Hejhej! Sängläge hos oss. Ska strax sätta ...

Hejhej! Sängläge hos oss. Ska strax sätta på skrutten kläder och 14 ska vi vara på BVC för att väga honom. Han var superduktig inatt på att sova, sov mellan 22-04 vaknade åt och somnade om vid 05 och sov till 06.30 vilket betyder att jag är skapligt utvilad. Däremot har han börjat riva mig på brösten när jag ammar honom vilket inte är så skönt och då är naglarna inte långa och jag river av de bitar som går. Känns ju jobbigt att sätta på honom tunna bommulsvantar varje gång jag ska amma men snart gör jag de för han är som en katt som klöser. Får se om mormor och moster Freja kommer över på fika i eftermiddag också. Neee lite kläder var de ja.


Ligger med en trött kille i famnen i sänge...

Ligger med en trött kille i famnen i sängen och kikar på tv. Har hunnit med att storhandla och tvätta idag. Mest Peter som tvättade dock då jag tog hand om Leon. Lillskrutten fick en "okej" stämpel på mormors jobb av hennes kollegor. Hann med en powernap här för en stund sen medans han sov, superskönt med lite vila mitt på dagen. I kväll kommer Josefin och Åse över för att hälsa på oss så jag blir ensam med Leon då Peter ska iväg samtidigt. Får vi se hur de går också, men de ska nog gå toppen. Han är så lugn och snäll när han är mätt, bytt på och inte är trött ;) ska nog kila ner i förrådet och hämta hans Babysitter så han kan sitta lite i den när vi har besök och så verkar han tycka de är roligare att sitta (halvsitta) än att ligga hela dagarna.


Presenter del 1

Har fått en massa fint av familj och vänner. Har inte ens hunnit fota allt än men här kommer del 1.


Mamma-barn bukett kom med bud från Gammelfarmor Kerstin














Har även fått en del pengar till Leon. En del kommer gå direkt till hans sparkonto. Och en del har gått till sånt han behöver. Te.x panikköpa en ny overall då hans var för stor.


Fullt ös...

Igår blev Leon en hel vecka! Känns som om vi haft honom hela livet. Älskar honom så otroligt mycket. Går inte att beskriva med ord. Igår var vi hos Leons farmor och hälsade på samt träffdade farbror Tomas. Sen blev de raka vägen till Morfar för att fira min lillasyster (leons moster) Emmie som fyllt år. Även Morbror Andreas var där och hans tjej Matilda. Blev en lång dag, vi kom hem runt 21.30 och Leon sov mest hela tiden.

Blev sängen på en gång för min del för lillkillen ville vara vaken ett tag till. Var tvungen att gå upp vid 3 och pumpa ur all mjölk jag hade i brösten. Herregud vad mycket de var. Nu sitter jag med en glad kille i knät som precis fått frukost så borde nog fixa frukost till mig själv också!



I eftermiddag ska vi hem till mormor och hälsa på Moster Freja och Morbror Albin.

Svar från frågestunden!

Vad jobbar/studerar ni med?

Svar: Jag pluggar till förskollärare och Peter jobbar som väktare.

 

Gick förlossningen bra utan komplikationer?

Svar: Ja de gjorde den, sprack lite så fick några stygn däremot (ingen koll på hur många dock, får läsa de i journalen sen)

 

Hur kändes det att föda just på BF-dagen?

Svar: Det var ju extra roligt om man säger så men förlossningen är de häftigaste jag vart med om så de hade vart lika speciellt om han hade kommit 29e som jag tippat på. Punktlig kille, dock trodde jag att jag skulle passera BF och när vi väl åkte in trodde jag att vi skulle bli hemskickade men vi fick stanna.

 

Vad fick du för bedövningar?

Svar: Jag badade, sen testade jag lustgas (men jag mådde så dåligt redan innan så jag testade bara några gånger för jag blev yr och eftersom jag redan mådde illa ville jag inte fortsätta) Fick då EDA som var superskönt, tills de släppte på vänster sida, höger var fortfarande bedövad så då fick jag bäckenbottenbedövning (spruta down there) När jag sydde fick jag lokalbedövning i sprayform.

 

Var Leon planerad? Alltså planerad planerad.

Svar: Han var planerad så mycket som att vi skulle försöka i sommar efter att vi gift oss (hade kyrka bokad, men vi skjuter på bröllopet) Alltså var han inte planerad nu men vi ville ha barn inom en snar framtid och abort var aldrig ett alternativ för mig. Så han är en liten överraskning!


Hur länge har du och Peter vart tillsammans?

Svar: Sen 11 Juli 2010 alltså 1 år och sju månader. Men vi har känt varandra sen hösten 2006


När kommer förlossningsberättelsen?

Svar: Så fort jag får min journal, ska ringa min Barnmorska och kolla om hon kan skriva ut den och skicka till mig/att jag kommer ner och hämtar den. Annars måste jag vänta tills efterkollen som är om 5-7 veckor ungefär. Kan skriva en ungefärlig berättelse och uppdatera senare med tider, för jag har ingen koll alls på tiderna, vet bara när vi åkte in, när ungefär jag testade lustgasen och när han kom ut. Allt annat är liksom suddigt.


När ska vi fika? ;)

Svar: Jadu, när kan du? Får planera in de snart. Vill träffa er. Ska ni till Öppna förskolan på tisdag? Vi ska dit med vår föräldragrupp! J


Hade du några konstiga cravings under graviditeten?

Svar: Nope de hade jag inte, mitt godissug försvann och jag åt massor med frukt istället men jag blev aldrig sugen på något konstigt eller bara var tvungen att ha något. Lite tråkigt att sambon aldrig fick åka ut mitt i natten någon gång.


Kommer Leon få syskon nån gång?

Svar: Ja de kommer han, dock vill jag bli klar med skolan först (3 år kvar) alltså är jag klar om 4 år i och med föräldraledigheten och så vill jag gärna hinna jobba lite så jag får högre föräldrapenning. Men saker och ting kan ändras men nu fokuserar vi bara på Leon och syskon är en senare historia.


Varför just namnet Leon?

Svar: Jag hörde det första gången för ett år sen och älskade de namnet, Peter var lite sådär i början men började mer och mer gilla de. Samtidigt som de var de enda namnet vi båda gillade. Var in på Hannes ett tag också men kom ganska snabbt tillbaka till Leon, vi ”testade” några andra förslag vi fått t.ex. från min mamma bara för skojs skull men ingen av det hade passat! Han var en Leon och kommer alltid vara de.

 

Sofi: Svarar på din kommentar här då du inte lämnade bloggadress eller mail.

Jag köpte ingen amningsbh för att jag har en som är så obekväm så de finns inte, dessa två är mjuka och betydligt lättare att amma med än dden amningsbh´n jag har redan. Mjuk och superenkel att vika ner och superbekväm, även att sova i.

 

Har ni några fler frågor kan handla om vad som helst ställ dem så svarar jag i detta inlägg :)


2012-02-24



Skitdålig uppdatering jag vet men jag har hjärtat och tankarna på lite andra ställen vilket jag tror ni förstår. Idag kommer BVC hit för vägning, mätning m.m. Gammelfarmor från sthlm kommer på eftermiddagen och vi ska försöka ta oss ut alla 3 och köpa present till min syster som fyllde år i tisdags! Igår kom Cassandra och Gudmor Freja över och fikade, han var poppis kan jag säga. De ville hålla honom hela tiden. Klagar inte då ryggen fick lite vila ;) Ska se om lillskrutten vill komma upp och ha lite mat eller om han gör som sin far och fortsätte sova.

Åh vad jag älskar mina killar!

Åh vad jag älskar mina killar! Imorse när vi (läs: Peter) skulle gå upp gick jag in i sovrummet med Leon för jag tänkte att vi kunde väcka pappa genom lite morgongos. Nee, Peter vaknar till och somnar om. Leon likaså båda två ligger i sängen och sover och vi ska upp för vi skulle ju till läkaren för återbesök. En timme tog de innan de behagade att komma ur sängen! Mina fina pojkar. Allt gick bra hos läkaren. Kan berätta mer ingående senare, jobbigt via mobilen. Men han fick full pott och är en fullt frisk liten bebis. Tack och lov, läkaren skrämdes lite tidigare (men som sagt mer om de senare). På eftermiddagen åkte vi till mormor och hälsade på. Zhiva (hunden) var galet avundsjuk på att Leon fick en massa uppmärksamhet och hon hade gärna slickat honom i ansiktet, så nyfiken var den lilla tjejen på vem Leon var men allt gick toppen. Fick lite fina presenter av mormor också som ska fotas så får ni se. Samma sak med resterande saker vi fått. De är redan fotade ska bara in i datorn.


Vem gissade rätt på vikt, längd, datum och tid?

Godmorgon!

Några timmars sömn inatt har jag fått men Leon har vart lugn mer eller mindre hela natten även om han har vart vaken. Så jag har kunnat vila lite medans han legat i sin säng och gosat. Har återbesökstid på sjukhuset idag eftersom vi åkte hem inom 48 timmar.

Kikade nyss igenom vilka som gissat närmast på vikt, datum, tid och längd.

Datum: Min Lillasyster Freja  var den enda som gissade rätt på 18 Februari
Tid: Malin gissade på 17.30, Leon är född 17.24
Vikt: Min Lillebror Andreas gissade på 3658 g, Leon vägde 3638 g
Längd: Här var de fler som hade rätt, bland annat jag! Han var 51 cm lång!


Sömnlöst!

Sömnlöst! Leon har kraschlandat på mitt bröst, tydligen bästa platsen att sova på. Pappan sover i sängen och vi gosar i soffan. Haft en härlig dag med en del besök. Leons farmor, morfar, "mormor", farfar + resp har vart här. Fått lite fina saker som jag tänkte ta kort på och visa sen. Kom ett blombud under eftermiddagen med en "mamma-barn" bukett från Gammelfarmor i sthlm. Får se om prinsen vill fortsätta natten i sin egen säng så även mamma får lite mer sömn. Btw, den som skrev att man känner sig som Pamela Anderson när mjölken rinner till kan jag bara hålla med. Från ingen stans kom de, skönt att fått ordning på de inför morgondagens återbesök hos läkarn. Nej nu ska jag försöka ta mig upp ur soffan, inte väcka liten och försöka få lite sömn.


Nu kör vi en frågestund!

Har händerna lite fulle så vi kör en frågestund. Fråga vad ni vill så svarar jag på de när jag har tid/känner att de räcker ;)

Godmorgon

Tack så mycket för alla kommentarer, svarar i omgångar så de godkänns på samma sätt. Men jag har läst alla era fina kommentarer.

Natten har vart lång, han sov jättefint i sin egen säng tills de var dags för hela familjen att sova. Jag hann sova ca 1 timme sen blev lilleman ledsen och ville ha närhet, mat, gos, ny blöja. Ja allt. 3 timmar senare somnade han i 15 minuter och då gav jag upp och Peter fick ta över. Då var han lugnare och jag fick sova tre timmar i alla fall :) Nu ligger killarna och sover. Pappa i sängen och Leon här bredvid mig i soffan.

Trots natten som var hemsk på slutet var helt kraftlös inte så konstigt med tanke på att natten innan han föddes sov jag 1 timme, hans första natt ca 4 timmar sammanlagt så ca 5 timmar på nästan 3 vakna dygn. Men nu känner jag mig mer utvilad än på länge även om kroppen är trött.

Lurade er lite med "[BF] 40+0" inlägget hade precis packat de sista och satt på min pilatesboll och väntade på Peter som fått åka från jobbet för strax efter 10 var vi inne på förlossningen. Gjorde samma sak på facebook uppdaterade en gång mitt på dagen för att alla inte skulle lista ut hur de låg till ;)


Lite drygt ett dygn har vår lilla prins bl...

Lite drygt ett dygn har vår lilla prins blivit. Amningen har krånglat lite, han fick jättefint tag och allt var perfekt igår men mjölken har inte riktigt kommit igång än så han har vart lite lat idag på att suga. Roligare att ligga nära och gosa. Så de fick bli lite ersättning när vi kom hem så ska jag försöka pumpa igång mjölkproduktionen ikväll eller imorgon. Nu ligger han och sover i sin säng och jag ligger bredvid och kan inte slita min blick från vår lilla prins. Tack för alla fina gratulationer godkänner dem senare! Kram


Vår prins är här! Välkommen Leon!


Välkommen Leon!

Den 18 februari (på BF) kl 17.24 förändrades vårt liv föralltid då vår prins Leon slog upp ögonen för första gången. Den vackraste lilla pojke vi någonsin sett. Han var 51 cm lång och vägde 3638g. Vi är alldeles överlyckliga och övertrötta (mitt fall) då jag sovit 2.5 timmar under de senast 48 timmarna.

[BF] 40 + 0

Dagen vi väntat på sen den 21 Juni! =) Får se när lillprinsen behagar att dyka upp. Jag har inte sovit något i natt, eller jo en timme så är lite trött! Ska försöka vila idag och så får vi se om lillen kommer idag eller om han väljer att stanna. Man vet ju aldrig!

Är dåligt på bloggfronten iaf så ni vet. Kommer bebis så får ni veta de såklart men tror de tar ett tag dock.

Lite shopping

Drog ju ner på stan och fikade med Josefin, lika trevligt som vanligt! Bebis börkade och hade sig, en och en annan värk men inget mer. Fortsätter han såhär tar de väl minst 10 dagar innan han är här ;)
Sprang in på BikBok och testade en BH jag sett tidigare då den enda jag kan ha börjar bli obekväm och den här var het utan kupor och supermjuk. Så när jag stod och skulle betala sa hon i kassan att på alla underkläder var de 2 för 99:- en kostade 129 i vanliga fall. Så de fick bli två. Kap!



Var ocks in på Åhlens och köpte lite smått och gott. Bio-oil till min stackars torra hud, får se ssen om den hjälper bristningarna att försvinna eller förhoppningsvis synas lite mindre. Annars sa hon i kassan att den var superskön att använda ändå då den är mjukgörande.


Grytvante i silikon och minigelehallon fick också följa med hem :)

[1 dag till BF] 39 + 6

Godmorgon!

Fyfan vilken natt. Vaknat minst 1 gång i timmen tills Sambon gick upp vid 4 och då gick vi ändå och la oss vid 22. Hade ont, ont, ont! Fortfarande bara förvärkar och de var som värst när jag låg ner. Lätt att sova stående! Eller inte. När Sambon drog till jobbet vid 05.45 ungefär gick jag upp på toa, tog en macka, alvedon, värmde vetekudden. Slog igång barnkanalen i ca en kvart och sen snodde jag hans sida i sängen och somnade om tack och lov. Hans madrass är fastare än min så de var mycket skönare för ryggen. Slapp vakna efter de tills jag vaknade vid 9 och gick upp.

Idag är värkarna sådär de kommer och går och de börjar bli mer och mer intensiva och jag känner mer när de börjar och slutar till skillnad från "mensvärken" jag haft tidigare. Dock är de inte ens i närheten av regelbundna för 5 öre så jag tror fortfarande att de kommer ta ett tag innan lillen vill komma ut.

I eftermiddag hade jag två fikor inbokade men pallar bara en så bokade om den ena till på söndag. Känner att jag behöver vila lite efter den här natten och då blir två för mycket!

 

Måste passa på att gratta Malin och Dennis som fick en liten Stella igår. Grattis!


BM besök v.40

Besöket hos barnmorskan gick bra. Vi tog ett nytt blodprov för att se järnvärdet då vi inte gjorde de sist och innan hon kikade sa hon att hon hoppades på att de låg på 120, de låg på 124! Wiho, toppen såhär på slutet sa hon. Har 30 tabletter kvar så ska äta tills hela förpackningen är slut tänkte jag. lika bra.

Magen har inte sjunkit något alls så hon sa att jag skulle räkna med att gå över minst ett par dagar, runt 21-25 trodde hon att han kommer ut. Men samtidigt sa hon att går vattnet går de ju fortfarande och då spelar de ingen roll hur hög magen är plus att jag kan vakna en dag och den hux flux sjunkit. Fick även en ny tid den 29 och hon hoppades att jag slipper komma då att lilla prinsen kommit då!



Efter BM-besöket blev de en 2,5 timmars fika med Mathias. vi har inte träffats sen i Juli skulle jag tro så vi hade lite att prata om kan man säga. När jag gick till bussen såg jag att de var 15 minuter kvar tills den kom så kilade  in på Åhlens och dödade lite tid. Något jag hatar att göra, vet inte varför men kan inte gå på stan själv. Hahah
Kikade lite på barnkläder innan jag kilade tillbaka till bussen.

Mannen slutade nyss så hoppas han komemr snart så jag får pussa lite på honom!

Lindex News

Hittade dessa superfina nyheterna på Lindex.se de får gärna flytta in i lillemans garderob!


[2 dagar till BF] 39 + 5

Godmorgon!

Fått i mig mumsig frukost, scones med ost och ett stort glas oboy.
Bebis var helt vild igårkväll betydligt mer än vanligt så trodde ett tag på att han var på väg. Hade även skarpare förvärkar än de jag haft tidigare men nej. Hände inget inatt. Har fortfarande ont i ryggslutet men de är forfarande en ihållande smärta.

Har tid hos barnmorskan i eftermiddag, hade gärna haft bebis här redan och hoppas att de är sista barnmorskebesöket. Får se vad vi ska göra idag, inge mer blodprov i alla fall ;)

Gissa när bebisen kommer - så tror ni!



Gör en lista här sen allt eftersom med namn (länk om ni bloggar) så får vi se vem som kommer närmast.
Vill ni kan ni passa på att gissa NAMN också :) Ska Passa på att lägga in vad alla på Baby Showern gissade på också, så ni som var med behöver inte gissa igen!

Ni som vet namn får INTE gissa på namn! Blir inge roligt då ;) Plus att vi inte vill gå ut med de än, ifall de inte passar!


- 12 Februari

Jessica
Vikt: 3602 g
Längd: 49 cm
Tid: 02.21



- 14 Februari

Evelina
Vikt: 3490 g
Längd: 50 cm
Tid: 15.36

(Utgick från uppgifterna du skrev på Baby showern)

- 15 Februari

Mickan
Vikt: 3823 g
Längd: 50 cm
Tid: -

- 17 Februari

Hannah
Vikt: 3450 g
Längd: 50 cm
Tid: 05.20



- 18 Februari

Freja (Lillasyster)
Vikt: 3500 g
Längd: 52 cm
Tid: 23.15-18



- 19 Februari

SannaKlara
Vikt: 3663 g
Längd: 52 cm
Tid: 09.50



- 20 Februari

 

Patrik - (Blivande gudfar)

 

Nicolin
Vikt: 3400 g
Längd: 51 cm
Tid: 21.14

Åse
Vikt: 3600 g
Längd: 49 cm
Tid: 10.52

Freja (Blivande Gudmor)
Vikt:3260 g
Längd: 51 cm
Tid: 09.00

Frida
Vikt: 3223 g
Längd: 51 cm
Tid: 04.37



- 21 Februari

Cassandra
Vikt: 3456 g
Längd: 51 cm
Tid: 03.15

Josefin
Vikt: 3300 g
Längd: 51 cm
Tid: 13.24

Solveig
Vikt: 3550 g
Längd: 50 cm
Tid: 04.00
Namnförslag: Tomas

 

Jenny
Vikt: 3908 g
Längd: 51 cm
Tid: -


- 22 Februari

Hanna
Vikt: 3980 g
Längd: 52 cm
Tid: 09.32

Emilia
Vikt: 3990 g
Längd: 53 cm
Tid:

Mamaizon
Vikt: 4170 g
Längd: 52 cm
Tid: 04.16
Namngissning: Samuel

Hanna - med mini i magen
Vikt: 3855 g
Längd: 51 cm
Tid: 22.56



- 24 Februari

Lena (Blivande mormor)
Vikt: 3840 g
Längd: 50 cm
Tid: 01.50

Mona
Vikt: 3520 g
Längd: 49,5 cm
Tid: 11.05


- 25 Februari

Evelina - ny gissning
Vikt: 3490 g
Längd: 50 cm
Tid: 15.36

Janice
Vikt: 3760 g
Längd: 53 cm
Tid: 20.32

Cicci
Vikt: 3700 g
Längd: 51 cm
Tid: -

Caroline - Mamma till Sebastian
Vikt: 3755 g
Längd: 51 cm
Tid: 08.45

Malin med bebis i magen <3
Vikt: 3600 g
Längd: -
Tid: 17.30


- 27 Februari

Peter (Blivande Pappa)
Vikt: 3950 g
Längd: 46 cm
Tid: 02.10

Magnus (Blivande "Morfar")
Vikt: 3420 g
Längd: 49 cm
Tid: 22.03
Namnförslag: Sixten


- 28 Februari

Andreas (Blivande morbror)
Vikt: 3658 g
Längd: 53 cm
Tid: 12.58


- 29 Februari

Michelle (Jag)
Vikt: 3739 g
Längd: 51 cm
Tid: 04.37

[3 dagar till BF] 39 + 4

Hallojsan!

Fullt upp idag så har inte hunnit blogga. Hunnit med att fika med Evelina + kikat på lite film och snackat skit. Sen blev de hem snabbt och göra sig lite fin för att åka till Peters gamla klasskompis och fika, supertrevligt.
En hel del fika hela dagen med andra ord och ingen bebis ännu.

Får se när den lilla skitungen behagar att dyka upp, ska kasta mig i sängen nu och kika på tv. Har ingen aning om vad som går ikväll men något bra lär ju finnas.

[4 dagar till BF] 39 + 3

Ananasen vi köpte igår mådde inge bra så blev ingen färsk ananas för min del, sprang ner till mini-ica här nedanför och köpte konserverade istället och lite fruktcoctail eftersom vi båda var så sugna på ananas ;)

Ingen bebis i sikte, idag bråkar han lite, kan ha att göra med att vi vart ner i tvättstugan 3 gånger, vilket betyder 3 gånger ner och 3 gånger upp. 3,5 våningar upp! Ingen vila här inte, vid 15 ska jag ner på stan och träffa Syrran och lille Adrian som har hunnit bli 8 veckor!! Sist vi skulle ses fick hon ju åkte in till sjukan och bli akutopererad, så de ska bli skoj att ses igen.


Ananas och hallonbladste

Middagen står på spisen och puttrar, blir "Pasta Nilsson" Lövbiffsås med pasta bör finnas recept här i bloggen, kika under mat och bak annars lägger jag upp de senare =)



Dricker just nu en stor kopp Hallonbladste och vi har köpt en ananas vi ska mumsa på ikväll. Hoppas ju på att bebis kommer imorgon!

Har ni några andra "huskurer" för att sätta igång förlossningen, kasta hit alla tips! ;)

Alla hjärtans dag - imorgon 14/2

Lagerhaus har allt för att ditt Alla hjärtans dag firande ska bli perfekt!

Vi har sagt att vi inte ska "fira" alla hjärtans dag, inte med presenter och så i alla fall. Vi skulle ha ätit en roligare middag tillsammans men sambon har fått kvällsjobb i år igen. (Rudolf, nästa år får du ge honom dagpass) Får väl bli en mysig lunch tillsammans istället, menf frågan är ju vad. Får se vad vi har hemma och se om man kan slänga ihop något roligt.


I love...

När jag var och fikade med Cassandra för ett tag sen sprang jag på denna underbara parfym igen på Åhlens. Den luktar gudomligt, dock kostar den massor på Åhlens, hittade den på NordicFeel.se och där var den 360 kronor billigare än på Åhlens.

Hade aldrig tittat åt den här flaskan om de inte hade vart så att min älskade sambo pratat om den efter att vi förlovat oss, tror han sett den på nätet eller något sånt och sen dess har jag velat ha den i min parfymsamling!

Gissa när bebisen kommer - så tror ni!



Gör en lista här sen allt eftersom med namn (länk om ni bloggar) så får vi se vem som kommer närmast.
Vill ni kan ni passa på att gissa NAMN också :) Ska Passa på att lägga in vad alla på Baby Showern gissade på också, så ni som var med behöver inte gissa igen!

Ni som vet namn får INTE gissa på namn! Blir inge roligt då ;) Plus att vi inte vill gå ut med de än, ifall de inte passar!


- 12 Februari

Jessica
Vikt: 3602 g
Längd: 49 cm
Tid: 02.21



- 14 Februari

Evelina
Vikt: 3490 g
Längd: 50 cm
Tid: 15.36

(Utgick från uppgifterna du skrev på Baby showern)

 

- 17 Februari

Hannah
Vikt: 3450 g
Längd: 50 cm
Tid: 05.20



- 18 Februari

Freja (Lillasyster)
Vikt: 3500 g
Längd: 52 cm
Tid: 23.15-18



- 19 Februari

SannaKlara
Vikt: 3663 g
Längd: 52 cm
Tid: 09.50



- 20 Februari

Nicolin
Vikt: 3400 g
Längd: 51 cm
Tid: 21.14

Åse
Vikt: 3600 g
Längd: 49 cm
Tid: 10.52

Freja (Blivande Gudmor)
Vikt:3260 g
Längd: 51 cm
Tid: 09.00

Frida
Vikt: 3223 g
Längd: 51 cm
Tid: 04.37



- 21 Februari

Cassandra
Vikt: 3456 g
Längd: 51 cm
Tid: 03.15

Josefin
Vikt: 3300 g
Längd: 51 cm
Tid: 13.24

Solveig
Vikt: 3550 g
Längd: 50 cm
Tid: 04.00
Namnförslag: Tomas

 

Jenny
Vikt: 3908 g
Längd: 51 cm
Tid: -


- 22 Februari

Hanna
Vikt: 3980 g
Längd: 52 cm
Tid: 09.32

Emilia
Vikt: 3990 g
Längd: 53 cm
Tid:

Mamaizon
Vikt: 4170 g
Längd: 52 cm
Tid: 04.16
Namngissning: Samuel

Hanna - med mini i magen
Vikt: 3855 g
Längd: 51 cm
Tid: 22.56



- 24 Februari

Lena (Blivande mormor)
Vikt: 3840 g
Längd: 50 cm
Tid: 01.50

Mona
Vikt: 3520 g
Längd: 49,5 cm
Tid: 11.05


- 25 Februari

Janice
Vikt: 3760 g
Längd: 53 cm
Tid: 20.32

Cicci
Vikt: 3700 g
Längd: 51 cm
Tid: -

Caroline - Mamma till Sebastian
Vikt: 3755 g
Längd: 51 cm
Tid: 08.45

Malin med bebis i magen <3
Vikt: 3600 g
Längd: -
Tid: 17.30


- 27 Februari

Peter (Blivande Pappa)
Vikt: 3950 g
Längd: 46 cm
Tid: 02.10

Magnus (Blivande "Morfar")
Vikt: 3420 g
Längd: 49 cm
Tid: 22.03
Namnförslag: Sixten


- 28 Februari

Andreas (Blivande morbror)
Vikt: 3658 g
Längd: 53 cm
Tid: 12.58


- 29 Februari

Michelle (Jag)
Vikt: 3739 g
Längd: 51 cm
Tid: 04.37

[5 dagar till BF] 39 + 2

Godmorgon!

Det första BF datumet vi fick är här, idag den 13/2. Jag hoppas att liten väljer att komma imorgon på Alla hjärtans dag. Men tror fortfarande att han väljer att komma 29/2.

Har glömt ta kort på magen så ska göra de idag, ska även testa kameran vi fått låna av svärfar och se hur skillnaden blir från min halskassa kamera. Den tar bra bilder men den spökar, hoppar mellan inställningar och så vilket gör mig galen. Kan ställa in alla inställningar jag vill ha, ska ta kortet och då hoppar den tillbaka.

[6 dagar till BF] 39 + 1

Hejsan!

Ingen bebis ännu... Han är envis den lille skiten! ;)

Igår var jag och Emmie (lillasyster) ute hos pappa och hans fru och kikade på Melodifestivalen och sen blev de Scooby-doo direkt efter. Åt tacos och hade de mysigt. Kom hem vid 23.30 och dog nästan direkt i sängen. Skönt var de att jag bara vaknade en enda gång inatt, vid 05.30 och sen fick jag sova vidare till 9.

Vid 12 blev de lunch med Älsklingen, Evelina, Patrik, Danne och Pia på Chilli & Wok. Mums, hann även med en kaffe på Ikea innan vi åkte hem. Hur resten av dagen ser ut är det ingen som vet, blir nog en tripp till mamma lite senare i eftermiddag. Gosa med världens bästa hund bland annat, sen kommer även mina småsyskon hem från Sälen, de var där med Mix Megapol.

Måste säga ett stort tack till Elin som gjort min nya fina bloggdesign!

Vecka 40 (39+0) - 7 Dagar till BF

Bild tagen i vecka 40 (39 + 2)
Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42



Gå med i Papmersklubben & få rabatt på Blöjor!

Gå med i Pampersklubben helt gratis innan söndag 12/2 och få en värdecheck på 99 kr som ger dig rabatt vid köp av 3 valfria paket Pampersblöjor.



Gå med gratis här [LÄNK]

Baby, Baby, Baby!


[8 dagar till BF] 38 + 6

Idag är en sån där dag då jag är supergrinig och tvär. Bitter på min lärare (förra lärare rättare sagt), dagarna går såå långsamt. Sambon ska iväg ikväll, känns väl sådär just nu när livet verkligen suger. Sömnen är obefintlig och jag har ingen ork till någonting! Är fortafarande inte helt frisk så lite hänger väl på de också skulle jag väl kunna tro.

Nej nu ska jag inte skriva mer tråkigheter. Har en chokladkaka jag kan trösta mig med!

Ska ni göra något roligt i helgen? Kommentera gärna! Så blir jag nog liite gladare!


[9 dagar till BF] 38 + 5

Usch va dålig jag är på att blogga just nu. Skittråkigt att läsa min blogg nu förstår jag men mina dagar ser nästan likadana ut hela tiden. Går upp äter frukost, spenderar tiden i soffan, lunch, lite mer soffhäng, sambon kommer hem, mat, soffhäng/sänghäng! Ja ni förstår inte så roligt att läsa då kanske.

Ska hoppa ur morgonrocken och i kläder och göra sig klar, ska åka iväg till Nisses och sen hur de blivit när de öppnat i nya lokaler.

Ensiffrigt idag! 9 Dagar till BF, helt sjukt!


[10 dagar till BF] 38 + 4

Godmorgon!

Hoppas ni sovit gott, även fast jag sovit ganska kasst och vaknat 100 gånger med förvärkar i princip hela tiden så är jag någorlunda pigg (läs: inte helt död) Frukost i magen och strax hoppa in i duschen och sen ta hand om lägenheten lite. Får lite besök vid kl 13. Och innan dess har vi lite att hinna med plus att sambon slutar 11.30, superskönt att ha honom hemma lite idag =)

Nej dusch och sen ta hand om käket så de är lite fint när vi får besök!

Vad ska ni göra idag?


Kämpa....

Nu går de trögt, har läst ut boken! Skrivit de mesta. Har skrivit 1340 ord, tentan ska vara mellan 1200-1800 så jag håller mig garanterat inom gränsen men har lite litteratur som ska in och jag sitter mer eller mindre fast. *suck*

Får kämpa lite lite till så jag blir klar så jag kan lämna in den imorgon :)

[11 dagar till BF] 38 + 3

Hejsan hoppsan!

Första natten på snart 3 veckor jag kunnat somna utan problem och fått längre sammanhängande sömnperioder. Även om jag vart uppe på toa så har de inte blivit varje timme. Känner mig lite utvilad men inte alls så mycket som jag önskade. Gångerna då jag vaknat har jag haft mer eller mindre konstant "mensvärk" härligt med förvärkar, dock känner jag inte exakt när de startar och när de slutar så de tar väl ett bra tag innan lilleman väljer att dyka upp.

Ska strax lägga mig och läsa de sista sidorna ur "Mig äger ingen" så jag kan skriva de allra sista på tentan så den kan lämnas in imorgon (inlämningen är på fredag men vill lämna så tidigt som möjligt) Är med andra ord ganska off idag. Ska även lyxa till de med ett bad här när jag läst de sista i boken tror jag.

Ska försöka uppdatera som vanligt så jag inte skrämmer er mer ;) Vet själv hur de är när man läser en blogg som har BF inom närmsta tiden, så kommer ingen uppdatering och då tror man direkt att bebisen kommit! Men jag lovar att så fort han är här kommer ni få veta. Om de så är en superkort uppdatering ;)


Hejhej! Haft fullt upp idag, fixat lite me...

Hejhej! Haft fullt upp idag, fixat lite med bilen. Inge fel på den tack och lov! Lite lunch och städning så nu är halva lägenheten i alla fall snygg och fin. Lite kvar att göra men skönt att de mesta är städat. Så blev de kaffe hos Evelina och sen raka vägen till svärmor för middag och fika! Hann även med en snabbhandling på Grossen och vi hälsade även på mamma som jobbade. Nu har vi däckat i sängen och ska strax sova! Godnatt


Gissa när bebisen kommer!



Gör en lista här sen allt eftersom med namn (länk om ni bloggar) så får vi se vem som kommer närmast.
Vill ni kan ni passa på att gissa NAMN också :) Ska Passa på att lägga in vad alla på Baby Showern gissade på också, så ni som var med behöver inte gissa igen!

Ni som vet namn får INTE gissa på namn! Blir inge roligt då ;) Plus att vi inte vill gå ut med de än, ifall de inte passar!


- 12 Februari

Jessica
Vikt: 3602 g
Längd: 49 cm
Tid: 02.21

- 14 Februari

Evelina
Vikt: 3490 g
Längd: 50 cm
Tid: 15.36

(Utgick från uppgifterna du skrev på Baby showern)

- 17 Februari

Hannah
Vikt: 3450 g
Längd: 50 cm
Tid: 05.20

- 18 Februari

Freja (Lillasyster)
Vikt: 3500 g
Längd: 52 cm
Tid: 23.15-18

- 19 Februari

SannaKlara
Vikt: 3663 g
Längd: 52 cm
Tid: 09.50

- 20 Februari

Nicolin
Vikt: 3400 g
Längd: 51 cm
Tid: 21.14

Åse
Vikt: 3600 g
Längd: 49 cm
Tid: 10.52

Freja (Blivande Gudmor)
Vikt:3260 g
Längd: 51 cm
Tid: 09.00

Frida
Vikt: 3223 g
Längd: 51 cm
Tid: 04.37

- 21 Februari

Cassandra
Vikt: 3456 g
Längd: 51 cm
Tid: 03.15

Josefin
Vikt: 3300 g
Längd: 51 cm
Tid: 13.24

Solveig
Vikt: 3550 g
Längd: 50 cm
Tid: 04.00
Namnförslag: Tomas

Jenny
Vikt: 3908 g
Längd: 51 cm
Tid: -

- 22 Februari

Hanna
Vikt: 3980 g
Längd: 52 cm
Tid: 09.32

Emilia
Vikt: 3990 g
Längd: 53 cm
Tid:

Mamaizon
Vikt: 4170 g
Längd: 52 cm
Tid: 04.16
Namngissning: Samuel

Hanna - med mini i magen
Vikt: 3855 g
Längd: 51 cm
Tid: 22.56


- 24 Februari

Lena (Blivande mormor)
Vikt: 3840 g
Längd: 50 cm
Tid: 01.50

Mona
Vikt: 3520 g
Längd: 49,5 cm
Tid: 11.05

- 25 Februari

Janice
Vikt: 3760 g
Längd: 53 cm
Tid: 20.32

Cicci
Vikt: 3700 g
Längd: 51 cm
Tid: -

Caroline - Mamma till Sebastian
Vikt: 3755 g
Längd: 51 cm
Tid: 08.45

Malin med bebis i magen <3
Vikt: 3600 g
Längd: -
Tid: 17.30

- 27 Februari

Peter (Blivande Pappa)
Vikt: 3950 g
Längd: 46 cm
Tid: 02.10

Magnus (Blivande "Morfar")
Vikt: 3420 g
Längd: 49 cm
Tid: 22.03
Namnförslag: Sixten

- 28 Februari

Andreas (Blivande morbror)
Vikt: 3658 g
Längd: 53 cm
Tid: 12.58

- 29 Februari

Michelle (Jag)
Vikt: 3739 g
Längd: 51 cm
Tid: 04.37















[13 dagar till BF] 38 + 1

Ingen bebis ännu!

Igår var jag och fikade med Cassandra på eftermiddagen och så blev de lite spring på stan, superlänge sen vi träffades så de var skitskoj. Även skönt att komma ut lite när kroppen tillät de.

Idag ska jag nog spendera hela dagen i sängen läsandes... fick just en hjärtattack! Har två högtalare som står i vardagstrummet och själva "skyddet" fram ramlade rätt ner i golvet nyss. Vet att den är trasig och den sitter med tejp, dags att leta reda på silvertejp kanske.

Sängen var de ja, läsa bok, måste bara hämta mig från chocken. Uppdaterar nog lite senare under dagen :)


Vecka 39 (38+0)



Vid den här tiden brukar de vara lite lugnare i magen. Det är inte bara trångt, barnet sover mer då de tar på krafterna att växa och utvecklas. Dessutom samlar barnet energi inför kommande födsel. Socer du oroligt och vaknar ofta? Vila under dagen. Tänk tanken att det är en förberedelse för kommande amningsperiod där du kommer nattamma flera gånger den första tiden. Du träffar din barnmorska varje vecka. Hon kontrollerar noga barnets läge och hur der sjunker ner i bäckenet.

Din kropp är snart redo att föda, livmoderhalsen mjukas upp och du vet vid det här laget hur förlossningen kan starta. många kvinnor upplever att de inte riktigt känner igen sig under de här sista veckorna. Det är helt normalt om du känner dig labil och svänger mer i humöret. Kanske är du inåtvänd, blir lättare irriterad och upplever att du inte får någonting alls gjort. Andra får en plötslig energi och en lust att städa. Det är inte ovanligt att höggravida kvinnor sätter igång med storstädning av huset, med ett storbak eller med att laga massor av mat inför kommande behov. Vi "boar" och ser vårt hem som ett led i förberedelserna inför barnets ankomst.

Egna tankar:

Humöret åker verkligen berg-och-dal-bana just nu. Inte så skoj, känner mig ensam vilket till en viss del är mitt eget "fel" är trött, har ont, orkar ingenting typ så jag är väl inte så rolig att umgås med heller för den delen. Sambon jobbar 12 timmar om dagen när han jobbar, vilket innebär att vi bara hinner ses snabbt, äta är väl de vi hinner med och sen är vi båda så trötta så då är de inte superkonstigt att man känner sig ensam.

I övrigt mår jag bra, bara haft en riktigt hemsk förvärk. Ryggvärken börjar jag lära mig leva med. Får ta de lugnt helt enkelt. Allt är klart inför bebis ankomst, så de är bara komma! Jg tror ju fortfarandde att han kommer dra ut på tiden och dyker upp 29 Februari bara för att de går att tajma in just den dagen ;) Det jobbigaste just nu är nog att jag inte får sova, sover konstigt nog bäst mellan 5-8 på morgonen vilket inte blir många timmar, innan vaknar jag 100 gånger, har halsbränna, måste kissa m.m.

Det är väl bara vänja sig men de är jobbigt att aldrig vara riktigt utvilad. 

Lääängtar så efter att förlossningen startar!


[14 dagar till BF] 38 + 0

Godmorgon!

Hoppas ni har sovit gott. Jag börjar inse varför jag mår så otroligt kasst under denna förkylning. Sömnen! Vaknar ju 100 gånger och får ingen bra sammanhängande sömn. Innan graviditeten var de bara sova bort en förkylning nu vägrar den försvinna. Har sluppit feber i alla fall - skönt!

Idag är de 14 dagar kvar till BF och den dagen jag önskar att bebis föds. Men jag tror inte att han kommer idag, tyvärr. Han kommer väl när han känner sig redo. Kan hoppas att han väljer att dyka upp i Februari i alla fall ;)

Ny vecka, vilket innebär magbild och lite text. Kommer senare under dagen nu ska jag och magen ta ett bad!


Lite shopping...


De blev en väldigt blå beställning denna gång. En halsduk till mig, mössa och byxor till liten. Dock i lite större storlek så han kan ha dem senare.

Paketet innehöll även 2 stycken amningsbhar men de var helt fel storlek så de får åka tillbaka.

Angående era kommentarer, jag läser alla och ska försöka svara på dem. Men har försökt uppdatera bloggen lite grann nu i alla fall när jag mår dåligt, så jag har inte glömt er <3


[15 dagar till BF] 37 + 6

Godmorgon!

Känner att jag börjar må bättre och bättre, tur de för jag har fortfarande lite att plugga. Hade de enbart vart en förkylning hade de gått men i och med huvudvärken har vart hemsk har jag inte kunnat sätta mig med näsan i böckerna. Ska ta tag i de i eftermiddag, förkylningen är allra värst på morgonen så de borde släppa lite snart.

Sitter och knaprar Halstabletter och dricker Hallonbladste, dock inte samtidigt. Under natten har jag haft en hel del förvärkar. Vet inte om de beror på te´t eller på något annat. Dock är just de te´t jag köpte jättegott, med smak av pepparmint så ska inte gå någon nöd på mig ;) Slipper alltså sitta och hälla i mig något som vissa tycker smakar hö!

Skulle behöva ta hand om lägenheten men kroppen är lite ur balans så sambon får ta köket när han kommer hem!

Hoppas ni får en toppendag!


En gryta

Slängde ihop en gryta ikväll till middag, sambon är borta så vet inte varför jag gjorde de ikväll av alla kvällar men de var gott och jag har garanterat lunch imorgon också. Säkert någon extra matlåda.

Blev inga bilder tyvärr för kameran är inte på min sida men nedan kommer de ungefärliga måtten och ingredienserna. Höftade mer eller mindre hela rätten, men mums blev de.

200-300g Kött (typ grytbitar, jag hade fläskkött) eller Kyckling
5 medelstora potatisar
3 stora morötter
1 gul lök
ca 100 g broccoli
1 paket bacon
ca 4 dl grädde
2 buljongtärningar (jag hade hönsbuljong)

1. Skala potatisen, morötterna och skär löken. Lägg i en kastrull och täck med vatten, salta!  - koka

2. Skär köttet/kycklingen, stek på låg värme tills de är genomstekt. Krydda med salt och vitpeppar

3. Smaka av potatisen och morötterna när de kokat ca 15 minuter

4. Om potatisen och morötterna börjar bli klara häll i köttet och stek bacon

5. Häll i broccoli (behöver ej förkokas om den är fryst)

6. Häll i grädden (gör inget om de är vatten kvar i kastrullen) och den stekta baconen

7. Krydda med Chili och Paprika, behövs ganska mycket för att få bra smak men ta lite i taget

8. Koka upp alltihopa! Klart 


Tips. Häller du i broccolin i slutet håller den ihop i stora bitar om du däremot väljer att hälla i den redan samtidigt som potatisen och morötterna kokar den sönder och gör grytan krämigare.


Hallonbladste och mammalyx!


Klippte ju håret förra veckan och har inte visat er de så här kommer en bild. Inte den bästa men nu får stå ut, min kamera bråkar med mig.


Tog en promenad upp till Coop för att hämta ut mitt Hallonbladste jag beställt och passade även på att köpa halstabletter då halsen är lite irriterad och så fick en tiding följa med mig hem såhär i sjuka dagar. Skeden från Bambino damp ner i brevlådan idag då jag röstat i tävlingen "Värsta maten"

 


H&M News


Baby Shoes

Var in på Skopunkten lite snabbt när vi var hos Barnmorskan sist och jag kunde inte hålla mig från att kika lite på miniskor. Hittade dessa godingar på nätet, blir så kul sen när han börjar gå så man kan köpa små söta skor till lillprinsen! :)


[16 dagar till BF] 37 + 5

Var lite hängig igår men jag vaknade imorse 05.45 och var helt död! Täppt, irriterad i halsen, bihålorna helt förstörda, huvudvärk och förvärkar på de. Härligt! Jag är INTE den som i vanliga fall klagar när jag är förkyld, aldrig men nu när jag är gravid också känns förkylningen 100 gånger värre än i vanliga fall. Får stå ut helt enkelt. Hoppas bara jag blir frisk innan bebis vill komma ut. Lyckades somna om och vaknade strax innan 9 imorse och då var huvudvärken borta i alla fall. Ringde min älskade sambo och tyckte att han skulle komma hem från jobbet och ta hand om mig idag. Lyckades inte flörta in mig! ;)



Nu ska jag fortsätta hänga i soffan, halsa te och hoppas på de bästa!


[17 dagar till BF] 37 + 4

Satte mig nyss och skrev mitt förlossningsbrev, har haft de i huvudet ett bra tag och de känns bra att ha de på papper. Min BM sa att de var skönt att ha allt nerskrivet. Till och med hon som är BM tyckte de var skönt att ha de nerskrivet, för man glömmer bort hälften och vill inte tänka på de mellan värkarna!



Har även slängt fram mer eller mindre allt som ska packas ner i BB- väskan i hallen. Hittade inte den väskan jag skulle ha när jag skrev att jag skulle packa så fick ta en annan. Nu är de fritt fram för bebis att komma!

Hade de inte vart så sjukt kallt ute idag hade jag tvingat ut mig på en liten promenad som lite hjälp på traven men minusgraderna såg inte så lockande ut.


Två nyheter


Vill tipsa om dessa två produkter.

Bady Lotion från Barnängen, älskar den! Hade fått prover av den och nu när min stackars hud är torr så passade jag på att testa proverna jag hade hemma och min hud mådde så mycket bättre efter de. Så igår fick den följa med hem. Kostar runt 35 kr

Den andra produkten kom faktiskt med posten igår, jag hade svarat i en undersökning och hade helt glömt bort att man skulle få en present. Det är en 3i1 rengöring. Luktar supergott och har bara hunnit testa den en gång men gillar den redan. Kostar 20 kr för 50 ml på Yves Rocher


Yeeeeeeeeees!

Klarade tentan jag gjorde den 19e Januari! Så dåligt jag mådde den dagen! Pinade mig igenom den svarade på alla frågor utom 1 och jag klarade den! Så jävla stolt över mig själv! Har en enda liten sak kvar nu och den är påbörjad och nästan klar. Kraschade min egen deadline men den är mer för min egen del och jag kan inte sitta långa stunder i samma position så tar de lugnt! Men på 10 dagar ska de nog gå bra!

Nu ska jag torka håret och springa ner i förrådet och leta reda på min bebisbok!


BM besök v. 38

Gårdagens BM-besök gick superbra. Allt var bra med mebis, fick lite BVC info och så blev de mest prat. Inget blodprov denna gång, slipper de framöver! Nästa besök är den 16e Februari så de blir spännande att se om lillprinsen redan dykt upp eller om vi glatt får gå dit ;)


Gjorde en liten sammanställning av graviditeten också så nu är de bara komma ut! :)

BF - månaden är här också, har längtat efter Februari sen i Juni och nu är de Februari helt plötsligt. Sommaren och hösten har gått supersnabbt!