Vi går mot mörkare tider...

Imorse tog vi bilen till Erikslund för att spana på lite julklappar. Och inhandla endel också, de jag hade klart i mitt huvud är inhandlade förutom de till sambon för då får ju inte han vara med. Vi hann även med en tripp på nya Rusta som öppnat på Erikslund, de har funnits tidigare i stan men de har öppnat en till nu i en större och bättre lokal. Spanade lite på tomtar och julsaker och fick med oss lite nytt julpapper.
 
 
Alla julklappar till Leon är klara och ligger här nerpackade i en flyttkartong och väntar på julen. Då vi flyttar den 26 november och ska lämna nycklarna 5 dagar senare samt hinna måla och tapetsera Leons blivande rum innan söndagen (flyttar på måndagen) då de kommer läggas golv, så är de ganska tajt, lika bra att handla allt innan vi flyttar så de finns och vi slipper tänka på de. Då vi ska fira jul hos oss de här året blir de ju en hel del fix med mat och så samt att vi ska hinna packa upp hela vårt hem på mindre än en månad så är de skönt att ha ett moment mindre.
 
Den här julen kommer bli den absolut bästa, de kan jag lova. Och jag är så nöjd med de vi köpt till Leon, han kommer få några noga utvalda julklappar. Även om de kommer bli lite stressigt och så känner ja ändå att vi har koll på läget och kommer hinna utan att känna att de blir för mycket.
 
Ikväll blir de nog lite mer packning då de bara är 27 dagar kvar nu och vi har legat lite på latsidan om man säger så med packningen.

Dålig uppdatering....

... i torsdags tog jag och Leon vårt pick och pack, mötte upp min lillebror på station och satte oss på ett tåg norrut. Ett par tåg senare och en busstur klev vi av i Strömsund, Åre/Östersund-trakten. Skulle bli en härlig helg med en massa roligheter men på fredagen och lördagen blev nästan alla magsjuka så jag och Leon som faktiskt klarade oss satt fast i karantän och jag bara väntade på att jag också skulle bli sjuk. Slapp tack och lov men mådde psykiskt dåligt i två dagar då jag var bombsäker på att också bli sjuk och vågade knappt äta.
 
På söndagen bokade vi om våra biljetter och resten hem redan på måndagen istället för tisdagen som de var planerat. Vår semester gick alltså inte alls som planerat vilket sög, men de var roligt att träffa mamma och alla där uppe ändå.
 
Så i måndags tog vi en buss till Östersund, sprang på stan lite. Handlade te till mig och Peter och tomtedräkt och lite leksaker till Leon innan vi fikade en stund med bästa Sassa innan vi gick mot tåget. Skönt var att de var ett enda tåg, altså inga byten. Då min fina sambo hämtade oss i Stockholm. Och tur var väl de för när vi åkte från Uppsala blev Leon hysterisk, klockan var väl runt 22-tiden och var superledsen. Han var så trött lilla gubben och han somnade såfort vi satt oss i bilden och han satt i sin bilstol igen. De hade nog inte gått att åka ett tåg till på en timme med honom, så de var så skönt att jag bad honom hämta oss.
 
Hade lite otur då jag antagligen glömde en leksak på tåget jag köpte till Leon samma dag som vi åkte hem för att han skulle få något nytt att leka med. Kanske kan ringa Sj och kolla om de hittat den, annars får jag be mamma eller lillasyster att köpa en ny då de fanns flera =)
 
 

Fullt ös!

Usch va dålig jag är på att skriva men vi har haft fullt upp.
 
I måndags tog jag och Leon en PW ner till centralen där vi hoppade på bussen mot erikslund, Rebecka och Leah kom på efter ett par hållplatser. Mötte upp Martina och Jessica, så vi shoppade halva dagaen och lunchade på Ikea. Så mysigt att umgås med lite mammor och barn.
 
På tisdagen var de öppna förskolan som vanligt och i onsdags hade vi mammaträff hemma hos mig. Vi blev inte många då de flesta blev sjuka. Men vi som var här hade trevligt.
 
Idag ska vi hem till Leons farmor och fika och ikväll blir de tacomys hos morfar. Ska slänga ihop lunch här om en stund och samtidigt göra lite lådor till Leon. Blir spagetti och köttfärssås till hela familjen :)

Loppis på Öppna förskolan!

Hej!
 
Fick sovmorgon imorse, min älskade lille unge tyckte de var en bra idé att vakna vid 06 och inte somna om förens strax innan 07 så sen sov han ända till kl 09 =) Jag hann till och med vakna innan honom idag, han brukar alltid vakna innan mig och jag är en zombie ;)
 
Vid strax efter 12 gick vi till Öppna förskolan och mötte Malin och Stella för att kika lite på loppisen de hade på öppna idag. Vi fyndade ingenting, fanns mest kläder, massor med kläder men man orkar inte leta igenom allting efter några guldkorn. Vi hade förväntat oss mycket mer leksaker men tyvärr var de ganska dåligt på leksaksfronten.
 
Har insett att loppisar är inget för mig, tradera is the shit. Där kan man sitta i lugn och ro och fynda.Till skillnad från en "riktig" loppis där man går omkring med en massa andra, personen som säljer sitter och glor, haha nedå men vissa kan vara riktigt trevliga och andra känns helt blannka.
Jag gillar att de finns både auktion och köp nu på tradera samt alla dessa företag som säljer helt nya saker :)

Mamma och barnträff!

Hej!
 
Förra veckan när vi hade mammakväll på öppna förskolan berstämde vi att vi skulle träffas nästa onsdag ( igår ) och fika och träffas alla mammor och barn så igår var vi hemma hos Alexandra och Cevin i Surahammar med ett par mammor och lika många barn från Öppna förskolan. Vi hade supertrevligt och nästa vecka är de hemma hos Malin och Stella vi ska ses och fika och mysa med våra bebisar.
 
Får se om vi hinner vara hos oss någon gång innan de bli allt för mycket lådor och skit här uppe. Men vi har ju ett extra förråd som vi ska ställa alla lådorna i. Lite lättare sen när vi flyttar och slippa bära ner allt från tredje våningen utan bara en halvtrappa upp och sen direkt in i bilen eller ja bilarna.
 
Lillen sover just nu så jag kikar på Gossip girl, vi var nyss ner på ica och handlade lite fika då jag tvingar hit Josefin efter skolan. =) Blir roligt att träffa henne igen, var ett tag sen.

Tisdag

 
Vi hann med att packa två lådor igår, med porslin och en jäkla massa glas och koppar! Förstår inte varför man har 7olika tallrikar och minst lika många olika glassorter. Och då räknar jag inte finglas utan vanliga dricksglas.
Försökte packa snällt så vår flytthjälp slipper få ryggskott. Jag lär ju itne flytta mycket, då jag får vara i nya lägenheten och roa Leon samt vara flyttledare. I´m the boss liksom.
 
Lilleskutt ligger och sover, och jag sitter och kikar på desperate housewives. Ska väl göra mig i ordning om ett tag då vi ska till Öppna förskolan vid 13-tiden och när lillen vaknar blir de fullt ös. Vilket han gjorde precis just nu.
 
Hinner slänga in en bild på hans lilla hyss tidigare imorse
 
1

Tagen på bar gärning!

Som jag skrev tidigare idag kan jag inte ens ta upp datorn innan han kommer. Var så mycket lättare när han inte kunde krypa/ställa sig upp. Däremot är de mycket roligare att han kan och de är så underbart roligt att få vara med om hans utveckling!
 
 

Jag älskar... valpar!

Imorse efter frukosten tog jag och Leon en promenad upp till coop för att hämta ut ett paket. De var kallt ute, var väl 6-7 grader när vi gick härifrån men de kändes inte så kallt tack och lov :) De var ett paket till Leon från GoBoken.
"Leklust med massor att utforska" och "Jag älskar...valpar!"
 
Köpte även med mig ett paket nappar då de försvinner, Leon fick välja färg, Svarta eller Gul/Orange. Han hade redan de blågröna som butiken hade och vita har han ett par av.
 
Nu ligger lilleman och sover och jag har hunnit med att skriva det här inlägget och de två förra. De går inte ens att ta upp datorn snabbt att kolla mailen längre då vi inte har ett skrivbord. Och han är på allt. Fick en snygg smygbild på honom när han skulle logga in på datorn :P
 
Får se vad vi hittar på idag, men vi blir nog hemma och tar de lugnt, Peter jobbar så de är bara vi hemma och Leon är fortfarande lite snuvig. Hoppas han är bättre imorgon, vill till Öppna förskolan.
 
 

Ciabatta med en massa gott gott!

Igår kom Svärfar och hans sambo hit och åt. Vi bjöd på mackor och te. Köpte Ciabatta och en massa gott till.
Såhär goda mackor fick jag imorse till frukosten då vi hade lite gottgott kvar =)
 
Vi hade Rökt kalkon, fläskpastrami, mozarella, hushållsost paprika, tomat, isbergssallad och gurka.

Åsby!

Igår åkte vi till Åsby trädgård, kikade i kötthandeln och hann även med deras Mini-zoo. Sen bar de vidare mot Köping för en snabb fika innan vi drog vidare till Medåker där min faster med familj bor. Hade en supertrevlig dag med en massa släktingar.
 
 

Förskollärare!

Idag skickade jag ett mail till min skola då jag ska börja igen i Januari. Jag läser ju som endel vet till förskollärare på Mälardalens högskola här i Västerås. Skönt att ha kontaktat dem så jag får komma in i en klass och får all info jag behöver även om de är ett bra tag kvar.
 
 
Längtar faktiskt lite efter de, kommer ångra mig sen när Leon måste börja på dagis (förskolan), men vi har vart och tittat på ett dagis redan och jag hoppas att han får gå där. De var verkligen underbart och verkar toppen. Såklart blir de skönt att komma igång igen även om jag älskar att vara hemma med lillprinsen.
 
Jag har heller inte skola 5 dagar i veckan utan 2-3 och sen jobbar men hemma en del så han behöver inte vara på dagis varje dag. Sen kommer de vara otroligt skönt att bli klar om 3 år (från januari) och är exad Förskollärare.
 
Sen måste jag säga att jag är otroligt glad att vi fick Leon när vi fick honom då jag kan vara hemma mycket även under de kommande tre åren från de jag börjar plugga igen.

Kvällsbad!

Bada, de har vi roat oss med i kväll! Vet ju inte varför vi badade innan trollet fick gröt men.. kan säga att han blev kladdig. Sen gosade vi ner oss i stora sängen och läste sagor innan han somnade.
 
Har ni några speciella kvälls/sov-rutiner?
Vi har inte gjort något speciellt tidigare, brukar bli ny blöja, pyjamas, sängen med en flaska välling, mysfilten och nappen.
 
Nu sitter jag här i min ensamhet och kikar på lyxfällan.

Kanelbullens dag!

Hejsan!
 
Bildkälla
 
Mannen är på jobbet, lilleman sover och här sitter jag framför "Unga mödrar" under en filt. 
 
Vi fick sova till strax innan 08 imorse, perfekt då Leon somnade nån minut efter 20 igår. Sen var de fullt ös, vi hann med en snabb fika när vi drog iväg för att köpa diskmedel och gröt till Leon som tagit slut. Hann med att åka och se om golvet vi ska ha i Leon´s rum fanns kvar och de fanns massor så de är ingen fara att de tar slut. Sen bar de hem igen och så tog vi de bara lugnt.
 
Får se om jag hinner att packa några fler lådor ikväll när Leon somnat om jag orkar hålla mig vaken ;) För er som missat de ( har inte hunnit föra över alla inlägg från förra bloggen än) så har vi köpt lägenhet så vi flyttar den 26 November :) Hann med en låda igår, har bara en miljon lådor kvar känns de som.
 
Har ni ätit någon kanelbulle idag? Här blir de ingen kanelbulle, jag tog en kladdkaka istället till fikat ;)

Folktandvården

Vilken dag... berättar mer längre ner.
Vi börjar med gårdagen.
 
Vi var på bvc och träffade en tandsköterska, från folktandvården som pratade om tandborstning och en hel del angående tänder, typ inte saft eller liknande i flaska, utan i glas eller pipmugg. Borsta så fort tänderna dyker upp, godis är aja baja, hon sa en rolig sak att föräldrarna (vi) kan vara jäkligt konsekventa men just mor och farföräldrarna kan vara "problemet" och tycker att barnen ska få godis. Men NEJ, de ska dem inte. De är VI som får ta ungen till tandläkaren sen ;) Man ska hålla sig till mat 5-6 gånger per dag, inget småätande. Fick även reda på tandskador som kan ske, när man bör söka läkare/tandläkare och när barnen bör sluta med napp för att tänderna ska återgå till "normala" när de permanenta tänderna kommer.
 
 
Fick en tandborste och lite information. Väldigt lärorikt, speciellt visste jag inte att man ska hålla tandkrämen borta från barnen för i en större mängd kan de dö!! Visste att man kan ta 2 msk tandkräm, svälja och så får man feber = slipper gå till skolan. Aldrig något jag själv testat men vet folk som gjort de.
 
Sen bar de av raka vägen till Öppna förskolan, vi hade supertrevligt. Och kom inte därifrån förens strax efter nio på kvällen. De hade föräldrakväll där, vi fick tacos och äppelkaka till efterrätt. Sen fick vi göra fotbad, sitta i en massagefotölj och göra smycken. Hade supertrevligt och de var svårt att dra sig därifrån även om jag nästan slocknade direkt när jag kom innanför dörren ;)
 
 

1 Oktober

Hejhej!
 
Nu har syster och mamma åkt hem till Strömsund igen, lillebror är hemma hos sin pappa och vi har återgått till de normala. Har en visning av vår lägenhet idag, skulle haft två men en blev sjuk så då får hon inte komma.
 
I fredags var vi och hämtade lillebror på hans skola, pratade lite med förskollechefen där då jag sökt plats där till Leon, kikade lite snabbt på en avdelning ocks då mamma har en kompis som jobbar där. Såg jättebra ut och nu är de bara hålla tummar och tår att han får en plats där.
 
I lördags åkte vi ut till min moster med familj i Skultuna och var där hela dagen, åt och hade trevligt. Igår åkte folket hem igen så jag och Leon tog de lugnt hela dagen tills P kom hem från jobbet.
 
Idag är de alltså tvätt, städ och fix som gäller. Så hoppas vi att hon som kommer vill ha lägenheten. Första omgången tackade alla nej. Och vi fick inte ens ett samtal om att de skulle bli en till omgång med visningar, utan vi fick ett sms av en som ville kika så vi ringde hyresvärden och fick veta att de blir nya visningar. Nu har bara två hört av sig så hoppas hon som är frisk vill ha den, för den andra som skulle komma hinner nog inte se den.
 
Allmänt babbel, men har alltså haft fullt upp i helgen.