Vecka 39 (38+0)



Vid den här tiden brukar de vara lite lugnare i magen. Det är inte bara trångt, barnet sover mer då de tar på krafterna att växa och utvecklas. Dessutom samlar barnet energi inför kommande födsel. Socer du oroligt och vaknar ofta? Vila under dagen. Tänk tanken att det är en förberedelse för kommande amningsperiod där du kommer nattamma flera gånger den första tiden. Du träffar din barnmorska varje vecka. Hon kontrollerar noga barnets läge och hur der sjunker ner i bäckenet.

Din kropp är snart redo att föda, livmoderhalsen mjukas upp och du vet vid det här laget hur förlossningen kan starta. många kvinnor upplever att de inte riktigt känner igen sig under de här sista veckorna. Det är helt normalt om du känner dig labil och svänger mer i humöret. Kanske är du inåtvänd, blir lättare irriterad och upplever att du inte får någonting alls gjort. Andra får en plötslig energi och en lust att städa. Det är inte ovanligt att höggravida kvinnor sätter igång med storstädning av huset, med ett storbak eller med att laga massor av mat inför kommande behov. Vi "boar" och ser vårt hem som ett led i förberedelserna inför barnets ankomst.

Egna tankar:

Humöret åker verkligen berg-och-dal-bana just nu. Inte så skoj, känner mig ensam vilket till en viss del är mitt eget "fel" är trött, har ont, orkar ingenting typ så jag är väl inte så rolig att umgås med heller för den delen. Sambon jobbar 12 timmar om dagen när han jobbar, vilket innebär att vi bara hinner ses snabbt, äta är väl de vi hinner med och sen är vi båda så trötta så då är de inte superkonstigt att man känner sig ensam.

I övrigt mår jag bra, bara haft en riktigt hemsk förvärk. Ryggvärken börjar jag lära mig leva med. Får ta de lugnt helt enkelt. Allt är klart inför bebis ankomst, så de är bara komma! Jg tror ju fortfarandde att han kommer dra ut på tiden och dyker upp 29 Februari bara för att de går att tajma in just den dagen ;) Det jobbigaste just nu är nog att jag inte får sova, sover konstigt nog bäst mellan 5-8 på morgonen vilket inte blir många timmar, innan vaknar jag 100 gånger, har halsbränna, måste kissa m.m.

Det är väl bara vänja sig men de är jobbigt att aldrig vara riktigt utvilad. 

Lääängtar så efter att förlossningen startar!


Kommentarer
Carro - Mamma till sebastian säger:

Fin mage! Men det ser inte ut som att den sjunkit så mycket? Äh strunt samma om den drar ut på tiden, det är bara ditt psyke som blir lidande ;)



Du är inte nervös inför förlossningen då?

2012-02-04 | 20:37:30
Bloggadress: http://carroahaokej.blogg.se/
Frida - Mamma till Elsa & lillebror i magen säger:

Vilken gosig mage! Den ser inte ut som att den har sjunkit fast det kanske den har :)



Hoppas ni snart har eran bebis utanför magen! :)

2012-02-06 | 10:22:31
Bloggadress: http://allgren.blogg.se/
Cissi säger:

Å vilken fin mage.. men hög.. ;)



2012-02-06 | 14:36:19
Bloggadress: http://cissiochkampenomlyxen.blogg.se/
jennie säger:

Ja nu är dte inte långt kvar :) Får se när han vill komma ut! :)

2012-02-06 | 19:13:43
Bloggadress: http://jenniezen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback