Trevlig Valborg! Grillen är på, Leon har s...

Trevlig Valborg! Grillen är på, Leon har somnat i min famn, gissar att han bara sover en stund och sen somnar för natten mellan 20-22. Vi har köpt kött, potatissallad, brieost och kex. Blir familjemys ikväll. Ingen brasa utan bara mys i soffan framför en film. Kom på att jag har två filmer hemma fortfarande från Lovefilm, varav en vi inte kollat på än. Kanske kan se den om de inte fins nå bättre på TV! Vad hittar ni på ikväll?


Förlossningsberättelse - uppdaterad!

Förlossningsberättelse:

 

Vaknar 01.15 den 18 Februari av att jag har värkar, de kommer ungefär med 10 minuters mellanrum så jag laddar ner en värktimer till mobilen och börjar klocka 02.26. Värkarna kommer då väldigt oregelbundet Vid 04.30 går sambon upp för han ska till jobbet och nu kommer värkarna med ca 4-5 minuters mellanrum. Tror dock att de snarare är 10 minuter mellan värkarna, var väl lite borta om man säger så. Här vid 05-tiden blir jag tvingad att äta en yoghurt ifall de skulle sätta igång så har jag ätit något. Sambon åker till jobbet vid 05.30 ungefär och De kommer fortfarande med samma mellanrum ungefär håller i sig mellan 45-60 sekunder om inte längre. Hinner ta en macka vid 06 och ungefär en kvart senare hoppar jag ner i ett varmt bad.

Pratar med Peter i telefon vid 7 när jag kommit upp ur badet och frågar hur jag mår och sådär, jag är fortfarande insatt på att han inte kommer komma idag så jag lugnar honom och säger att han kan jobba på även om jag har ont som fan under vissa värkar.

Vid 8 pratar vi i telefon igen för att kolla läget och så, sen ringer jag mamma och pratar med henne eftersom Peter var på jobbet och jag ville ha lite stöd och någon att prata med för att fördriva tiden. Går runt i lägenheten under samtalet, sitter på pilatesbollen och klockar värkarna nu via datorn istället för via mobilen då jag pratar med mamma.

Strax innan 9 pratar jag med Peter igen och nu är de nästan 2-3 minuter mellan vissa värkar och han tvingar mig att ringa till förlossningen. Sagt och gjort, 09.02 ringer jag förlossningen som tycker att vi ska komma in på en kontroll. När jag pratat med dem är de 8 minuter till nästa värk så ringer hem Peter som får göra sin sista upplåsning vid halv eftersom de var så lång tid mellan sista värkarna. Jag var helt inställd på att få åka hem så tog de lugnt, packade de sista. Väntade in honom, slängde iväg blogginlägget där jag skrev att jag kommer vara ganska off och ska vila mig under dagen och att de nog tar ett tag innan bebis kommer.

Ska precis gå ner till bilen och jag får en sån kraftig värk att jag bokstavligt talat måste ta stöd av vår byrå i hallen och sen mår jag så illa så de var bara in på toaletten och krama porslinsguden. De var den frukosten de.

Vid 10-tiden kommer vi in till förlossningen, de kollar ctg och sen hur mycket öppen jag är. Är öppen 7 cm och jag trodde hon skämtade när hon sa de jag trodde max 4 om ens de. Får bada, något jag skrivit att jag ville i mitt förlossningsbrev och så skrivs vi in 10.38 Badar till 12.15 Hoppar i de snyggaste kläder jag någonsin sätt i hela mitt liv (eller inte) och får ett rum.

Nu får jag en kanyl i handen, och en massa remsor på magen för att mäta värkarna och bebis hjärtljud. Nu är jag öppen 9 cm och får testa lustgasen. Hinner inte ens testa lustgasen innan jag kräks igen. Så starka var vissa värkar. Testar ett par gånger men är rädd för att kräkas igen och är helt dåsig av den.

13.00 beställs EDA, 13,38 Llägger de EDA, Blir förbannad på narkosläkaren för hon sätter den mitt i en jävlig värk. Tack för den liksom, var nära på att säga både de ena och de andra men tänkte de istället. Inte de lättaste att sitta helt stilla med en värk liksom.

13.58 tar de hål på hinnorna så vattnet går.

14.45 Superskönt med EDA tills den släpper helt på ena sidan. Får en till dos, funkar inte de pratar vi om att ev lägga om den.

15.02 är jag uppe och springer på toa

15.27 Ingen förbättring, Narkosläkaren var upptagen och jag är nu öppen 10 cm och han var nästan nere så slapp lägga om den.

15.34 sitter på pilatesboll

16.22 Får bäckenbottenbedövning – himmelriket!

16.30 börjar krysta, dock är vissa värkar för korta så 1650 får jag värkstimulerande dropp.

17.24 kom vår lilla prins! Han vägde 3638 gram och var 51 cm lång! Som vi längtat och väntat på dig!! Pappa får klippa navelsträngen och moderkakan kommer ut 17.31. Sen trycker de lite på magen för att se att livmodern drar ihop sig som den ska och liten får k-vitamin?spruta. Blir sydd med ett par stygn.

20.11 Blir av med kateter, de kollar blödning, trycker lite mer på magen, önskar att få gå hem tidigt.

23.50 Barnläkaren kommer och undersöker Leon, är osäker på höfter och hon tycker sig höra starkare hjärtljud på höger sida. Blir skickade till BB för att under morgonen göra en röntgen.

8.30 görs hjärt och lungröntgen, får svar senare under dagen.

14.48 Skrivs ut, inga problem med hjärta men ev. avvikelse på lungan! Inga problem med höfterna heller. De ringer ang. lungorna om de är något, ringer de inte är allt bra.

48-timmarskontrollen. Allt är bra inget problem med lungan!


Dålig uppdatering jag vet....

Hej!

Jag vet att jag har vart kass på att uppdatera men jag hinner liksom inte med. Leon har börjat powernappa på dagarna, har man tur sover han en timme. Otur ca 30 minuter gärna i famnen. Nu vaknade han igen...

I veckan har vi pysslat ihop alla dopinbjudningar så nu är de utskickade. Glömde tyvärr ta kort på hur de såg ut :( Vi har fått hem vår tvättmaskin nu dock står den i hallen än sp länge. Leon har blivit 10 veckor och sover som en tonåring. 2 nätter med 7,5 timmars sammanhängande sömn, sen två nätter med 8,5 och inatt sov han 9,5. När han vaknar äter han lite somnar om och sover ca 3 timmar till. 10.30 kom vi upp ur sängen idag!

Jag sover mer nu än innan Leon föddes, trodde de skulle vara tvärtom.

Ska se om lilleman kan sitta i babysittern en stund så jag hinner duscha!

Sliter i tvättstugan med mamma! Längtar ti...

foto0291 (MMS)

Sliter i tvättstugan med mamma! Längtar tills vår tvättmaskin kommer så vi har en här uppe i lägenheten. Hoppas detta var sista gången vi behöver tvätta nere i tvättstugan.


Dagens bvc-besök!

Kom nyss hem från BVC, är skitvarmt ute. Kunde gott och väl haft på mig bara linne under skinnjackan. Tur att de är så pass kort bit dit, tar 5 minuter att gå tack och lov.

Skrutt var 60,3 cm lång och vägde 6590 gram. Nu verkar han ha hittat sin kurva både i vikt och längd.

Leon 2 månader!


Tiden går så fort, för två månader sen hade vi vart inskruvna på förlossningen 1 timme och om ett par timmar skule vi få träffa vår älskade son för första gången!

Här nedan är en bild på Leon när han var 1 månad.


I LOVE YOU


Tvåtusentolv nolltvå elva. Idag har vi var...

Tvåtusentolv nolltvå elva. Idag har vi vart på Bvc och träffat vår tant, supermysig hon frågade om amningen som jag nu slutat med av olika anledningar (trodde att hon skulle vara negativ till de men jag hade fel) vi vägde och mätte prinsen. 59,7 cm lång och väger 6370g. Han växer ju så de knakar! Träffade barnläkaren som gjorde bebisbesiktning. Kollade höfter, m.m. Leon var skitsur och skrek medans vi var hos läkaren men han lyckades lyssna på hjärta och lungor ändå. Frågade angående hans förkylning eller ja slemmet i halsen men lungorna lät fint så de är bara fortsätta med koksaltlösningen! Blev en snabbfika på stan innan vi åkte hem igen. Nu har vi precis haft lite kvällsmassage, pratat och sjungt en del samt läst en liten saga. Så nu borde han sova snart! Mannen i huset lagar just nu middag (blev betydligt senare än vanligt men så blir de ibland) puss


På brisningsgränsen

Strax före klockan åtta inser jag att jag inte ätit något sen klockan tolv, Leon var trött och hungrig, allt på samma gång. Jag var trött och hungrig, mitt tålamod började ta slut kände jag. Peter har jobbat heeela dagen idag (började 8 och har fortfarande inte slutat) Hinner inte jag laga mat på kvällen för jag tar hand om Leon då så gör han de, så mat får jag i mig men nu var de jobbigt!

Sitter alltså i soffan med en grinig bebis som vägrar somna, en mamma som är superhungrig, börjar få ont i huvudet och som börjar saka tålamod. Inser att vi faktiskt köpte en bärsele för några månader sen så jag sätter Leon i den och lyckas göra lite mat till mig. Nu har jag mat i magen, är betydligt gladare och Leon sover i bärselen. Ska strax krånga oss ur den och lägga honom i sin säng och mig i vår stora säng!

Nej usch sambon får alltså inte jobba såhär igen, tur att de inte sker ofta att han jobbar mellan 08-00!

Hand och fotavtryck!

Var ju på Öppna förskolan idag med Mathilda och Adrian. Mysigt att träffa massa mammor och bebisar. Vi gjorde hand och fotavtryck. Blir spännande att se resultatet nästa vecka. Skulle haft babymassage men de blev inte av, så de tar vi nästa vecka istället.


Ikväll är jag och Leon ensamma hemma så jag funderar på om jag ska ta hand om lägenheten när han somnar för natten. Skulle vara skönt att få lite snyggt igen nu är de kaos!

Öppna förskolan idag

Hej!

Har vart kass på att blogga men har haft en liten kille som inte velat vara någon annanstans än i mammas famn när vi vart hemma och så har vi vart ut på äventyr en hel del också. Firat påsk hos Leons farmor och morfar har vi hunnit med i helgen. Påskmat, påskägg ja ni förstår. Leon däremot har fått lite fina kläder i påskpresent och även en liten lastbil, fotar och slänger upp senare.

Idag ska vi för första gången till öppna förskolan, Mathilda och Adrian ska dit samt mer eller mindre halva vår föräldragrupp! Ska bli så kul att träffa alla igen och alla bebisar! Har inte blivit av att vi gått dit tidigare då Leon har vart krasslig men nu är han tiptop så idag ska vi dit en stund!

Vad ska ni hitta på idag?

Buzzadorkampanj - Nivea Deo Pure & Sensitive!

Fick hem ett paket från Buzzador för ett tag sen med Niveas nya deo, den är alkoholfri, innehåller inga färgämnen eller parabener. Jag har testat denna och jag älskar den! Deon är luktfri vilket betyder att du kan ha vilken parfym du vill och ändå använda denna deo. Den känns  knappt och den håller vad den lovar!

Att vara en buzzador:
I korta drag innebär de att du får testa nya produkter på marknaden och buzza (berätta vad du tycker för dina vänner) samt ge dem en testprodukt så de själva kan testa produkten.

Vill du bli en buzzador och testa de senaste på marknaden? De är helt gratis. Kommentera här eller maila mig på [email protected] märk mailet med "Buzzadorinbjudan" så skickar jag en inbjudan till dig!

Då var de påsk igen då!

Hur firar ni påsk?

Påskägg?, Påskhare?, Påskmiddag?

Hela tjocka släkten??

 

Vi firar två gånger i år, hos Leons farmor på påskafton och morfar på påskdagen. Påskägg är självklart, vi har köpt till småsyskonen! Men vi köper inget till varandra (jag och Peter alltså) Leon är lite liten för godis ;)


Bortskämda prinsen!


Från en av Peters kolleger


Hemstickat av en vän till familjen även filten/täcket nedan är hemmasydd och från henne.


Underbara Leende! Den 2 Mars fick vi äntli...

457493_352084904 (MMS)

Underbara Leende! Den 2 Mars fick vi äntligen de där underbara riktiga leedendet från Leon. Hann till och med få med de på bild. Han vände sig även ett kvarts varv när han låg i babygymmet. Han har även den senaste veckan börjat prata (jollra) med oss, så kul när man får "svar" av honom. Stora killen! Nu ligger han i min famn och har somnat efter att ha ätit lite hoppas hoppas han sovet ett par timmar nu. Älskar livet som mamma, de kunde inte komma en bättre tidpunkt, älskar min killar, min lilla familj! <3