A LITTLE BIT OF HOPE

Nu har jag startat en insamling hos Barncancerfonden som heter "A little bit of hope", pengarna går oavkortat till Barncancerfonden, mer kan ni läsa om ni klickar på bannern i menyn till vänster.

Antingen väljer ni att "bara" bidra till insamlingen eller så väljer ni att köpa en tavla (smycken kommer med tiden) och då går en summa pengar raka vägen till Barncancerfonden.

Vill du köpa en tavla? Här har du steg för steg Guiden:

1. Maila till [email protected] och döp mailet till "Barncancerfonden" skriv med vilken tavla du vill köpa.

2. Du betalar in hela summan till mitt bankkonto hos Swedbank och jag för över den summan som ska till barncancerfonden direkt ( i ditt namn)

eller

du betalar in en summa direkt till barncancerfonden och resterande till mig. (Detta bestämmer vi via mail hur du vill göra)

3. Tavlan mailas till dig när jag ser att betalningen/betalningarna gått igenom och du skriver enkelt ut den hemma hos dig. Allt för att slippa fraktkostnader och trasiga tavlor. På så sätt får du välja om du vill ha vanligt papper eller hårdare fotopapper.

 

Produktnamn: A little bit of hope

Storlek: A4

Pris: 35:-

varav 20:- går till Barncancerfonden

 

Produktnamn: Enjoy small little things

Storlek: A4

Pris: 35:-

varav 20:- går till Barncancerfonden

 

Produktnamn: Kärleken ser inte med ögonen utan med själen

Storlek: A4

Pris: 35:-

varav 20:- går till Barncancerfonden

Produktnamn: Learn from yesterday...

Storlek: A4

Pris: 35:-

varav 20:- går till Barncancerfonden

 

Det kommer komma fler tavlor allt eftersom och just den jag skickar till dig kommer INTE ha "HannahMiichelle.blogg.se" texten

 

Alla kan göra något!

Netonnet skänker 1 kr till barncancerfonden för varje person som gillar deras Facebooksida! Klicka här för att göra något litet!

 


[18 dagar till BF] 37 + 3

18 Dagar kvar, herregud! Tror fortfarande att lillfisen kommer dryga ut på tiden och komma 29e Februari bara för att han kan och jävlas lite med sina föräldrar. Samtidigt kan man ju hoppas att han kommer lite tidigare i och med att jag de senaste 2 veckorna känt av en del förvärkar, men de kan ju vara så att jag får gå med dem och de slutar med igångsättning! Hur som helst, han kommer när han kommer men de är 18 dagar kvar till BF =)

Har en riktig skitdag idag, vaknade inatt av att de bokstavligt talat rann ur mitt ena bröst (för er som vill veta liksom) var på toppen humör när jag vaknade, kom upp ur sängen, åt frukost och från ingenstans åkte humöret berg och dal bana och huvudvärken kom, näsan blev helt täppt, humöret fick också en släng! Blev inte bättre av att vi skulle ner i tvättstugan och grannen som bor under oss (som förövrigt att skitsnäll) hade vart ute och gått, vilket leder till att han öppnat dörren till sin lägenhet. Människan har bott där i 15 år och röker inne. Täppt näsa som redan är irriterad plus röklukten stack ännu mer, ungefär som när man är utomlands, de är 35 grader varmt och man kan knappt andas för de sticker och bränner i näsan.

Nu är sambon nere i tvättstugan, jag fick dispans och slapp springa ner. Så ska väl snart göra mig i ordning och så. Ska till Banrmorskan i eftermiddag antar att jag blir på bättre humör då :)

[19 dagar till BF] 37 + 2

Hej!

Jag lever, fortfarande ingen bebis här även om de vart lite bloggtorka! Tänkte bara säga att jag återkommer imorgon eller på onsdag med mer. Har lite saker att göra imorgon nämligen! Nu ska jag ta handen ur.. och packa bb-väskan!

Godmorgon!

Har vart vaken i 25 minuter har hunnit prata med älsklingen i telefon, ätit och fixat frukost, blir hämtad om ca 10 minuter, ska till mamma och vara hundvakt. Sova lite på soffan!? Skulle tro de. Jag är trött men Zhiva behöver mig, mysigt att gosa lite med henne! Ska ta med min bok så jag kan läsa lite ifall de bara är skit på tv!

Nej lite smink och sen ska jag iväg! Hej och hå!

Vecka 38 (37+0)



Barnet & Mamman:

Vikten är oftast mer än 3 kg. Barnet räknas alltså som fullgånget och många föder i den här veckan. Det är barnet själv som bestämmer när det är dags att födas. Forskning visar att graviditetslängden finns programerad i arvsanlaet. Det är nedärvt från dig och din partner och har bestämts efter vad som är en normal graviditetslängd i just ert fall. Har du inte packat din bb-väska är det hög tid att göra det. Låt den stå redo så du inte behöver tänka om du fått med dig allt när värkarna börjar.

Det är mycket barn i magen och moderkakan är mellan 20-25 cm i diameter. Den väger ungefär ett halvt kilo och det är av stor betydelse att den fungerar fullt ut. Du kan känna att barnet trycker och pressar nedåt mot underlivet. Många barn sjunker ännu djupare ner. Ditt bäcken är något vidgat och barnets skallben har förmågan att omforma sig för att passa in i förlossningskanalen. Det kan vara svårt att hitta bekväma ställningar att sitta och ligga i. Magen är hela tiden i vägen. Du väntar på det första riktiga tecknet på att förlossningen startar.

Egna tankar:

Bebis bb-väska är redan klar och jag har inte packat min än, har tänkt på de 100 gånger men de blir aldrig av. Dags att ta handen ur... och packa den. Ska även skriva ihop en lista med sådant vi inte kan packa förens just då vi åker in och sätta i hallen så är de bara pricka av. Förvärkar varvat med sammandragningar är vardag just nu, att vrida sig på kvällarna i sängen är inte skoj oftast gör de ont som satan och de blir inte bättre av att man måste upp och springa på toa hela tiden. Har ingen koll längre på hur många gånger per natt jag är uppe. Men när jag fortfarande är vaken och ligger i sängen och kollar på tv, kan jag springa 4 gånger i timmen, lillskiten ligger och restas för oftast kommer de inte mer än en droppe om ens de ;)

Mår forfarande oförskämt bra, ryggont har jag börjat vänja mig vid, dock har jag börjat få extremt kraftiga sammandragningar som gör att jag mår illa och knappt kan röra mig. Dessa går över inom en timme och i värsta fall med alvedon, kännt så två gånger bara tack och lov.

Pluggeliplugg


Tog tag i att börja med tentan idag. Har fortfarande inte läst ut "Mig ägen ingen" som en del av tentan handlar om men jag har gjort klart del 1 och ska påbärja del 2 när jag fått i mig lite lunch. Blir Helstekt fläskfilé och potatisgrätäng som blev över från igårkväll!

Ny vecka idag också, tar bild under eftermiddagen så kommer de upp ett inlägg lite senare!


Morgonshopping!


Blev nyss en liten beställning från H&M, fick även 50:- rabatt, Perfekt!


Som ett brev på posten!

Upptäckte till min förskräckelse igår att jag börjat dyka upp bristningar på magen under naveln, tack för den! Har känt att de kliat men de är ganska svårt att se på "undersidan av magen" Men nu är dom här! Pricken över i:et är att jag mått åt helvete till och från idag. Började med att må toppen, sen vid 13-tiden började jag må asdåligt, nu mår jag ganska bra igen! Helskumt! Tur att jag får en ganska (läs:asbra) belöning för allt detta, vår underbara lilla son!

Finns lite Hallonpaj kvar som jag ska passa på att mumsa på! :)


Vårkänslor

Godmorgon!

Hoppas ni har sovit gott!

Sitter med en kopp te, köpte detta igår på Village och de luktar gudomligt och innehåller Bland annat Rabarber, solros och Aprikos! Smakar gudomligt gör de också, tur de med tanke på att de kostade 59:-



Om en stund tänker jag hoppa in i duschen och sen ska jag plugga lite, har inte kommit igång med Tentan än och min egna deadline är sista Januari så vi får se om jag hinner bli klar tills dess eller om jag inte klarar deadlinen.

Vi var ju på Ikea igår och köpte med oss 4 stycken boxar till Expediten, så nu kan vi gömma alla bebis grejer, för nu är de kaos i lådorna, ska fixa i ordning där under dagen också om jag hinner!


Jag lever...

Ingen bebis ännu som någon trodde, bara bloggtorka! Har vart hos frusören idag och kapat mitt hår, behövdes. Raka vägen ner på stan för fika och shopping med Freja och Millie, vid 15.30 blev jag hämtad och jag och sambom drog till Erikslund för att han skulle ha byxor, in på Ikea för att titta och sitta i soffor. Ungefär här vid 16-tiden började bebis säga nej och ville inte längre. Klarade Ikea-varvet, sen blev de en välbehövlig cola på Espresso House och ca 1 timmes vilande innan vi åkte ner på stan och käkade på Spicy med fina vänner.

Kom hem för inte ens en timme sen och är helt slut i rygg och allt som hör till. Glömde mitt stödbälte så jag får väl skylla mig själv. Dock har jag känt av både förvärkar och sammandragningar under dagen! Kooooom uuuuut!!

Bloggar mer imorgon, nu ska jag och magen ta de lugnt resten av kvällen och sova om ett tag, är helt slut. Morgondagen får spenderas i soffan/badet!

Hallonpaj med vit choklad!



Till 8 portionsformar eller en helstor pajform

200 grader eller 175 grader varmluft


Ingredienser:

125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:

200 g frysta Hallon
0,5 dl strösocker
3/4 msk potatismjöl
100 g vit choklad

Gör såhär:

1. Smält smöret tills det fått ljusbrun färg, Ta kastrullen åt sidan och blanda i mjöl, socker,bekpulver och salt.

2. Låt degen svalna. Tryck ut den i formarna/formen.

3. Nagga och färgrädda skalen mitt i ugnen i ca 10 minuter.

4. Fyllning: Blanda hallon med socker och potatismjöl. Grochacka chokladen. Häll i hallonen i formen/formarna och stö över choklad.
(Jag hade deg kvar som jag strödde över allting)

5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, låt svalna eller servera dem varma med grädde eller vaniljsås!

Bild och Recept: Alltommat.se


Min nya utmaning!



Jag är bokstavligt talat skitdålig på att våga testa nya grejer när de gäller mat. Kör på säkra kort, sånt jag vet blir gott. Därför har jag en liten utmaning för mig själv nu från och med nästa vecka.

En måltid i veckan ska vara en rätt jag aldrig testat förut. Detta dels för att våga och dels för att kanske hitta en ny favorit!

Frågan är vad min första utmaning ska bli, de återstår att se. Nu ska de bakas paj! Bilder och recept kommer sen. Även recept på Chokladmuffinsen jag gjorde i helgen kommer upp!


2012-01-25

Godmorgon!

Hoppas ni har sovit gott! Filmen igår var skitbra, ni måste se den om ni inte har gjort de redan! Drömde om den hela natten och inte då om hans omtalade vältränade kropp nej, nej utan om hela filmen i sig! Helt sjukt!

Sambon står i duschen och jag sitter med en kopp varm choklad och ska strax hoppa i kläder för vi ska åka och handal nu på förmiddagen, kylen behöver fyllas på. Så jag ska skriva en liten lista på vad som behövs och försöka komma på vad vi ska äta den här veckan. Ska börja med en ny utmaning för mig själv, men de ska jag börja med nästa vecka, berättar mer om de senare idag.

Ska även passa på att svara på alla era kommentarer under dagen, ligger lite efter men jag har läst alla :)

Movienight: Hamilton



Fick två biobiljetter av Svärfar som går ut imorgon och de skulle inte hinna använda dem och vi var sugna på att se Hamilton, dock inte lägga pengar på bio då jag inte får några pengar den här månaden så allt jag har måste hållas hårt.

Men gratisbio tackar vi inte nej till så 21.00 ikväll ska vi se Hamilton!


En utmaning

En utmaning av Hannah

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Hmm, jag var 10 år, gick i 4an på  Fryxellska skolan i Västerås. Levde livet, umgicks med kompisar och hade tonvis med läxor!

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
För exakt ett år sen på dagen började jag på Högskolan (Lek, lärande och utveckling, gick en termin bytte i höstas till Förskollärarprogrammet), jag flyttade även denna vecka. Men min adressändring räknades från idag, så jag blev sambo med världens finaste för ett år sen! 

3) FEM SNACKS DU GILLAR:
- Ost och Kex
- Palle kuling godisar
- Fruktsallad (om de räknas)
- Geisha
- Ostbågar

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
- Typ alla Britney Spears låtar, från de äldre skivorna
- En hel del barnsånger

Kommer inte på fler men tycker de borde räknas som fem ;)

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR:
- Köpa ett stort fint hus
- Jobba med något jag vill även om jag inte tjänar på de (typ hobbyverksamhet eller liknande)
- Resa till alla ställen jag vill resa till
- Få mitt absoluta drömbröllop utan att behöva tänka på priset
- Skänka en del till välgörenhet på ett eller annat sätt 

6) FEM DÅLIGA VANOR:
- Skitdålig på att tvätta bort sminket på kvällen (börjar bli bättre)
- Har bitit på naglarna, dock klarade jag att sluta men under graviditeten har de blivit så sköra att de går av och då är man där igen
- Duktig på att inte dricka upp, läsk, vatten, vad som helst. Lämnar oftast en slatt detta gäller dock bara hemma
- När jag blir sur blir jag verkligen skitsur!
- Kan vara sur på något/någon väldigt länge och oftast är de inte mitt fel heller!

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
- Baka
- Umgås med familj och vänner
- Shoppa om de så bara är fönstershopping
- Laga mat (när de går bra, går de åt skogen hatar jag de istället)
- Resa
 
8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:

Kommer inte på något

9) FEM FAVORITLEKSAKER:
- Datorn
- Kamera
- Mobil
- Matberedaren och min Cupcakemaker
- Badkaret just nu


10) TIO PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN:

Den som känner sig utmanad!


Märtas skurna chokladkakor



Ca 60 st kakor

Ingredienser:

200 g margarin eller smör
2,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1msk vaniljsocker
1 ägg

Garnering:

1 ägg
pärlsocker


Gör såhär:

1. Blanda alla ingredienser till en smidig smet (jag gjorde min i en matberedare)

2. Dela degen i 6 delar, forma till rullar och lägg dem på en plåt som är smord eller på bakplåtspapper. Platta till rullarna något.
(lägg 3 stycken per plåt, då de flyter ut lite)

3. Pensla med uppvispat ägg och stö på pärlsocker.

4. Ställ in i ugnen ca 15 minuter på 200 grader, 175 grader om du har varmluft.

5. Skär kakorna varma i sneda bitar ca 2cm tjocka


Recept: Sju sorters kakor
Bild: Svt.se

2012-01-24

Ny dag, dagarna rullar på som vanligt, har ingen koll på vilken dag de är. Går bara upp, är, lever lite, går och lägger mig.

Har lite recept jag lovat att lägga upp så ska göra de under dagen, sen ska jag nog ta tag i att börja med hemtentan även om den inte ska in förens den 10 Februari men vill gärna ha den klar innan Januari är slut. Börjar jag nu så har jag lång tid på mig ifall de skulle bli så att jag en dag verkligen inte orkar tänka på plugget!

Nej nu blir de till att dyka ner i ett vad och sen ska jag försöka läsa lite!


Nötchokladrutor



Ca 30 stycken

Ugnstemp: 200 grader, Varmluft 175 grader

Ingredienser:

1 1/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100 g smör  eller margarin
1,5 dl strösocker
1 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering:

1,5 dl (100g) valfria nötter
(jag valde hasselnötter)


Gör såhär:

1. Blanda mjölet med bakpulvret.

2. Rör matfett och socker poröst, tillsätt ägget och sikta i kakaon och vaniljsockret.

3. Rör i mjölblandningen.

4. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper och placera det i en långpanna, 25 x 35 cm.

5. Strö över grovt skurna nötter.

6. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter

7. Skär kakan i rutor ca 5 x 5 cm, medans den fortfarande är varm.


Recept: Sju sorters kakor
Bild: Alltommat.se


Godmorgon måndag!

Hejhej!

Igår åkte jag hem till mamma och spenderade hela dagen där, en stor låda blev överskickad med barnkläder från mina småsyskons pappa. Fick med mig en stooor kasse med väldigt blandade storlekar men en hel del i de minsta storlekarna. Vilket var toppen! Då allt legat på vinden ett par år så ska de tvättas och sen ska de sorteras vad gäller storlekar.

Igårkväll mådde jag bokstavligt talat skit, hade så ont i magen, varvat med sammandragningar och förvärkar samt illamående så jag trodde jag skulle dö ett tag. Tog en tablett och lyckades tillslut somna men ett tag där ville jag dö. Vaknade helt utan smärta, vilket är superskönt dock är de jobbigt att jag mår så dåligt på kvällarna när jag ska sova. Men men. Snart över och då är vår lilla älskling här! Lovar att all smärta kommer vara värt de när han väl är här!

Nu ska jag fixa lite lunch och fixa mig för vid 14 ska jag vara nere på stan och fika med Johanna, har inte träffat henne sen i Augusti tror jag, precis innan hon flyttade till London och min kalaskula syntes knappt!

2012-01-22

Godmorgon om man kan kalla det för morgon fortfarande!

Igår gjorde vi kycklingwok till middag, småsyskonen var fortfarande här så de blev kvällsmys med gladiatorerna och popcorn. Den ena somnade innan de var slut och vi vuxna höll oss nästan precis vakna genom hela programmet, haha. Har kommit på att ett av problemen till att jag sover så dåligt/inte somnar är för att de är för varmt i sovrummet, speciellt när vi sover två stycken. Märker de på morgonen när sambon åker till jobbet vid 05.40 ungefär att när han har åkt sover jag mycket bättre och kan till och med sova med täcket, i vanliga fall kan jag knappt sova med ett påslakan.
Ska dra ner värmen tror jag och se om de blir bättre.



Håller just nu på att göra Cupcakes, orkar inte frosta dem idag men jag tog perfekt mängd i dem för att de skulle bli höga och fina. Får se om receptet går hem, gör samma som alltid men den här gången har jag en hemlig ingrediens. Bloggar mer om de sen om jag blir nöjd.

Om ca en timme kommer mamma och Magnus och hämtar oss och så ska vi bli bjudna på lunch, skönt att slippa laga mat så ska ta med några cupcakes dit så kan vi fika.

Nej nu borde jag ta hand om disken som är och göra mig klar ifall de får för sig att dyka upp lite tidigare.

Vad ska ni hitta på idag?


Småkakor

Sprang ner till Ica imorse och handlade nötter då jag skulle ställa mig och göra kakor hela dagen lång. Dock tog de inte ens en timme innan allt var klart. Så så gick de med hela den bakdagen, dock känns de redan i ryggen att jag stått upp, dels bakningen, diskning och matlagning så de var tur att jag nöjde mig med två sorter och tar bullarna en annan dag!


Choklad och hasselnötsrutor


Chokladsnittar

På den här bilden var inte alla snittar med, lika många till låg på plåten och svalnade så nu är burken full.

Kantbitarna får bo i en fin skål, tror de tar slut innan dagens slut!

Ska slänga in burkarna med kakororna i frysen så de finns klart att plocka fram när vår lille plutt valt att komma ut och folk kommer komma på besök.

Slänger upp recept på kakorna under dagen eller imorgon :)


Little Bunny!


Bebis fick en tröja av blivande moster Freja igår. Supersöt och i storlek 70 så han hinner ha den ett tag, växer inte ur den på en gång.


Vecka 37 (36+0)


Barnet:

Ca 2800 g - 3000g. Nu är barnet fullgånget och redo att födas. Förlossningen kan starta när som helst, men många kvinnor får vänta ytterligare några veckor innandet är dags. Barnet ökar sin vikt med 200-250 gram per vecka och har en liter fostervatten runt sig. Koordinationen är så utvecklad att barnet har förmåga att gripa tag om saker med handens fingrar. Den tränar inför ett liv utanför livmodern genom att dra in och trycka ut fostervatten ur sina lungor. Den lagrar också näring som behövs för att klara en ansträngande förlossning. De allra flesta barn ligger med huvudet nedåt, endast ett fåtal ligger med stjärten först. Om så är fallet gör man vid den här tiden ett försök att vända barnet.

Mamman:

Du går troligen ännu på en graviditetskontroll. Är det något du fortfarande oroar dig inför förlossningen så prata med din barnmorska. Det är bra om du som skall bli pappa följer med. Även om du skrivit ett brev med dina önskemål kring förlossningen är de vanligt att man också noterar vad du vill i journalen. Denna kommer personalen på förlossningsavdelningen senare att ta del av. De flesta kvinnor känner av allt kraftigare sammandragningar i livmodern. Det är inte darligt utan en påminnelse om att snart startar förlossningen och mötet med barnet närmar sig. Du kanske har slutat arbeta och inlett dina första veckor som föräldraledig. Du kommer må bra av att få rå om dig själv och att släppa arbetet helt.

Du behöver också tid att förbereda för barnets ankomst och den stora omställningen till att bli mamma. Nu kan du vila när du behöver det. Ät som tidigare mat, gärna med extra kolhydrater så du har lite mer ork om förlossningen skulle starta.

Egna tankar:

Bebis är fixerad, jag har fått känna på de första förvärkarna och längtar som tusan nu. Järnvärdet åker berg-och-dal-bana vilket jag märkt av lite i form av huvudvärk så nu blir de till att ta dubbla istället för att bara ta en som jag gjort tidigare. Värsta smärtan sitter fortfarande i ryggen men nu är deinte långt kvar så de känns inte lika jobbigt som de gjorde för några månader sen. Även om magen är tyngre nu, man känner sig som en valross när man ska vända sig i sängen och verkligen lider av foglossningen när jag sover så kommer jag till en viss del sakna att vara gravid. Humöret är inte heller de bästa, ibland känner jag mig som en superstor valross och ibland känner jag mig faktiskt vacker. Så även humöret åker berg-och-dal-bana.

Drömde att vi var på förlossningen och dom sa åt mig att börja krysta, jo tjena tyckte jag. Hade ju inga värkar, vet inte hur de slutade för jag vaknade till tror jag. Kan ju kanske ha haft att göra med att vi låg och pratade om förlossningen och smärtlindring precis innan vi somnade.

Bebis bb-väska är packad och jag ska packa min här i helgen så den är klar ifall han väljer att dyka upp tidigare, jag däremot tror att han kommer komma 29 Februari ;)


Mina favoriter från Lindex


<3

Skulle ha träffat den här lilla Prinsen (min systerson) och Mathilda idag för en fika, men hon har åkt in till sjukhuset pga blödningar och jag fick alldelses nyss veta att de blir en akutoperation! Usch! Hoppas allt går bra, tycker de är så otroligt orättvisst då hon åkte in och ut från sjukhuset flera gånger under graviditeten! Lycka till! <3


Möt Harry


Igår åkte vi till Nisses för att se om de hade något (flyttrea så de var halva priset i hela butiken), kikade lite på möbler men allt intressant var redan slut, inte så konstigt kanske så vi sprang ner till den lilla barnavdelningen de har och hittade denna. Har sett den tidigare och tänkt vänta med att köpa den, nu fanns de 2 eller 3 kvar i denna färg och lika många i rosa. Inget att fundera på draken fick följa med hem!

Har älskat den från första stunden jag såg den och så är de ju lite lägligt med en drake eftersom vår prins är en liten drake om man tänker på de kinesiska stjäntecknet! Satt och funderade på namn till draken och Peter bestämde att den fick heta Harry! Hahah

Känner att vi måste ta tag i att köpa lådor till vår Expedit snart för de börjar bli fullt med leksaker och gosedjur till lillen och de lär ju inte bli bättre ;) Och han kan ju inte ha alla gosedjur i spjälsängen heller! Han skulle behöva ett eget rum nu!!


Vad behöver den nyfödde bebisen - listan är klar!

Åka vagn:

[X] Vagn
[X] Regnskydd
[X] Filt
[X] Åkpåse 
[X] Fårskinn 
[X] Vagnleksak
Reflexer

Åka bil:
 
[X] Babyskydd
solskydd - köper vi om vi behöver sen då vi har tonade rutor
Bilbarnstol 


Sova gott:


[X] Vagga eller spjälsäng
[X] Spjälskydd
[X] Madrass
[X] Bäddmadrass
[X] Täcke
[X] Kudde 

[X] Påslakan  - 2 st 
[X] Mobil 
[X] Nattlampa
[X] Dra-på-lakan 
babyvakt

Sköta om:

[X] Skötbord
[X] Skötbädd 
[X] Skötväska
[X] Tops till navelrengöring
[X] Våtservetter
[X] Tvättlappar 
[X] Blöjor
[X] Blöjhink – gratis i babyboxen från barnens hus/babyproffsen
leksaksmobil - kommer inte att ha då skötbordet står på badkaret 


Mini-Apotek: 


[X] Bepanthen, kräm mot röd bebisrumpa
[X] Febertermometer
[X] Nässug
Borago, kräm mot skorv - Köper jag vid behov
Renässans, näsdroppar för spädbarn - köper jag vid behov


Äta/amma:

[X] Amningsinlägg/kupor
[X] Amningspump
[X] Nappflaska
[X] Flaskborste
[X] Amningsbh
 
[X] Modersmjölkersättning
[X] Handdukar (till eventuellt kräk)
Bröstvårtskräm - Köper jag om de behövs

Bada:

[X] Tvättlappar av frotté
[X] Babyolja
Badhanduk med huva
Badtermometer - köper ingen
Badbalja - har badkar



Kläder storlek 50-56  

[X] 6 - 8 bodys - 7 st 
[X] 2-3 pyjamaser - 2st
[X] 3-5 sparkbyxor/byxor - 6 par
[X] 2 st overaller - 1 i 50/56 och en i 62
[X] 3-6 babysockor - 6 par
[X] 1-2 par vantar till vinterbebisen - 1 par Tjocka 2, tunna
[X] 1 mössa som täcker öronen under de kallare årstiderna

3-5 tröjor/koftor - 1 st


Övrigt:

[X] Bärsele
[X] Babysitter
[X] Snuttefilt
[X] Nalle/gosedjur 
[X] Babygym
[X] Napp - 7 stycken 
[X] Plastad frotté
[X] Haklappar - 12 engångs, 3 i tyg & 2 dreggellappar
[X]Filtar
bitleksak - köper jag vid behov

Det enda vi inte har nu är reflexer men de kan man ju handla nästan var som helst så nu kan jag lugnt säga att listan är klar! Tröjor/koftor har vi 1 av och känner att de räcker för tillfället, har ju bodys, en varm overall och åkpåse så tror inte de behövs! Känner vi att vi behöver fler får vi handla de då!


2012-01-20

Godmorgon!

Hoppas ni har sovit gott, jag behöver inte gå upp lika ofta på nätterna men jag har betydligt svårare att hitta bra sätt att sova på och får snabbt ont! 30 dagar kvar till BF alltså är de max 44 dagar kvar. Kan ju hoppas på att liten kommer lite tidigare.

Ska strax hoppa ner i ett varmt bad och hoppas att den värsta smärtan försvinner för jag har lite planer i eftermiddag och då vill jag vara pigg och glad.

Igår blev de inge bloggande men jag hade ju tentan jag skrev om och jag tycker den gick bra, hoppas de räcker för att bli godkänd i alla fall. Kom nästan bara hem innan vi åkte iväg och käkade med lite vänner, supertrevligt. Har inte träffat dem på flera månader, så kände att de var dags.

Hejhej! Sorry för att jag inte skrivit någ...

Hejhej! Sorry för att jag inte skrivit något idag men vi har haft fullt upp. Dels känner jag mig sjuk och står just nu inför en 6 hp tenta. Hoppas allt går vägen eftersom jag lyckats pallra mig hit idag även fast jag känner mig sjuk. På förmiddagen åkte vi iväg och kikade lite på möbler, blev inget i möbelväg som fick följa med men en supersöt sak till bebis (visar bild sen) och silver shampoo till mig. Får se hur lång tid detta tar, insläppet till tentan börjar 14.10 och sen startar den inte förens när klockan är 14,30 och så får vi sitta till 18.30! Blir spännande att se hur de går! Så önska mig lycka till! Kan behöva det!


Lagerhaus Spring


Hittat så mycket fint jag vill ha från Lagerhaus till köket!
Klicka på bilden så kommer ni direkt till nyheterna!

De enda jag saknar på hemsidan är Muffinsformarna i porslin, hoppas de kommer in snart för dem vill jag ha!


Plugg


Under eftermiddagen har jag hunnit med att ligga i soffan och titta på tv, funderat och övervägt om jag ska bokstavligt talat skita i tentan för att jag inte fick någon som helst motivation till att plugga (med andra ord rymma) men jag tog ett varmt bad och tog tag i plugget och har nu skummat igenom alla böcker och anteckningar så jag vet vart saker och ting finns och jag har ett hum om det hela. Ska ta och sätta in fina markeringslappar i en av böckerna där de finns massor med bra kapitel. (Som svenska akademins ordlista fast för lärare)

Känner mig lite hängig och de är väl därför jag haft svårt att få ro att plugga men jag ska göra tentan imorgon och sen på fredag ta tag i hemtentan, den ska visserligen inte in förens den 10 Februari men jag har satt en egen deadline: sista Januari!


Pizzadeg utan jäst



Såklart kan degen användas utan Fiberhusk, byt ut den halva dl mot vetemjölet bara!

Recepten är mina om inget annat anges, låna gärna men skriv vart orginalet kommer ifrån.


2012-01-18

Hej!

Vaknade vid 9 imorse och lät sambon sova vidare ett tag under tiden pluggade jag lite, blir nog minst 1 timmes plugg till under dagen. Tenta imorrn! När han vaknade till liv kröp jag ner i sängen igen och vi har legat och tittat på tv tills nu! Herregud va skönt de är att bara ligga i sängen, men nu börjar vi bli lite hungriga så ska ta och fixa lite lunch. Min carbonara blir de idag, kan kika om jag slängt upp receptet här i bloggen annars kommer de och pizzadegen under dagen!


Bildkälla: [LÄNK]

Får se hur de går med matberedaren idag om han bits eller om han är på min sida! Måste ta och svara på alla era kommentarer också, har läst alla men inte hunnit svara än, men de kommer jag lovar!

Vet ni? Idag är de exakt en månad kvar till vår prins är beräknad! Längtar! <3


Att njuta den sista tiden!

Läste på en blogg att nu i efterhand hade hon ångrat att hon klagade på att ha ont och att hon inte njöt mer under graviditeten! Jag känner att jag klagar mycket, men den här sista månaden då de bara är vi två här hemma och den sista månaden vi får pyssla inför bebis ankomst, fantisera om hur han kommer se ut, och längta efter vårt lilla hjärta, ska jag njuta!
Jag ska njuta  av den här sista tiden av graviditeten, ta de lugnt och bara ta hand om mig själv, ta en dag i taget!


Jag längtar efter dig min älskade son!


Pizza!

Ikväll blev de Pizza här hemma, visste inte vad jag ville ha och kom ihåg att jag kikat i lite mat-tidningar igår och såg då en medelhavspizza!



Jag körde däremot på Bacon, ost och lök! Mums! Dock blev degen lite lite hård, men supergod. Slänger upp receptet sen. Jag vet att jag använde lite mer mjöl än man skulle för att jag tyckte den var lite för degig men råkade då ta för mycket! Till och med tomatsåsen är min egen (passerade tomater och kryddning gjord av mig)

Råkade ut för en liten olycka när jag skulle skära löken i vår matberedare, skulle byta kniv och slant lite och satan vad vass den var. Sprutade blod! Dock kom inget i maten och nu verkar de ha slutat. Att de kan blöda så mycket av ett litet snitt!

Nee nu ska jag hoppa ner i ett varmt bad!


2012-01-17

Godmorgon!

Hoppas allt är bra med er idag, jag är lite seg men så kan de vara. Har precis fått i mig frukost, ska ta och göra en kopp te tror jag och sätta mig i soffan med mina böcker och börja skumma igenom dem inför tentan jag har på Torsdag! Får se hur mycket jag hinner läsa idag, men de är ingen fara vi får ha med böckerna på tentan men jag vill ha ett hum om vart saker och ting finns i böckerna. Sen vet jag ju ungefär vilka rågor som kommer med eftersom detta är en omtenta!

Vet inte exakt hur gammal Millie är på detta kort men ca 10 månader skulle jag tro!
I eftermiddag kommer Freja och Millie hit, lilltrollet fyllde 1 år igår så jag har köpt lite presenter till henne som jag hoppas hon tycker om! Fast dde är nog roligast att leka med snöret skulle jag tro!


På denna bild var hon bara 2 dagar gammal!


Babyshoes


Bebis fick ett par supersöta skor av sin far när han var i Riga!
Nu kan vi åka upp till Norrland och hälsa på Renarna ;)

Tycker de är ursöta!


Hope - Dream

I helgen tog jag handen ur... och fixade om vår adventsljusstake, såhär snyggt blev de istället för de röda ljusen! Kändes lite roligare med rosa och lila då vi har rosa och ljusgrönt i köket istället för de röda ljusen.


Före


Efter

Sambon skulle jobbat kväll ikväll men fick förlängt så han jobbar hela natten, så frågan är vad jag ska hitta på. Har lite att göra egentligen, ta hand om disken i köket men orkar inte egentligen, lite smågrejer, kartonger och skit som måste kastas, så ska nog plocka ihop alla såna saker och se till att de blir kastade imorgon :)


BM Besök v. 36


Vi var hos barnmorskan idag och precis som förra gången fick jag sammandragningar när hon skulle mäta, även efter mätningen och att vi lyssnat på hjärtljuden fick jag en till.

Allt såg fint ut men vi kunde skratta lite åt min kurva, har ju haft sammanlagt 3 stycken olika barnmorsker så den ser lite rolig ut men den första och andra barnmorskans mötningar följer varandra och sen följer den tredjes mätningar varandra så de är ju skönt. Alla mäter ju olika så.

Bebis var fixerad också så de känns ju superskönt!

Har även fått känna på förvärkar idag när vi kom hem från barnmorskan, fyfan! Släppte efter ett tag men den höll i sig länge.

Fick även veta att BVC som tillhör min MVC och ordinarie läkare har lokaler på samma gata som vi bor på! Helt underbart, slippa gå ner på stan. De är visserligen bara 2 km ner på stan men nu har vi kanske 500 meter!


2012-01-16

Godmorgon!

Jag är trött men jag lever. Börjar skolan om en timme, ska göra mig klar och gå om ca 30 minuter. Tar max 15 minuter att gå men just nu vet jag inte hur halt de är plus att jag måste ta de lugnt i och med foglossningen. Har ett seminarium i max en halvtimme. Jag ska sitta och prata om mina erfarenheter med en lärare!

Första dagen på mammaledigheten idag, min termin i skolan är slut så de jag har kvar nu är sånt jag inte gjort tidigare, vilket är sammanlagt 3 grejer men jag kan bocka ev en punkt idag.

Nej göra sig klar var de! Hörs senare!

Hur orkade man förr?


Bildkälla: [LÄNK]

I fredags kväll fick jag ett ryck och tvättade alla bebis kläder i de minsta storlekarna, för hand! Hade tvättat de vita redan men eftersom jag var osäker på om de skulle färga av sig (de färgade kläderna alltså) vågade jag inte köra dem i maskin tillsammans, och jag kände inte för att köra två plagg per maskin.

Nu är min fråga, hur orkade man tvätta förhand förr? Själva tvättandet var inte så jobbigt men att vänta på att de skulle torka. I fredagskväll tvättade jag och igår kväll var de fortfarande inte helt torra!
Imorse plockade jag ner dem från torkställningen, som visserligen är i badrummet, kanske var de därför?

Skulle jag hängt dem ute (om de hade vart på sommaren) hade de med mest sannolikt bli torra långt inom ett dygn!

Nu är Bebis kläder torra och nu kan vi börja packa BB-väskan!

När packade ni väskan? Hur långt innan BF?


2012-01-15

Godmorgon!

Fick sova hela natten inatt också, vaknade till vid 7 imorse men valde att sova vidare, smart drag. Blev väckt av att min älskade sambo ringde och sa att de var vakna, och var på Svenskt vatten! Hörde ingenting igår alls från honom då han hade mobilen avstängd. Dock kom de upp en och annan uppdatering på facebook från blandade personer i sällskapet så de verkar ha haft skoj. Dock en j*vla sjögång, tur att man inte var med.

Ska bli skönt att ha hem honom, är inte van vid att vara ensam, haha. Får se vad dagen har att erbjuda. Just nu frukost, mums och sen måste jag dyka in i duschen. Håret står bokstavligt talat åt alla håll och kanter. Har en sak vi eventuellt ska göra idag (de som inte blev av i torsdags), hoppas hoppas!

Vad ska ni hitta på idag?


Systuga!

Finns bokstavligt talat ingenting på tv ikväll så jag passar på när symaskinen ändå är uppe att sy ett till dra-på-lakan till spjälsängen. Skulle sytt båda igår men blev så hungrig så var tvungen att fixa mat.
Har köpt 2 stycken stora lakan som räcker till 4 stycken dra-på-lakan till spjälsängen men tyvärr räcker bara resåren jag hade hemma till två. Men två är bättre än inget, får köpa lite mer bara, ska ändå kika på garn någon dag så!

Bildkälla

Vad gör ni ikväll?


BarnCancer Fonden - Vi kämpar för livet!





Tre av fyra barn överlever cancer, men i var fjärde familj händer de ofattbara!


Var in på en blogg idag och såg att hon hade en insamling till Barncancer fonden, klickade mig vidare och såg att man kunde bidra via sms. Kollar mobilsaldot (har kontantkort) och inser att jag har 550 spänn på kortet. Svårt val? Nä, valde att skänka en summa i Barncencerfonden <3
Jag fyller alltid på med 195 kronor i månaden för att få ha gratis internet, men jag ringer aldrig för så mycket och gratis sms ingår också. Därav de höga saldot.

Har en hel del saker här hemma, smink, säkert något smycka och vissa kläder jag tänkt sälja under en längre tid men aldrig kommit till skott.

Så tänkte att jag kan lägga upp dem här och så skänker jag en viss del direkt till Barncancerfonden!


Såg att NetonNet skänker 1 krona till Barncancerfonden om du gillar dem på Facebook
Klicka här [LÄNK]


Pappa packar BB - Väskan!









Texten kommer ursprungligen från tidningen " Vi föräldrar" och artikeln är skriven av Fredrik Backman


Vecka 36 (35+0)

Barnet:
Ungefär 45 cm och mellan 2500-2700 g. Barnets sugmuskler har blivit starkare och har blivit rundare i hela ansiktet. En färdig individ gör sig redo att födas. Nu är det bara slutspurten, den sista månaden kvar men redan nu går de bra att födas till ett liv utanför livmodern. Barnet har trängt ner djupare i bäckenet, magen har sjunkit och plötsligt blir de lättare att andas. Barnet lägger på sig ytterligare ett kilo under den sista månaden.

Mamman:
Balastningen på rygg och bäcken ökar, det är påfrestande för ledband och muskler. Vid den här tiden är de vanligt att man känner sig lite nedstämd och irriterad. Det är påfrestande att vara stor och tung och allt går långsammare än de brukar göra. Du blir andfådd av minsta lilla och svettas mer än vanligt. Om du känner dig rastlös och orolig så är de helt normalt. Många kvinnor sover oroligare, har mer halsbränna  och springer och kissar stup i kvarten, även nattetid. Du börjar längta efter att få föda, att få se ditt barn på riktiggt och att snart få din egen kropp tillbaka igen. Antagligen fantiserar ni mycket kring barnet som snart skall födas och ni tänker kanske också på det stora ansvar som väntar er.

Egna tankar:
De börjar bli riktigt tungt nu, men samtidigt känner jag i ryggen att den börjar vänja sig mer och mer och jag får inte så ont lika fort. Däremot gillar jag inte foglossningen, vänder jag mig i sängen händer de att de knakar till (ingen smärta av knakarna) men de är obehagligt och oftast gör de superont att bara vända sig i sängen. Tror att kudden jag sover med mellan knäna hjälpt massor men nu gör de verkligen ont ibland.
Nu börjar de närma sig, alla bebis kläder är tvättade och de sista ska bara torka så kan vi packa bb-väskan. Har till och från genom hela graviditeten läst på om förlossningen men nu läser jag på ännu mer så jag har lite mer koll på de olika faserna och så än tidigare. Vill känna att jag inte står och har en aning utan att jag har lite koll när värkarna startar och så.

Bara 5 veckor kvar till BF vilket betyder att han kan komma redan om 2 veckor eller om 7 veckor. Läste igår att bebisar som kommer mellan vecka 37-42 räknas som fullgångna, trodde de var från vecka 38-42.

Så länge liten stannar Januari ut är jag nöjd för då hinner jag klart med alla skolgrejer utan att stressa, vill gärna ha altt klart innan han kommer, för jag kommer inte ha ro att sätta mig när han är här och skriva på en tenta!

Viktuppgången hittils är 9 kg, känns inte så mycket ändå, då de nästan bara satt sig på magen, lite på brösten också i och för sig, men ingen annanstans.


Ab imo pectore - av hela mitt hjärta!


Denna underbara tavla har jag gått och kikat på ända sen House of Västerås öppnade i September, igår var vi in och då fick den följa med hem.

Anledningen till att den står oss så varmt om hjärtat är för att de står just "Ab imo pectore" i våra förlovningsringar.

Just nu hänger min ring i en kedja runt halsen då den börjar bli tight på fingret och vill inte riskera att jag inte får av den sen.


Ligger i sängen är helt slut men tänkte lä...

foto0216 (MMS)

Ligger i sängen är helt slut men tänkte läsa lite om förlossningen i den här boken jag fick av min barnmorska vid inskrivningen i vecka 7 (om jag inte minns helt fel) ni får ursäkta min dåliga uppdatering under gårdagen och idag. Ska försöka blogga bättre imorgon även om jag har lite planer under dagen! (ni får ursäkta min kassa mobilkamera också)


I love H&M



Lite av mina vår/sommarnyheter från H&M!

Blir nog en beställning snart, svårt dock att veta vilken storlek man ska köpa!


2012-01-12

Hejhej!

Vi har haft fullt upp idag, först åkte vi till sambons jobb för att fixa lite, sen vidare till Ö&B för storshopping, haha. Hade lite saker som behövdes fylla på här hemma, hygienartiklar och sånt tråkigt.
Raka vägen till Ikea för att spendera lite dötid innan Evelina slutade så vi kunde luncha med henne. Blev lite Ikeashopping men mest fönsteshopping från vår del.


Lite som jag fick med som är värt att ta bild och nämnas var Lakan till Bebis säng, ska klippas till och sys resårkant på. 4 Stycken "kräk"handdukar, Natusan Baby Olja, Tvättlappar och så fick Mamman med sig 4 Ansiktsmasker. Gurka & Äpple samt Avokado olja & Valnöt, den med Valnöt är superbra och jag har bara sett just dessa masker på Ö&B, så de är tur att vi har promenadavstånd dit sen.

Hahah såg nu i efterhand att ser ni vad de är för reklamblad i högra hörnet?

Vid 13 lunchade vi med Eve, supergott som alltid när vi käkar Kina Buffé, börjar bli stammisar där.
Min kära sambo köpte en sak som jag kikat på länge, länge och har velat ha men den visar jag bild på imorgon istället, för nu ska jag göra mig i ordning för att åka till mamma och Tapetsera ikväll igen!


Tack och bock!

Pratade nyss med försäkringskassan som jag har vart lite grinig på då de inte hört av sig angående mitt ärende och de bara stått och tuggat. Men pratade med en handläggare idag och hon sa att allt var klart. Tack för de, då jag går på mammaledighet om 4 dagar så känns de skönt att ha de klart.

Igår eftermiddag åkte jag hem till mamma och hjälpte henne tapetsera, vi hann en vägg och ikväll fortsätter vi, får se hur långt vi kommer idag, hoppas vi hinner bli klara, får jobba på bra helt enkelt!

Får se vad dagen har att erbjuda skulle ha gjort en grej men de sket sig, tyvärr så är lite besviken. Men får ta de en annan dag och tills dess är de hemligt!

Vad ska ni hitta på idag?


Today´s wish!



På dagens önskelista finns denna fina Termosmugg, är sugen på att skaffa en då jag hela tiden glömmer bort mitt te när jag gör annat till exempel kollar på tv. Kommer på de efter ett bra tag och då är de kallt. Perfekt när man pluggar eller är mammaledig och har 1000 bollar i luften!

Min favorit är helt klart den rosa.

Vilken är din favorit?


2012-01-11

Godmorgon!

Hoppas ni har sovit gott!

Igår fick jag för mig att bebisfixa lite, byggdde ihop blöjhinken och ställde in den i badrummet, flyttade om lite smågrejer och sånt för att de skulle se bra ut. Ställde in blöjorna där också, ville inte ha paketet stående på golvet och jag hittade en helt svart tygkasse här hemma där paketet fick plats perfekt så nu står den kassen under handfatet. Bebis har även en egen korg ovanpå badrumsskåpet där de ligger nässug, nagelsax + fil för minisar, tvättservetter och en salva än så länge.

Det enda som ska fixas nu i badrummet är att skötbordet ska upp från förrådet, de ska stå på badkaret så inget som ska byggas ihop eller så vilket är skönt.

Plockade även ihop alla saker som hör till köket och ställde in dem på bebis lilla hylla här i ett skåp, så nu står där ersättning (har i nödfall), nappflaskor och lite skedar vi fått från gratisboxar.

Imorgon ska bebis kläder tvättas för jag hissar att de inte får plats i maskinerna som går idag och sen ska de packas bb-väska!


Ugnspannkaka med rårivna äpplen!


Bildkälla

4 Portioner

3 dl Vetemjöl
6 dl Mjölk
3 ägg
3 msk strösocker
3 msk smält smör
1 äpple

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Blanda ihop mjölet och sockret tillsammans med hälften av mjölken

3. Vispa ner resten av mjölken och tillsätt äggen

4. Tillsätt de smälta smöret och smörj en ugnsplåt

5. Riv äpplet, jag rev de grovt med ett rivjärn och tillsätt i smeten

6. Häll upp i en ugnsplåt och ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter

7. Servera med valfria tillbehör, i mitt fall Svärmors egna äppelmos!


Jag gjorde misstaget att ta en betydligt mindre form så min blev inte klar på 20-25 minuter, utan fick vara inne betydligt längre, men gott blev de!


Det du har skrivit var bra... men,

Var ju och hämtade ut min tenta i skolan idag som jag visste att jag kuggat på då jag redan fått betyget. Dock blev jag glatt överraskad att han tyckte de jag skrivit på dem frågor jag svarat på var bra men jag hade inte svarat på alla frågor så han underkände mig för det. Inte mer än rättvist av 8 frågor svarade jag på hälften, känner mig ändå nöjd för de kunde ju lika gärna vart så att de jag skrivit var helt fel och jag inte hade någon aning om vad tentan handlade om. Redan när jag gjorde tentan visste jag att jag skulle bli kuggad då jag inte kunde svara på allt.



Nu känner jag mig peppad, omtenta 19e Januari och då ska jag klara den. Hade han skrivit att de jag skrivit var dålig hade han nog inte fått mig så peppad som jag är i dagsläget så de vart jag glatt överraskad av. Tänkte göra mig en stor kopp te, plocka fram en av alla böcker och börja läsa lite. Tänkte köra de mesta i helgen så sambon drar till Riga men de kan vara skönt att inte behöva ta allting i helgen så jag kan slappa lite också!

I bakgrunden skymtar vårt kök/hall, hallen blev precis nystädad av min kära sambo innan han åkte till jobbet!


Pampers BabyBox!


Nu är vi hemma igen, passade på att hämta ut Babyboxen på Barnens hus också och detta fanns i boxe, plus en Blöjhink m. refill och en massa bra erbjudanden, rabatter och lite sånt.

Tidningen "Vi föräldrar" - Prenumererar redan på den men detta nummer kom innan jag började min prenumeration vilket var toppen.
Blöjprover från Pampers
Babservetter från pampers
3 Skedar från hipp
Nappflaska från Avent

Toppenprodukter om ni frågar mig speciellt Blöjhinken, var därför jag valde att beställa denna box. Urvalet kan variera tydligen men vill du beställa en egen Babybox helt gratis kan du göra det här [LÄNK]


H&M Kids


Så sugen på att betsälla hem lite fint till lillprinsen! Är fullkomligt förälskad i de blå byxorna, vill ha ett par likadana till mig själv och H&M säljer ett par för 199:- kanske ska beställa hem ett par till mig och ett par till prinsen så kan vi Matcha i sommar/höst!

Just den här blå nyansen är en av mina absoluta favoritfärger så kunde inte bli mer perfekt när jag såg så mycket fint på H&M!


2012-01-10

Godmrogon!

Somnade som en stock igår, kanske var för att dagen var väldigt händelserik. Hann med massor kan jag säga. Somnade före sambon igår och de kan jag ju säga händer aldrig, men de var superskönt att jag bara la mig ner och somnade i princip, slapp vrida och vända på mig, slapp halsbränna och allt de där. En skön natt med andra ord, vaknade en gång i natt, vilket är rekord! Vaknade strax efter 8 imorse och var väldigt pigg. Tack för sömnen!

Mannen är på gymmet och jag sitter iklädd morgonrock och tofflor och läser alla era bloggar och svarar på kommentarer! Kan säga en ganska rolig sak angående alla bloggar jag läser, har haft dom sparade under "favoriter" på datorn men tyckte de var så jobbigt så fick för mig att lägga till alla på bloglovin istället, sagt och gjort. Men de tog aldrig slut, började räkna och hade väl en ca 130 stycken, varav ca 125 är så kallade "mammabloggar" är gravida eller har barn helt enkelt. När min kära sambo fick veta detta tyckte han att jag skulle skaffa mig en hobby! Haha

Läsarantalet har bara ökat de senaste tv dagarna vilket är superskoj! Ni är så välkomna! Har ni "nya" några frågor är de bara ställa dem. Svarar såfort jag kan!

Nej nu ska jag svara på alla era fina kommentarer och sen ska jag göra mig klar, ska ner till pappas jobb och hämta lite papper till nästa evckas tenta, usch vill inte tänka på den nu! Sen ska vi till Barnens Hus och hämta ut Babyboxen och sen vidare till mamma för att hjälpa henne köpa/titta på tapeter/färg!

Fixar minst ett inlägg som kommer upp någon gång under dagen och sen bloggar jag nog via mobilen!


Är detta du på morgonen?



Min sambo tycker att detta är jag på morgonen, vet inte om jag vågar hålla med men kan säga att jag känner igen mig! ;)

Känner ni igen er? Är de du på morgonen eller är du kanske väldigt morgonpigg?


Bebis första blöjor!

Haft fullt upp idag, 14 var vi hos Familjerätten och skrev på papper, så nu är Peter pappa på papper också. Sen blev de raka vägen till Evelina och Patrik för lite kaffe och skitsnack.
På vägen där ifrån hann vi med matshopping och då passade vi på att köpa första förpackningen av blöjor till bebis, köpte även två förpackningar med drickfärdig modersmjölkersättning ifall de inte skulle funka så är de skönt att ha en back-up.


Bildkälla: LÄNK
Nu ska jag lägga mig i ett varmt bad och ligga där ett bra tag, har fått skitont nu pga foglossningen så hoppas smärtan lindras lite av värmen! Lovar att svara på alla kommentarer lite senare ikväll!


To die for!


Tur att lilleman inte har ett eget rum än för då hade mamma blivit ruinerad av allt fint som Kids Concept har, har speciellt fastnat för "Pumkin" Så otroligt söta!

Vad tycker ni om Kids Concept Pumkin?


BB - Väskan!

Hittade denna lista på Babycenter.com så tänkte att jag kunde dela med mig av den till er! Finns så man kan skriva ut den HÄR om man vill!









Ska ta tag i att tvätta lillens kläder här i veckan så vi kan börja packa! När packade ni väskan?


2012-01-09

Godmorgon!

Hoppas ni har sovit gott, första natten på länge jag verkligen sov gott och inte behövde springa upp mer än 1 gång!! Idag är sambon ledig så vi ska fixa lite och sådär. Bland annat ner till Familjerätten i eftermiddag för att skriva på faderskapspapper. Skönt att ha de ur världen och att de är klart.

Ska även handla idag, får se vad vi ska handla hem för mat, vi har total idétorka här så får nog fundera ett tag. Skönt att jag inte har några mer föreläsningar i skolan har bara 3 hela grejer kvar men det är sådant jag kan göra hemma och ett seminarium som är på max 30 minuter. Annars kan jag säga att jag är ledig från skolan! Skönt!

Vad ska ni hitta på idag?

Dagens Smoothie!


Använder Banan som bas till Alla mina Smoothis´s jag gör nu. Mättar längre vilket är perfekt. Sen är de ju positivt att de blir ca 250 g frukt och ca 200 gram mjölk vilket är perfekt för gravida som ska få i sig ca 500 gram frukt och grönt om dagen och lika mycket mjölk, yoghurt eller fil!


Använde följande till denna Smoothie:

1/2 Banan
1/2 Äpple
1/2 Blodapelsin
ca 2 dl Mjölk

De gånger jag gör till mig själv, sparar jag resten av frukten som blir över i en låda i kylen så kan jag göra Smoothie dagen efter också. Perfekt!


Höggravidlistan!

- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.

- Du behöver hjälp när du ska ta dig ur bilen.

- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån

- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.

- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.

- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.

- När man rullar runt för att komma upp från soffan.

- När din sambo knyter dina skosnören.

-
När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar

- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständigt.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.

- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd

- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan.

- När man har känslan av att tiden går oändligt långsamt, trots att dagarna faktiskt passerar.

- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.

- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.

- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärringskorna"

- När godisskålen får prioritet före middagen

- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan

- När allt blir tungt

- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.


- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.

- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.

- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.

- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..

- När Grandiosa blir gourmetmat...

- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.

- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.


- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.

- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..

- När du nästan börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.

- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.

- Allt är väldigt irriterande...

- När sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.

- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.

- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.

- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.

- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.

- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.

- När du hellre går i fula bomullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar



Bli en Buzzador!

"Nu behöver vi din hjälp - igen!

Inför våren 2012 är det många spännande företag som är intresserade av att göra kampanjer med Buzzador. Gravida, bebis- och småbarnsföräldrar samt tonåringar är alltid en eftertraktad målgrupp - dels för att vi har många kunder inom just barnsegmentet, dels för att bebisar tenderar att sluta vara bebisar efter ett (alldeles för kort) tag och tonåringar blir vuxna. Därför vi behöver vi ständig "påfyllning".

Nu ber vi om hjälp med att rekrytera följande målgrupp:

  • Gravida samt föräldrar med småbarn födda mellan 1. januari 2011 till och med 31. december 2011
  • Tonåringar födda mellan åren 1994-1996 (du måste ha fyllt 15 år).

Ju fler vi är inom målgrupperna desto fler, större och roligare kampanjer för småknoddar och tonåringar kan vi ta oss an"

Passa på att gå med nu så kan du få hem gratis produkter som du kan "Buzza" med dina vänner. Att vara en Buzzador innebär att du deltar i kampanjer, får hem produkter gratis, du testar dem, delar dina tankar, åsikter och delar ut varuprover till dina vänner. De di behöver göra i gengäld är att fylla i ett formulär. Inte svårare än så!

Såklart kan du gå med även om du inte är småbarnsförälder eller tonåring! Vem som helst kan gå med!

Gå med nu HÄR!


Conscious Collection by H&M


Jag är fullkomligt kär i denna kollektion från H&M!

Vad tycker ni om kollektionen?


2012-01-08

Godmorgon!

Tack för alla kommentarer jag fick igår, ska godkänna och svara på dem direkt efter detta inlägg. Har skummat igenom dem redan.
Som ni kanske märkte bytte jag design på bloggen igår, jag orkar inte sitta och pilla, men de är lite småfix som ska göras. Lägga in Bloglovin länk och även Graviditetsräknaren.

Min kära sambo valde att laga maten igår, mums! Oftast är de jag som lagar maten men igår hade han ett matförslag så då fick han ställa sig, skönt för min rygg, dock tog jag disken. Vi la oss faktiskt i sängen redan 20.15 men inte somnade jag förens runt 00.00 ändå och vaknade lite för pigg vid 8-tiden. Dock drömde jag världens underbaraste dröm nu på morgonen, drömde att vår lilla prins föddes, allt var så underbart och han var en supersöt och snäll bebis!


Vecka 15, 25 & 35!


Slängde ihop ett kollage så ni får se hur magen växt, de två första bilderna är de inte så superstor skillnad på men mellan vecka 25 - 35 har de hänt massor. Bebis har gått upp nästan 2 kg och har blivit ca 20 cm längre.

Längden och vikten i vecka 15 stämmer inte helt exakt för fick chansa då jag inte hittade exak längd och vikt så jämförde mellan veckorna innan och efter!


Vecka 35 (34+0)

Barnet
Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.
Vikt: 2 600 gram.

Mamma
Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen.

Prata om förlossningen
Det är viktigt att prata igenom förlossningen med sin partner och vilka förväntningar ni båda har. Även om ni tror att ni är överens kan det vara bra att verkligen stämma av och se att det är så. Är det andra eller tredje barnet kanske ni har förutfattade meningar som behöver vädras. Väntar du barn utan en partner är det bra att prata med den du tänkt ta med dig, vare sig det är en doula, kompis eller förälder. En doula är en person som fött barn själv som du känner förtroende för som kan följa med och vara ett stöd för dig och din medföljare vid förlossningen.

Pappa/partner
Det är hög tid att förbereda dig för förlossningen. Din partner har förmodligen redan börjat nedräkningen. Det är bra om ni kan prata om vilket stöd din partner vill ha av dig vid förlossningen, men även av barnmorskan och personalen. Du kan kanske be din partner skriva ner hur hon skulle vilja att förlossningen genomförs. Den lappen kan ni lägga med i förlossningsjournalen. Vill hon föda i några speciella ställningar? Vilken slags smärtlindring kan hon tänka sig och inte? Vill hon ha musik på rummet? Prata igenom detta nu eftersom det inte blir så mycket tid under förlossningen.

Hos barnmorskan/kontroller
I vecka 35 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan som känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde.

Egna tankar
Nätterna är hemska just nu, kan vara supertrött men kan verkligen inte somna. Antingen har jag halsbränna eller så ligger jag på sidan och då tycker bebis att de är skoj att sparka/trycka neråt i madrassen vilket gör att jag inte kan somna. Höfterna är inte heller att leka med på nätterna, gör ibland skitont när jag måste vända på mig. Tackar gudarna för min kudde jag har mellan knäna, vill inte veta hur ont de skulle göra utan den.

Ryggvärken är mer permanent nu och de är ju inte så konstigt men konstant smärta, hormoner, ingen ork gör att min stackars sambo får ta skit. Igår fick jag ett litet utbrott på ingenting egentligen men han fattade att de inte var honom jag var arg och ledsen på utan att jag är konstant trött. <3

Sf-måttet låg på 30-31 i måndags när vi var hos barnmorskan och 9 kg upp än så länge. Får se vart de slutar. Börjar även märka att mina fötter/vader är lite vätskefyllda, märks väldigt ttdligt på kvällarna när man tar av sig strumporna. Bebis låg med huvudet neråt på senaste kontrollen men ej fixerat än.

I veckan ska jag fixa de sista, tvätta bebis kläder och sängkläder samt börja packa förlossningsväskan så jag har de klart. Eftersom ingen vet eakt hur förlossningen kommer bli får jag förbereda mig så mycket de går här hemma, packa, fixa, dona m.m.


Vilka blöjor funkade bäst på er nyfödda!?


Nu behöver jag er hjälp!
 
Vilka blöjor använde ni till era nyfödda? Vilka funkade bäst & vilka funkade inte alls?

Fick hem en ganska fin rabatt från Ica Maxi 100:- i Januari, Februari & Mars. Vi handlar inte ens på Maxi längre men tänkte passa på i och med den fina rabatten att köpa hem lite blöjor, tvättservetter m.m.


Nu: Middag hos Evelina & Patrik


Bjuder på en halvkass bild från webcamen, hade glömt bort att jag ens hade en, svårt med ljuset dock.

Tog jag de lugnt idag? Nope!
Fick för mig att möblera om sovrummet igen, så nu är de som de var från början, fick för mig att de var bättre att ha de som vi hade tills idag, men har insett att de var bättre från början! Man lär sig väl av sina misstag? Right?

Hann även med ett bad så nu känner jag mig som en ny människa!

Nu väntar jag bara på att min sambo ska komma hem så vi kan åka till Evelina & Patrik och käka middag!


2012-01-06

Hej!

Somnade tidigt igår vilket verkligen behövdes så dåligt som jag mådde igår, eller dåligt och dåligt jag hade superont i ryggen men fick massage och hade härliga sammandragningar när jag gick till skolan. Kan tillägga att jag har 1 km till skolan och i vanliga fall är de inga problem men igår kan jag säga att de kändes. Somnade runt 22 och vaknade vid 7, tyckte de var lite tidigt att gå upp då så sov vidare till 9 ungefär.

Idag känner jag mig heelt överkörd, finns 1000 grejer jag hellre gör än att ta de lugnt/bör göra. Men vi får se vad kroppen orkar med. Känns ju inte så kul att behöva ta smärtstillande för att överleva dagen så får cäl lyssna på kroppen och ta de lugnt! Önska mig lycka till!!


Bildkälla: Spisa.nu

Ikväll ska vi till Evelina och Patrik på middag, vi ska tydligen få Stekt Regnbåge, potatisgratäng och sallad. Och till efterrätt blir de egengjord glass! Muuums!


Dagens vill ha!


Ljusen skulle göra sig supersnygga på vardagsrumsbordet på ett fat, skålen vill jag ha nappar i, vill även ha en rosa eller grön i köket också den med nappar i. Kommer bli galen om jag inte hittar dem sen och får leta genom hela lägenheten.
Förvaringslådorna vill jag ha i svart som ska stå i vår expedit som vår lilla plutt ska å ha leksaker i. Och kuddfodralen kommer göra sig skitsnyggt i vår soffa!


Små kossor!


Tvingade med mig min lillasyster till den klädbutik som ligger vid dem och hittade dessa. Så söta, roligt med lie mer färg också, har väldigt mycket vitt med tryck på och nu blev de en riktigt blå body. Kap var de också betalade 79:- för båda!


2012-01-05

Godmorgon!

Uppe med tuppen idag, bad Peter att väcka mig vid 6 när han skulle gå upp så jag kunde vakna till liv i min egen takt. Han tyckte jag var dum i huvudet igår som bad honom väcka mig då när jag börjar 9.15 och vi bor max 15 minuter från skolan!

Ví har redovisning idag och de känns väl sådär när hela kroppen skriker "NEJ" men jag måste dit, de är ett av de delmål jag har, tar en sak i taget och sen går jag ju på mammaledighet. Egentligen har jag min sista riktiga lektion idag för jag kommer inte gå på resten, sen har jag en omtenta, en hemtenta och ett seminarium kvar. Dock hör bara hemtentan till denna kurs jag läser nu så hade jag gjort seminariumet tidigare och inte kuggat på tentan så hade jag haft de klart men jag var inte klar i huvudet då men nu är jag fit for fight och ska klara den!

Efter skolan ska jag hem och dö, så ont som jag har i ryggen idag är inte kul, kan bero på att min sambo låg halvt på min sida i sängen vilket gjorde att madrassen sjönk ner ännu mer än när bara jag ligger där (vilket inte är så konstigt) men de resulterade i att jag inte kunde ligga rakt utan låg i en sluttning, inte skönt för ryggen och inte vaknade han heller när jag bufade på honom, tur att han vände sig och flyttade till sin sida efter inte så lång tid ändå.

Nee lite frukost kanske, Smoothie med massor med frukt och någon rostad macka får de bli idag!


Vardagslyx!


Unnade oss detta idag till middag. Biff, Hasselbackspotatis, sallad med lite salladskrydda på såklart bea till de! Riktigt gott och länge sen vi åt något så lyxigt en vardag!

Vad åt/äter ni till middag ikväll?


2012-01-04

Godmorgon!

Hoppas ni har sovit bättre än mig, vaknade strax innan 06 och hade svinont i bäckenet/höften, ville dö. Tvingade mig upp ur sängen med vetekudden i famnen och mötte en nyduschad sambo i hallen, kan ju säga att jag såg ut som ett spöke håret stod åt alla håll då jag vrider och vänder på mig hela nätterna.


Gammal bild, runt vecka 20 om jag inte minns helt fel.
 

Värmde vetekudden och la mig igen, och vaknade strax efter 9, skönt att jag lyckades somna för just nu gör de inte lika ont, men jag vet att jag somnade på den sidan jag sen vaknade och hade ont i så de kan ju vara så att de var därför de utlöstes.

Ska åka hem till mamma och umgås med min lillasyster lite idag, känner att jag behöver lite pysseltid, hon fick världens storsta pyssellåda i julklapp, avis? Japp! Ska även tvinga med henne till en klädbutik som ligger 2 minuter från dem och kika på bebiskläder! Är aldrig där ute annars så passar på när jag är hos mamma att kika lite!


Lite bebisshopping!

Blev lite bebisshopping på H&M idag, blev två par byxor till lilleman 75 respeltive 30 kronor, KAP! Nu är bebis byxgarderob klar så att säga. Så vi har för den första tiden. Jeansen är supermjuka och de är ett innertyg som är mjukt så bebis slipper ha jeans mot huden vilket ofta är ganska stelt. Jag fick med mig en amningsbh, skönt att jag hittade en som var skön och som varken var för stor eller för liten.




2012-01-03

Godmorgon!

Hoppas ni har sovit gott, för de har jag förutom alla gånger man vaknar och måste kissa ;) Sitter inlindad i mrogonrocken och har precis käkat frukost, skönt att kunna ta de lugnt på morgnen och inte stressa. Idag får vi se vad som händer, vi ska i alla fall ta ner alla julgrejer, hinna med en promenad och så vill jag till H&M, har fortfarande kvar presentkort därifrån.

Skulle behöva plugga men får se hur de går med de i och med att sambon är hemma, lättare att lugga när han är på jobbet. Men imorgon ska han jobba så då blir de nog plugg för hela slanten!

Vad ska ni hitta på idag?!


BM Besök v. 34 (33+3)

Hejsan Hoppsan!

Barnmorskebesöket gick toppen, hon vi träffade idag var supertrevlig, de tackar vi för eftersom de var just de jag var orolig för att träffa en tredje när de är så kort tid kvar. Och den förra jag träffade jobbade inte ordinarie på mitt MVC så hon hade inte rikigt koll och var lite virrig, helt förståeligt men nu känns de bättre kan jag ju säga.

Bebis låg med huvudet neråt, inte helt fixerad men skönt att han inte låg med rumpan neråt eller så. Har fått en hel del sparkar ganska högt up så jag gissade på att han låg med fötterna uppåt. Mitt järnvärde var lite sämre än de var sist men fortfarande på bättringsvägen så ska försöka äta någon extra tablett per vecka nu så får vi se hur de ser ut nästa gång!


2012-01-02

Godmorgon!

Sitter och känner mig som en zombie även om jag har vart uppe ur sängen sen 07.30, fått i mig lite frukost och ska strax fixa mig för klockan 10 ska jag vara i skolan, jippi såhär 2 dagar in på de nya året.mSkönt att få allt gjort och jag ska fan kämpa med de saker jag har kvar att göra innan jag går på mammaledighet.

Dock blir de ingen lång skoldag endast till 12 för sen ska jag/vi till barnmorskan är inte glad över de då vi ska få träffaen tredje barnmorska denna gång. Vill ha min ordinarie eller i värsta fall vikarien jag träffat två gånger. Känner liksom att jag har mer koll just nu än dem, papper hit och dit som jag fått som dom inte vet om, ett evigt flyttande mellan rum ja ni fattar. Inte deras fel men för mig som väntar mitt första barn skulle de vara skönt för min del att få träffa samma och inte hoppa runt en massa. Får se hur de går!

Har jag tur blir de lite tröstshopping efteråt ;)


2012-01-01

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag har gjort massor i år, flyttat hemifrån, börjat på högskolan, förlovat mig, blivit gravid m.m. <3

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga nyårslöften så hade inga att hålla ;) 

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Japp, Freja till en Liten Millie 16 Januari och Mathilda till en liten Adrian 19 December! 

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej tack och lov! 

5. Vilka länder besökte du?
Inga förutom Sverige

6. Är det något du saknat år 2011 som du vill ha år 2012?
Jag har fått allt jag önskar mig under 2011, och jag vet att 2012 kommer bli minst lika bra om inte bättre när vär Prins dyker upp i Februari <3

7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
1 April då vi förlovade oss
21 Juni då vi plussade
13 September när ví var på Rul

8. Vad var din största framgång 2011?
Att verkligen få bli lycklig.

9. Största misstaget?
Att färga håret mörkare blont, de blev grönt, för att sen få färga de röd/lila för att få bort alla gröna toner. När färgen sedan släppte och jag fick färga tillbaka de till blont tog håret stryk och nu är de superslitet! Måste toppa mig!

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nja kan jag inte påstå, foglossning och lite sånt som hör till graviditeten har jag haft problem med och jag har inte vart supersjuk under 2011 någon förkylning som mest!

11. Bästa köpet?
Alla saker till bebis, har inte köpt så mycket till mig själv det här året förutom min Laptop då min förra dog.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Liten <3

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
När vi förlovade oss och självklart plusset!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
Veronika Maggio - Välkommen in

var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mycket gladare!

16. Vad önskar du att du gjort mer? 
Njutit och tagit de lugnt mer! 

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Bli sur över smågrejer, men de skyller jag lite på graviditeten också.

18. Hur tillbringade du julen?
Hos mamma tillsammans med brosan och sambon!

19. Blev du kär i år?
Om man kan bli ännu mera kär och bli kär i vår ofödda lille prins så ja!

20. Favoritprogram på TV?
Vet faktiskt inte.

21. Bästa boken du läste i år?
Tror inte att jag har läst ut en enda bok under 2011 om man inte räknar informatonsböckerna jag fick vid inskrivningen på MVC.

22. Största musikaliska upptäckten? 
Ingen ny

Nåt du önska dig och fick när du fyllde år?
Jag önskade mig presentkort på Ikea och de fick jag, blev en Spjälsäng och lite tillbehör för dom pengarna.

25. Något du önskade dig men inte fick?
Önskade mig inget förutom de jag fick

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2011? 
Tog ledigt från Praktiken, fick frukost på sängen av älsklingen, svärmor kom hit och fikade på dagen. Åkte till mamma och firade med pappa, hans fru och syskonen på kvällen (sambon jobbade kväll) åt tårta fick en cykel! :) 

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Nej ingenting! tack vare allt som har hänt, så är jag den jag är idag! :) Stark!

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Till en början väldigt snygg, tuff men stilren. Nu när jag liknar en padda & en härlig viktuppgång så får jag inte precis på mig allt som jag önskar om man säger så!^^

29. Vad fick dig att må bra?
Min underbara sambo och lyckan att få bära på ett barn!

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen alls..

31. Vem saknade du?
En del som betytt/betyder mycket! <3

32. De bästa nya människorna du träffade?
Har träffat en del nya människor, bland annat de i min klass som jag trivs med superbra, Evelina som jag klickat med otroligt. Tror dock vi träffades i slutet av 2010 men bara som hastigast och de är under 2011 vänskapen vuxit! Har även träffat Mathilda.. igen, har haft bra kontakt men nu är den super! Har säkert träffat fler som jag inte minns nu men ni är inte glömda! <3