Vecka 34 (33+0)




Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Smoothie såhär på kvällskvisten!

Blev sugen på smoothie för 20 minuter sen men insåg snabbt att jag inte hade några bär, hade äpple och blodapelsin men ville ha något mer i. Fyndade i frysen, där hade vi jordgubbar vi plockade i soras som vi hade frusit in, dock i lådor och de flesta var skivade vilket betydde att de hade frusit ihop, men just dessa hade jag tur med för de var bara delade så några sekunder på upptining och jag kunde använda dem. Resten sparade jag i kylen så de blir nog smoothie till frukost! Tänkte steka minipannkakor/plättar i vår nya plättlagg så kan ju lyxa till de med smoothie också!



Har inget direkt recept då jag höftade men ungefärliga mått kommer nedan.

0,5 Äpple jag tog inte bort skalet
0,5 Blodapelsin
ca 0,5 dl jordgubbar
I msk saftkoncentrat
0,5 dl mjölk
några matskedar vaniljglass

Ner med frukterna i blendern, i med lite mjölk, så att allt blir till en smet, annars kommer frukterna slungas mot kanterna och vara i stora bitar

Ner med saften, kan uteslutas, smakade inte så mycket men ville testa

Blanda ner glassen, blanda, blir de för tjockt i med mer glass.

Nästa gång ska jag göra med Yoghurt istället för glass, måste handla hem de bara. Men imorgon blir de samma recept till frukosten med glass!! Mums!

Förberedelser...

Sambon är hos Evelina och Patrik och har lite party medans jag har spenderat kvällen i soffan. Har även börjat kika runt på innehåll till Förlossningsväskan då vi har sagt att nu när vi går in i 2012 ska vi fixa med de sista. Packa väskan/väskor, tvätta bebis kläder och sängkläder, köpa hem de sista, blöjor, bindor, alvedon för bebisar, tvättlappar och lite såna där förbrukningsvaror. Babyskyddet ska placeras i bilen, ska även passa på att träna lite på att koppla i och ur babyskyddet så vi inte står på parkeringen utan för bb med en liten bebis och inte får fast babyskyddet. Har även lagt in numret till förlossningen i min mobil så nu är vi förberedda.



Jag lovar att eftersom vi är ute i så god tid kommer väskorna få stå i hallen och de blir säkert så att jag går över tiden bara av den anledningen, men jag är hellre så förberedd jag kan vara än att jag har panik, värkar och måste packa väskan också! Kan ju inte direkt förbereda mig på hur förlossningen blir för de vet jag inte, men jag ska fundera på hur jag vill att förlossningen ska bli så jag har ett hum, sen får vi ju se om de blir så eller helt annorlunda!

Slänger upp listan imorgon så får ni som ska ha småknoddar inom en snar framtid också kika på den :)

Gratis - Barnmatsboken, goda matvanor tidigt i livet


Sprang över detta erbjudande igår och kunde ju inte låta bli att beställa hem boken. Får se när den dimper ner i brevlådan. Ska bli spännande att se om den är bra, de tror jag säkert.

Vill du ha en egen Barnmatsbok? Klicka här [LÄNK] för att bestäla din egen "Barnmatsboken" helt gratis! :)


50 dagar kvar!


50 dagar kvar till BF, helt otroligt känns fortfarande som omm de var igår vår prins inte var större än en jordgubbe! <3


Jag är Trött!

Jag är trött på att jag fortfarande har grejer kvar i skolan, en redovisning, ett seminarium, en hemteta och en salstenta inna jag får gå på mammaledighet helt och hållet.

Jag är trött på att ha halsbränna konstant

Jag är trött på att jag inte kan sova på nätterna för jag har ont

Jag är trött på att jag har så ont i bäckenet - antar att de är foglossningen som spökar

Jag är trött på att vi bor på 3e våningen och jag inte orkar ta mig upp längre för de gör så ont

Jag är trött på att försäkringskassan inte kan vara lite snabbare så jag vet när och hur mycket pengar jag får

Jag är trött på att jag haft konstant ont i ryggen mer eller mindre under hela graviditeten

Jag är trött på att folk säger " vilken lätt graviditet du haft, inga problem, inte gått upp en massa..."

Jag är trött på att jag inte ens orkar ställa mig och diska fast jag måste

Jag är trött på att tvätten borde tas hand om men även där säger kroppen ifrån

Jag är trött på att jag behöver plugga men jag orkar inte ta tag i det

Jag är trött på att vara trött!!!

Klagoinlägg till max, japp men just nu är jag bara jävligt trött på livet! Vill sova och vakna när bebis kommer! Längtar til tusen men just nu är jag jävligt trött på att vara gravid!


Chokladmuffins med Vita & Mörka chokladlinser!




Då var julfirandet över för de här året!

Hejhej!

Tänkte bjuda på lite bilder från vårt sista julfirande för i år som vi firade den 27 December hos svärfar + sambo och så kom sambons farmor, bror och farbror också dit och firade med oss.



Massor med julklappar blev de i år. Ushc va bortskämda vi har vart i år. Nästa år är de väl vår lilla putt som blir betydligt mer bortskämd ;)

Har fått baka om i skafferiet för att få pats med matberedaren/blendern samt Muffin/Cupcake makern men nu får allt plats!

I och med att vi fick en rosa sockerkaksform tänker jag smyga in lite mer rosa i vårt kök såhär efter jul, har ju redan två tavlor så någon rosa färgklick borde jag ju kunna ordna om de så ska vara ett ljus!


Vår bortskämda prins!

Idag drog vi ner på stan för att handla lite kläder till vår prins, fick presentkort av svärmor som var till oss båda och igår fick jag ett av pappa och hans fru så de blev en hel del kläder. Har faktiskt de ena presentkortet kvar men de kan ju dyka upp något man vill handal framöver!


Två tunna vantar och en lite varmare mössa (har en fodrad overall med supermysig luva så de är om de är riktigt kallt) - H&M


Två par byxor - H&M


Body - H&M


Set - Byxa, Body & Mössa - H&M


Tröja - H&M


Set - Body, Mössa & förvaringspåse - H&M


De enda vi shoppade på Rean var denna Body - Lindex

Efter att vi hade vart på stan hämtade vi upp Peters Farmor och Farbror som kom med tåget från Stockholm för vi skulle fira jul hos svärfar och hans sambo.

Blev Jullunch och allt som här där till och såklart julklappar. Vi fick fin fina saker men de visar jag i ett annat inlägg. Bebis fick detta:


Pingu av Blivande Farbror Tomas & En röd Dinosarie av blivande gammelfarmor Kerstin


Bad står på schemat!

Ikväll blir de julfirande hos Pappa och Berith, de lovade att bjuda på tacopaj med fetaost istället för julmat, de tackar vi för, liten paus i från julmaten ;) Vet inte om de blir traditionellt julbord hos svärfar imorgon eller om de blir något helt annat!

Sitter fortfarande bänkad i soffan iklädd sockor och min morgonrock. Borde kanske fixa mig och sätta på mig lite andra kläder. En del av mig vill bada lite, då ryggen känns men jag orkar inte bli blöt. Men de blir nog ett varmt bad ändå för att fördriva tiden lite grann ;) Sambon slutar ju inte förens 17.40 så måste ju ha något att göra under tiden.


Vad behöver den nyfödda bebisen? - Uppdaterad!

Åka vagn:

[X] Vagn
[X] Regnskydd
[X] Filt
[X] Åkpåse 
[X] Fårskinn 
[X] Vagnleksak
Reflexer

Åka bil:
 
[X] Babyskydd
solskydd - köper vi om vi behöver sen då vi har tonade rutor
Bilbarnstol 


Sova gott:


[X] Vagga eller spjälsäng
[X] Spjälskydd
[X] Madrass
[X] Bäddmadrass
[X] Täcke
[X] Kudde 

[X] Påslakan  - 2 st 
[X]Mobil 
[X] Nattlampa
Dra-på-lakan 
babyvakt

Sköta om:

[X] Skötbord
[X] Skötbädd 
[X] Skötväska
[X]Tops till navelrengöring
[X] Våtservetter
Tvättlappar 
Blöjor
Blöjhink – gratis i babyboxen från barnens hus/babyproffsen
leksaksmobil - kommer inte att ha då skötbordet står på badkaret 


Mini-Apotek: 


[X] Bepanthen, kräm mot röd bebisrumpa
[X] Febertermometer
[X] Nässug
Borago, kräm mot skorv - Köper jag vid behov
Renässans, näsdroppar för spädbarn - köper jag vid behov


Äta/amma:

[X] Amningsinlägg/kupor
[X] Amningspump
[X] Nappflaska
[X] Flaskborste
[X] Amningsbh
 
Modersmjölkersättning
Handdukar (till eventuellt kräk)
Bröstvårtskräm - Köper jag om de behövs

Bada:

Tvättlappar av frotté
Babyolja
Badhanduk med huva
Badtermometer - köper ingen
Badbalja - har badkar



Kläder storlek 50-56  

[X] 6 - 8 bodys - 7 st 
[X] 2-3 pyjamaser - 2st
[X] 3-5 sparkbyxor/byxor - 6 par
[X] 2 st overaller - 1 i 50/56 och en i 62
[X] 3-6 babysockor - 6 par
[X] 1-2 par vantar till vinterbebisen - 1 par Tjocka 2, tunna
[X] 1 mössa som täcker öronen under de kallare årstiderna

3-5 tröjor/koftor - 1 st


Övrigt:

[X] Bärsele
[X] Babysitter
[X] Snuttefilt
[X] Nalle/gosedjur 
[X] Babygym
[X] Napp - 7 stycken 
[X] Plastad frotté
[X] Haklappar - 12 engångs, 3 i tyg & 2 dreggellappar
bitleksak
Filtar

Imorgon ska vi ner på stan och sätta sprätt på presentkortet vi fick på H&M ska försöka handla lite byxor, några tjockare tröja och några fler bodys. Behöver även minst en mössa  Bebis komer få två pyjamaser av min bror i Januari så några fler såna behöver vi inte kika på än.

När man får en matberedare i julklapp är man vuxen!


Igår var vi hos svärmor och firade jul och vi fick en massa fina presenter.

2 skålar
Chokladask
Marsinpantomtar doppade i choklad
Stora Boken om Barn
Tomte
Löpare
Matberedare/Blender

ej med på bilden

Presentkort på H&M
4 trisslotter

Är supernöjd med alla julklappar vi fått hittils och de är fortfarande 2 julfirande kvar, helt sjukt, fortsätter de i den här takten så kommer vi inte få plats i lägenheten ;)
För presentkortet blir de lite kläder till lilleplutt som vi saknar, vi valde ju att ta de lite lugnt med klädshoppingen just för att de faktiskt var jul innan lillen kommer!

Matberedaren blir toppen till Barnmat lite senare och de var väl själva tanken med den också, den fick vi även av min svärfar. Dit ska vi imorgon och fira jul och ikväll blir de hos min pappa!

Är ni nöjda med alla julklapparna ni fått?


Dags att göra sig klar för julfirande nummer 2!

Ikväll ska vi snabbt förbi min mamma och vara med när småsyskonen öppnar sina paket och sen direkt vidare till svärmor för att fira jul där. En massa julfirande, men nästa år blir vi här hemma, åker inte runt till 4 olika failjer med en 10 månaders bebis!

Ska slå in en julklapp till min syster som jag lovade att fixa åt brorsan, han vågade inte gå in på Media Markt och köpa Twilight haha!

Om jag hittar mitt röda linne kör jag nog på en julrött linne och en tubklänning som jag använde som kjol igår, tänkte locka håret också. Borde nog börja nu så jag inte står halvnaken i hallen när sambon dyker upp från jobbet för då ska vi äka nästa direkt!


Julafton 2011


Gårdagen var otroligt skön, ingen stress alls, inga måsten! Det var Jag, Peter, min ena lillebror och mamma som firade tillsammans igår. Peter kom direkt från jobbet och då blev de julmiddag och sen glögg och godismys samt paketöppning.

Hann även med att vara lite tomteverkstad, slog in de julklappar till Freja och Albin som firade jul med sin pappa men som ska till mamma ikväll och fira!

Vi fick en massa fint, jag var supernöjd med alla julklappar jag gav bort och även lika glad för alla julklappar jag fick!


The - låda och en förpackning te.


Handkräm & Tvål som doftar gudomligt.
Sju sorters kakor, en av de bästa kokböcker som finns när de gäller bakning, har vuxit upp med den och nu har jag en egen!


Muffin & Cupcakes maker!

Fick även en stor rosa handduk som jag inte tog kort på!


Av min kära Sambo fick jag detta fina halsband med vårt datum på.
På baksidan går de att gravera Litens födelsedatum <3


Fick även Egoboost av min älskade sambo

Fick även lite grejer av lite vänner som jag slänger in nedan


Av Daniel och Pia fick vi detta vinställ och två flaskor rödvin, varav ett var alkoholfritt


Av Anders fick vi Vintillbehör :)


Och av Johan fick vi två Orrefors - Helena glas!

Är superglad för alla julklappar och än är inte våra julfirande klara, ska till Svärmor ikväll, min pappa imorgon och svärfar på tisdag!

Ska inviga min Muffinmaker här någon dag =)


Hur firar ni jul?

Konstig julafton det här, eller snarare väldigt olik mot alla mina tidigare jular jag minns!
Brukar vara så att man är uppe och stressar som en galning och kommer i säng efter tolvslaget, vaknar ganska tidigt, käkar en gemensam julfrukost och bara myser. Något skojigt i julstrumpan såklart.

Fixa en massa, antingen om man åkt iväg och firat så ska man göra sig klar och har vi firat hemma är de mat som ska lagas. Julmaten ska ätas före Kalle, gärna så man kan gå direkt från bordet till Kalle för att slippa vänta, kika på kalle, sen kommer ju tomten med julklapparna här efter någon gång, beroende på vilka man firar med så kan man få vänta tillefter "Kan du vissla Johanna" om man har otur ;)

En massa paket, de minsta sliter upp dem självklart, gjorde man ju själv som liten, medans de lite äldre (jag själv inräknat) väntar tills jag fått alla paket och väljer strategiskt vilket man ska börja med! Efter julklapparna blir de en hel del tv-tittande och mys i soffan med lite julgodis, tills man inte orkar längre.



I år däremot är de väldigt skumt, sambon jobbar, jag bor inte hemma längre så de blev inget uppvaknade tillsammans med familjen och gemensam julfrukost. Vi bestämde att Peter skulle väcka mig 05.20 så vi kunde kika i julstrumporna gemensamt vilket vi gjorde sen åkte han till jobbet och jag fortsatte sova några timmar.

Strax efter 10.30 var jag på stan och väntade på Mathilda och Stephanie som skulle till H&M i panik-klädshopping, vidare hem till deras mamma för lite gos med Adrian och så, de skulle bytas om både på Mathilda och bebis, fick bli en liten tomte :) Iväg till Kyrkan där Emmie hade Julspel, mötte upp papp och Berith där så fick jag skjus till mamma så jag slapp ta bussen, inte de roligaste på Julafton. Nu sitter jag här, åt nyss lunch, blev tomtegröt som typ brände fast i botten men den smakade inte bränt och de är väl huvudsaken. Mamma är på väg hem, så blir de Kalle och ikväll vid 18-tiden blir de Julmiddag istället för Jullunch som jag är van vid ;) Peter slutar strax innan 18 så han åker bara hem och byter om och sen kommer han hit. 

I år är vi bara 4 stycken som firar jul på självaste julafton, jag är van med barn överallt och släkt hit och dit. Bara denna jul som blir annorlunda för nästa år har vi bestämt att vi firar hemma hos oss och då fär gärna några blivande morföräldrar dyka upp så lille plutt får en "riktig" jul! =)

Oj va långt de blev!!

GOD JUL ALLA KÄRARE LÄSARE!

Den här bloggposten innehåller nötkräm

"Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas.


Foto:UNICEF


 
UNICEF/Pelle Bergström


I jul kan du publicera årets viktigaste bloggpost. En bloggpost som ger fler barn chans att överleva och utvecklas. Då gör du nämligen inte bara fler uppmärksamma på att barn dör i onödan utan du ser även till att re:member skänker sex påsar nötkräm. Nötkrämen skickas till de barn som behöver det mest. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att få ihop så många påsar nötkräm som det bara är möjligt."


 
Copyright © Dan Lepp

"Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp."


Vecka 33 (32+0)

Bild tagen i vecka 32 + 1

Barnet:

Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Inlagringen av underhudsfett sker med cirka 250 gram per vecka, musklerna utvecklas okcså. Lagunohåren börjar försvinna, huden slätas ut och den är längre så rynkig som tidigare. Dess förmåga att reglera temperaturen gar mognat, barnet kan svettas, något mycket förtidigt födda barn inte kan. Barnets organ är nu färdigutvecklade så när som på lungor och andningscentrum.

Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Mamman:

Du kan om du inte är väldigt överviktig känna barnets olika kroppsdelar från utsidan av magen. Kanske du kan greppa en liten fot? Barnet kan vid den här tiden i graviditeten ha lagt sig med huvudet ner i bäckeningången. Brukar barnet hicka? Du kan känna hur hela magen rycker till och hur det upprepar sig. Efter den här veckan kan barnets rörelsemönster ändra sig något till följd av att de blir allt trängre inne i livmodern.
Livmodern fyller en stor del av din mage och der kan för många vara svårt att få plats med en hel måltid åt gången. Ät lite och oftare istället.

Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.


Egna tankar:

Jag känner tydligt nu att lilla bebisen tar upp mer eller mindre av magen, han är fortfarande mest aktiv när jag ligger ner eller sitter ner och tar de lugnt. Däremot är han ju aktiv under hela dagarna men när jag tar de lugnt är de roligast att vara vaken och buffa. Får ont i ryggen när jag vart igång en hel dag och  stått mycket och så, samma sak med bäckenet, där börjar de kännas mer och mer när jag är igång! Hade så ont i torsdags att jag bröt ihop och Peter sa att jag inte fick hålla på längre. Däremot kan jag inte bara sitta och glo i 7 veckor till. Får helt enkelt se till att jag inte är igång för mycket så de gör ont.

Senaste besöket hos barnmorskan gick ju toppen om man tänker värden och hur bebis mådde och så, dock är jag fortfarande besviken på att min ordinarie brutit armen (såklart inte hennes fel, men vill inte byta) och vi vet ju inte om de är så att jag får träffa en tredje nu nästa gång vi ska dit, har en bokad tid hos en tredje barnmorska men kan ju hoppas på att hon som vikarierar för min BM kan ta mig den gången.

55 dagar kvar tills BF, det är helt otroligt vad snabbt tiden går. Känns fortfarande som om de var igår vi plussade och de var ändå 21 Juni så de var ett bra tag sen!


God Jul!!




Hoppas ni får en toppen julafton! Blir nog ingen uppdatering mer idag, utan den kommer imorgon!
Går in i vecka 33 idag, men fixaar de inlägget och tidsinställer om jag hinner, ska vara på stan om 2 timmar.

Jultomten kom i natt och lämnade paket i julstrumpan, jag fick Egoboost (boken) och Peter fick "Lilla boken om pappor" och Ett halsband, som kommer beställas när liten är född med hans namn och födelsedatum på.

Passae på att öppna lite julklappar vi fått av vänner då paketleveransen till mamma gick för några dagar sen. Fick två superfina Orreforsglas av Johan och så fick vi ett kedjevinställ, en flaska rött och ett alkoholfritt rött av Daniel och Pia. Av Anders fick vi vintillbehör, kork m.m. i ett fodral format som en vinflaska! Bilder kommer imorgon!

GOD JUL!


23 December 2011

Godmorgon!

Vaknade precis innan klockan ringde imorse, ville hinna vakna lite och hinna äta frukost innan jag skulle ner till  tvättstugan. Dock har jag inte ätit än utan de har bara blivit ett glas oboy haha får helt enkelt käka när jag kommer upp från tvättstugan.

Under dagen blir de lite fix, köket ska fixas, känns som om jag diskar varje dag men har man ingen diskmaskin så blir de lite varje dag. Lite skönt att vi inte firar jul här utan hos min mamma så vi behöver inte få hem folk hit, dock är nästan hela lägenheten tipp topp ändå! Alltid trevligt med en nystädad lägenhet!

Nej nu ska jag plocka ihop tvättem och springa ner till tvättstugan :)

BM Besök v. 32 (31+5)



Gårdagens Barnmorskebesök gick toppen, dock hade min ordinarien barnmorska brutit armen så jag fick inte träffa henne denna gång heller och kommer inte få träffa henne på minst hela Januari då hon inte kan jobba. Vilket betyder att jag mest sannolikt får träffa en tredje barnmorska :( Blev inbokad hos en tredje barnmorska så jag känner mig lagom kluven.

Känner mig supertrygg med min ordinarie och nu när de är mycket inför förlossning och grejer vill jag ha henne inte en ny, känner inte att jag kan öppna mig och prata om allting direkt, utan vill att vi ska lära känna varandra. Den nya är säkert bra men de är tryggheten jag saknar! Hoppas min ordinarie kommer tillbaka så jag får träffa henne en gång i Febriari i alla fall...

Värdena var toppen, sist sa dom på gränsen till blodbrist angående mitt järnvärde och nu har jag ätit järntabletter varje dag och de var bättre än vid inskrivningen så jag är nöjd. Trodde att de hade gått upp lite grann inte så mycket som de gjort!

Bebis växer och mår bra, ökar på bra och följer kurvan! <3


Hejhej! Har vart hos barnmorskan nu på mor...

Hejhej! Har vart hos barnmorskan nu på morgonen och just nu sitter jag i bilen i en tvätthall! Haha! Allting såg bra ut med bebis och mina värden. Skriver mer om de imorgon tror jag när jag har min dator. Ska till systemet, grossen och handla, till mamma och göra julgodis. Ikväll ska vi till Danne och Pia för att byta julklappar och fika lite. Så tidigast ikväll får ni en uppdatering om barnmorskebesöket beroende på vilken tid vi kommer hem.


Buzzador!

Vill du få hem produkter helt gratis, som du får testa och dela ut till vänner? Gå med här!

Under 2012 kommer de flera bra kampanjer som riktar sig mot gravida och småbarnsföräldrar, så passa på att gå med du också!



Ovan är en bild på några kampanjer som gjorts under 2011!

Finns självklart en massa kampanjer för dig som inte har barn, men just gravida och småbarnsföräldrar var aktuellt. Men ALLA som vill få hem gratis produkter och testa kan gå med här [LÄNK]


21 December 2011

Hejsan hoppsan!



Igår var de fullt ös medans sambon var bort,a hann med att griljera skinkan, rulla och steka en miljon köttbullar, diska allt i köket (har ingen diskmaskin så de tar lite tid), tog ut en massa tidningar och kartong, fixade ju i badrummet med korgarna. Städade vardagsrummet. Så sambon fick en trevlig överraskning när han kom hem.
Så vi hade lite julmys igår kväll när han kom hem med julskinemacka och julte :)



Idag kommer Evelina och Patrik på jullunhc, så de är fullt ös här, ne men vi förbereder lite så vi inte har panik 30 minuter innan de kommer.

Julmat - Köttbullar

Bildkälla: Milda.se

 

1. Sätt ugnen på 150 grader

2. Blanda Ströbröd, mjölk, salt & Peppar i en skål, låt svälla ca 10 minuter

3. Riv eller skär löken

4. Häll ströbrödsblandningen över köttfärsen, tillsätt ägget och löken

5. Blanda ihop allting till en smet

6. Rulla en köttbulle och teststek den, behövs de mer kryddor, tillsätt dem

7. Rulla köttbullarna och stek dem, men bara så de får stekyta

8. Lägg de köttbullar som fått stekyta på en plåt eller ugnsform och stek resterande tills alla köttbullar är stekta

9. Ställ in plåten med köttbullarna i ugnen, ca 10 minuter. Var försiktig så de inte blir torra, de blir lätt torra om de är inne  för länge.

10. Servera direkt eller låt svalna och kyl/frys och plocka fram vid behov och stek på dem på låg värme!

 

 


Kvällspyssel!

Fick ett litet infall när jag skulle göra köttbullarna och bjöd in Evelina och Patrik imorgon på jullunch. Tanken var att jag och sambon skulle julmysa lite men de är ju trevligt med sällskap för en ännu bättre julkänsla!

Slänger iväg en inbjudan till dem och de var genast på, slängde iväg ett sms till Peter där jag skrev att vi får besök imorgon till jullunchen. Hehe jag är så snäll som låter honom vara med och bestämma ;) Ne men han tyckte de lät jättemysigt. Så frågade han hur vi skulle lösa de med köttbullar och prinskorv (typ de enda vi inte har hemma redan) och då blev han glatt överraskad av att jag faktiskt stod med händerna fulla och gjorde köttbullar!

Så kl 13 imorgon blir de jullunch här hemma, supermysigt! Då får man nog upp julstämningen ännu mera! Ska fixa lite här hemma och om en stund kommer även receptet på mina köttbullar!


Julmat: Julskinka - Griljering!

Bildkälla: Milda.se

 

 

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Ta bort nät och svålen

3. Lägg skinkan i en långpanna

4. Blanda äggula och senap, pensla blandningen över skinkan

5. Sikta ströbrödet med en sil, så får du en mer "brödig" yta

6. Griljera skinkan i mitten av ugnen tills den fått fin färg, ca 15 minuter, låt svalna

7. Servera


Lite ny inredning!

Strax efter lunch åkte vi upp till BB och hälsade på Mathilda och lille Adrian, så söt! Han låg mest och sov hela tiden. Innan dess hann vi med lite shopping, köpte hem de där korgarna och nu är de fin fint i badrummet. Just nu är de en låda med hygienartiklar till bebis en till mitt smink och en till övriga hygienartiklar.

Blev toppen uppe på badrumsskåpet, nu är de snyggt istället för kaos som de var innan.

Vi fick även syn på en skitsnygg duk inne på jysk så den fick följa med oss hem.




Får stryka den lite så blir de toppen. Hela 80 kr fick vi betala för duken!

Nu ska de griljeras skinka och så ska jag rulla köttbullar. Vi tänkte ha minijulbord här hemma imorgon till lunch så täntke passa på att överraska älsklingen med hemgjorda köttbullar istället. Han är ju ändå på jobbet till 21 så något måste jag ju roa mig med!

Förvaringskorgar!

Sitter nyduschad vid bordet och kikade in på jysk´s hemsida för de har korgar där jag vill ha till badrummet som man kan gömma grejer i och som ska få stå uppe på badrumsskåpet blir väl två lådor till Bebis och en till mig, måste mäta så de får plats bara. Vill ha alla hygiengrejer till liten i badrummet och då vi inte har något badrumsskåp under handfatet får de bli såhär.


Till min förvåning var de halva priset på dem fram till julafton, alltså kostar de 20 kr styck. Inte för att 39.90 var dyrt men ändå. Blir de Turkosa, men har inte bestämt om jag ska köpa två turkosa och en rosa till mig eller bara köra på turkost. Har närmligen turkosa detaljer i badrummet.

Nu väntar jag bara på att sambon ska komma hem så vi kan åka och handla dem på en gång, vi skulle köpa lite mat också så kan göra de i samma sväng!


Det kom ett paket..

sprang nyss ner till kiosken här nedanför och hämtade ut ett paket från H&M, det var en Jacka till mig och så var de ett par små vantar till lillprinsen. Känns som om vi kan fylla hans låda i hallen snart med vinterkläder, mössor m.m. Har lite sånt kvar att handla dock. Overaller har vi och nu ett par vantar men lite mössor ska införskaffas efter jul :)

Hade tur med storleken på jacken för ville verkligen ha den i svart men den fanns bara i 36 och de flesta jackor jag köpt/testat på H&M har vart korta i ärmarna i storlek 36, men denna var Perfekt. Kan inte stänga den men tanken är att jag ska ha den i vår när bebis är född och slippa gå med antingen vinterjackan eller skinnjackan så nu har jag ett bra mellanting!


Välkommen till världen Prins Adrian!

Igår 15.49 fick min älskade syster sin älskade lilla son! Grattis Mathilda! <3

19 December 2011

Godmorgon världen!

Snön ligger fortfarande kvar på marken, supersmysigt och de dalar ner små flingor hela tiden. Får hoppas att de är sandat så de inte är svinhalt, då jag måste korsa en nedfart och en uppfart till e-18 och där kan jag säga att i våras höll jag på att halka. Kanske ska ta en annan väg, lite längre men mindre hal. Får se hur de blir.

Två bilder från helgens julbak hos pappa.

Emmie och Pepparkakshuset , det rasade inte fast vi trodde de ett tag.


Finaste granen på länge :) Tyvärr hann vi inte pynta den.

Klockan 10 ska jag vara i skolan för att träffa min studiegrupp för att skriva ihop de sista på vårt grupparbete, de ska in 23 december men jag tror inte att någon vill göra de dagen innan julafton så fattar egentligen inte var lärarna tänker med heller men men, vi gör klart de idag så är de bara lämna in skiten.

Igår var jag med Pappa, hans Fru Berith, Emmie (lillasyster), Mathilda (lillasyster) och deras mamma Cicci i kyrkan för att kika på när Emmie spelade Årstiderna på orgel. Stackars Mathilda har åkt mellan bb och förlossningen sen i tisdags den 13e så nu fick hon komma hem lite och röra på sig för att få igång allting. Verkar som att de hände grejer i natt så ska slänga iväg ett sms om en stund och se om de går framåt :)
Hon fick även ett litet paket av mig och lillbebisen i magen som blir hennes lilla Adrians kusin. Två mössor fick han i lite sådär minijulklapp ;)


När fjärde ljuset brinner...

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla människor glädjas att fira få advent

När andra ljuset brinner är snart Lucia här
hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär

När tredje ljuset brinner vi juleklappar syr
Och bakar kakor och har ett stort bestyr

När fjärde ljuset brinner vi hämtar julegran
Och alla barnen räknar var dag till doppare dán.




Startar dagen med att tända de fjärde ljuset samt äta en julig frukost. Fick bli Tomtegröt med kanel & socker, en Clementin och en stor kopp chaite!


Vad finns i H&M- kassen?



En ny Foundation
Max Factor Smooth Effect


Fick panik i vecckan när jag insåg att min foundaton började ta slut, likaså pengarna på kontot, tack och lov att de kommer in pengar på fredag!

De hade erbjudande på denna så fick den för 90 spänn, samma nyans som jag brukar använda och de lilla jag testade i butiken verkade toppen.

Nu får vi se om jag blir lika nöjd med denna som med min "gamla"

Har ni testat denna Foundation?


Papparkaksbak!

Borde göra mig i ordning nu känner jag för pappa kan dyka upp när som helst, vi syskon ska ut dit och baka pepparkakor och jag vet inte vem av oss han hämtar först så bäst att göra sig klar!

Skulle gissa på att vi göra pepparkakshus också och så hörde jag rykten om att han skulle köpa nejlikor och apelsiner, de som luktar så gott!



Visste ni att Skolan pappa jobbade på för runt 10 år sen var med i en pepparkakshustävling som anordnas varje år här i stan på slottet. Den skolan gjorde Hogwarts, skolan i Harry Potter så jag och min lillebror fick hjälpa till med de där och de slutade med att de pepparkakshuset VANN! Kan ju ha vart för att jag tvingade hela min klass att rösta på de huset när vi var där och kikade på utställningen.

(bilden är ett pepparkakshus jag hittade på google, hittade ingen bild på vårt pepparkakshus)


Vecka 32 (31+0)


Barnet

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.
Vikt: ca 1,8-2 kg.
Längd: ca 40 cm.

Mamma

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar. Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs?

Pappa/partner

Trygghet blir viktigare när man väntar barn och det är vanligt att man ser över sin ekonomi och försäkringar. Hur är det med hem- och livförsäkring? Ska barnet försäkras? Allt detta bestämmer ni själva. Prata redan nu om hur ni ska göra med föräldraledighet och uttag av föräldrapenning. Några vill ta ut ungefär lika. I andra familjer tar en part större delen. Motiven varierar. Ni kan ta ut föräldrapenning redan 60 dagar innan förlossningen, men tänk på att om ni tar ut dagar innan födseln så har ni färre dagar att ta ut efter. Hör med försäkringskassan om vilka regler som gäller.

Egna tankar

Nu börjar de bli tungt att gå i trappor, känner av de mer och mer (vi bor på 3e våningen utan hiss) och de sista våningsplanet är inte skoj. Har haft problem med foglossning i veckan skulle jag gissa på, men använde stödbältet och då försvann de värsta. Sömnen är lite till och från är väldigt trött på kvällarna nu men har svårt att somna, vaknar i genomsnitt 1-2 gånger per natt för att jag behöver kissa men somnar om snabbt igen.

Supermysigt när bebis sparkar på kvällarna och man buffar tillbaka på samma ställe och man får "svar" genom att vi får en spark tillbaka. <3

Me too - Members.com


Sprang över detta erbjudande hos Members.com nyss. Dessa är bara några av erbjudandena som finns från Mee too!

Om du vill gå med i Members.com maila mig på [email protected] så får du en invite direkt och får 50 kronor att handla för!!

Döp mailet till MEMBERS


Titta vad som kom med posten...

..nya numret av Vi föräldrar!

Perfekt när jag är i soffläge och knappt kan röra mig. Lyckades slänga ihop lite lunch i alla fall. Blev en snabb och enkel lunch, pasta med skink & broccolisås! Ikväll får Peter laga mat, ryggen börjar bli lite bättre men ett tag ville jag bara lägga mig ner och gråta så ont gjorde de inte, sen hittade jag inte sladden till massagedynan så den kunde jag heller inte använda.




16 December 2011

Godmorgon!

Kvällen igår var inte så skoj, tänkte ju fixa och dona men orkade inte så placerade mig i soffan och kikade på tv resten av kvällen. Kom till insikt att vi mest sannolikt har fått svartmögel i badrummet så jag tänkte försöka rengöra med något mögelmedel men kom snabbt på att de luktar klor så de fick Peter ta när han kom hem. Inte ett smart drag, jag har aldrig vart känslig för klor men under graviditeten klarar jag inte av de.

Fick superont i huvudet, de stack i näsan och så började jag må illa. Pricken över i:et var när bebis tryckte väldigt mycket (inte så skoj med illamående) och sen kom halsbrännan såfort jag la mig ner. Så jag kände mig väldigt liten igår. Vaknade och mådde toppen men nu värker ryggen istället. Tur att dde bara är ryggen annars hade jag avlidit. Får hoppas att de släpper lite så jag kan ta hand om de jag tänkte fixa igår!

Hoppas ni har sovit gott och får en toppen fredag! <3


Dagens fråga!


Hur kommer ditt bloggande förändras när er lilla prins föds?

Svar:

Vi har valt att inte lägga upp speciellt många bilder på lillprinsen på bloggen då han själv inte kan välja om han vill de eller inte. På samma sätt som jag inte lägger upp supermycket bilder på Peter eller min övriga familj av respekt till dem. Såklart kommer de komma bilder på prinsen men de kommer vara vattenstämplade och jag kommer inte lägga in bilder varje dag på honom!

Vi kanske känner annorlunda senare men så känner vi nu :)

Sen kommer jag väl blogga så mycket som lillen tillåter helt enkelt, vissa dagar kanske man orkar mer och vissa dagar  orkar man inte alls, men jag tänker inte sluta blogga!!


Dagens som varit hittils!

Hej!

Lunchade med Evelina och kikade lite på H&M när vi ändå var i Gallerian, hittade bl.a. en supersöt body vi ska köpa till lillprinsen efter jul. Hade kommit in en massa annat fint också men tänker vänta tills vi firat jul med alla släktingar hit och dit först, man vet ju aldrig vad man får i julklapp ;)

Sen träffade vi svärmor och hjälpte henne att slänga en säng och så blev de fika. Har vart hemma någon timme och för en stund sen åkte sambon iväg och jag blev lämnad ensam! Kände inte riktigt för att följa med på Family Guy Maraton så jag stannade hemma och fixar kanske sista disken i köket från gårdagens bak, slår in Älsklingens julklappar när han inte är hemma och tar hand om alla presentpapper och tillbehör som ligger utspridda över hela golvet i vardagsrummet.

Känner mig ganska paj i huvudet så kanske ska ta en lussebulle en kopp te och bänka mig framför tvn i soffan en stund innan jag börjar med allt ståhej!

15 December 2011

Godmorgon!

Natten har varit lång och jobbig stundvis, vi somnade supertidigt vilket var skönt, men vaknade till 3 gånger under natten. 1 Gång för ett obligatoriskt toalettbesök (blir väl 1-2 per natt nu) sen vaknade jag till strax innan 03.00 och hade svinont i böckenet/höften, foglossning som bråkar kanske.. samma sak runt 06.00 smärta i bäckenet/höften. Idag blir de jag som använder mitt stödbälte för jag pallar inte att ha ont. Känns lite nu på ena sidan bara men hoppas bältet kan hjälpa till att få ordning på skiten.

Hade egentligen föreläsning idag men jag valde att skippa den då jag och min lärare har olika åsikter om vad som ska tas upp på förläsningarna, jag tycker att står de att vi ska läsa 50 sidor till den lektionen så bör han prata om de vi läst, eller jobba kring de i alla fall. Han pratar om något helt annat, vilket gör att jag bara blir grinig och inte är peppad på att plugga när jag kommer hem. Så hade jag fått mina böcker än hade jag pluggat hemma idag men har inte fått dem än så får "ta igen de jag missar" när böckerna kommer!

Istället blir de Lunch med Evelina, ska träffa henne kl 11 på Shoppingcentret så jag kanske ska hoppa ur morgonrocken i i kläderna. Frågan är ju bara vad man ska ha på sig idag, de är sol, ingen direkt blåst, 3,3 grader varmt och glömde jag nämna att de är 15 December också? Tror jag tar mitt pick och pack och flyttar till Strömsund över vinterhalvåret om de inte kommer någon snö!!



Såhär såg de ut i lördags när vi var i Jämtland! Saknar snön!!!!

Lussekatter, Saffranslängd och Saffransfläta!

Efter att jag slängt in receptet satte vi igång att göra en massa bullar.


Ganska ful men väldigt god saffranslängd med smör/sockerfyllning med russin. Aldrig testat att göra en längd förut.


Lussekatter blev väl 20 stycken ungefär.


Och en saffransfläta utan fyllning men med en massa russin och pärlsocker, som en skitstor lussebulle helt enkelt!


Julbak: Saffransbröd


 


1. Smula sönder jästen i degbunken

2. Smält margarinet, tillsätt saffranet och häll i mjölken. Värm till 37 grader, var noga med att de inte blir för varmt. Jästen dör vid 48 grader

3. Häll blandningen över jästen och rör tills de löser sig

4. Tillsätt salt, Kesella, ägg och ca 10 dl mjöl

5. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och nästan släpper degbunken. Behövs de mer mjöl stö över lite i taget tills den släpper degbunken

6. Strö lite mjöl över degen, täck med bakduk eller plastfolie. Låt den jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter.

7. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda degen

8. Baka ut lussekatter, traditionella julbröd, längder eller kransar

9. Lägg de utbakade brödet på plåtar med bakplåtspapper. Lägg på en bakduk och låt jäsa 20-40 minuter. Pensla med ägg och garnera med russin, pärlosocker eller hackad mandel

10. Sätt ugnen på 250 grader om du ska baka bullar och 225 grader om du gör längder

11. Grädda bullarna i mitten av ugnen 5-10 minuter. Kransar och längder gräddas 15-20 minuter


Bild: Milda.se


Julbord på Ikea



Nu är vi på Ikea och testar deras Julbord med Alex!


66 daga kvar <3

Du är på dag 214 av 280. (76,4%).



 
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 3 fulla dagar (v30+3).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Lör 18 feb 2012
Du har 66 dagar kvar till beräknad förlossning.

Julklappsinslagning!

Godmorgon!

Igårkväll blev de glöggmys och julklappsinslagning på hög nivå, så nu har Rolf ett viktigt uppdrag framför sig att vakta alla paketen. Hela golvet i vardagsrummet var (läs:är fortfarande) fullt med presentpapper, juladresser m.m. Vi passade även på att skriva ihop alla julkorten vi ska skicka iväg så de ska vi ta med idag och posta.



Hade hoppats på en liten Luciabebis igår (min syster åkte in igår) men han var envis och ville inte ut. Så hon är fortfarande uppe på förlossningen och nu hoppas jag att de startar snart!

Idag får vi se om de blir lite julklappsshopping, Peter har lite kvar att köpa, jag är helt klar. Blir kanske Julbord på Ikea i eftermiddag också om någon vill följa med ;)

Välkommen in i vårt sovrum!



Bakom spjälsängen står tillfälligt babygymmet. Älskar vår tjocktv, den är inte ens inkopplad just nu.
Julgranskulorna som står till höger i fönstret ska hängas upp när tiden finns.







Spikade upp Litens skylt "Här bor en prins" ovanför hans lilla säng!


Skolan

Då var man hemma från skolan igen, usch och fy. En kurs till sen går jag på mammaledighet tacka gudarna för det. Vår lärare resonerar väldigt konstigt ibland. Idag skulle vi skriva en bokrecension på en bok, kursen började idag och vad jag hade förstått sen tidigare var att de kan vara smart att ha börjat läst den så blir de inte så tungt under denna kursen. Jo tjena, jag läste 10 sidor och idag skrev vi i grupp tack och lov recensionen.



Han har konstiga idéer vår lärare, samma sak med de han pratar om på föreläsningarna, de har ingenting med kommande tentor att göra. Jag kommer gå de dagar vi har grupparbete resten skiter jag i. Jag orkar inte sitta och lyssna på en massa skit, när jag istället kan sitta hemma och plugga de dagarna. Skönt att man faktiskt inte får betyg i närvaro och kan komma och gå lite som man vill ;)

Fick även reda på att böckerna jag beställt för 1000 spänn enbart kommer användas för dessa 5 veckor. Känns ännu roligare, aja. Vet 2 personer som ska söka förskollärarprogrammet till hösten som kan få köpa dem billigare av mig, men de känns ju ändå rätt bortkastade pengar, jag vill ju ha litteratur jag kommer kunna ha användning av under större delar av utbildningen men nej nej.

Nej nu ska jag ta och fixa lite här hemma, hallen ser ut som ett bombnedslag, skulle behöva springa ner till förrådet och ställa ner 3 stolar men vi bor på 3e våningen och de är en halvtrappa ner från markplan och jag orkar inte springa. De får Peter göra när han kommer hem ;)

Kaffe, Te & Spagetti





Dessa fina burkar köpte jag också uppe i Strömsund och nu står de fint på bänken. Ska även köpa en "Droppar" burk från Ikea och ha välling i då den också är frostad dock utan text men annars matchar den denna serie perfekt. Som sagt det blir längre fram.


Lucia



Godmorgon!

Hoppas att allt är bra med er, med mig och bebis är de bra, lite trött bara. Fick inte ligga kvar i sängen en stund som jag tänkte för lilleman, han tyckte att jag skulle gå upp. Tror Peter tyckte de också för han lämnade lampan i hallen tänd och sovrumsdörren öppen när han hoppade in i duschen.

Så tvingade upp mig fixade kaffe & Te tills han kom ut ur duschen. Slog igång Luciatåget som visas på 2an och har de som bakgrundsmusik.

Skola 9.15 ska bli skitkul att träffa mina fina vänner igen men känns ju lagom skoj att börja en ny kurs idag, dock ha jag bara 3 schemalagda tillfällen innan jul + ett seminarium som hör till förra kursen som avslutades i fredags.


Nya Stövlar!



Kom nyss hem från Shoppingcentret med Peter, kom hem med dessa bland annat. Lyckades ha sönder dragkedjan på mina andra vinterskor så dessa som jag velat ha sen de kom in i September/Oktober fick följa med. Priset hade de sänkt med en 100-lapp också!

Tänker inviga dem imorgon när jag ska till skolan och får hoppas de är lika sköna i verkligeheten som de var när jag trippade runt i dem i butiken!


En Julklapp!





I fredags firade vi minijulafton och då hade alla köpt ett varsitt paket och slagit in som vi sedan enbart skrev ett nummer på och så fick alla dra en lapp. De var lättare sagt än gjort kan jag säga, första varvet fick jag och peter våra egna lappar, samt 2 eller 3 andra fick också sina egna lappar, vi var 7 personer som bytte. Då la alla tillbaka lapparna så fick vi dra en ny lapp. Denna gång gick de bättre, det var bara en som fick sitt eget och en som fick ett paket som inte var anpassat till en som var under 18 så de bytte lappar!

Hahah de var kaos ett tag men de löste sig. Jag fick dessa Glöggmuggar och skålar. Superfina!

Fixade nyss med föräldrapenningen så nu är Januari-Maj fixat, får se hur de blir i Juni & Juli om Peter ska ta ut då många dagar som han kommer göra resterande månader eller om han ska ta färre dagar eftersom han faktiskt kommer ha semester i månadsskiftet Juni-Juli. Känns skönt att ha de fixat i alla fall. Får prata ihop oss nu snart så jag kan planera resten av året också men de första månaderna är gjort så de är superskönt!!

Möt Rolf!

Detta är vår nya Hustomte (läs: vår enda hustomte) som fick följa med oss till sydligare breddgrader. Rolf kommer få bo under vår Julgran och vakta alla paket.


Supergullig, ullig och perfekt att ha vid Granen!

Fick även med oss lite smådekorationer att ha i granen men de blir till nästa år för i år är granen lila och silver, nästa år blir de rött och silver!


Klädshopping i Strömsund

Blev lite shopping uppe i Strömsund, bland annat lite nya kläder till mig och såklart en del annat, lite julklappar, inredning och så.


Kofta från Vila (finns i princip 1 klädbutik i Strömsund plus en sportaffär och denne säljer ganska olika märken, name it, vila, Jofama m.m.)


Blev 6 par trosor, ett till par svarta som inte kom med på bilden.



Passade på att klicka hem en Jacka och tur var väl de för såg att nu var den slut i svart, hoppas den är bra i storleken annars får den åka tillbaka.




ÄNTLIGEN HEMMA!

Hej!

Nu är vi äntligen hemma, körde in i Västerås vid 19-tiden sen har vi dumpat småsyskonen hos sin pappa, dumpat mamma hemma hos henne. Hunnit snabbt till ica för att köpa bröd och kvällens middag. Sitter nu och äterframför våra laptops i köket, känns väl sådär men vi har haft datorfria dagar där uppe!

Imorgon är jag ledig tack och lov, skolan börjar på tisdag igen, har 3 tillfällen i skolan innan jul sen tar jag jullov till den 3 Januari! Känner att jag behöver de!

Nu ska jag tvinga min karl till sängen och gosa lite, har sovit i olika sängar i 3 nätter så jag behöver lite kramar!


Fick supersöta raggsockor av Magnus mamma ...

foto0199 (MMS)

Fick supersöta raggsockor av Magnus mamma som hon stickat till Bebis! Nu får jag försöka få mamma att lära sig att sticka så hela familjen kan få sockor varje jul!!


SNÖ! Kan ju säga att de kommit massor med ...

foto0198 (MMS)

SNÖ! Kan ju säga att de kommit massor med snö under natten och under tiden vi har vart här! Skulle komma 3 dm igår och jag tror att de kommit betydligt mer. Igår firade vi minijulafton och hade paketbyte, alla hade tagit med ett paket som kostade runt 50-lappen. Nu eller ja såfort vi får ut bilarna ska vi åka till Dollar Store och handla lite. Blev en snabbvisit där igår men då var vi stressade så idag kan vi ta de lugnt och gå och strosa! Idag går jag in i vecka 31 helt sjukt att tiden går sp fort. Har tagit magbild så jag lägger upp de på måndag tror jag för tog varken med mig datorn eller usb-kabeln!


Vecka 31 (30+0)



Barnet:

Barnet är ca 39 cm långt och väger 1,6 kg. Det händer mycket varje vecka. Barnet börjar lägga på sig underhudsfett och huden är mer rosa än röd. Det har fortfarande ganska stor rörelsefrihet inne i livmodern och har troligen inte lagt sig till rätta än, även om de finns barn som redan nu lägger sig med huvudet ner i bäckeningången, där förlossningskanalen börjar.

Mamman:

Om din graviditet är normal och om du är frisk följer du säkert det så kallade basprogrammet hos din barnmorska. Då brukar de vara dags för ännu en kontroll i graviditetsvecka 31. De flesta kvinnor fortsätter att arbeta som vanligt en tid till. Har du ett arbete som är extra tungt eller stressigt kan du från och med nu få beviljat havandeskapspenning på hel- eller halvtid. Det gäller ocks om ditt arbete innebär ansträngande arbetsställningar eller om du utsätts för miljögifter eller skadliga gaser. Handläggningen kan vara ganska lång så ansök till försäkringskassan i god tid.

Belastningen på rygg och leder ökar för varje vecka. Om du måste bära matkassar eller något annat tugnt, fördela vikten mellan båda händer så du inte snedbelastar. En del kvinnor har väldigt ont av foglossning. Be barnmorskan eller sjukgymnasten om tips på vad du kan göra för att lindra det onda. Det är inte ovanligt med sammandragningarna ökar nu när magen blir större. Din kropp föbereder sig långsamt men säkert på att föda

Egna tankar:

Humöret har åkt berg och dalbana denna vecka, ena sekunden är jag superglad och andra kan jag gråta för att jag är så trött och vill ha en dag att skita i allting och bara få vila. Annars är de som vanligt, bebis buffar och sparkar, Pappan tycker de är superkul att buffa lite på magen för att sen få svar tillbaka genom att bebis buffar tillbaka! Får se om den värsta ryggvärken släpper nu i och med att praktiken är slut och jag är tillbaka i skolan igen, inte alls lika många dagar 2 i veckan istället för 5 som praktiken var på.

Måste lära mig att slappna av och känner jag mig själv rätt kommer jag inte kunna slappna av helt förens sista tentan är gjord 19 Januari och sen är de full mammaledighet för min del som gäller. Har även börjat fundera på hur jag vill ha min förlossning, kan såklart inte planera i detalj och fövänta mig att de går så men önskemål när de gäller smärtlindring och liknande är sådant jag börjat fundera på.

Vikten är + 6kg sen inskrivningen i vecka 8.

Tack kära du!



Detta fina kort damp ner i Brevlådan förra veckan, var en superfin text och en summa pengar. För pengarna är de meningen att jag ska köpa kläder till mig själv eller något annat jag behöver. Fick detta av Blivande Gammelfarmor på Peters sida alltså hans Farmor. Superfint av henne! <3

Är väl just nu ute på spaning och shoppar upp dessa pengar i de få butiker ssom finns här uppe i Strömsund ;)

[Tidsinställt inlägg]


Nu är praktiken slut!

Hejsan hoppsan!

Är sjukt trött i ryggen, släpade hem allt jag haft på praktiken idag, underställ, extra tröjorn fleecetröja, termobyxor, skor, varntar, mössa ja ni fattar. Tungt. Fick även en Paradis-ask som skulle ner i väskan de gick med våld kan jag säga.



Om 45 minuter slutar Peter och tills dess tänkte jag hinna fixa några inlägg så de kommer ett om dagen i alla fall eftersom vi kl 16 åker till Strömsund och då lämnar vi datorerna hemma. Såklart har jag mobilen och uppdaterar väl kanske lite ändå via den.

Tar nya tag efter helgen och då blir bloggningen som den en gång var för 5 veckor sen jag lovar!

Här bor en prins!





Köpte denna fina skylt när vi var på Åsby! "Här bor en prins" på ena sidan och "Kom inte in" på andra sidan. Den ska hänga ovanför spjälsängen är tanken. Kommer inte dröja länge innan den hänger där så fint och väntar på vår lilla prins!

Skylten finns att köpa bl.a här online om någon är intresserad [LÄNK]


7 December 2012

Godmorgon!

Sitter här med en kopp te i handen och tittar ut genom köksfönstret. De snöar =) Är dock kluven om bussarna klarar av att gå som dom ska idag med tanke på att så fort snön kommer går allt åt skogen. Än så länge är de inte mycket snö på marken så de borde inte vara några större problem tycker jag!

Idag ska vi till skogen med barnen får se hur de blir med all snö om de hinner bli mycket tills dess eller om snön försvinner helt och hållet. Blir på med mycket kläder idag för igår var de svinkallt även om de bara var någon minusgrad ute.

Nee nu borde jag göra mig klar ifall jag bestämmer mig att åka dit lite tidigare med Peter och skriva klart mina mål. Om jag hittar pärmen vill säga!

En bortskämd liten prins!

Här kommer bildregn på allt vår lilla prins fick på Baby Showern utav mina fina vänner! <3


- Supersöt tröja med Stinky på fick han av min lillasyster som tyvärr inte kunde komma men som jag träffade på kvällen.


- Tröja från H&M av Nicolin


- Byxor från H&M av Nicolin


- Tom och Jerry Body från H&M av Evelina & Patrik (fast Patrik var inte med då vi bara var tjejer)


- Kängor från H&M av Hanna


- Dräkt från H&M av Hanna


- Mössor från H&M av Hanna (Hon kom dock på att hon köpt med fel årtal på så jag ska försöka byta till 2012 om jag får, hon köpte de för ca en månad sen så får se hur de går)


- Mössa från lindex av Therese, Veronika, SannaKlara och Janice


- Body från lindex av Therese, Veronika, SannaKlara och Janice



- Byxor från Lindex av Therese, Veronika, SannaKlara och Janice


- Strumpor från lindex av Therese, Veronika, SannaKlara och Janice


-Body med "I love you" av Therese, Veronika, Janice och Sannaklara


- Haklapp från Kappahl av Josefin och Åse


- Tröja från Lindex av Josefin och Åse


-Strumpor från Lindex av Josefin och Åse




- Overall "Ren" från Lindex av Josefin och Åse



- Två böcker av Josefin och Åse



- Hörselkåpor (finns bl.a på Clas Ohlson) och en prasselbok från H&M av Cassandra





- En barnvagn gjord av Blöjor av Freja!


Hejhej! Sitter på bussen på väg hem. Jag o...

Hejhej! Sitter på bussen på väg hem. Jag och Peter håller oss borta från lägenheten då de precis satt igång värmen igen om allt gått som de ska. Så ingen värme mellan 8-15 kommer vara skapligt kallt hemma så ska bara hem dumpa väskan och kolla posten sen åker vi till Åsby, liten inrednings/blombutik ca 20 minuter från stan! De har superfint med julpynt och så på vintern så ska få lite julfeeling! Ska även kika på barninredning vill ha en "här bor en prins" skylt och jag har för mig att jag sett de där tidigare! Hoppas lägenheten är varm när vi kommer hem igen!


Bebis första skor!


Dessa underbara skor fick Bebis igår bl.a av Hanna! Hade gått och förälskat mig i dem nu i veckan och hade tänkt blogga om dem också men glömde bort de. Men bebis har nu fått sina första skor, de tackar vi Hanna för!

Så otroligt söta och jag nämnde precis innan jag öppnade hennes paket att jag hade hittat ett par supersöta skor jag ville ha men jag väntade just med tanke på Baby Showern och då fick jag dom! <3

Ska fota allting som jag skrev tidigare idag så under kvällen kommer bilder på allting!


5 December 2011

Godmorgon!

Hann inte bli något bloggande igår efter Baby Showern för då drog vi raka vägen till mamma för att käka middag och rulla 2 kg köttbullar. Tur att jag slapp laga middag igår för ryggen var skapligt paj när kvällen började närma sig.

Baby Showern då, ja vi lekte lite lekar, pratade barn, öppnade paket, fikade och hade supertrevligt! Freja hade med sig lilla Millie och så hade Cassandra lånat med sig Amber som är hennes kompis barn. Kul med småbarn också, har insett att vi kommer behöva sätta luckor eller något liknande i vår stora Expedit när lillen börjar krypa/gå för de tyckte tjejerna var superroligt att dra ut våra böcker ;)

Fick en massa fina grejer, fotar och tar kort i eftermiddag för nu hinner jag inte, men måste säga att allt föll i min smak och jag är så otroligt glad för att jag har såna fina vänner! <3

Butterfly!


Bildkälla [LÄNK]

Underbart vackert smycke från Carolina Gynning, to die for!

"Fjärilen som symbol betyder väldigt mycket för mig. Det är puppan som utvecklas till fjäril och som sedan pånyttföds i en härlig kropp med vackra färger. Fjärilen är en gammal symbol för själen, glädje och lycka. Den står för pånyttfödelse och frihet och är därför en symbol som jag tycker att alla borde bära med sig. Nu har jag skapat The Butterfly Messenger® för att du oxå ska kunna flyga." - Carolina Gynning


Jag älskar fjärilar, har alltid gjort och har en tatuerad i nacken! 795:- kostar detta vackra smycke!

En anledning till att jag älskar fjärilar så mycket förutom att de är vackra är för att jag blev kallad fjärilslarven av pappa när jag var liten, tror de var när jag var 13 som jag fick ett halsband och då blev jag en liten fjäril!


2a Advent!

Godmorgon i stugan!

Vaknade till vid 8 och kunde inte somna om så då smög jag upp. Peter får fortsätta sova ett tag till. Igår åkte vi till Zandra (Peters jobbarkompis) för lite förfest innan vi drog ner till Strike och körde bowling, där även Julbordet serverades. Blev ingen Bowling för mig med min stackars rygg, även om den kändes okej igår ville jag inte äventyra något.

Supergod mat och allt var superdupertrevligt! De enda minuset var att vi satt precis under en högtalare och de hade en aning för högt ljud, men men. Vid 21 åkte vi vidare till Evelina som hade fest så vi hängde där, snackade skit och hade trevligt! Kom hem vis 00.45 och stupade i säng. Sjukt att jag då vaknade såpass tidigt idag men de är sånt som händer. Bebis var vild och galen så han tyckte väl att jag skulle gå upp!

Har fortfarande bara tänt de första ljuset då vi vart lite dåliga på att tända de plus att de är mysigare om vi tänder nummer 2 tillsammans!

Nu ska jag dricka lite Jul på påse, mitt älskade Yogi Tea och sen blir de väl lite fix och trix inför babyshowern. Har ca 60 minicupcakes att spritsa med frosting, stolar ska flyttas (och hämtas från bilen!!) sista i vardagsrummet ska piffas till och fixas. De börjar inte förens 14.00 så jag har gått om tid på mig! Har ett tidsinställt inlägg som kommer under dagen!

Vecka 30 (29+9)



 

Barnet:

38 cm lång och cirka 1.5 kg tung.

Barnets hjärna utvecklas och växer. För att få plats veckar den ihop sig allt mer och bildar dess karakteristiska vindlingar och flikar. Barnets lungor är nästan helt utvecklade och det övar på
andningsrörelser genom att höja och sänka bröstkorgen. Kanske känner du att barnet hickar?
Hos små flickor är klitoris förhållandevis stor och täcks ännu inte av blygdläpparna.


Mamman:

Var finns damernas?

Antagligen har ni påbörjat eller kanske redan slutfört någon föräldraförberedande kurs. Det är ungefär 2 månader kvar till förlossningen och mötet med ert lilla barn närmar sig för varje dag som går. Det är mer påtagligt ett barn du bär på, det blir allt större och starkare. Det är naturligt att
föreställningarna om barnet och tankarna på hur en vardag med barnet skall bli ökar. Många kvinnor klagar över en tilltagande trötthet. Var noga med att äta bra näringsrik mat, att sova ordentligt och se till att du håller koll på ditt blodvärde.Prioritera en stund ute i friska luften varje
dag. Inaktivitet och näringsbrist på grund av en felaktig kost leder bara till ännu mer trötthet och krämpor i kroppen. En del kvinnor får känningar av bäckensmärtor. Der är en hormonell påverkan
på alla fogar och leder, framför allt bäckenet. Det är helt naturligt och ändamålsenligt
eftersom det ger förlossningskanalen större möjlighet att bli elastisk och
vidgas vid förlossningen. En del kvinnor upplever det som smärtsamt, de får svårt att gå och blygdbensfogen blir mycket öm. Det börjar bli tyngre och du kan känna dig känslig och ha lätt för att gråta vilket inte alls är konstigt. Du går in i den sista delen av graviditeten och det ställer stora
krav på dig, både fysiskt och psykiskt. Lyssna till din kropp, var snäll mot den och ha tålamod. Det här är en speciell tid i livet. Sannolikt gör du inte om det så många gånger. Glöm inte att ta en paus
mitt på dagen. Lägg dig ner och vila med benen högt mellan varven.

Egna tankar:

Bebis har börjar buffa mer i magen nu, inga direkta karatesparkar som tidigare utan nu buffar han omkring där inne, slår väl kullerbyttor hela dagarna så som han rör sig där inne. Börjar bli trångt där inne nu och jag längtar mer och mer tills vi får träffa vår lilla bebis! Jag mår fortfarande fruktansvärt bra, vissa dagar är ju ryggen och nacken paj men tror de beror på praktiken jag har just nu då jag står och går väldigt mycket och då tar kroppen stryk.

10 veckor, 77 dagar kvar till BF!



3 december 2011

Godmorgon!



Blev väckt vid 8 av att Peter kom in i sovrummet och gosade ner sig under täcket. Han hade vaknat tidigare så han hade smugit upp och kikat på tv. Han drog nyss till jobbet, de ska ha kick off innan julbordet ikväll. Så nu är jag ensam några timmar innan han kommer hem igen och vi drar vidare på förfest!

Ska fixa klart i köket, för hann inte diska allting igår så jag slipper göra de imorgon och så är de en massa annat fix och trix innan julbordet i kväll!

Gick in i vecka 30 idag också så slänger upp info och bild om ett tag :)

Gratis Kokbok från Milda






Bilder från Milda.se/Kollage av Mig

Passa på att  beställa hem en egen kokbok med julens alla härligheter!
Beställ den här [LÄNK]


Lång dag!

Hejhej!

Direkt efter praktiken åkte vi till Sebbe och Yasmine och hämtade stolarna, sen blev de raka vägen till mamma för att hämta sittpuffar och ett bord. Sen dess har Peter tagit den mesta disken och jag tog hand om tvätt och sovrummet. Ska bara slänga på nya lakan så är de klart där inne. I köket är de några glas som ska diskas och en och annan skål men kommer ändå stöka ner i köket då jag tänkte slänga ihop chokladcupcaksen nu istället för imorgonbitti!

Har ställt i ordning en massa grejer inför söndagen så som bord, stolar och sittpuffarna. Ska göra en massa is nu och inventera skåpen och se om vi har fat så de räcker. Hoppas!

Ryggen är skapligt paj, den bränner men bättre att ha cupcaksen klara så jag bara behöver fixa frosting och sånt på söndag!

2 December 2011

Hejsan hoppsan!

Trött som en gris sitter jag här med en kopp varm choklad och undrar när sambon ska ta sig ur sängen. Han skulle upp samma tid som mig, 5 typ och ligger fortfarande kvar. Dock är han snabb på morgonen dyker väl bara in i duschen som vanligt och sen drar!

Gjorde ju förberedelsena inför heljens bravader men ena plåten med muffins går i soppen. Orkar inte ställa mig så tänker åka till ica och köpa minimuffins, göra egen frosting och pimpa dem. Shh! Idag är de fullt ös medvetslös. Praktik till 15, hämta stolar hos Sebbe och Yasmine som vi lånade ut för ngon månad sen som blivit stående, hem till mamma och hämta ett bord samt två sittpuffar.

Tvätt ska tas hand om, lakan ska bytas, köket är nästan värre än mina muffins! Ser ut som något exploderat men de får bli ikväll orkade inte igår. Vardagsrummet är förvånandsvärt snyggt.

Fick lite dåligt samvete igår när Peter kom hem och frågade om jag sett vad han gjort här hemma, nee säger jag, ser att du satt ut ljusslingan på balkongen. Missade att han hade tagit ner 3 kartonger i förrådet och en golvfläkt. Haha som jag tjatat på den där fläkten, men nu är skiten borta och de är superfint här hemma (LÄS: när vi städat i ordning allt annat då är de fint här hemma)

Lyckade VS Misslyckade





Blir inget recept på just dessa choklad cupcakes men de kommer på Morots cupcaksen senare i veckan efter Baby showern! Ska stoppa in de lyckade i frysen så de håller sig mumsiga tills söndag och imorgon får jag göra en ny sats med Choklad, dock ett annat recept!


Bakning på hög nivå!


Bildkälla [LÄNK]

Håller på och förbereder cupcakes inför Baby showern som är i helgen. Messar med Cassandra samtidigt som är värd för hela kalaset tillsammans med Freja. Men jag tänkte att jag kan baka lite grann för jag tycker ändå de är kul.

Just nu har jag två Morotskake - minicupcakes som är på testgräddning i ugnen. Så jag vet exakt hur mycket smet jag ska ha i formarna för att de ska bli bra samt att veta hur länge de ska vara inne. Efter morotscupcaksen blir de Chokladcupcakes. Gör bara själva kakan idag och så gör jag frostingen på Söndag då Baby Showern är :)


Test: Flicka eller Pojke!?

Pojke:
( ) Koppen lyfter du i örat för att dricka
( ) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
( ) Du är sugen på kött och ost
(x) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Du har klart urin
( ) Brösten är olika stora
(x) Brösten har blivit mycket större
(x) Du var knappt illamående i början
( ) Du och din mammas relation är sämre
(x) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Du sover med kudden mot norr
(x) Bebisen ligger högt i magen
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
(x) Din mage står ut
( ) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
( ) Du visar handryggen när du visar händerna
( ) Ditt hår är tjockt och glansigt
( ) Du sover helst på din vänstra sida
( ) Du känner dig ofta ledsen
( ) Det är synd om dej
(x) Du gick upp lite i början
( ) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
( ) Bebisen sparkar hårt och ofta
(x) Bebisen har hicka sällan / aldrig
( ) Du har enorm utstrålning som gravid
(x) Du känner dig bekväm i din mammakropp
(x) Du har mycket halsbränna

Flicka:
( ) Lite eller ingen halsbränna
( ) Du känner dej oattraktiv
( ) Babyn hickar mycket
(x) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
() Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
(x) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
(x) Du är ofta irriterad
( ) Du är ofta arg
(x) Du sover helst på din höger sida
(x) Ditt hår är tunnt och matt
(x) Du visar händerna med handflatan upp
(x) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
( ) Din mage är bred
( ) Du har en platå på magen
( ) Håret växer som vanligt på benen
(x) Bebisen ligger lågt i magen
( ) Du sover med kudden åt söder
(x) Fötterna känns som vanligt
(x) Du äter gärna mackans mitt
( ) Pappan går upp under graviditeten
(x) Du o din mammas relation är oförändrad
( ) Du var illamående i början
( ) Brösten har blivit lite större
( ) Brösten är lika stora
() Du har grumlig och blek urin
( ) Du kan andas som vanligt
(x) Du är sugen på frukt och sallad
(x) Bebisens hjärtslag ligger över 140
(x) Du älskar citrus frukt och apelsinjuice

Pojke: 11/ Flicka 14

Passade på att göra detta test lite på skoj, vi vet ju redan att de är en liten pojke där inne och enligt detta test var de väldigt jämt men som ni ser skulle de vara en tjej ;)

1 December 2011

Godmorgon!

1a December idag! Otroligt mysigt om de hade vart snö ute men man kan inte få allt. Hoppas den kommer snart. Sitter just nu och käkar Vörtbröd och dricker en stor kopp varm choklad, känns nämligen som om jag svalt ett sandpapper. Inte verkar de gå över heller, haft så här ett tag nu.

Praktik till 15, är väl hemma 16 eftersom att Sambon och jag går om varandra idag så jag måste ta bussen hem. han slutar när jag börjar! Ska väl fixa och trixa i lägenheten inför helgens bravader kanske. På Lördag är de Julbord med Peters jobb och på söndagen vankas de Baby Shower här hemma. Mina fina vänner Freja och  Cassandra håller i det, men jag ska baka lite också. Får se om jag tar de idag eller imorgon :)



Till nästa jul ska jag införskaffa en paketkalender. Lilleman är ju ganska liten då fortfarande men såklart man måste ha en julkalender! ;)