Min fina prins

Gav Leon äppel och päronpure idag och han var suuuperglad. Luka gott som moroten.

image

Övade lite på att sitta själv, lyckades bra tycker jag. Har enbart stöd sv sina egna händer. Vi höll inte i alls. Märker att han vill, han har inte fått in snitsen än bara.

image

När kunde era bebisar sitta själva utan stöd??


Barnmat: Morotspuré

Morotspuré - smakisar

3-5 morötter (beroende på storlek)
ca 1 dl bröstmjölk/modersmjölksersättning
spara en del av kokvattnet

1. Skala, dela och koka moroten ca 30 minuter, de gör inget om den blir lite överkokt men genomkokt är viktigt.

2. Häll av morötterna, spara kokvattnet, häll i en blender eller matberedare ( när jag gjort på så lite morötter kör jag i blendern, gör du på ca 10 morötter, använd matberedaren.) Mixa, häll i mjölken/ersättningen och mixa till slät konsistens.

3. Behövs de späd med kokvatten till lagon konsistens

4. Häll sedan upp i istärningsformar – in i frysen några timmar och lägg sedan över dem i påsar eller små lådor.


Pytteliten

Body från Lundmyr of Sweden

Sneakers från Vincent

Från Vinåkers Factory Outlet


Godmorgon torsdag!

image

Frukost för mamman och Leon har kraschat i min famn. Gjorde lyxmackor, rågkaka, sallad, kalkon och gurka. Tog en kopp jorsgubbste till de. Får se vad som händer idag, var sugen på att testa nya vagnen samt luncha eller fika med någon på något mysigt ställe ute men vädret ska inte bli roligt.
Vad ska ni hitta på idag?


Vrålåket

image

image

Leon ville testa vagnen direkt. Blev en Britax B-Smart 4, 2012. Nu har jag och P bänkat oss i sängen framför Grey’s och Leon ligger i sin säng. Får se om han lyckas somna själv inatt. Får alltid söva honom men har jag tur somnar han själv. Han har ju Milou (favorithunden) så nu håller vi alla tummar och tår.


Lilleman har en dålig dag :(

Lilleman har haft en dålig dag stackarn. Var pigg och glad när han vaknade sen sov han alldeles för kort och för ca 2 timmar sen var han helt slut eftersom han inte kunde somna. Dumma tänder som håller på att komma upp. För en timme sen vaknade han och gallskrek, då var han sådär slemmig i halsen igen så vi sprang ner till apoteket och fixade koksaltlösning, så han fick de och somnade om. Nu sover han i min famn och jag börjar fundera på vad vi ska äta till middag.

Vagnen kom imorse och nu vill jag att sambon ska komma hem så vi/han kan åka och hämta den =)


Barnmat: Äpple och Päron med kardemumma

Ingredienser:

4 st äpplen eller päron

1 krm Kardemumma (kan uteslutas)

Instruktioner:

  1. Skär den i mindre bitar och lägg i en kastrull och tillsätt kardemumma och vatten.
  2. Koka upp och låt småkoka tills frukten är mjuk.
  3. Mixa till en slät pure.
  4. Tillsätt mer vatten om den känns för tjock.
  5. Frys in i små burkar eller istärningsfack och ta fram vid behov.

Recept- & Bildkälla: Hippbarnmat.se


Godmorgon

Godmorgon!

Jag och Leon sov till 10! Superskönt mitt huvud var inte att leka med tidigare imorse och jag kunde knappt hålla ögonen öppna när han vaknade vid 6 och ville ha mat. Men nu är både jag och prinsen utvilade. Skönt. Har bänkat oss i soffan/babysittern och Leon får lite frukost. Blev äppel & Päronpuré och även ersättning eftersom han får så lite puré än så länge. Mums säger Leon och jag måstee ta och fixa något till mig snart också är skapligt hungrig.

Idag har vi inga planer alls än så länge, får se vad vi väljer att hitta på idag. Vädret är ju sådär om man jämför hur de var för bara ett par dagar sen. Vi får ta de som de kommer helt enkelt. En sak är i alla fall planerat och de är att kila ner till Apoteket och köpa koksaltlösning till prinsen. Han var jätteslemmig i halsen imorse och kräktes upp allt strax efter att han hade fått lösning. Nu är den dock slut. Tur att vi har nära till apoteket.


Volleyboll

Eftermiddagen spenderades på Johannisberg vid volleybollplanerna. Var med en hel hög folk och under tiden alla spelade myste jag och Leon i solen och skuggan Han helt i skuggan och jag delvis i solen.

image

Volley på hög nivå.

image

Mysigt och gosigt innan prinsen somnade. Han var skapligt trött här.


Drömma kan man ju alltid göra...

Igår var vi och kikade på världens finaste lägenhet (okej de var en överdrift men fiiin var den) helt nyrenoverad för 4 månader sen. Tyvärr kan vi inte ta den för de är inflytt om 3 dagar! Och vi kan inte stå med två lägenheter i 3 månader, 12.000:- i hyra i 3 månader känns ju liksom sådär. Får hoppas att de kommer ut en ny eller samma i samma område och att de är inflytt senare. Hade allt vi önskar oss och sen att den nyss är rot-renoverad gör ju inte saken värre. Hoppas att den kommer ut igen och att ingen ville ha den ;) Just med tanke på att normala människor vill inte stå med dubbla lägenheter i 3 månader.

P håller på och slänger ihop lite lunch och Leon har precis fått lite morot, älsklingen. Han Äääälskar morot. Bjuder på en bild från gamla bloggen när han åt morot. Efter lunchen ska jag och Leon till mamma/mormor och mysa lite medans P är hos frisören. Sen hoppas jag innerligt att de plingar till i mobilen under dagen så Leons nya fina vagn kommer!


Ny blogg. Ny blogg. Ny blogg!! Michellevon...

Ny blogg. Ny blogg. Ny blogg!! Michellevonwalden.vimedbarn.se


Godmorgon Lördag

Godmorgon!

Lilleman vaknade vid 06.30 fick mat och sen somnade han om, då passade jag på att hoppa in i duschen. Nu har jag precis fått i mig lite frukost och sitter och dricker chailatte.

Idag sk vi ut till min moster i Skultuna därför är jag uppe så tidigt, får se när mamma/mormor och syskonen behagar att vakna så jag vet när vi ska åka. Jag och lilleman kommer ta en promenad ner till centralen/stan och så möts vi där nere innan vi hoppar på bussen till moster.

Vad ska ni hitta på idag?

Tog en glass på Kajen i eftermiddag lilla ...

2012-05-24_15_33 (MMS)

Tog en glass på Kajen i eftermiddag lilla familjen och Evelina.


On the road!! Fick infall för ca 30-40 min...

2012-05-20_10_02 (MMS)

On the road!! Fick infall för ca 30-40 minuter sen. - Vi drar till Vingåkers factory outlet. Evelina och Patrik är i vingåker så vi möts på outleten. Skitkul att kunna dra bara sådär utan att ha planerat något. Får se om lillakrutten vill somna strax. Ska försöka få fram hans filt så han slipper få solen på sig, fönsterskydden vi har räcker inte men de funkar om man sätter filten på sidan av hans stol.


Svar till TINA! Sköter du dina barn så skö...

Svar till TINA! Sköter du dina barn så sköter jag mina! Har rådfrågat bvc angående både alvedonen jag baddade i munnen då han hade ont och var otröstlig. Och maten där har jag också frågat innan jag ens gav honom lite och de sa att jag känner efter själv och fick börja redan för några veckor sen om jag ville. :-)


När började ni med sittvagn?

Leon älskade att åka vagn när han var mini, imorgon blir trollet 3 månader och de är mycket roligare att vara uppe i in famn när vi åker vagn. Min rygg blir mördad och vi har en kombivagn och liggdelen går att ha i fullt liggläge samt i flera olika ligglägen. Han gillar att halvsitta i babysittern utan problem. I liggdelen går de att höja och sänka ryggläget men han är ganska lång och slår då i fötterna i kanten när han halvsitter. Och ligga de ska vi inte ens tala om de funkar när han sover eller är svintrött och mer eller mindre somnar bara man lägger ner honom.

Ohyes de finns "säkerhetsbälte" dock skulle jag bara testa med skinnet och därför spännde jag inte fast honom, plus att han kommer inte så långt då jag hade sittdelen i sängen.


Har sittdelen här uppe i lägenheten och testade att låta honom sitta där en kortis och de var poppis. Så jag tänker nog testa imorgon när vi ska till Åsby och funkar de inte byter vi bara tillbaka till liggdelen.

Till min fråga, när började ni använda sittdelen?

MamaTime!! Lilleman och jag har soffläge....

MamaTime!! Lilleman och jag har soffläge. Han ligger på min mage/bröst och sover och jag tänkte roa mi med senaste numret av Vi Föräldrar. Fick den förra veckan men har inte haft tid att läsa den, har bara skummat igenom den. Åh vad jag kommer sakna bebistiden. Så jag har inte dåligt samvete om vi gosar någon dag ocj inte gör mycket mer. Märker på Leon när de är mycket för honom. Så idag och imorgon tar vi bara hand om varandra :-)


2012-05-16

Godmorgon!

Mitt lilla troll vaknade till vid 06.30 åt lite och slocknade. Sen fick han sova med mig tills han vaknade två timmar senare. Skönt de för jag själv vaknade till vid 04.30 med världens värsta huvudvärk, men de försvann med en tablett och några timmar sömn.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, bara jag och Leon hemma. Ska hämta ut ett paket i alla fall sen ska vi nog bara mysa lite hemma.

Förkärlek för röda traktorer!

Leons morfar har en förkärlek för traktorer (allt med motor och som går att pyssla med i och för sig), speciellt röda traktorer! Sprang över t-shirten med traktorn som bara var för cool och sen hittade jag de andra också, men jag betalar inte 289:- för en t-shirt! Skulle jag inte ens göra för en t-shirt till mig själv, och än mindre Leon som växer så snabbt! Men kan inte säga annat att jag älskar den!


Sparande till Leon

Har nyss bokat möte med banken nästa vecka för att öppna ett sparkonto till Leon. Jag har hittils sparat till honom på ett av mina sparkonton men de är skönt att ha de i hans eget namn.

Nu är de bara försäkringen kvar till Leon men de får pappa hans fixa eftersom han har genom facket.


Charmtrollet

Lilla älsklingen fick smaka morot för andra dagen i rad och behöver jag skriva något? Bilden talar för sig själv. Han mumsade i sig hela smakisen.

Hade en paus på en vecka mellan potatisen och moroten, de blev liksom inte av men nu kör vi med morot en vecka och sen får vi se vad de blir nästa gång.


Så otroligt glad att jag har dig!


En ängel till låns...

Att förlora ett barn är något en förälder aldrig borde få känna på.

Fick en smärre chock när jag läste på Facebook att kära Caroline och hennes David blivit änglaföräldrar. Lilla älskade Sebastian somnade och vaknade aldrig mer. Plötslig spädbarnsdöd.

Finns inget att säga som får lilla Sebastian tillbaka. Känns otroligt jobbigt även om vi bara setts ett par gånger på öppna förskolan och så hann vi med en barnvagnspromenad när Leon var 2-3 veckor. Fan Carro vi skulle ju vara barnvagnsmaffian, springa runt här på skallberget med våra pojkar. Faan.

Något jag aldrig berättat i bloggen är att i September var jag på begravning, en liten, liten princessa hann aldrig se ljuset. Hon dog i magen bara en månad före beräknat förlossningsdatum. Det var en släkting till mig som förlorade sin andra dotter och jag valde då att inte skriva något. Mestadels för att jag hade de jävligt tufft då, dagen innan hade vi gått ut med graviditeten och dagen efter dog lilla Tea. Jag hade så dåligt samvete för att hon förlorade dagen efter att vi berättade. Vi var ju så glada för det lilla liv som växte inom mig och allt vändes och blev till sorg istället. Just då kändes de tufft, idag känns de bara som jävligt dålig tajming.

Dagen idag är väl som vanligt om man kan skriva de, tänker extra mycket på de små änglarna Tea och Sebastian! Och självklart deras föräldrar!


Lite nytt till Leon

I fredags fick Leon lite nytt till garderoben och lite andra nödvändigheter.


Bordsunderlägg, 12 skålar och två haklappar från Ikea


Två bodys och ett par byxor från Klädetta. Den vänstra har han i ljusgrönt också, den fick han av sin mormor.

Sen köpte jag 4 lådor till Leons Expedithylla. Han hade svarta innan och nu fick han gröna.

Före

Efter
Ska ha de två nedre raderna i den stora hyllan med svarta lådor. Så nu är de inte klart för jag kunde inte släpa med mig 10 lådor från Ikea till mamma de var lagom tungt med 4 ;)

Lite födelsedagsfirande

Hej!

Har haft födelsedagsfirande i flera dagar här nu och än är de inte slut. Idag kommer lite vänner över men kan bjuda på bilder från de firande vi har haft redan.






Pajform, Bodylotion - vanilj och Showergel? Med Mint och Lavendel

Calamondinväxt

Lanvin - Marry Me

Igår var ju riktiga födelsedagen det här är bilder från i torsdags. Startade dagen med att promenera till Centralen lilleman och jag, sen tog vi bussen till Bäckby. Träffade fotograf som skulle fota mammas lägenhet. Sen vandrade vi till Erikslund i duggregnet, som efter halva vägen blev skyfall. Jag var dygsur när vi kom framoch hann torka lagom tills de var dags att gå hem igen. Träffade Evelina och blev bjuden på fika samt handlade lite till Leon på Ikea, fick med mig ett paraply hem också och lite mat till skrutt.

Vandrade tillbaka till Bäckby och mötte upp syster min vid Centrum och handlade lite kläder till Leon. Bortskämd unge ;) Hem till mamma, baka Cupcakes, åt mat och fikade. Åkte hem vid 21 och Leon somnade som en stock när vi kom hem.

Har inte fått över bilderna än från gårdagen men de kommer strax.

Svar till anonym: Jag har köpt en ny mobil...

2012-05-11_16_24 (MMS)

Svar till anonym: Jag har köpt en ny mobil och är inte van vid knapparna så skriver man fort blir de lätt fel. Så ja, jag mår bra. :-P


BIRTHDAYGIRL!! Idag fyller jag 21! Sambon ...

2012-05-10_10_42 (MMS)

BIRTHDAYGIRL!! Idag fyller jag 21! Sambon började jobba 05.30 så de car jag och Leon imorse bara. Tog en promwnad till centralen vid 9 sen buss till mamma för att fixa lite. Promenad tiöö Erikslund där jag fikade med Evelina och shoppade lite. Mest till Leon ellee rättare sagt bara till Leon. Promenerade tillbaka till bäckby där mamma bor och mötte systeryster utanför e klädbutik. Där blev Leon tbå bodys och ett par byxor rikare. Nu sover skrutt ska strax baka med systjer och om ca en timme kommer mamma och då blir de mer födelsedagsfirande. Sa jag att jag var dyngsur när jag och Leon kom fram till erikslund? De rann vatten om håret, halvvägs kom en störtskur. Så jeansen och skorna var spm vattenpölar.


2012-05-09

Godmorgon!

Hoppas ni har sovit gott, de har jag gjort måste jag säga. Leon sov mellan 21-07, 10 timmar med andra ord. Vaknade till vid 5 och hade tappat nappen men somnade om fort. Vid sju åt han lite och så sov vi vidare till 8.30

Sambon jobbade till midnatt igår och var och lämnade in vår bil på reparation imorse tidigt så nu ligger både han och Leon och sover i sängen. Jag är för pigg för att somna om igen och känner att jag kommer aldrig kunna somna inatt om jag sover mer. Tänker därför fixa och dona i lägenheten eftersom jag fyller år på Fredag och vi ska ha firande här nu i ett par dagar så lägenheten bör vara tiptop.

Vid 13 ska vi kila iväg till bvc och mäta och väga skrutten. Var två veckor sen vi var där nu och jag gissar på en ökning på 400-500 gram och jag tror att han växt 2-3 cm på längden.

Nej fixa och dona var de, får se hur långt jag kommer innan lilleman vaknar!

Vad ska ni hitta på idag?


Bloppis - bebiskläder!

Nummer 1: Superfina Jeans från H&M stl: 56, sparsamt använda. Nypris 99:- Pris: 40:-

Nummer 2: Supersöt body från Lindex, stl: 56 Använd endast 2 gånger. Nypris: 79:- Pris: 30:-

Nummer 3: Storlek 50/56 stor i storleken. Helt oanvänt åkpåse/overall från H&M! Nypris 299:- Pris: 100:-

Nummer 4: Helt oanvänd overall i Teddymaterial från H&M. Stl: 62 Nypris 199:- Pris: 75:- SÅLD

Nummer 5: Otroligt fina jeans från Cubus stl: 62, Använda ett fåtal gånger. Nypris 99:- Pris: 50:-

Nummer 6: Body från Kappahl Newbie, något missfärgat i halsen, plus en liten liten fläck i ryggen Pris: 30:-

Nummer 7: Pyjamas Ductus stl: 50/56 Använd men i fint skick. Nypris runt 130kr Pris: 40:-

Nummer 8: Byxor från H&M stl: 56 sparsamt använda. Nypris: 80kr Pris: 30:-

Nummer 9: Byxor i stl: 50 sparsamt använda. Går att vika upp i midjan och i benen. Nypris: 80:- Pris 25:-

Nummer 10: Byxor frn H&M stl: 50, nedvikbara muddar i midjan och benen. Nypris: 79:- Pris 25:-

Nummer 11: Body med en Uggla, från Lindex. Använd 2 gånger, i superfint skick. Pris 25:-

Nummer 12: Body från Kappahl Newbie. Stl: 56 Nypris 79,50:- Pris 35:-

Nummer 13: Boken "Lek och lär tillsammans" Otroligt bra bok, säljer denna då jag har 2. Nypris 199:- Pris 60:-

Nummer 14: Helt oanvända mjölkuppsamlare från Medela. Nypris 129:- Pris 50:-

Nummer 15: Helt oanvända små tossor som passar nyfödda. Pris 30:-

Nummer 16: Nya nappar från Philips Avent. Oanvända, dock är de steriliserade, orginalförpackningen finns kvar dock öppnad i och med att jag steriliserade napparna. Nypris 79,50:- Pris 30:-

 

Läs detta om du är intresserad av något:

Det är priset som står som gäller (är de flera som är intresserade är de bud som gäller)

Frakt tillkommer om du inte hämtar varan själv i Västerås

Pengarna kommer gå till Leon på ett eller annat sätt, något han behöver (nya kläder m.m.) eller till hans sparkonto!

 


Var på öppna förskolan idag med kusin Adri...

2012-05-08_18_41 (MMS)

Var på öppna förskolan idag med kusin Adrian och Mathilda. Leon var halvglad, tand som spökar (ja de är tidigt men alla är olika och den är på väg men de går lånhsamt) fick tipset på ÖF att badda med alvedon. Vill inte höra något nu att han inte är 3 månader än för han blir de nästa vecka och på förpackningen står de "3 månader ca 5kg" Leon väger närmare 7kg så.


For Those About to Rock

H&M 69,50:-/st

Lilleman har fått lite nya kläder, mamma kunde inte motstå dessa två t-shirts. Skule vilja ha en med Kizz ockaå, han har redan en Body med Kizz som han tyvärr redan växt ur skulle jag gissa.


Svar till Anonym.

Fick en anonym kommenta om varför jag har börjat ge Leon barnmat så tidigt.

Kan ju säga såhär att när jag gjorde maten var inte syftet att jag skulle ge honom, men han fick smaka en yttepytte liten sked. Han gillade de och då vill jag ta vara på de intresset. En istärningsform i mitt fall blir ungefär en full tesked, han äter kanske en fjärdedel/tredjedel av de alltså inte mycket alls. En av anledningarna till att man inte ska börja före 4 månader är för att du SKA amma minst 6 månader. De gör inte ens reklam för modersmjölksersättning för amningen är de du ska göra. Jag ammar inte, och jag kommer inte börja ge honom såpass mycket så han äter sig mätt på smakisarna. Han får pyttelite varje dag nu för han visar intresse till de och för att han gillar de.

Han får fortfarande exakt lite mycket ersättning om dagen som han fick tidigare och jag kommer inte övergå till hela mål av fast föda på ett bra tag. Ur näringssynpunkt behöver barnet bara bröstmjök tills de fyller 6 månader sen behöver man fylla på med järn t.ex. Sen är ju WHO en organisation som rekommenderar samma sak till alla länder och i just u-länderna är de extra viktigt att man ammar längre för att bebisarna så få all näring, vitaminer och mineraler som de behöver. I Sverige har vi liksom inte samma problem och som sagt än så länge får han så lite och jag har inga planer på att byta ut de mot en hel måltid än.

Tycker ju personligen de är bättre att introducera väsligt långsamt istället för att låta bebisen testa lite och öka mer och mer under ca en vecka för att sen ha bytt ut en hel portion.

Hoppas du fått ditt svar nu och väldigt mycket handlar om vad man själv som förälder anser är bäst för sitt barn. 4 månader är bara en rekommendation!

Puss Puss







Puss puss Harry (draken) Gärna pussas med tungan också, kommer bli en riktig tjej-tjusare när han blir stor!

Egen tid ikväll!

Lilleman ligger i sin säng och sover för natten och jag har precis fått i mig lite mat. Eftersom vi är solo ikväll har jag med andra ord lite egentid just nu! Skönt! Missförstå mig inte, älskar min underbara familj men att kunna göra exakt de man vill en timme sådär är superskönt. Mannen drog ju iväg på födeledagsfest och ringde vid 20-tiden och sa att de skulle se på sport så han träffar en annan kompis istället. Först blev jag lite sur då Leon nästan precis somnat så blev ju ensam men efter enstund kändes de faktiskt skönt att han fortsatte vara borta ;)

Ligger nu i sängen men laptopen i knät som på den gamlagoda tiden (innan Leon föddes), med en alkoholfri cider i handen.

Vår dag!

Idag tyckte Leon att vi skulle vakna 7.30. Sagt och gjort, låg och gosade hela familjen en stund så vi piggnade till, efter ca 30 minuter somnar lillgrodan om! Tack för den. Föräldrarna var pigga och tog tag i morgonen, åt frukost och fixade lite innan han vaknade igen.
Åkte ner till stan vid 11-tiden, det var ju Barn festivalen så vi hälsade på morfar och lossasmormor com jobbade lite samt hälsade på minihästarna Raffe och Prins Caspian.


Tröttis på väg ner till stan


Raffe och Prins Caspian - extramormor till höger

Liten suris, som måste vänta till nästa sommar innan han får rida på hästarna

Riktigt liten suris


Blev Lunch på Subway, rostbiff för min del, mums. Innan vi kilade tillbaka till pappa/morfars jobb och hälsade på Mathilda och Leons kusin Adrian lite snabbt. Supersöta, de hade mycket att prata om <3

13.30 rullade vi in hos Leons farmor då vi fick fika, alltid lika gott. Leon somnade direkt när vi kom dit men sov bara någon halvtimme innan han vaknade igen och ville vara med och se vad vi höll på med.

Kom hem vid 15-tiden och då fixade jag lite i lägenheten medans lillskrutten sov, hann även med lite tid vid datorn och bara göra ingenting. Sambon lämnade oss för någon timme sen så jag och Leon är solo ikväll!

Ska nog fixa lite mat (läs värma rester) gjorde kassler i ugn igår som innehåller "de du har hemma" blev supergott så jag ska försöka komma ihåg de jag använde i den.

Kassler, paprika, purjolök, champinjoner, ost, grädd och creme fraiche blandning, salt och stek&grillkrydda!

Min Ärtpure och Majspure

Lovade ju att ge er recept på min ärtpure samt majspuren.

Det är samma recept till både pureerna du väljer helt enkelt om du vill använda ärtor eller majs.

Ca 2 dl fryst majs eller ärtor.
Ca 1 dl bröstmjölk/modersmjölksersättning
1/2 kokt liten potatis
spara kokvatten de kan behövas

1. Koka majsen/ärtorna, häll av (spara vattnet) och häll i blendern.
2. Mixa med en skvätt bröstmjölk/ersättning
3. Tillsätt lite potatis som håller ihop allt lite lättare
3. Till sätt mer mjölk tills konsistensen är slät och fin, behövs de lite mer vätska, ta kokvatten.
4. Sila bort alla skal och häll upp i isformar, in i frysen ett par timmar och lägg sedan över i påsar eller burkar och låt stå i frysen.

Vid servering: Ta en bit, lägg i en skål, lite smör, micra till de är smält. Rör runt, häll i lite vatten om de behövs och blanda. Obs, kan vara varmt, känn efter innan du matar barnet.

Min potatispure och morotspure!

Hejhej!!

Vi har börjat smygintroducera fast föda till Leon, testade en dag för att se om han fick ont i magen och han slapp de så då valde vi att fortsätta. Han älskar potatispuren som jag gjorde åt honom. Igår ställde jag mig och gjorde mer potatis-, morotspure samt slängde ihop ärtpure pch majspure. Kör potatis ett par dagar, sen går vi över till morot, sen tar vi ärtan eller majsen. Ska bli så spännande att se vad han tycker om ärtorna och majsen.



Här kommer recept på morotspuren och potatispuren. Slänger upp Ärtpuren och majspuren senare.

Potatispure - smakisar

5 potatisar
ca 1 dl bröstmjölk/modersmjölksersättning
spara en del av kokvattnet

1. Skala, dela och koka potatisen ca 30 minuter, de gör inget om den blir lite överkokt men genomkokt är viktigt.

2. Häll av potatisen, spara kokvattnet, häll potatisen i en blender eller matberedare ( när jag gjort på si lite potatis kör jag i blendern, gör du på ca 10 potatisar, använd matberedaren. Mixa, häll i mjölken/ersättningen och mixa till slät konsistens.

3. Behövs de späd med kokvatten till lagon konsistens

4. För att kontrollera att de inte hamnar bitar i maten häll de genom en sil och häll sedan upp i istärningsformar - in i frysen några timmar och lägg sedan över dem i påsar eller små lådor.

För morotspuren, använda 3-5 morötter beroende på storlek, gör exakt likadant som till potatispuren.

Vid servering: Lägg en smakis i en liten skål, jag lägger i en liten klick smör, in i micron tills de smält ihop. Häll i lite kallvatten och rör om så de får lagom konsistens och servera. Obs, känn så de inte blir för varmt, i micron kan värmen bli ojämn.

I köket hela dagen!

Idag har jag och Leon vart i köket hela dagen känns de som, vi har slängt ihop smakisar till lillskruttis. Potatispure, morotspure och äpple&kardemumma! SSkälvklart fick minikocken smaka en tesked av både potatispuren och moroten. Han sken upp som en liten sol när han fått dem.

Nyss tog jag ut en plåt ur ugnen med muffins. Muuums! Ni får recept på både barnmaten och muffinsarna inom en snar framtid.

Ikväll blir de lax och potatis, till middag så ska strax fixa laxen och slå på potatisen, sambon slutar om 40 minuter så.


Smakportioner innan 4 månader?

Någon som vet VARFÖR man "ska" vänta tills barnet är 4 månader innan de får smaka fast föda?



Vi köpte hem isformar i veckan och idag gjorde jag och Leon smakportioner till honom med potatis, lite vatten och modersmjölkersättning, såklart fick han smaka en liten sked och sken upp som en sol när han hade ätit den lilla skeden. Han är 11 veckor på lördag och visserligen är de för tidigt eftersom man ska vänta till 4 månader, men nu vill jag veta varför man ska vänta!?

Är de för att babisens mage inte klarar av de eller är de för att amningen inte ska bli störd?

När började ni ge smakportioner till era små bebisar? Och vad gav ni dem?