Little America

image

image

image

image

Var på en ny resturang idag med två vänner, Little America. Servitriserna åker runt på rullskridskor, de finns en jukebox som spelar och de är svart/vit-rutigt golv. Blev en Chreese Burger meny för min del. Mums!


Marula & Ananas

image

Igår blev de grillade hamburgare hos Evelina och Patrik och efteråt munsade vi glass. För min del blev de Marula & Ananas glass med Noguat topping, hallon och Jordgubbar. Riktigt gott :-)


Vår dag!

Godkväll!

Har haft en toppendag, drog ut till Gallerian på morgonen och letade jacka till Leon, där kammade vi hem noll, får leta vidare. Fick med mig lite tyg så ikväll ska de sys, men först måste jag duscha. Skojade lite med Leon och satt honom på mina axlar, skulle precis ta ner honom och han kräks, massor i mitt hår och över halva mig. Tack älskling <3

Fikade på Kajen med två av Peters föredetta klasskompisar, trevliga tjejer. Sen blev de hem en snabbis innan vi åkte hem till Lillebror Albin som fyller 9 idag. Bjöds på pannkakor och fika. Stackars hans pappa som stod och stekte pannkakor till 24 personer, 2 timmar tog det, men Albin hade valt maten och de var tur att han inte valde plankstek ;)

Nej dyka in i duschen och sen sy lite, vill hinna klart ikväll, ni får veta senare vad de blir ;)


Godmorgon

Godmorgon i stugorna! Leon och jag är vaken medans pappan fortfarande sover. Men här myser vi i soffan under en filt framför Barnkanalen. Leon är jätteintresserad av sånt som rör sig som tvn, bilar utanför fönstret och farfars fiskar.

image


FETMARISK HÖGRE HOS KEJSARSNITTSBARN

Barn födda med kejsarsnitt löper dubbelt så hög risk att vara tydligt överviktiga som 3-åringar. Det här är en viktig anledning att välja bort kejsarsnitt, om det inte är medicinskt nödvändigt, påpekar amerikanska forskare.

 Enligt forskarna kan orsaken vara att det nyfödda barnet får med sig en annan bakterieflora till tarmarna genom kejsarsnittsmetoden. Denna flora påverkar barnets viktutveckling negativt under de första levnadsåren. Kejsarsnitt har sedan tidigare även sammankopplats med ökad risk för att barnet ska drabbas av astma och hösnuva senare i livet.

 - Kopplingen mellan kejsarsnitt och risk för fetma hos barnet bör ses som en viktig logisk anledning att avstå från denna födslometod , i de fall då den inte är medicinskt nödvändig, menar forskarna bakom studien. Källa: forskning.no

Detta var inget jag hade någon aning om, har ni hört detta tidigare? Om ni hade fått välja hade ni valt kejsarsnitt eller vaginal förlossning? Och ni som är gravida nu eller till nästa barn hur tänker ni nu angående kejsarsnitt?

Bild & Textkälla: Goboken.se


LEGO

Herregud alltså, en kompis till oss kom över igår med en dop och födelsepresent till Leon. Han fick 3 lådor med Duplo och 2 med Lego!

Toppenpresent då de är roligt att bygga med men de är ju verkligen inte billigt med Lego. Får lägga de på ett bra ställe så vi kommer ihåg att vi har de sen när han kan börja bygga lite :)


Våfflor

Åkte hem till min bror idag för att låna mammas våffeljärn (hon har flyttat och han bor kvar ett tag.

image

image

image

image


Min solstråle, mitt hjärta, mitt ALLT!!!

Min solstråle, mitt hjärta, mitt ALLT!!!

Jag älskar dig av hela mitt hjärta Leon!


Barnmat: Mango och päron

 

Recept:

2 päron (ca 200 gram)

200 g mango, frusen eller färsk

 

1: Skala, skär och koka den färska frukten. (jag använde frusen mango som redan var mjuk och fin)

2: Häll i blender eller matberedare, mixa till lagom konsistens.

3: Häll upp i isformar och in i frysen.

 

Jag köpte faktiskt en burk päron/mangopuré igår, skulle ha blåbär men den var slut så ville testa att ge honom de någon gång innan jag gjorde här hemma själv. Och han gillade den så nu slängde vi ihop en sats med Mango och päronpuré till Skrutten.

Bild: Nestlébarnmat.se – Recept: Michelle von Walden


Mu, mu, mu...

Suck! Var på Öppna förskolans sommaravslutning och har fått sången på hjärnan. Farligt att vara med i sångstunden, men Leon tyckte de var roligt att sjunga. Han var så glad så.

Leon somnade just och jag invämtar karln och lillasyster som är och hyr film till oss. Freja hörde av sig på eftermiddagen och ville komma över en stund så vi kör all in, hon sover över så åker vi tillsammans till mamma imorgon. Sista dagen jag ser mamma på ett par veckor då hon ska flytta till Jämtland.


18 Juni

Godmorgon!

Leon tyckte att 07.15 var de dags att vakna. Men vi låg och gosade till 8.15 :) Om ett tag ska vi vandra ner på stan och möta mamma, och mina småsyskon och så ska jag och lillasyster fika medans mamma är på möte och sen följer jag med dem hem. Skönt att slippa åka buss själv, astråkigt och sen är de ju inte så kul om Leon får ett utbrott, han brukar vara jätteduktig på att åka buss så de blir nog inga problem. Stannar där hela dagen så ska ta och packa ihop allt vi behöver (läs: Leon behöver) under dagen.

Håller alla tummar och tår på att de INTE börjar regna förens senare idag eller i alla fall när jag kommit ner på stan, tack!

Neej lite kläder på både mig och bebis kanske ;)


Name it

Sitter och kikar lite på nya kläder till Leon på Name it, ungen är ju så fin i färg och de finns en hel del fint. Blir nog en beställning =)


Vår dag

Startade dagen med sängmys framför tvn.

image

Till lunch slängde jag ihop en kyxklingsallad – mums

image

Skrutten gar haft en jobbig dag, ledsen, glad, hysterisk, ledsen, glad, hysterisk… om och om igen.

image

Så vi lyxade till de med pizza till middag.

image

Ny ligger vi i sängen och ska strax söva Leon.


Mosa Mixa Mumsa

Som ni kanske märker har jag gjort alla smakisar till Leon, inte köpt en enda burk än så länge. Och de hade Leons gammelfarmor lagt märke till så hon köpte boken, Mosa Mixa Mumsa till mig. Finns massor med bra tips och roliga recept i boken.

Till exempel på recept är Gräddigt  Saffransris med lammfärs och morötter, Mexikansk gryta, Torsk med äggsås, Thaigryta med quinoa, för att bara nämna några olika spännande rätter. Ska bli så roligt att laga riktiga rätter om ni förstår hur jag menar, nu äter han ju än sålänge bara puré av morot, potatis, äpple och liknande. Men att sätta ihop en måltid, får bli om ett tag.


Snabba mattips tack!

När jag är ensam hemma med Leon är de värdelöst att äta. Tråkigt och han vill gärna vara med. Idag hann jag slänga ihop fiskpinnar, mos och äter å majsblandning. Tar max 10 minuter och sköter i princip sig själv.

image

Har ni några snabba mattips som går att göra om man har en liten apa i famnen?

Nu ska vi nog bada lite och sen ta hand om tvätten som just blev klar.


BVC

Kilade till bvc kl 13 och vägde och mätte prinsen. 66 cm lång och 8044g, stora killen. Sen tog vi en promenad upp till Coop och köpte glass innan vi kilade hem igen och P var tvungen att göra sig redo för jobb. Men imorgon och i helgen är han ledig och hemma med oss! =)

Imorse fick Leon testa palsternacka och han gillade det, inget än så länge som han spottat ut.


Blir granne med syster!

Åhh va roligt, fick veta för någon timme sen att Mathilda och Adrian (Leons kusin) ska flytta in under oss! Vi kommer alltså bo i samma trapp från och med den 1 Juli. 19 Dagar kvar tills vi är grannar! Fyfan va roligt!

Bjuder på en bild på Lille Adrian, har snott bilden från Mathilda


Den lilla, lilla gumman

Skrutten tog en lång powernap och vaknade vid 18.30 sen dess har vi hunnit med en del. Fått i barnet mat, sen mixade jag palsternackspuré till Leon och diskade medans han satt i sin stol och kramades med Nina Kanin. Sen hängde han i babygymmet en stund medans jag plockade i ordning böckerna han fick i doppresent och ställde dem i hyllan. Måste få bort allt från golvet ;)

Tog en snabbtitt i Den blå barnkammarboken (en av böckerna han fick) och hittade sagan ” Den lilla, lilla gumman” Nostalgi! Så då passade vi på att läsa den boken. Han tycker de är så spännande att se bilderna och höra sagor/böcker. Han ligger i babygymmet och jag sitter bredvid och har boken vid honom så han ser, och jag får läsa upp och ner ;)


Dopet i bilder

Leon stod ut med att bli döpt. Från höger: Gudfar/fadder Patrik, Gudmor/Fadder Freja, Jag, Leon, Peter & Ingalill

Fikabordet någon timme innan dopet så vi höll på för fullt att plocka fram allt

 


Åka bil

Åka bil.

image

Leon fick en Bil igår i doppresent. Lite ostadigt än men om ett tag kommer han åka runt här :-)


Leon Nimal von Walden

image

Plutten är döpt. Fler bilder kommer :-)


Prins <3

Morfar tog en bild på Leon igår!

Nu är allt förberett inför morgondagens dop. Lite småfix som görs imorgon, typ hämta tårtor och lägga upp på fat och så men i övrigt är lokalen dukad och klar!


Plutten till farfar och vi till födelsedagsfirande

Vid 14 ska vi på lunch hos Johan som fyller 18 idag och Leon ska få umgås lite med sin Farfar, den enda personen han kan vara hos utan att bli hysterisk. Alltså kommer jag vara utan min lilla plutt någon timme. Måste väl vänja mig lite, men nu när han inte vill vara med någon annan än mig vill jag inte lämna bort honom bara för att.


Studenten i bilder

Jag, Leon, Pappa, Andreas, Lillasyster Freja & Mamma

Stöst och snyggaste flaket, de gjorde dem bra =)

Sheldon Cooper – BAZINGA!


Trött efter dagens firande

image

Vi är helt slut. Tror Leon tyckre de var en aning mycket folk på stan idag. Men han fick se sin morbror ta studenten i alla fall och var superduktig somnade själv i vagnen även om ljudnivån var höög.

Blev studentmottagning med mat och fika hos papoa och Berith. Kom hem vid 20 ungefär och Leon lyckades kräkas 5 gånger i bilen på vägen hem. Stackarn. Han fick lite mat när vi kom hem och somnade i mitt knä. Tror och hoppas inte att han blivit sjuk för han mår toppen i övrigt och mått bra hela dagen.

P ska hoppa in och jobba imorgon förmiddag plus vara studentchaffis inatt så han sover redan och jag ät helt slut så ska också sova. Får se om Leon vaknar något eller om han sover hela natten.


STUDENTEN

Hade fullt upp igår kväll inför idag. Lillebror tar studenten <3

Vid 10 ska vi ila ner mot stan och möta upp alla och sen vid 11.30 kika på när Andreas springer ut!


Öppna förskolan

image

Träffade Leons kusin Adrian och självklart hans mamma Mathilda på öppna förskolan.


Godmorgon tisdag

Godmorgon i stugorna!

Vi har precis fått i oss lite frukost Leon och jag. Leon fick äppel och päronpure igen. Han blir så glad när han får de och sur när de är slut.

image

Får se vad som händer idag, är utan vagn igen så de kanske blir öppna förskolan med Mathilda och kusin Adrian. Dit kan jag gå utan vagn.

Vad hittar ni på idag?


Vår dag i bilder

image

Morot till frukost

image

Sova i vagnen medans mamma och pappa handlar

image

Gos i soffan med mamma Milou och Nina Kanin

image

Lagat äppel och päronpure

image

Föräldrarna avslutar dagen med ett glas alkoholfritt vin och en sovande bebis i knät


Måndag

Inlägget jag skrev imorse kom inte upp men vid 10 åkte vi och köpte studentpresent till min bror, skor till dopet och så handlade vi en massa mat. Hem snabbt med allt och ner på stan för att luncha med Daniel och Pia, blev lunch på Jensens. Kycklingfile, potatisgratäng och pepparsås för min del. Mums.

Kom hem för 40 minuter sen och Leon sov under hela lunchen och lite till. Skönt att få äta utan att ha en liten bebis i knä som ska ha mat exakt samtidigt. Kom hem för 45 minuter sen och nu sover han igen. Min sega lilla skrutta.

Köpte hem äpplen och päron samt palsternacka till Leon så ikväll ska jag göra mer Puré till honom, han har redan mumsat i sig äppel och päronpurén. Ska bli kul att se om han gillar palsternackan också.


Hängig liten kille

image

Min lilla älskling. Han är fortfarande snuvig och hostig. Så han har sovit ganska mycket idag. Skönt för både honom och mig, mest för honom. Vaknade för en stund sen, varledsen och fick komma upp i mitt knä och somnade om. Hann diska innan han vaknade till så nu är köket fint när mannen kommer hem.

Ikväll är de meningen att vi ska på 40-årskalas men om Leon är som han är skiter vi i de så får P åka ensam.


Om jumper X

 

Produktbeskrivning:
Detta är marknadens mest kompletta barnvagn!
Medföljer liggdel, sittdel och babyskydd.
Är en lättkörd vagn och väldigt stabil. Svängbara framhjul i 360 grader, går givetvis att låsa vid behov.Alla hjul är luftpumpade för att få bästa komfort, barnvagnen är mycket bra dämpad med två fjädrar bak.Sittdelen är vändbar framåt eller bakåt, även liggdelen har samma möjlighet, Ställbart handtag i 10 olika lägen.Är konstruerad så att man med några enkla klick bygger om liggdelen till sittdel när det är dags för barnet att sitta. Barnvagnen fälls ihop snabbt och enkelt.
Godkänd enligt europeiska barnvagnsstandarden EN 1888: 2003

• Chassi 10 kg
• Ihopfälld 87 × 60 × 43 (med hjul på)
• Uppfälld höjd liggdel 74cm sittdel 54cm
• För barn i åldern 0-36 månader och vikt max 15kg
• Medföljer: skötväska och regnskydd

Liggdel:
Längd 75cm Bredd 35cm  Höjd 20cm
Ställbar ryggdel, för kunna ha barnet sittande.
Ventilations öppning med med nät.
Innertyget är avtagbart.
Vikt 5kg

Sittdel:
Längd 50cm Bredd 32cm Höjd 50cm
Steglöst ställbar rygg med liggläge.
Justerbart fotstöd.
5-punkts säkerhetssele.
Avtagbar säkerhetsbygel.
Fotpåse.
Vikt 6kg

Babyskydd:
Längd 50cm Bredd 29cm
Godkänd enligt europeiska standarden ECE R44/03
För barn upp till 13 kg (grupp 0 plus)
Tre-punkts bilbälten med bekväm justering.
Tryckknapp för att justera bärhandtaget.
Montering med bältet i bilen, enkelt att dra åt.
Meföljer solskyd, vindskyd och Myggnät.
Väger endast 3,2kg

 

Vi älskar vår Jumper X, vi har inget babyskydd till vår så jag kan inte säga något om det. Lätt att köra, lätt att fälla ihop och fälla upp. Bra fjädring, går att köra på de mesta utan att barnet vaknar.  Kommer krävas mycket innan jag byter ut Jumpern.

De enda negativa jag har att säga om Jumpern är att de är ganska svårt att komma åt varukorgen när man har sittdelen. Men kämpar man lite så funkar de. Sen blir den ganska hög när man fäller ihop den, men inser efter att jag sett filmen att om vi vänder på den blir den mindre

Vi har inte haft så djup snö och testat med men den snön som fanns när Leon föddes , klarade vagnen av utmärkt.

Skötväskan är ganska liten men vi hade redan köpt en annan innan vi köpte vagnen så den kan man ju ha som en exta eller så.

 

Har ni mer frågor är de bara skriva!


Disneydags

image

Leon sitter och kikar på Disneydags och ska snart få lite frukost. Äppel och päronpure + ersättning såklart.

image

Jag passar på att käkar när han är upptagen med tvn. :-)


Byebye Britax B-smart 4, 2012

Fick ju hem min beställning av nya vagnen till Leon i veckan och efter att ha känt efter ett par dagar så bestämde vi oss för att skicka tillbaka den.

Den är superfin och lätt att köra men:

  • Den är alldeles för bred mellan bakhjulen
  • Handtaget känns inte stabilt (de är höj och sänkbart och i fast läge är de inte stabilt)
  • När sittdelen sitter på vagnen kan man guppa den fram och tillbaka någon cm, även fast den sitter fast helt och hållet
  • Sittdelen är väldigt högt upp för en sittvagn och känns liten och inte mysig
  • Den går INTE att fälla ihop när sittdelen är vänd mot föräldern, bara när den är framåt

Positiva då:

  • Du kan vända sittdelen, enkelt att göra
  • Lätt att fälla ihop den, men de krävs två händer
  • Framhjulen svänger men man kan enkelt låsa dem
  • Den är FIN

 

Vi håller oss till vår Jumper X tills vi känner att vi vill ha en mindre vagn men de lär inte hända förens om minst 1 år. Lovade en läsare att skriva vad jag tycker om vår Jumper X, fixar de under dagen.


Lördag

Godmorgon eller god förmiddag kanske låter bättre.

Min lilla sjukling ligger just nu i min famn och sover, de är skitväder ute och jag har varken vagn eller bilbarnstol hemma alltså är vi strandade här hemma. Inte mig emot nu när Leon är hängig, känner att  jag håller på att få huvudvärk så de blir nog bra att vi håller oss hemma.

Har lite tvätt att ta hand om så ska se om jag kan lägga ner Leon utan att han vaknar, skulle vara toppen.


Oj, vilken shoppingtur

Vilken shoppingtur. Blev matstol + dyna & en termos (att ha kallvatten i på sommaren) till Leon, ljus och servetter till Leons dop. Sprang runt och försöka hitta studentpresent till min bror. Inte de lättaste kan jag ju säga. Hittar vi inget bättre har jag en idé. Alla födelsedagspresenter lyckades vi också fixa.

Nu har lillskrutten krachat i min famn och jag ska fortsätta packa ihop vagnen, Britaxen får åka tillbaka, tyvärr. Mer om de sen =)

Bildkälla: Barnvagn.se


Shopping står på schemat!

Hejsan hoppsan lillebror!

image

Har pecis satt oss i bilen ska iväg och handla lite. Bland annat studentpresent och födelsedagspresent X 2. Även matstol till Leon. Gott och blandat med andra ord.

Vad gör ni denna gråa Fredag?