Hur firar ni jul?

Konstig julafton det här, eller snarare väldigt olik mot alla mina tidigare jular jag minns!
Brukar vara så att man är uppe och stressar som en galning och kommer i säng efter tolvslaget, vaknar ganska tidigt, käkar en gemensam julfrukost och bara myser. Något skojigt i julstrumpan såklart.

Fixa en massa, antingen om man åkt iväg och firat så ska man göra sig klar och har vi firat hemma är de mat som ska lagas. Julmaten ska ätas före Kalle, gärna så man kan gå direkt från bordet till Kalle för att slippa vänta, kika på kalle, sen kommer ju tomten med julklapparna här efter någon gång, beroende på vilka man firar med så kan man få vänta tillefter "Kan du vissla Johanna" om man har otur ;)

En massa paket, de minsta sliter upp dem självklart, gjorde man ju själv som liten, medans de lite äldre (jag själv inräknat) väntar tills jag fått alla paket och väljer strategiskt vilket man ska börja med! Efter julklapparna blir de en hel del tv-tittande och mys i soffan med lite julgodis, tills man inte orkar längre.



I år däremot är de väldigt skumt, sambon jobbar, jag bor inte hemma längre så de blev inget uppvaknade tillsammans med familjen och gemensam julfrukost. Vi bestämde att Peter skulle väcka mig 05.20 så vi kunde kika i julstrumporna gemensamt vilket vi gjorde sen åkte han till jobbet och jag fortsatte sova några timmar.

Strax efter 10.30 var jag på stan och väntade på Mathilda och Stephanie som skulle till H&M i panik-klädshopping, vidare hem till deras mamma för lite gos med Adrian och så, de skulle bytas om både på Mathilda och bebis, fick bli en liten tomte :) Iväg till Kyrkan där Emmie hade Julspel, mötte upp papp och Berith där så fick jag skjus till mamma så jag slapp ta bussen, inte de roligaste på Julafton. Nu sitter jag här, åt nyss lunch, blev tomtegröt som typ brände fast i botten men den smakade inte bränt och de är väl huvudsaken. Mamma är på väg hem, så blir de Kalle och ikväll vid 18-tiden blir de Julmiddag istället för Jullunch som jag är van vid ;) Peter slutar strax innan 18 så han åker bara hem och byter om och sen kommer han hit. 

I år är vi bara 4 stycken som firar jul på självaste julafton, jag är van med barn överallt och släkt hit och dit. Bara denna jul som blir annorlunda för nästa år har vi bestämt att vi firar hemma hos oss och då fär gärna några blivande morföräldrar dyka upp så lille plutt får en "riktig" jul! =)

Oj va långt de blev!!

GOD JUL ALLA KÄRARE LÄSARE!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback