Söndag

Hej!
 
Nu är jag frisk igen och Leon vaknade snorig men men, vi trotsar detta och kilar ner till stan och träffar Josefin. Köper med oss fika från något cafe och så sätter vi oss i Vasaparken på en filt, perfekt då Leon kan ligga där och åla istället för att få sitta still hela tiden i en stol.
 
Har en del att berätta men de tar jag senare, har bland annat fått hem en massa roligheter, kläder bland annat. Men de kommer senare, nu ska vi snart kila :)

H&M Kids

Nu har HM gjort inredning till baby och barnrum, gillart! Finns under HOME

Lite nytt

Leon fick dess kläder av Farfar och Therese när vi var där förra veckan.
Och denna lilla Skallra fick L av gammelfarmor i 5 månaders Present. Har helt missat att lägga upp 5 månaders inlägget så de fixar jag under dagen och lägger in på rätt datum :)

Vi tog en kort promenad trots allt..

Känner mig kass men eftersom jag är sjuk finns de inte mycket att skriva, all min energi går åt till Leon, de är tur att han haft haft än så länge 3 glada dagar nu när jag vart sjuk. Mitt tålamod är inte de bästa just nu så jag hoppas att han fortsätter vara en liten ängel :)
 
Vi tog en liten promenad upp till Coop för att hämta ett paket Leon hade fått med posten, trodde de var en restad bok från Goboken men icke, de var från Gammelfarmor, visar i nästa inlägg. Han har fått mycket nytt den senaste veckan. När vi ändå kilade upp dit tyckte jag att Lilleman kunde somna i vagnen, de ville han inte, de var roligare att vara vaken. Däremot var han trött, satt där och gosade med filten, inte ett ljud sa han när jag stod vid posten i 100 år och postade paket, inte ett ord på vägen varken hem eller dit. Duktiga lilla älsklingen. När vi kom hem däremot slocknade han så fort han fick komma upp i min famn, fick nappen och en filt.
 
Så nu ligger han här bredvid mig i soffan och sover.

Sjuk!

Sjuk! De blir bara värre och värre idag ska jag som längst gå upp till coop för att gämta ett paket om vagnen är hemma förstås.

Jag och Leon ligger i sängen och kikar på barnkanalen mest jag som kollar han ålar runt här mest ;-)

Godmorgon!

Usch vad jag mår kasst, sambon har vart sjuk i typ 10 dagar och jag har klarat mig. Tills nu! Vaknade imorse med huvudvärk, tjock i halsen och förkyld! Tack för den. De dryga med allt de här är att nu jobbar P 5 dagar, ledig 1 och jobbar 5 till, sen är de så extra kul att han jobbar 12 timmar om dagen alltså blir jag mer eller mindre helt solo med Leon. Nu har vi ju sån tur att han är så snäll och enkel, men har han en dålig dag nu kommer de inte bli kul för nån av oss då min ork liksom är som bortblåst!
 
Vi tar en dag då vi (läs:Jag) kryar på mig, får gosa och mysa i soffan! Ska försöka slänga ihop lite mer barnmat till Leon på eftermiddag om den värsta huvudvärken försvinner!
 
Gjorde nyss en beställning på H&M. En massa vinterkläder till Leon, Jacka, Overall, Fleecetröja, Mössor, vantar, raggsockor, ett par byxor, en munkjacka och så en klänning till mig =)

Overall eller Jacka + Overall i vinter?

 
Nu behöver jag er hjälp, Leon är 10 månader i December och frågan är om jag ska ha en overall att ha om vi är ute mycket och en jacka att ha när vi tex handlar eller åker iväg till folk. Han kommer ju dö av värmeslag om han måste ha overallen i bilen eller affären tillexempel, vi har redan en åkpåse som kommer användas om de är riktigt kallt eller om han har jackan i vagnen. Sen är de ju inte ens säkert att de blir kallt i år, förens senare när trollet går på dagis. Hjälp! Under hösten innan de blir vinter kan de ju behövas en jacka alternativt en tunnare overall så kanske ska satsa på både och?
 
Vad tycker ni? Bara köra på Overall eller Jacka & Overall?
 

06.50 - Godmorgon!

Vår dag började 06.50 då tyckte Leon de var dags att gå upp, de tyckte inte jag kan jag säga. Gosade i sängen till 07.20 och hoppades att han skulle somna om, inte de lättaste när han är lite för pigg och när sambon hostar som en galning så vi gick upp. Nu gosar vi i soffan och jag har precis hällt upp en kopp te så jag vaknar till lite ;)
 
Vad dagen har att erbjuda vet jag inte, myser väl här hemma tills mannen går upp i alla fall och då får vi se vad dagen för med sig!
 
Vad ska ni hitta på idag?

Godnatt

Eftersom lilleman tycker att de är skönt att somna strax efter 20 och vill att dagen ska starta strax efter 07 är de bara för mig att vänja mig att inte sitta uppe till tolv. Vet inte varför jag gör de när Peter jobbar natt men senast 22.30 ska jag ha stängt ner allt annars blir de jobbigt imorgon ;)
 
Ett tag ville jag vänja honom med att somna senare så vi vaknar senare men när jag börjar skolan igen och Leon börjar på dagis kan vi ju inte sova till 9 för klockan 9 ska jag vara redo och klar å sitta i skolbänken. Har blivit lite bekväm, minns liksom inte senaste gången jag var tvungen att gå upp 06 om de inte var Leon som väckte mig förstås!
 
Hinner med lite bloggspaning innan jag ska sova! Godnatt!!

Lite kvällsshopping!

Blev nyss en liten beställning från Nelly, hela kitet för 399:- + frakt - lite rabatt så 388:-
Hur som helst så är nu Lillemans kläder klara för ett bröllop vi ska gå på i höst, lika bra att passa på när de fanns, annar blir de väl panik en vecka innan.
 
Frågan är vad jag ska ha för färg på min klänning? Röd eller mörklila? Bröllopet är i November, vad tror ni? Hade en fundering på Marinblått ett tag men vill ha lite färg.

Fetmarisk högre hos kejsarsnittsbarn

Barn födda med kejsarsnitt löper dubbelt så hög risk att vara tydligt överviktiga som 3-åringar. Det här är en viktig anledning att välja bort kejsarsnitt, om det inte är medicinskt nödvändigt, påpekar amerikanska forskare.

Enligt forskarna kan orsaken vara att det nyfödda barnet får med sig en annan bakterieflora till tarmarna genom kejsarsnittsmetoden. Denna flora påverkar barnets viktutveckling negativt under de första levnadsåren. Kejsarsnitt har sedan tidigare även sammankopplats med ökad risk för att barnet ska drabbas av astma och hösnuva senare i livet.

- Kopplingen mellan kejsarsnitt och risk för fetma hos barnet bör ses som en viktig logisk anledning att avstå från denna födslometod , i de fall då den inte är medicinskt nödvändig, menar forskarna bakom studien. Källa: forskning.no

Detta var inget jag hade någon aning om, har ni hört detta tidigare? Om ni hade fått välja hade ni valt kejsarsnitt eller vaginal förlossning? Och ni som är gravida nu eller till nästa barn hur tänker ni nu angående kejsarsnitt?


Vi föräldrar

image

Nyss damp de senaste numret sv Vi Föräldrar ner i brevlådan. Perfekt läsning då Leon just spmnat och bör för sin egen skull sova ett bra tag. Fick ett grötprov med tidningen Havregröt med Banan och Mango från Nestle. Om ni går in på Nestle på Facebook kan ni beställa ett valfritt gratis grötprov eller varför inte en vällingburk också gratis men frakt tillkommer :-)


Barnmat: Spagetti och köttfärssås

Den här rätten är en favorit hemma hos oss, jag gjorde dock utan lök och med smör istället för olja, Leon älskar den!


Trött!

Leon somnade strax efter 20-igår och vaknade strax efter 07 imorse blev en matpaus under natten också, men han brukade liksom somna runt 21 och gå upp strax efter 08 på morgonen och inte 7 som nu. Tror han var lite trött för han sover ca 30-40 minuter på förmiddagen och nu har han sovit lite mer än en timme. Ska inte klaga för han sover jättebra på nätterna om man jämför med vissa andra men han har börjat vakna runt 00-01 och de gjorde han när han var nyfödd och sen även runt 06 för lite mer mat. Börjar fundera på om han inte är helt nöjd med maten han får på dagarna så ska nog öka maten lite, han äter ju ändå bara tills han är mätt så ;)
 
Huvudet och kroppen är inte van att gå upp före 7 när man inte behövt gå upp förens efter 8 i två månader, får nog lära mig att gå och lägga mig lite tidigare på kvällarna också. Blir liksom en ond spiral, borde inte vara så trött egentligen men vänjer man kroppen med att sova längre och sen får man sova kortare än den tiden är de ju inte konstigt att kroppen säger ifrån!
 
Hur sover era bebisar på nätterna? Och hur gamla är dem?

7 överraskningar som väntar dig när ditt barn växer upp

 

 

Ditt barn kommer säga "jag älskar dig"
 
Du kanske har försökt få ditt barn att säga dessa tre små ord till dig - och eventuellt lyckats. Men den första gången ditt barn självmant säger "jag älskar dig", kommer det att vara den bästa överraskningen den dagen.
 
 
Ditt barn kommer att bli för stort för att stta i ditt knä
 
Den dag kommer då du inte längre bekvämt kan ha ditt barn i knäet när ni läser en bok eller ser på film tillsammans. Det kan kännas lite sorgligt när du inser detta för första gången - men ni kan ändå gosa tillsamman under täcket eller i soffan.
 
 
Ditt barn vill ha egentid
 
Du kanske har blivit van vid att inte ens kunna gå på toaletten i fred. Så den plötsliga tystnaden kan göra dig orolig: Vad är det som står på? Det kanske bara är ditt barn som glatt leker för sig själv. Han eller hon kanske till och med gått in på sitt rum och stängt dörren om sig. Försök att inte ta det personligt - det är en naturligt del av att utveckla självständighet.
 
 
Ditt barn kommer att lära dig saker
 
När du inte kommer ihåg var du la bilnycklarna eller vad mormor fick till julklapp förra julen, kommer ditt barn att påminna dig. När han eller hon går i skolan, kommer du att återupptäcka saker du själv en gång i tiden lärde dig - och mycket annat.
 
 
Ditt barn kommer att göra dig ledsen
 
Det händer att barn säger saker de inte riktigt menar. Var beredd på den dag ditt barn säger att han eller hon inte tycker om dig längre. Du kanske också får höra hur "elak" du är och senare, när ditt barn är äldre, hur "pinsam" du är. Och så barnets obevekliga ärlighet: "Mamma, dina tänder är gula!" och "pappa, din andedräkt luktar illa!". Det bästa är att försöka att inte ta illa vid sig och förklara lugnt för ditt barn att det kan göra människor ledsna att säga sådant.
 
 
Ditt barn kommer att visa riktigt mod
 
Ditt barn kommer att ha sina egna rädslor, t ex för att sova i ett mörkt rum en hel natt. Men så kommer den dag då han eller hon utmanar sin rädsla och besegrar den. Du kommer att känna dig väldigt stolt!
 
 
Ditt barn kommer att göra dig till en bättre människa
 
Med ditt barn vid din sida kommer du att svära mindre, vara vänligare mot andra och kanske t o m ge uttryck för en mer positiv självbild. Njut av att vara en förebild för ditt nyfikna, överraskande barn.
 
 
 Textkälla: se.Babycenter.com

TITTUT

TITTUT
 
Innana Leon föddes fick vi en stor kasse med gamla barnkläder som min nu 9 åriga lillebror hade när han var liten, bland annat den här Fleeceoverallen, tvättade den för någon dag sen och nu var vi tvungna att se om den passade lilleman och mycket riktigt, en aning för stor än men han behöver ju inte ha overall på ett par månader ;)

Tog en liten promenad

Under eftermiddagen idag tog lilla familjen en promenad nere vid vattnet, hittade en liten fin "trädgård" där vi tog lite kort. Köpte glass och hade de trevligt en stund innan vi åkte hem igen. Vi hade sånt fint väder idag att vi inte ville sitta inne hela dagen. Kvällen toppades med regn och jag som hade tänkt ta med Mathilda och Adrian ut och gunga lite med mig och Leon men de får nog bli en annan dag.

Söndag!

Godmorgon! Lilleman tyckte att de var dags att vakna 7 imorse så jag är lite trött och nu sover skrutten igen.

Ska till Leons farmor i eftermiddag och fika får hoppas han är på bättre humör då han hade nog en jobbig natt eftersom han vaknade så ofta.

NE fixa sig lite kanske

Suck...

Leon somnade just om...frågan är hur långe. Sen han somnade för 1,5 timmar sen har han vaknat 4!! gånger och vart hysterisk, gallskriker några minuter och sen slocknar! Skapligt trött nu ska jag tala om, vet inte hur många gånger till han kommer vakna inatt så de kan bli en lååång natt. Han brukar vakna till 1 gång inom en timme från de att han simnat men de här är ju fan extremt!

Beställt lite grejer nu på kvällen, en jacka till L och sen lite presenter :)

Tillbaka igen!

Heejsan hoppsan!

Bytte ju ett tag till vimedbarn.se och trivdes ända tills man inte kommer in på sidan så de orkar jag inte med längre så byter tillbaka hit till blogg.se

Ska föra över lite inlägg som jag känner ska vara här när vimedbarn funkar igen.

Nalle Puh

Jag och Leon kilade upp till coop för en stund sen och hämtade ett paket till honom Tyvärr saknades Nasse-boken men den kommer senare. Det roliga var att ungefär en timme innan hade vi vart på Ica och shoppat gottigheter till ikväll och då orkade jag inte gå upp till coop även om de är billigare så vi tog ica och blev ändå tvungna att kila upp till coop sen senare

Godkväll

image

Bjuder på en bild från imorse när Leon körde morgongymnastik på golvet medans jag gjorde frukost åt oss. Idag har vi bara tagit de lugnt hemma, degat i soffan mest hela tiden. Såklart träna lite att ligga på mage för Leon och lite sånt. Hela lilla familjen kilade till Ica och Apoteket på eftermiddagen. Har 100 meter dit så blev ingen lång tur men sambon behövde halstabletter och glass ;-) Nu hänger jag och lilleman i soffan och kikar på Project Runway. Får se vad morgondagen har att erbjuda! Blev ris och kycklingwok med kokosmjölk och grejer till middag och så mumsade vi på jordgubbarna och grädden vi fick i matleveransen. Toppade det hela med lite riven Toblerone = to die for!


Matleverans

image

Skulle hem till Leons farfar och käka lunch men P vaknade upp sjuk så vi fick hem en matleverans istället. Sallad med bl.a. Jordgubbar, fetaost och rädisor. Även läsk, macka med brie och parmaskinka(?) Efterrätt har vi också som står och väntar i kylen. Mums!


Vallby friluftsmuseum

Var på stan och fikade med Cassandra vid 14-tiden idag sen kilade vi runt lite på stan innan vi tog en promenad, hamnade på Vallby så passade på att kolla in museumet som ligger där. Tog en dricka och sen gick vi ett varv och kikade på de få djur som ville visa sig. När vi skulle gå hem tänkte vi ta samma ingång som vi kom in genom, nepp. Den var stängd, kila hela vägen tillbaka, uppförsbacke i grus. Härligt! Halvvägs kommer de regn, massor med regn. Vi kom tillslut ut därifrån och sprang i spöregnet till Cassandras syster som bodde granne med museét. Hann bara komma in så slutade de regna. Hur som helst stannade vi en kvart innan vi kilade hem igen.

Bildkälla: VallbyFriluftsmuseum.se

Leon sov i vagnen under hela besöket på Vallby så han missade både djur och regn. Vi däremot var sjöblöta! Tur att vi hade sol när vi gick hem ;) Tror lilleman kommer uppskatta Vallby mycket när han blir lite äldre, toppen att de är gratis inträde också ;)


Idag är vi glada..

...för idag kommer pappa hem! Vilken minut som helst! <3

Senare idag kommer en kompis till mig över som bor i Östersund, trevligt! Toppen att hon har släkt här nere och att vi nu har släkt 10 mil från Östersund!


fjärilar i magen..


Mummin, ehm...Mumin!

Hahaha skulle söka på Mumin och blev Mummin. Sa Mummin till Leon och han asgarvade varje gång jag sa det. Han hade kul åt ordet ett bra tag kan jag säga. Min lilla skruttunge!

image


Godmorgon

Såhär mysigt har vi såhär på morgonen, jag har hunnit få i mig frukost medans Leon låg såhär i soffan med Lejonet och handduken i högsta hugg, supergott att tugga på ;) Lilleman ska strax få lite gröt och sen startar vi dagen :)


New in!


Buzzador - Lovefilm

Jag har fått testa Lovefilm fast 4 genom Buzzador, har hunnit med ett par filmer och hade vi vart utan barn hade vi nog hunnit med de dubbla men de har vart skönt att ha en film hemma att kika på om man får tråkigt.

 

Vad är en Buzzador?

Enkelt, vi blir inbjudna att testa produkter, blir vi antagna får vi hem ett paket i brevlådan med produkterna, oftast även prover att dela ut till vänner och bekanta, sen berättar vi om Buzzador, vad de innebär, "säljer" produkten. Och de bästa, vi får säga exakt vad vi tycker om produkten. Allt som krävs av dig efteråt är att du skickar en eller flera blixtrapporter och en slutrapport.

Vill du också bli en buzzador? Bli medlem HÄR

Det finns ingen starkare påverkan än en väns rekommendation Buzzador är Nordens ledande företag inom Word of Mouth marketing och Social media marketing. Våra 250 000 medlemmar (Buzzadorer) är nyfikna personer som provar produkter och tjänster. Buzzadoren sprider sina ärliga uppfattningar till vänner och bekanta - både online och offline. Sedan 2005 hjälper vi företag i de flesta branscher i Norden. Några av våra kunder är Procter & Gamble, Nestlé, Johnson & Johnson och Unilever.


Den lever igen...

Hejsan Hoppsan!

Fick mobilen att funka så nu är jag lycklig och glad igen, var ner till butiken och förklarade problemet och han sa att ibland tar de någon timme innan de hoppar igång och bara för att vi tagit oss ner och stått i kö i ca 50 minuter skulle de hoppa igång själv. Sagt och gjort! Tack ändå Michaela ;)

Jag och Leon ska träffa Mathilda och Kusin Adrian om ett tag, kila upp till Coop tydligen, medans jag väntar på att hon ska bli klar sitter jag och kikar på resevagnar till Leon. Skulle behöva ha en enkel, liten och smidig, typ på resor och som kryssningen nu. Har ni några bra tips på vagnar som kostar runt 1000-lappen? Hojta!


Suck

Håller på och byter från kontantkort till abonnemang och har fått ett nytt sim-kort med samma nummer och nu funkar inget av korten för de är typ spärrat. Ja kan ringa SOS och använda hemnätverket men inte ringa, smsa, eller ta emot samtal eller sms. Skulle fått ett sms med vilken dag flytten genomfördes, har jag ått de? Nee. Kommer inte in på Tele2.se heller för de gör någon uppdatering som skulle vara klart 10.00 idag enligt hemsidan, ringer man kundtjänst säger de 10.00. Suck! Eftersom jag inte kan ringa fick sambon ringa, tänk om jag bodde själv då och allt fuckar till sig! Roligast av allt är väl ändå att han åker iväg imorgon och kommer hem på fredag och funkar inte min mobil då har jag problem.

Ska åka ner till Tele2 och se om dom kan göra något! Väntar även på ett paket som är skicat och borde vara här redan men kan inte ta emot sms så jag vet inte om de ligger på posten eller inte. Får jag inte ordning på problemet får jag väl kila till posten med kollinumret och komma om de finns där. Surt!

Vi hade i alla fall en toppenkryssning.


Nu drar vi!

Bilen är packad, Leon sover och vi degar framför tvn tills vi ska åka om mindre än 30 minuter. Hoppas verkligen vår lilla skrutt kan sova hela vägen eller i alla fall en bra bit och sen vakna och vara glad. Han har en tendens att sitta och gallskrika och/eller vara ledsen när vi åker bil. Inte så skoj när vi står inför ca 1,5 timmars bilresa. De går säkert bra, bättre med bil än buss i alla fall ;)

Hörs imorgon när vi kommer hem!


Little America

image

image

image

image

Var på en ny resturang idag med två vänner, Little America. Servitriserna åker runt på rullskridskor, de finns en jukebox som spelar och de är svart/vit-rutigt golv. Blev en Chreese Burger meny för min del. Mums!


Ny kamera

Var och köpte en ny kamera imorse. Min är död och vi har lånat svärfars kamera men nu tog jag tillfället i akt och köpte den.

image

Blev en härligt blå färg. Den har nyss laddat klart och hann ta en bild på en extremt trött men glad Leon.


En dag på landet!

Efter lunchen på Little America åkte vi ut till min pappa och hängde hela dagen. Fika och mat, mums. Vardagslyx att slippa laga mat och ta hand om disk. Uppskattas mycket, speciellt efter att Leon föddes då tiden liksom inte finns på samma sätt som innan.

Tog en liten promenad med vagnen näe Leon sov och hälsade på hästarna.

image

image

Glad nyvaken kille

image

image

Drog förbi maxi på vägen hem och köpte med oss lite nödvändigheter till kryssningen vi ska på imorgon. Nu sover lilleman så nu ska jag och karln packa. Shit va grejer de behövs när Leon ska med ;-)