Baby to be - boxen!

Boxen innehöll följande:
Tidningen Föräldrar & Barn
Tuggumi V6 Strong Teeth
Bambino Silikonsked
Två självlysande nappar från Philips Avent
Testprodukter från Seba med Baby - 2 st baby cream, 2 stycken Baby Bubble bath, 1 Skin Care oil + en liten rosa flodhäst
Information om Barn kan bokklubb.
Klicka här för mer info om var du kan få dessa (Baby to be + gravidpaketet) gratisboxar

De första riktiga sparkarna!


Igår (26 september) när vi låg i sängen som vanligt och kikade på tv så började lillen sparka kraftigare än fladdret jag känt i några dagar. Försökte känna med handen på magen och visst fan kände jag utanpå? eller? Kände igen jo fan visst gjorde jag de. Fort som fan sa jag åt Peter att lägga handen över magen och då sparkade liten till så även Pappa fick känna sparken. Sen slutade han med de kraftiga sparkarna men de var roligt att Peter fick känna av dem så tidigt då jag fick höra för 5 dagar sen att de kan ta lång tid från de att man känner "fladdret" tills man känner riktiga sparkar utanpå magen.

På jakt efter overall till liten!

Är på jakt efter en Overall till lillplutten, vi har redan köpt denna här nedanför men tyvärr kommer den nog vara för kall i mitten av februari den får vi kanske vänta med lite tills mitten av mars eller när vädergudarna tycker att de ska bli varmt igen.



Alltså behöver vi en varmare overall men vad ska man köpa för någon? Älskar de rutiga från H&M men de finns bara från storlek 68 skulle vilja ha storlek 56 eller max 62. Får kika nere i Ullared om vi hittar någon där får hoppas på de annars får jag ge mig ut på jakt här hemma igen. De från Lindex gillar jag faktiskt, men vill ha med färg tror jag :)

Kollaget kommer från min gamla blogg!

Paket från Go´boken!

Tog en promenad upp till Coop idag och hämtade ut mitt paket från Go´boken.
Den innehöll följande:
Boken om dig
Lek & Lär tillsammans
Prinsen och Princessan
6 stycken kort
En prasselfigur att t.ex. hänga i vagnen.
Har hunnit kika igenom Boken om mig redan och gillar den väldigt mycket!

Vecka 20 (19+0)

Barnet:
Ditt lilla barn är ungefär 20 cm lång och väger runt 300 gram. Huvudets diameter är drygt 4 cm. Hjärnan är inne i en intensiv utvecklingsperiod. Flera miljoner nervceller behövs för barnetsmotorik. Utvecklingen av nervbanorna resulterar i att barnet nu kan göra mer koordinerade rörelser, som att suga på tummen och svälja fostervatten. Det är en medfödd reflex som är viktig för barnets överlevnad efter födelsen. Det övar sig inför den kommande amningen. Barnet
simmar runt i nästan 1/2 liter fostervatten. Det sväljer hälften av denna mängd varje
dygn och förnyar mängden genom att kissa ut det igen. Flera olika hudlager utvecklas och barnets hud tjocknar. Fosterfettet skyddar huden mot skavsår och hudsprickor. Barnets hjärta slår med
mellan 110-160 slag i minuten.
Mamman:
Bekämpa tröttheten med järn
Du har nu kommit precis halvvägs i din graviditet. Livmoderns övre kant når till naveln.
Som väl är finns det i dag ett stort utbud av mammakläder för alla smaker och plånböcker för nu kan du antagligen inte ha dina vanliga kläder längre. Är du trött kan en förklaring vara järnbrist. De flesta gravida behöver någon form av järntillskott från mitten av sin graviditet. Du har ökat
din blodvolym med nästan 50%. Dessutom är det allt större barnets järnbehov mer
påtagligt under den andra hälften av graviditeten. Rådgör med din barnmorska.

Egna tankar:

Äntligen går jag in i vecka 20, har stått och stampat på samma ställe i två veckor nästan då vi blev flyttade till den 18 februari vid ultraljudet och tidigare hade barnmorskan räknat på den 13e, men nu går vi framåt igen. Mår inte speciellt sämre eller bättre, rullar på som vanligt. Ryggvärk till och från så de är som de tidigare veckorna

Har känt bebis första sparkar!

I torsdags (den 22 september) kände jag av de första sparkarna från vår lilla bebis. Trodde först inte att de var sparkar för de kändes så svagt men samtidigt var de en känsla jag aldrig känt förut. Kändes liksom som fladder, som barnmorskan säger att de första sparkarna kan kännas. Efter ett tag kom en betydligt skarpare spark och jag skrek till "aj som fan" haha gjorde ju inte ont men eftersom de första var så svaga var jag inte alls beredd. Igår kändes de betydligt mer, också då när jag låg ner i sängen för att sova. Tyvärr känns de inte på utsidan än så Peter fick inte känna sparkarna men snart får säkert han också känne liten!

Skötväska - check!

Hejsan!

Haft fullt upp hela dagen, men sprang nyss ner till kiosken och hämtade ut ett paket samt skickade tillbaka mina mammabyxor som inte alls var bra. Börjar bli stammis där nere, tur att jag träffar de som jobbar där varannan gång då de är två som jobbar där ;)

I dagens paket fanns en skötväska till Liten som jag vann på Tradera, skitsnygg och helt oanvänd, de kunde nästan inte bli bättre då de faktiskt är samma märke som vagnen vi ska köpa :)

Två stora fack, en på varje sida och varje fack är indelat i två "avdelningar" där de på ena sidan finns två mindre fack där man kan ha till exempel blöjor. Helt underbar väska. Bra med de stpra facken så man får plats med allt möjligt, nu kan vi bocka av ännu en punkt på listan till babyshoppingen!

Kärlek!

Igår tog jag tag i två saker jag skjutit upp alldeles för länge. Bokade av kyrkan och lokalen vi hade bokat till de bröllop vi skulle haft nästa sommar. Kändes lite sorgligt att behöva göra de men vi bestämde oss väldigt fort efter att jag blev gravid att vi skulle skjuta på bröllopet. När de blir av vet vi inte men vi tar ett steg i taget.

Vi förlovade oss den 1 april 2011 och gick då ut med att vi skulle gifta oss, något vi då hållt hemligt 4 månader, vi var överlyckliga och planeringen kom igång ordentligt och jag hann till och med köpa min klänning.

21 Juni gjorde jag ett test då mensen var sen med ca 2 veckor och fick ett plus, jag var i chock, överlycklig, livrädd och alla känslor man kunde känna samtidigt. Aldrig upplevt den känslan någon gång i mitt liv och då är jag ändå förlovad med mannen i mitt liv och som sagt vi planerade bröllop.

Bröllopstidiningarna har bytts ut mot mammatidningar, bröllopsinköpen har bytts ut mot bebisshopping, men jag kan säga att jag är överlycklig över detta. Att något så oplanerat kan bli de bästa som hänt en. <3
Längtar tills vår lilla prins kommer till oss i mitten av februari!

21 Juni

13 september Vecka 18 (17+3)
Har aldrig känt den här kärleken tidigare i mitt liv! <3

Goodiebaby från SalusAnsvar

Hej!!

Fick en avi idag från posten och sprang och hämtade ut min goodiebaby.

Den innehöll följande:
Mama
Special K Bliss
Bambino engångshaklappar 6st
Huggies Newborn 2 st
Barnängen Nutriskin - fuktgivande bodylotion 3 st
1 paket näsdukar

Vill du beställa en egen Goodiebaby gör du de här! Klicka på Goodiebaby och beställ din egen Goodiebaby!


To the babyboy & babygirl

Är så sugen på alla dessa grejer till vår lilla plutt, får shoppa mera när vi vet med högre säkerhet var de är för en liten en som bor i min mage.

Vecka 19 (18+0)

Då kör vi lördagen till ära vecka 19 (18+0) igen för att liten efter ultraljudet är beräknad till den 18 Februari istället för den 13 som h*n var beräknad sen tidigare. Kameran ligger tyvärr på laddning så kan inte ta en bild nu men tar en innan jag lägger mig ikväll :)

Vecka 19

Barnet:
Längden är ungefär 18 cm från huvud till
stjärt. Vikten cirka 260 gram.
Livet i livmodern är stillsamt men inte ljudlöst. Mellan vecka 18-20 utvecklas barnets hörsel. Det blir medveten om ljuden i dess omgivning. Det hör blod som strömmar genom kärl och navelsträngen, sin mammas hjärtslag och tarmbubbel. Mammans röst når också in i barnets tidiga medvetande. Det kan uppfatta vissa höga ljud som tränger igenom livmoderväggen. Tandanlagen är tydliga och från vecka 19 syns det att barnets fingrar har fått naglar.
Mamman:
Pigmentfläckar
Du blir fortare andfådd när du rör dig eller gymnastiserar och du orkar troligen inte lika mycket som du brukar. Det är naturligt eftersom du blir allt tyngre samtidigt som din blodvolym ökar.
Hjärtat får jobba mer för att pumpa runt blodet. Lyssna till din kropp och anpassa träningen så att den inte gör ont eller ger dig obehagskänslor. Att du håller kroppen i form är av stor betydelse, inte bara för graviditeten i sig utan också inför den kommande förlossningen och småbarnsperioden. Är du van att träna kan du med fördel fortsätta under hela din graviditet.
Är du ovan räcker regelbundna promenader långt. Kanske tycker du om att simma? Många kvinnor upplever att de har blivit lite rundare över höfterna.
Vistas du mycket i solen bör du skydda din hud lite extra. Det är inte ovanligt med en viss typ av pigmentförändringar som gör att du blir fläckvis solbränd. Det kallas cloasma och är helt ofarligt,
men det kan ta några år innan fläckarna i huden försvinner helt. Ledbanden som håller i livmodern får sträcka på sig allt mer. Det kan göra ont både i ljumskarna och i sidan, högre upp på magen. Ta en paus då och då. Sätt dig med benen högt eller lägg dig ner en stund för att lindra
belastningen på ledband och ligament. Det är dessutom bra för dig att gå ner i varv en stund mitt på dagen. Du orkar bättre och din allt tyngre kropp mår bra av en stunds avslappning och vila.

Har fått se vår lilla bebis för första gången!!!!

Heeeeej!

Imorse var de dags för Ultraljud för första gången, kan ju säga att vi var skapligt nervösa innan men allt var bara fin fint med vår lille/lilla! :) Väser som de ska och låg och sparkade massor, inget jag kände av dock men de var häftigt att se på bild. Blev flyttad så nu är liten beräknad till den 18 Februari istället för den 13, alltså är jag i vecka 17+3 istället för 18+1

Fick veta kön men den karamellen suger jag på ett tag så ni som vet, snälla skriv inte ut de bland kommentarerna! =)

MAM nappar kom med posten!

Nyss kom posten och fick en trevlig överraskning nappar från MAM!
Vill du ha en egen napp gå in här och välj MAM, passa på att beställa både mamma och pappa så får ni två stycken nappar! :)

Vecka 19 (18+0)


Barnet:
Längden är ungefär 18 cm från huvud till
stjärt. Vikten cirka 260 gram.
Livet i livmodern är stillsamt men inte ljudlöst. Mellan vecka 18-20 utvecklas barnets hörsel. Det blir medveten om ljuden i dess omgivning. Det hör blod som strömmar genom kärl och navelsträngen, sin mammas hjärtslag och tarmbubbel. Mammans röst når också in i barnets tidiga medvetande. Det kan uppfatta vissa höga ljud som tränger igenom livmoderväggen. Tandanlagen är tydliga och från vecka 19 syns det att barnets fingrar har fått naglar.
Mamman:
Pigmentfläckar
Du blir fortare andfådd när du rör dig eller gymnastiserar och du orkar troligen inte lika mycket som du brukar. Det är naturligt eftersom du blir allt tyngre samtidigt som din blodvolym ökar.
Hjärtat får jobba mer för att pumpa runt blodet. Lyssna till din kropp och anpassa träningen så att den inte gör ont eller ger dig obehagskänslor. Att du håller kroppen i form är av stor betydelse, inte bara för graviditeten i sig utan också inför den kommande förlossningen och småbarnsperioden. Är du van att träna kan du med fördel fortsätta under hela din graviditet.
Är du ovan räcker regelbundna promenader långt. Kanske tycker du om att simma? Många kvinnor upplever att de har blivit lite rundare över höfterna.
Vistas du mycket i solen bör du skydda din hud lite extra. Det är inte ovanligt med en viss typ av pigmentförändringar som gör att du blir fläckvis solbränd. Det kallas cloasma och är helt ofarligt,
men det kan ta några år innan fläckarna i huden försvinner helt. Ledbanden som håller i livmodern får sträcka på sig allt mer. Det kan göra ont både i ljumskarna och i sidan, högre upp på magen. Ta en paus då och då. Sätt dig med benen högt eller lägg dig ner en stund för att lindra
belastningen på ledband och ligament. Det är dessutom bra för dig att gå ner i varv en stund mitt på dagen. Du orkar bättre och din allt tyngre kropp mår bra av en stunds avslappning och vila.

Egna Tankar:

Ultraljud imorgon måste ju säga att jag är ganska nervös och jättespänd. Skönt att de är tidigt på morgonen, hade blivit galen ifall vi hade fått tid på eftermiddagen eller så. Får se vår lilla/lille för första gången, blir spännande att se ifall de kan se könet också, vi har ju bestämt att vi ska ta reda på de innan så blir spännande att se.
I övrigt så mår jag toppen, ryggen värker till och från men använder mitt stödbälte och de hjälper massor, vilket är superskönt. Sen känner jag att bebisen behöver mer plats i magen för någon kväll sen låg jag i sängen och helt plötsligt från ingen stans började de trycka (inga sparkar) men de kändes som att alla stackars organ blev helt nermosade i en liten liten kartong och någon hoppade på dem ;) Inte skönt just då och kan ju inte påstå att de är skönt när  man ska sova men de är sånt man får leva med!


Vecka 18 (17+0)

Barnet:
Barnet väger cirka 150 gr.
Barnet är känsligt för ljus och det kan göra grimaser och reagerar på ljud och stötar.
Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.
Mamman:
Dags för ultraljud
Är du förstföderska kan du troligen uppfatta de första rörelserna från barnet, men det kan också dröja ytterligare ett par veckor. Det beror både på hur barnet ligger, var moderkakan är placerad och om du ger dig tid till att känna efter. I början kan du uppleva det som att det bubblar till i magen. Många beskriver det som att det ”fladdrar”. När det inte längre går att ta fel på vad det är du känner kommer du förstå att du har känt av barnets allt starkare rörelser en tid. Känslan av att barnet verkligen är en självständig individ och att du är dess mamma infinner sig allt lättare. De flesta kvinnor mår bra under den här tiden i graviditeten. Det är ofta en harmonisk period och många upplever att håret, huden och ögonen får en ny spänst och glans. Det är nu i vecka 18 ni erbjuds ett rutinmässigt ultraljud. Eftersom ultraljud är ett slags fosterdiagnostik är det naturligtvis helt frivilligt.

Egna tankar:

Tidigare var magen bara hård på kvällarna men nu är den lika hård på morgonen som kvällen. De syns betydligt mer nu även om jag fortfarande kan ha mina gamla kläder. Jeansen har jag gett upp, redan första helgen efter att jag fått reda på att jag var gravid kunde jag inte komma i jeansen. Var väldigt svullen de första veckorna men nu är de en riktigt liten bebismage! Ryggen är fortfarande mitt största problem, men ska köpa stödbälte imorgon och bli bättre på mina ryggövningar :)

Har inte känt av liten än och ultraljudet är om en vecka men snart kommer väl de små sparkarna ;)