlades lite med bebis, ville att han skulle sparka men han var envis och ville inte förens jag gav upp och tänkte sova. Sambon somnade ganska snabbt efter att vi slutat prata sen vaknade jag till flera gånger vid 23, 02 & 04. Hade ju en sambo som skulle upp vid 02.30 så vaknade till där och sen hade jag själv larm på 04, för att veta att jag har en timme kvar att sova men jag sov på till 05.30 skönt att kunna göra de utan att stressa! ;)

Nej nu ska jag plocka ihop de sista och kila ner till bussen!

Ett varmt skönt bad senare!

Kom nyss upp ur ett varmt skönt bad. Både bebis och jag älskar att bada i badkar i alla fall. Hans pappa däremot trivs som fisken i sjön också men där är jag inte alls lika sugen på att bada. Så kallt ju ;)

Älsklingen kommer hem om en stund så jag ska väl hoppa i några kläder, blir väl myskläder och börja med maten. Blir enkelt ikväll, fickpinnar, potatismos och ärtor! Kvällen kommer spenderas i sängen, Peter börjar redan 04.20 imorgon och jag ska ju upp vid 5 så vi skiter nog i tv-tittande och ligger nerbäddade och pratar om framtiden och bebis :)

Alltså blir det inget mer bloggande idag men vi hör imorrn!

Shopping till mamma!


Klickade hem denna förra veckan och nu kom den. Var osäker på storleken då kulan ska få plats också men 38 blev perfekt. Hoppas att jag inte växer så mycket på två veckor så jag fortfarande kan ha den ;) Hahah ne men kjolen är ju fluffig så de är inga problem.

Slänger upp bild på de jag köpte till bebis imorgon :)


Hejsan hoppsan!! Står just nu på centralen...

Hejsan hoppsan!! Står just nu på centralen och väntar på bussen fick sluta 40 minuter tidigare så de är skönt att komma hem innan 16 för en gångs skull. Fick även ett sms från H&M att jag hade ett paket att hämta ut. Perfekt, får hoppas grejerna jag beställde är bra! Visar såklart bilder när jag kommer hem!


Svar till Sofi!

"grattis till din graviditet :) vad mysigt, önskar jag med kunde bli gravid snart. det verkar ta tid för mig,. hur lång tid försökte ni?"

Fick denna kommentar för ett tag sen och då användaren tyvärr inte lämnade mail eller bloggadress svarar jag såhär istället.

Svar:

Vi försökte faktiskt inte alls, vi hade planerat att vi skulle gifta oss 7 Juli 2012, kyrka och lokal m.m. var bokat. Men så började vi ana, eller rättare sagt Peter, jag var säker på att jag inte var gravid alls men mensen var sen, visste inte exakt vilken dag den skulle komma men hade ett hum och visste när senaste var så när de hade gått 2 veckor över tiden så köpte han test och så fick jag helt enkelt testa. Ville verkligen vara gravid men var helt säker på att de inte skulle vara ett plus alls. För tidigare under året har mensen vart sen några 2-3 dagar och då har jag hunnit testa innan och inte vart de.

Alltså, detta var inget vi planerade, jag käkade p-piller, hade inte vart sjuk innan eller så och jag hade då ätit dem i 5 år och inget hade strulat! ;)

Nu skiter vi i bröllopet, eller ja vi tar de när de kommer helt enkelt och så väntar vi vår lilla prins 18 Februari! <3

Vi hade planerat att vi skulle försöka efter bröllopet, så barn fanns med i planeringen dock ett år senare men är superlycklig och nu fokuserar vi 100% på vår lilla bebis och bröllopet tar vi sen!

Hoppas du fick svar på din fråga, lycka till och fråga gärna om de är något mer du undrar Sofi! =)


Godmorgon solstrålar!

Godmorgon!

Har inte ens vart vaken i en timme än och kan faktiskt säga att jag var inte lika mycket Zombie idag som jag var i princip varje morgon förra veckan. Dock såg jag nog ut som en mullvad när jag kom ut ur sovtummet och älsklingen hade tänt i hallen. Från kolsvart till mycket ljust hahah.

Praktik idag igen, påbörjar vecka 3 av 5 vilket betyder att på onsdag har jag halva tiden kvar. Känns både skönt och inte, trivs inte med de tidiga mornarna och långa dagarna (när vi hade ordinarie schema i skolan gick vi bara tisdagar och torsdagar) antagligen då jag inte är van än helt enkelt.

Trivs otroligt bra och man lär sig mycket men för mig som redan läst 50% av denna termin och gjort praktiken som förra terminen låg på 3 veckor nuvarande 5 har redan klarat målen så tektiskt sett behöver jag inte vara där, men då får jag inga poäng ;)

Hoppas vädret håller i sig då vi är en "I ur och skur förskola" dör man inte av lite vatten tydligen. Jag är nog som en katt, hatar att vara blöt så jag hoppas på sol och kallt, måste de regna låt de i så fall snöa! ;)

Lussebullar!

Kom nyss hem från Pappa och Berith, åkte ut dit och käkade lunch och satt och snackade skit i flera timmar ;)
Åkte förbi ica och köpte lite lussebullar, årets första blev även en chokladask och en flaska glögg! Ska åka hem till mamma om en stund och hon hade inget fika så vi fixade de. Kommer bli supergott med lussebullar!!


"För att jag älskar dig!"


Fick detta halsband och örhängen av min fina älskling idag helt utan anledning eller som han sa "För att jag älskar dig"  Superfina, dock blev inte min bild nå bra jag tog med kameran så fick ta produktbilden som ni ser blev ganska liten!

Strax ska vi åka och shoppa lite godis innan bion börjar 20.45


Ikväll blir de Breaking Dawn - part 1!

Beställde nyss hem två julklappar och då passade jag även på att i samma beställning beställa några kort. Har tagit kort varje vecka sen vi plussade och tänker göra ett fotoalbum med min graviditet. Bild varje vecka, lite info om vad som hänt den veckan och sådär. Tror de kan vara kul för mig att ha kvar och jämföra med nästa barn.

Ska beställa resten av graviditeten när bebis är ute tänkte jag men har något att pyssla med nu ett tag ;) Känns även skönt att en hel del julklappar är påväg hem till mig. Köpte även en idag innan vi drog ut till björnön och tog en promenad!




Nu blir de till att kika på Eclipse för ikväll ska vi se Breaking Dawn - part 1 =)


Vecka 28 (27+0)



Barnet:

Cirka 35 cm lång, vikten ca 1100g.

Barnet växer och ställer allt högre krav på mammas kropp. Kontakten blir intensivare och känns närmare. Puffar du lätt på magen kan du ibland få en puff tillbaka. Det kan också sparka till som en reaktion på höga ljud, även om fostervattnet dämpar något. Barnet ökar i vikt med ungefär 27 gr/dag och det har börjat drömma. Man vet att det har utvecklat sin förmåga att minnas. Lungorna mognar för varje dag och andningsövningarna blir mer frekventa. Från graviditetens sjunde månad är barnets tillväxt framför allt beroende av dess förmåga att producera insulin. Insulinets uppgift är att göra det möjligt för kroppens celler att ta upp socker som cirkulerar i blodet efter en måltid. Cellerna utnyttjar sockret som energi, antingen förbränns det eller lagras.
Inget fett behöver då brytas ner och på så vis hjälper alltså insulinet barnet att lägga på hullet under de sista graviditetsmånaderna.

Mamman:

Mindre plats för lungorna

Många kvinnor upplever att de nu blir mer känsliga och får humörsvängningar som de inte känner igen. Det är helt normalt. Situationen du befinner dig i är både känslomässigt överväldigande och
fysiskt belastande Ha överseende, sköt om dig på bästa sätt och berätta för din partner om dina tankar och känslor. Det är en spännande tid för er båda och det är viktigt att ni gör varandra delaktiga i det som sker. Kanske känns det verkligare nu för dig som snart skall bli pappa? Det är påtagligt att det är ett litet barn som rör sig där inne och du kan säkert känna hur barnet rör sig när du håller handen mot din kvinnas mage.

Egna tankar:

Längtar och längtar så mycket efter bebis nu!! Är superglad att han är en sån snäll bebis när jag har praktiken så jag slipper tryck och ha ont. Tycker de räcker med att jag får halsbränna nu nästan exakt samma tid varje dag 14.30-15.00 sätter de igång ;) Annars mår jag faktiskt superbra om man tänker på graviditeten, lite trött och sådär men de är ju inte så konstigt!


Viktuppgång hittils: + 5 kg
Magens högsta punkt: 96cm + 1cm sen förra veckan
(detta är bara ett mått jag tar för egen skull för att se hur magen faktiskt förändras, sen kan ju måtten var väldigt olika beroende på hur bebis ligger!)


Scones!

Godmorgon!

Vaknade för en halvtimme sen och var för pigg för att kunna somna om så jag gick upp. La mig i soffan med täcket och slog igång tvn. Älsklingen vaknade till och jag frågade honom om han var trött, fick till svar "klockan är 8 en lördag ja" Hahaha jag är ändå ganska pigg, för pigg för att somna om i alla fall.

Funderar på att göra en mysfrukost till oss med nybakade scones, de skulle vara supergott, länge sen vi åt de också. Framförallt var de länge sen vi åt frukort tillsammans eftersom att han jobbar varannan helg!

Nee ska göra slag i saken hoppas att han inte vaknar innan jag är klar bara ;)

Längtar till julen!!

Direkt efter praktiken drog vi ner på stan och hämtade ut våra biobiljetter, ska se Breaking Dawn imorgon och sen direkt vidare till Ikea. Köpte två polarvide filtar en vit och en röd. Här ska julpysslas! Ska sy julstrumpor först och främst och sen hittade jag faktiskt lite rolig julinspiration i en gammal tidning jag hade hemma så ska sy en massa hjärtan i samma tyg och göra girlanger och hänga i tillsammans med våra vita gardiner! Kommer bli grymt!!

 


Längtar som satan till julen måste jag säga!!
Nästa år då kommer jag vara ännu mera julgalen än i år, då vi har en 10 månaders bebis som ska fira sin första jul! Mys! <3


Godmorgon!! Sitter just nu på centralen oc...

Godmorgon!! Sitter just nu på centralen och väntar på den andra bussen till praktiken! Var ganska svårt att ta sig upp imorse men den värsta värken är faktikst över, får hoppas att den inte kommer tillbaka under dagen! Älsklingen ligger fortfarande och sover, ville också stanna kvar i sängen men idag är de fredag och vi ska till biblioteket på praktiken och låna nya böcker så då går hela förmiddagen åt till de och eftermiddagen bör gå ganska fort och sen är det HELG! Ska ni göra något speciellt i helgen?


Blev lite shopping idag!


Efter föräldragruppen passade jag på att kika i en butik om den hade de jag sökte och japp den fanns så den julklappen fick följa med mig hem. Klickade även hem Några fler julklappar, känns skönt att ha kommit igång vill inte stressa sen i sista minuten. Hittade en toppengrej att lägga i älsklingens julstrumpa ;)

Kom nyss på att jag helt hade glömt att jag tänkte sy julstrumpor eftersom vi inte har några här hemma och så måste jag ju såklart sy en till liten i magen också! Får helt enkelt brodera namnet sen eller sy klart allt förutom den sista sömmen så jag kan fixa namnet sen!

(Detta är faktiskt inte de första julklapparna jag köper för i år, köpte till mina småsyskon nere i Ullared)

Har ni börjat med julklapparna än?


Är död, har värdens jävla smärta i halva r...

Är död, har värdens jävla smärta i halva ryggen, vid skuldran och axeln. Vilket resulterar i att ena armen inte går att använda för de gör så jävla ont! Är död med andra ord! Slutade tidigt på praktiken och är strax på stan för att möta upp Mathilda för att köpa lunch, blir Subway och sen blir de föräldraträff 13,15 sen ska jag hem och dö bokstavligt talat! Bada och ligga i sängen för att få bort smärtan!!


Svar på tal!



Fick denna kommentar av en läsare, dock lämnade hon varken mailadress eller bloggadress så svarar såhär istället!

Svar: Jag läser också första terminen, läste "lek, lärande och utveckling" en termin först men valde att byta redan nu för att slippa komplettera sen och ha mig. Pluggar på Mälardalens högskola och min undervisningsort är Västerås :)

Va roligt att du också ska ha barn grattis!

Har du en blogg eller mailadress kommentera gärna igen! :)


Hur mina dagar ser ut!

Godmorgon!

Jag tvärdog igår när jag kom hem från praktiken så jag orkade faktiskt inte uppdatera. Händer liksom inget roligt att skriva om. Dagarna är likadana, upp tidigt som fan (5.00), buss till praktiken, praktik hela dagen. Gå till bussen, missar anslutningsbuss på centralen med någon minut, vänta 20-25 minuter på nästa, bråka med gamla tanter på bussen (tydligen har vissa svårt att flytta på sig när man ska av och tycker att man ska hoppa över dem när man sitter längst in. Tyvärr lilla tant jag är inte lika smidig som ett halvår sen och kulan kanske inte syns med jackan!)

För att komma innanför dörren helt slut nästan exakt en timme efter att jag slutat praktiken, lite tv-tittande och sen matlagning tills min älskling kommer hem! Han kommer hem, äta mat, kika på tv och snacka skit. För att sen dö i sängen kl 21 av utmattning!!

Såå ni förstår att de finns liksom inte så mycket att skriva om. Ska försöka fixa blogginlägg som jag kan tidsinställa och ha ett sånt minst varje dag.

Ikväll däremot ska jag faktiskt ner på stan och träffa Mathilda direkt efter praktiken för en fika och sen ska vi träffa vår föräldragrupp uppe vid sjukhuset (förlossningen?) och kika på ett bildspel, är lite inte och så om hur lokalerna ser ut och sådär. En digital rundvandring ;) Så de blir en lång dag. Kommer väl tvärdö när jag kommer hem!!

En helvetes natt och en lika rolig morgon!

Godmorgon!

Sitter här med en skål yoghurt, en kopp te och ett glas med järnberikad juice. Får tyvärr inte i mig järntabletterna så får dricka juicen istället och hoppas på att järnvärdet går upp. Har haft en helvetes natt, vaknade vid 01.00 och hade extrema smärtor vid revbeben (samma som i lördags), upp på toa för att sen lägga mig igen och tycka synd om mig själv. Gjorde sjukt ont. Somnade tillslut tack och lov och vaknade till vid 4. Då Peters larm ringer och jag skulle haft mitt första larm, då vet jag att de är en timme kvar tills jag måste gå upp.


Då hade min telefon stängt av sig själv, helt död var den så fick ta ut batteriet innan jag kunde starta den igen. Ställde larmet på 5 och somnade om. Kom väl upp ur sängen runt 5.15 och var en Zombie! Vid såna här tillfällen önskade man att man hade gått och lagt sig klockan 8 igårkväll. Men hur skoj är de att gå och lägga sig klockan 20 när sambon kommer hem från jobbet 18.30?

Skulle öppna youhurten och de är en sån med skruvkork och så har den en plastbit som man liksom river bort, ne den funkade inte, den gick av och då fick de bli en grillkniv för yoghurt skulle jag ha. Får ett hål, slinter och skär sönder tummen! Ser ut som en 3-åring. Har plåster på båda tummarna!

Får se om dagen blir bättre, hoppas verkligen de och jag överväger att sova tidigare ikväll hur tråkigt de än är. Alternativt vila på eftermiddagen när jag kommer hem fast hur troligt är de att man somnar vid 22 om man tar en powernap vid 16?

Hoppas ni har haft en bättre natt och morgon än vad jag har haft! Kram

Choklad är bästa trösten!

Hej!

Kom nyss hem från praktiken, missade självklart andra bussen precis på centralen så var lite bitter. Skulle ändå in på ica här hemma när jag kom hem så passade på att köpa en Dubbel Nougat som tröst att jag missade bussen och att min ena axel inte mår bra alls. Börjar tro att jag fått en knut där, får skitont efter ett tag när vi är ute med barnen så de måste ju vara något sånt!


Ska strax hoppa ner i ett varmt bad och ta hand om mig själv lite grann. Älsklingen slutar inte förens vid 18-tiden så ska försöka ha maten någolunda klar när han kommer så vi kan åka och handla sen. Måste fylla på i skåpen här hemma! Varför jag inte handlade på ica här är för att de är en ica nära och den är svindyr. De går att köpa något litet ibland mjölk t.ex. men att storhandla där? Neee!

Pyjamas från Kappahl

Har spanat på dessa pyjamaser ett tag och är så sugen på att köpa dem. Dock är de snart jul och mamma blir galen på mig för att jag köper en massa bebiskläder så ska väl ha lite förbud ett tag ;) Har däremot två rabattkuponger på 20% rabatt från Kappahl som faktsikt gäller till sista juli om jag inte minns helt fel!



De kostar 169:-/179:-

Har ni inte beställt Allt för föräldrars gravidpaket tycker jag att du ska göra de här [LÄNK]! Helt gratis och då får du bland annat en gratis body från Kappah och även 20% rabattkupongen jag fått :)


2011-11-14

Godmorgon!

Har väl nästan vaknat till, har vart em zombie sen jag kom upp ur sängen för typ 45 minuter sen! Är helt slut och skulle helst sova tills imorgon men de är bara upp och hoppa för de är praktik om 1,5 timmar och jag måste göra mig klar!

Svinkallt idag så de blir dubbla lager kläder och mössa när vi är ute med barnen ska passa på att ta med ett par varmare vantar också!

Har tidsinställt ett inlägg som kommer upp vid lunch så ni blir inte helt utan mig!

Ugnbakad lax med vitlökskryddat creme fraichetäcke!


Bild från tasteline!

4 portioner

4st Laxfile, portionsbitar

ca 4dl creme fraiche
ca 1 dl mjölk
1-3 vitlöksklyftor
vitlökspeppar
salt

Sätt ugnen på 200 grader, lägg fisken i en form.
Blanda creme fraiche och mjölk tills den får en bra koncistens (välj själv)
Blanda i lite salt och valfri mängd vitlöksklyftor. Smaka av så de känns bra.
Blanda sedan i lite (ca 1 tsk) vitlökspeppar och häll över fisken.

In i ugnen i ca 20 minuter! Njut med valfria tillbehör, t.ex. Kokt potatis och sallad.

Vi valde att äta fisken med bara tomat och gurka till!



Varför vi valt att käka utan potatis, pasta och ris denna vecka beror på att Peter har börjat med GI och då orkar jag inte göra ett extra tillbehör till mig. Däremot käkar jag kolhydrater till lunch och så på praktiken, men till middagen orkar jaag inte ställa mig och koka lite ris bara för att ;) Så ni behöver inte bli oroliga <3

Söndag!

Godmorgon!

Redan söndag, uscha! Skulle behöva ha minst en ledig dag till för att kroppen ska återhämta sig efter veckan. Bara bita i de sura äpplet och pallra sig upp imorgon! Såklart tycker jag praktiken är rolig men då jag redan läst ca 50% av den här kursen varav redan fått betyg på praktiken så hade jag kunnat tillgodoräkna de betyget men valde att plugga 100% för att behålla lån m.m. Alltså är de bara upprepning för mig och de är skitbra men kroppen är så trött! Sen känner man sig lätt överflödig just för arr vi ska lära oss och observera, vi ska ju inte göra de andras arbete men testa på och så.

Smärtan försvann igår tack och lov, annars hade jag begravt mig i sängen en vecka!

Passar på att gratta Världens bästa Pappa Micke och blivande Pappa Peter på Farsdag! <3

Svar från frågestunden!

Hur orkar du med skola/jobb nu under graviditeten? Jag var helt slut?
Svar:
Den här terminen har jag bara haft skola 2 dagar i veckan och resten av dagarna har vart dagar som inte är schemalagda men en del plugg har ju såklart gjorts ändå. Har praktik nu i 5 veckor, har klarat av 1 hittils och de är kämpigt. Upp tidigt jobba 7 timmar i sträck (ingen rast) och sen hem, tar ca en timme hem för bussarna klaffar inte. Så när man kommer hem där vid 16-tiden är jag helt slut. Får hoppas att kroppen klarar av hela praktikperioden utan större problem.

Sista kursen som börjar direkt efter praktiken och som pågår till 15 Januari är än så länge också planerad på 2 dagar i veckan och då har vi en hemtenta och en gruppuppgift, alltså kan jag jobba mycket hemma om kroppen säger ifrån!

Var bebis planerad?
Svar
: Nej, för er som inte vet de så planerade vi att gifta oss 7 Juli 2012 men vi blev gravida istället och då har vi valt att skjuta på bröllopet för att lägga 100% energi på bebis! Vi har aldrig ångrat oss ett enda dugg att vi valde att behålla bebis!!

När kommer du vara färdigutbildad förskollärare?
Svar:
Om allt går som de ska kommer jag läsa sista terminen hösten 2015 alltså är jag färdig i mitten av Janauri 2016! (höstterminen går in ca 2 veckor i Januari) Då kommer vår lilla plutt alltså vara nästan 4 år!

Vill du inte vara hemma längre med bebisen? H*n kommer väl börja på dagis redan vid 1 års ålder?
Svar:
Joo hade jag kunnat hade jag helst vart borta 1,5 år men jag får bara ta uppehåll i 2 terminen från skolan för att behålla min plats, annars hade jag fått hoppa av och börja om på nytt och fått tillgodoräkna mina kurser från den här terminen för att sen börja plugga igen. Men skulle jag vara borta så länge (om de hade gått) hade jag ju blivit klar senare och då hade ett syskon kommit ännu senare och de känns inte helt kul. Som de ser ut nu så vill jag bli klar och kunnat jobba 1 år innan nästa unge kommer. Så tänkerjag så känns de inte lika jobbigt i mammahjärtat att lämna på dagis i sån tidig ålder.
Har vi tur så är mitt schema lika bra som de vart nu (2 dagar i vecckan) och då behöver inte lillen vara på dagis alla dagar. Plus att Peter inte jobbar alla vardagar heller så han kanske skulle behöva vara på dagis 2, max 3 dagar i veckan på dagis!

Vad är de för kön?
Svar:
110% säkert att de är en liten pojke! <3

Tror du att du har mer krav på förskola nu när du pluggar till förskollärare än om du inte gjorde de?
Svar:
JA! Det är helt sjukt, vill ha små grupper/många pedagoger. Gärna en förskola som inte är superstor, mat lagad från grunden skulle inte skada. Olika aktiviter, ute och inne såklart skulle vara toppen. Sen ska den gärna vara relativt nära hemmet och såklart att vi trivs med förskolan. Finns massor med saker man vill men detta är de jag kommer på just nu!

Har ni några namn?
Svar:
Japp de har vi, vi har två namn vi gillar som förnamn och ett andranamn men de passar tyvärr bara ihop med ett av förnamnen. Kan ju ändra sig och han ser ut som något helt annat men jag tycker de är skittråkigt med killnamn. De är svårt och de finns så få namn, tjejnamn är mycket lättare!

Om du fick heltidsjobb som något helt annat skulle du hoppa av skolan då?
Svar:
Om de är ett jobb jag tror att jag skulle trivas med och känner att "YES det där vill jag jobba med" så visst de skulle jag säkert kunna göra! Skulle ju kunna ta upp studierna senare om jag skulle vilja fortsätta!! Just nu är ju planen dock att fortsätta plugga såklart! Men man vet aldrig!

Planerar du att ta körkort inom en snar framtid?
Svar:
Som jag känner just nu vill jag börja köra till sommaren, men allt kan ändras! Just nu har jag ingen motivation och jag kommer inte stressa med de. Har hellre 3 års erfarenhet bakom ratten än stressar och tar de på ett år och sen känner mig osäker. Ska känna mig helt säker innan jag tar de! För mig är erfarenheten viktigare och att jag känner att jag vet vad jag gör än att jag stressar med att få kortet i handen!

Hur ser ditt drömboende ut just nu?
Svar:
Trivs så otroligt bra där vi bor just nu men de är för trångt i längden, de går nu och ett år framåt men skulle vilja ha ett eget rum till prinsen. Sen skulle jag helt vilja ha ett kombinerat arbetsrum/gästrum. Så gärna en 4a, men då ska såklart hyran inte vara för hög och såklart måste lägenheten vara i bra skick. Tapeter och lite färg kan vi fixa själva men just kök och badrum måste vara frächt! Vi håller ögonen öppna efter en 3a i första hand men hittar vi rätt 4 så skulle vi inte tveka!

Hur mycket kommer du få i föräldrapenning?
Svar:
Kommer inte gå in på exakt hur mycket men jag kommer inte få massor. Kommer få ungefär lika mycket som nu men nu har jag sparat ganska mycket pengar för att jag kommer ha 1 månad då jag inte får några pengar (blir ett glapp mellan mellan två månader då jag inte får något) Och sen kommer jag få lite lägre första månaden så har lite sparat till de också! Sen kommer jag ha mer att röra mig med varje månad just för att jag slipper spara pengar. Plus att jag får barnbidraget såklart men de går ju självklart till barnet och de han behöver!

Vart kommer din pojkvän från?
Svar:
Han är Adopterad och kommer från Sri Lanka så vår lilla bebis kommer vara solbränd året om (avundsjuk)

Har ni fler frågor är de bara hojta till så svarar jag på dem också!

Fyfan vilken smärta!

Hej!

Skulle ha en dag idag då jag inte gjorde ett dugg, bara tagit de lugnt. Gjort de jag kände för och så eftersom kroppen har vart helt slut efter praktiken. Istället fick jag så jävla ont vid revbenen på vänster baksida. (Nee inte bebis som sparkar för livmodern är inte så högt upp än) Trodde att jag skulle dö ett tag bokstavligt talat och att ta mig upp ur soffan och värma vetekudden gjorde så ont så jag nästan grät.

Vet inte vad de beror på men jag hoppas de går över snart. Ligger fortfarande med vetekudden så vi får väl se sen om de släpper eller om jag ska gräva ner mig! Överlåter i alla fall matlagningen ikväll till min käre sambo, kan ju knappt stå så idag får han göra de stackarn (han jobbar 12-timmars idag)

Hade ju velat göra muffins men skippar de!!

Vecka 27 (26+0)

 


Barnet:

Cirka 33 cm lång. Vikt runt 1 kg.

Dess ansikte har blivit lite rundare. Foten mäter 4 cm, lårbenet 5 cm och huvudets diameter är nu 7 cm. Skulle barnet födas i vecka 27 har det mer än 90% chans att överleva, det har allt som behövs för ett liv utanför livmodern. När du nu går in i den sista tredjedelen av din graviditet
återstår mognad och tillväxt. Barnet är fortfarande mycket magert då det inte har lagt på sig något underhudsfett ännu. Huden är röd, tunn och täckt med fosterfett. Ögonen och ögonlocken
är fullt utvecklade. Barnets hörsel har förfinats och det uppfattar mer nyanserat
röster, musik och plötsligt höga ljud.

Mamman:

Din sista trimester

Vid den här tiden i graviditeten känner många kvinnor av alla möjliga slags besvär. Ryggproblem är vanligt förekommande. Den allt tyngre magen gör att det blir svårare att hålla ryggen upprest.
För att balansera sticker du antagligen ut hakan och svänger mer i korsryggen.
Det gör att du lätt blir trött, både i nacke och i korsrygg. Tänk på din hållning när
du står upp. Vila genom att ligga ner en stund varje dag och lägg gärna en kudde i svanken när du sitter. Har du ont i ryggen bör du vara försiktig med att lyfta, speciellt tyngre saker. Måste du ändå, så tänkt på att försiktigt böja dina knän och lyfta nära kroppen. Ömma ryggmuskler brukar må bra av lite försiktig massage. Kanske du kan be din partner?

Det är vanligt att gravida drabbas av klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden eller kanske lider du av vätskebrist. I allvarliga fall kan klådan bero på förändringar i levern. Berätta för barnmorskan om din klåda så kan hon hjälpa dig med eventuell behandling.

Pappa/partner:

Det kan börja bli tungt för din partner nu. Hon kan känna sig både otymplig och oattraktiv. Tänk på att det kan vara viktigt för henne att få höra vad hon betyder för dig och vad fantastiskt det är att ni ska bli föräldrar.

Egna tankar:

Känns superskönt att vi vet att vår lilla prins där inne mår bra och växer som han ska. Han buffar och har sig när jag är lugn. Fick knappt vakna till liv imorse innan han höll igång! <3 Känns sjukt att tiden går så fort och att han redan är så stor. Känns som om de var igår han var stor som en jordgubbe!

Magens högsta punkt: 95cm - 0,5cm men bebis kan ju flytta på sig i magen och ligger mest sannolikt inte precis likadant som förra veckan.


Helg, helg, helg!!

Hejhej!

Kom hem för 15 minuter sen, fick sluta 30 minuter tidigare så de första jag gjorde när jag kom innanför dörren var att ringa försäkringskassan då jag måste ha andra papper eftersom jag pluggar och de papprena jag fick angående föräldrapenningen var för folk som jobbade.

Trodde att jag skulle få sitta i 1 timme men de gick supersnabbt tack och lov! Så nu är de helg för min del och jag kan slappna av!

Vad ska ni göra i helgen?? :)

99 Dagar kvar! <3


Nu är de tvåsiffrigt, vilket innebär att de är 99 dagar kvar tills BF!

Som om de inte räckte så har jag och Peter vart tillsammans 1 år & 4 månader idag!!


Äntligen fredag!

Hejhej!

Igår var en konstig dag, hela dagen var toppen såklart tills kvällen och sambon skulle åka på en kurs på jobbet. Då vet jag inte om de var bebis som tryckte och hade sig eller om de var så att jag faktiskt mådde dåligt! Trodde att jag skulle bli sjuk så jag la mig i ett varmt bad, de värsta gick över och så försökte jag äta en macka. Funkade de också som tur är. Idag mår jag toppen, eller ja jag är fortfarande trött som ett as men de är fredag vilket innebär att jag är ledig från och med klockan 15! :)

Hörs lite senare!

Festfint till Killen från H&M


Mitt hår...



Blir galen på mitt hår! Skulle ju färga de mörkblont med ljusare slingor i men då blev skiten grönt, köpte då en mörk rödbrun färg och de såg bra ut ett tag, tills färgen började släppa alldeles. Nu är de rödbrunt på huvudet närmast botten och sen är de brunt. Två helt olika nyanser! Blir galen, orkar inte lägg pengar på färg och sånt skit så nu var vi ute och svängde förbi Ö&B som hade den blonda färgen jag brukade köpa tidigare!

Så nu blir de alltså ljust igen. Säkert kort helt enkelt, ska nästa gång överväga riktigt ordetligt om jag ska bli mörkhårig igen eller inte!! Riktigt synd, för när håret var som finast trivdes jag superbra!


110% Säkert att vi ska få en liten pojke! <3

Hej!



Bebis på Ultraljudet i vecka 18 (17+2)

Nu är vi hemma igen från Stockholm, supermysig klinik. Mysig läkare som förklarade och kändes varm och go lite som Andres Bagge! Han förklarade superbra att där var hjärtat och att allt stod rätt till där, visade oss lårbenet, mätte de och diameterns på lilleplutts huvud. Allt var så fint och han var i "rätt" storlek för den veckan jag är i. Visade oss att de inte var en tvekan om att de var något annat än en liten pojke. Något vi redan visste då barnmorskan på Rutin-ultraljudet i vecka 17 sa "det är nog en pojke" av just den anledningen valde vi att faktiskt åka och dubbelkolla och få de säkerställt.

Sen var de ju såklart en mysig upplevelse att få se hur han ändrat sig och växt sen vi såg honom sist för 2 månader sen, och såklart att lillen mådde bra. Såklart de viktigaste! <3

Kan med andra ord lätt Rekommendera Sibyllekliniken i Stockholm, för den som vill göra ett könsultraljud!


Hejhej! Nu sitter vi på Sibyllekliniken i ...

Hejhej! Nu sitter vi på Sibyllekliniken i Stockholm och väntar på att få göra ett könsultraljud! Ska bli kul att se den lille igen och säkerställa könet! Har tid om 30 minuter men hoppas ju att vi får komma in lite tidigare ;)


Kasslergratäng med paprika och lök!



Bilden kommer från Arla.se

10 skivor Kassler (400-500g)
0,5 gul lök
0,5 röd Paprika
1 dl Creme Fraiche
en skvätt mjölk
ost (valfri jag tog hushållsost och skivade)

1: Skär skivorna och lägg i en form, jag la i två längder 5 i varje. Salta och peppra (vitpeppar)

2: Skär lök och paprika i små bitar och häll över kasslern

3: Ställ in i ugnen 15 minuter

4: Häll över creme fraiche blandningen (jag hade ingen grädde så tog 1 dl creme fraiche och en skvätt mjölk och blandade), på med ost.

5: In i ugnen 10-15 minuter

6: Ta ut och servera med valfritt tillbehör, vi gjorde en vanlig grönsallad!


Kroppen är helt död!

Hejhej!

Är så otroligt trött att jag skulle kunna skita i att äta mat ikväll och bara gå och lägga mig i sängen och sova till imorgon! Har vart ute i princip hela dagen 9-12 & 13-15 så har stått hela tiden och de känns i axlarna kan jag säga. Har även haft halsbränna till och från hela dagen, de gör att praktiken blir skapligt jobbig. Dags att ta fram min Pilatesboll och göra lite övningar om jag ska överleva dessa veckor. Har trots omstädigheterna haft en trevlig dag.

Om en timme kommer min älskade hem och då ska jag dö i soffan! Slänger upp ett recept strax som jag slängde ihop igår, dock glömde jag ta en bild.

2011-11-08

Hejhej!

Är galet trött men jag piggnar nog till när jag kommer ut skulle jag tro. Skulle nyss testa mina överdragsbyxor (ofodrade) för de kändes lite för varmt att ha de fodrade men insåg snabbt att jag kommer i dom men de trycker mot magen så får ta de fodrade istället. Som tur var är att dom fodrade inte är supertjocka så jag dör nog inte när vi ska vara i skogen idag ;)

Ska ta och packa ihop de sista och göra mig klar för att åka, bussen går om 30 minuter! Hörs!

Hej! Sitter just nu på busshållplatsen på ...

Hej! Sitter just nu på busshållplatsen på centralen och blir gaaaaalen på killen som sitter en bit bort på samma bänk! Han sitter och lyssnar på musik och håller takten eller vad fan han håller på med, me båda benen vilket resulterar i att de är skapligt drygt att sitta på samma bänk! Tur att bussen kommer snart! Blev 2 timmars praktik bara, skönt då jag hade skola på förmiddagen! Ska svara på frågorna från frågestunden när jag kommer hem också har helt glömt bort dem!


Sött till lillen!


Uppe med tuppen!

Godmorgon!

Kunde inte somna igår alls, älsklingen vaknade till vid 01.30 ungefär och då var jag fortfarande vaken. Var väl så att jag sov så dåligt att jag vaknade hela tiden men de kändes som om jag var vaken hela tiden. Skulle Snooza lite till 7 men då ringer älsklingen och berättade en superrolig grej så jag flög upp ur sängen. Tur var väl de för nu är jag uppe.

Först dags för skola 9.15-11.00 sen praktik 13-17.30 uscha! Lång dag, känner redan nu att jag är skittrött och vet inte om kroppen pallar med eftersom jag sovit dåligt! Men de är bara kämpa på!! Imorgon ser schemat betydligt bättre ut då jag bara har praktik, har inte bestämt vilka tider jag ska gå än men gissar väl på 7.30-14.30

Neee nu ska jag göra mig i ordning och kika lite på tv innan jag kilar till skolan!

Ommöblering i sovrummet!







Oj va suddig den sista bilden blev.

Förut stod sängen på den väggen med blommorna, spjälsängen där tvm står och tvn, där spjälsängen står :)

Fönstret ska ordnas någon dag här, måste bara komma på ett bra ställe att lägga alla tidningar så kan jag komma igång!


Sådär nu har vi ätit oss mätta på Pizzabuf...

foto0174 (MMS)

Sådär nu har vi ätit oss mätta på Pizzabuffen och mjukglassen! Fick bli mjukglass med choklad- och hasselnötssås, mums! Nu blir de biltvätt om de finns plats och sen lite lägenhetsix.


Välkommen söndag!

Hejhej!

Usch va dålig jag blivit på att blogga och inte kommer de bli bättre heller då jag börjar min praktik imorgon. Igår lyxade vi till de med godis, kollade på en väldigt läskig (läs:skrattretande) skräckfilm. Inge läskig alls, men den var säkert skitläskig 1979 då den var inspelad.


Så vi låg i soffan, med täcket och mumsade godis halva kvällen! Blev en ganska tidig kväll, vilket var skönt då jag mådde asdåligt till och från igår.

Ska göra mig i ordning för en tripp till Pizza Hut för deras lunchbuffé!

Vad ska ni hitta på idag? :)


Vecka 26 (25+0)

 




Barnet

Cirka 32 cm lång och vikten är 8-900 gram.

Barnet har nu passerat en viktig gräns. Det har kommit så långt i sin utveckling att det sannolikt skulle överleva utanför livmodern. Ögonen öppnar och sluter sig. De reagerar sedan en tid tillbaka
på ljus och mörker. Genom att rikta ett starkt ljus mot barnet har man kunnat se hur det lyfter händerna för att skydda sina ögon. Hjärnan utvecklas mycket snabbt, nu får hjärnbarken sina fåror och vindlingar så att alla nervceller skall får plats. Barnet har mer sammanhängande
sömnperioder, ibland stämmer de överens med dina egna. Navelsträngen
kan ibland vara snodd runt barnet men dess rörelsefrihet påverkas trots det sällan.
Navelsträngens korkskruvsliknande utseende gör den i viss mån eftergivlig.
Den består av en tjock geleaktig substans som effektivt skyddar de 3 blodkärlen
som leder mellan moderkakan och barnet inne i navelsträngens mitt.

Mamman:

Ni delar allt

Livmodern når nu upp till din bröstkorg.

Bebisen delar dina känslor. Om du är ledsen, trött eller stressad känner barnet av det. Han eller hon reagerar på de stresshormoner som bildas i din kropp. Om du blir rädd för något kommer barnet att påverkas av adrenalinet i ditt blod. Men barnet reagerar också på när du känner dig glad, nöjd och älskad. Alla endorfiner flödar genom ditt blod och genom navelsträngen till din bebis.

Nu har bebisen mer tydliga sov- och vakenperioder. Känner du det? Du kanske ser ett mönster? Är hon eller han vaket samtidigt som du? Eller har du ett litet liv i magen som rumsterar omkring på natten?

Egna tankar:

Nu händer de grejer, nu bökar han där inne, är en riktig liten vilding. Han börjar bli lugnare på kvällarna så han kommer väl in i vår dygnsrytm mer och mer. Skönt att få sova på nätterna, men de börjar bli tyngre och tyngre nu. Längtar till Ultraljudet som är nästa vecka.

Magens högsta punkt: 95,5cm Han växer på där inne <3


2011-11-05

Godmorgon!

Har precis tagit mig ur sängen, eller ja för ett tag sen men tvingade just upp älsklingen! Jag kan inte påstå att jag är morgonpigg för 5 öre men när jag vaknar måste jag ha frukost direkt så de är bara gå upp, lika bra att vänja sig ;)

Ikväll ska vi åka till Kyrkogården och tända lite ljus och under dagen blir de väl fix i sovrummet, har inte kommit så långt än ;)

Vad ska ni göra idag?


God kväll!

Hejhej!

Igår förljde jag ju med Mathilda till UM där de höll en "Unga föräldrarkurs" Som en vanlig föräldrakurs men mer anpassat för våra "problem" som kan uppstå och så. Supermysigt, vi var 6 stycken, var tydligen en som fått barn i helgen så hon hade lite fullt upp. Yngsta var väl 17år och äldsta 20 år. Gick i genom lite olika saker, vad bebisen behöver, när man åker till förlossningen, hur den startar. Hann även gå in lite på smärtlindring under förlossningen!

Sen drog vi till Försäkringskassan för Mathilda skulle fixa med föräldrapenningen, så nu är de fixat. Skönt för henne ;)

Ska strax till iväg till Evelina :)

Lunch med mamma idag! :)

Hejhej!

Hade supertrevligt igår, kan berätta mer om de sen men nu ska jag snart göra mig iordning för att hämta upp Mamma på stan för att sen åka och käka lunch. Blir nog köttbullar på Ikea, mums! Senare idag måste vi ta tag i den sista städningen, började j ustorstäda i tisdags men kom inte längre än badrummet, köket och vardagsrummet. Så ska ta tag i sovrummet och hallen idag om vi hinner.

Ikväll blir de Spelkväll hos Evelina och Patrik, får se vem som vinner den här gången på TP från -86 ;)

Spicy Hot!

I brist på inspiration kom älsklingen på den briljanta idén att köpa "kina mat" Så han slängde sig iväg och jag fick diska, men de är värt de då spicy är supergott. Blev Grillade kycklingspett med jordnätssås för min del!


Träffa Mathilda :)

Hejhej!

Ska göra mig i ordning strax och röra mig mot stan. ska följa med Mathilda på Unga Mammor träff, eller ja unga blivande mammor. Har inte fått någon inbjudan, fast gissar att dom ringt mig 100 gånger då dom tydligen ringer från hemligt nummer och de svarar jag inte på ;)

Sen ska vi kila till försäkringskassan och hämta något papper som man tydligen inte får när man skickat in moderskapsintyget om man pluggar så ska hämta lite sånt skit också och försöka förstå mig på hur allt funkar. Eller jag vet hur de funkar för mig, snarare min sambo som dde är lite struligare för då vi inte blir klocka på hur man ska göra med sånt då han jobbar. Börjar få ett hum om de iaf.

Hörs lite senare!

Gårdagens Ikeashopping!

Hejhej!

Igår åkte ju jag och Mathilda till Ikea för att shoppa lite. Jag fick med mig ett spjälskydd och ett täcke hem så nu är bebis säng helt klar, eller okej saknar lakan men de kan man ju köpa vart som helst.

 
Fick bädda om sängen för att få med täcket och spjälskyddet så nu ser de jättemysigt ut där. Nästan så jag vill sova där ;) (Kommer självklart tvätta allting innan bebis kommer men de är så mycket att se hur de kommer bli)

Lovade ju att förklara hur mitt och Mathildas barn kommer bli "kusiner"

Mathildas Mamma och min Pappa har ett gemensamt barn och vi bodde tillsammans från dde att jag var 7 och hon var 6 några år framåt. Eftersom vi har en gemensam syster ser vi varandra som systrar också. Så våra barn blir kusiner med andra ord. Roligt att båda får med 7 veckors mellanrum och att båda är pojkar (får bekräftat nästa vecka, får se om de säger samma då som sist)


Sitter på bussen hem från ikea, jag och Ma...

foto0173 (MMS)

Sitter på bussen hem från ikea, jag och Mathilda drog dit och köpte bebisgrejer. Hon ska ha barn 31 december så jag ligger 7 veckor efter bara. Kul eftersom ungarna kommer bli "kusiner" kan förklara mer ingående via datorn. Köpte även med mig lite chips hem till mig och älsklingen och direkt efter att jag köpt chipsen smsade han och sa att han hade köpt chips till oss. Hahahah! Mycket chips alltså. Mathilda köpte allt man kan tänkas behöva till bebisens säng och jag köpte ett täcke och ett spjälskydd bara så nu är även vår säng komplett!


Barnvagnen!





Här har ni vår fina fina barnvagn (Jumper X)! Ska njuta lite av den innan den åker ner i förrådet, måste plasta in den först ;)

Än så länge har jag hunnit köra, svänga och allt sånt i lägenheten och den är superskön att köra. Vagnen i sig är ganska rung men med snurrkjulen fram som man kan låsa om man vill är den superlätt att köra. Den var superenkel att bygga ihop. Då jag fick göra de själv trodde jag att de skulle vara svårt men jag hade fel, de var superlätt.

Allt än så länge har vart toppen.

Fördelar:

Lätt att köra
Lätt att bygga ihop
Enkel beskrivning
Bra med handtag som kan ändras i 10 olika lägen
Bra pris
Snabb leverans (och då gjordes den ändå på beställning och skickades från Polen)
Bra Service

Nackdelar:

Då den inte finns i butik kan du inte provköra den innan så de är en chansning (men jag är supernöjd med mig)



Förutom att de är en Kombivagn (en liggdel och en sittdel) fick man även med en tillhörande skötväska, dock bara ett stort fack och två flaskhållare i och regnskydd både till sittdelen och ett till liggdelen!

Nu har jag ju inte hunnit använda den ute och så men de kommer. Kan göra en liknande för och nackdelslista med vagnen och slänga upp när jag testkört den ordetligt någon månad!

Bygga barnvagn står på schemat! :)

Hejhej!

Barnvagnen anlände för någon timme sen och sen dess har vi hunnit städa en del. Nu är de paus för lunch, blir pasta och köttfärssås och efter de får jag bygga ihop vagnen. Den skulle ju dirkt ner i förrådet men jag ville se så alla delar fanns med då lådan var lite skadad och sen när jag skulle bygga tetris igen fick jag inte ner alla delarna.
Så efter lite fjäsk ska jag fåc bygga vagn och sen köra ner den i förrådet, tar ungefär lika stor plats som lådan så. Få se till att plasta den ordetligt bara ;)

Tar bilder och visar när den är ihop byggd!

Väckt av UPS :)

Godmorgon!

Jag blev väckt för en timme sen av att telefonen ringde, trodde de var larmet så trodde att jag stängde av de. Tills telefonen ringde någon minut senare och jag såg att de faktiskt ringde. De var UPS som ringde och kollade om jag är hemma idag eftersom vagnen kommer idag! Wiho! Tack för att han ringde upp och för att han var så trevlig där jag var helt morgontrött och la på första gången. Hahah!!

Vilken resa vår vagn haft, rest ända från Polen där lagret ligger, till Berlin, till ett annat ställe i Tyskland, Danmark och nu är den i Västerås.

Idag ska vi alltså hålla oss hemma för han kan komma vilken tid som helst, så vi ska passa på att storstäda. Tror inte vi har storstädat en enda gång sen vi flyttade in. Såklart har vi städat och diskat och så men mer ett rum i taget ;) Lika bra att försöka få in en dag i veckan så vi har lite mer regelbundet sen när bebis kommer!

Vad ska ni göra idag? :)