När började ni med sittvagn?

Leon älskade att åka vagn när han var mini, imorgon blir trollet 3 månader och de är mycket roligare att vara uppe i in famn när vi åker vagn. Min rygg blir mördad och vi har en kombivagn och liggdelen går att ha i fullt liggläge samt i flera olika ligglägen. Han gillar att halvsitta i babysittern utan problem. I liggdelen går de att höja och sänka ryggläget men han är ganska lång och slår då i fötterna i kanten när han halvsitter. Och ligga de ska vi inte ens tala om de funkar när han sover eller är svintrött och mer eller mindre somnar bara man lägger ner honom.

Ohyes de finns "säkerhetsbälte" dock skulle jag bara testa med skinnet och därför spännde jag inte fast honom, plus att han kommer inte så långt då jag hade sittdelen i sängen.


Har sittdelen här uppe i lägenheten och testade att låta honom sitta där en kortis och de var poppis. Så jag tänker nog testa imorgon när vi ska till Åsby och funkar de inte byter vi bara tillbaka till liggdelen.

Till min fråga, när började ni använda sittdelen?

Kommentarer
Malin - Mamma till Albin säger:

Vi började använda våran sittdel när Albin var mellan 5-6 månader. Rekommendationerna är ju att vänta till 6 månader för det blir så mycket mer intryck när dom sitter upp. Dom första nätterna (om vi vart ute för länge) sov han rätt oroligt , drömde mycket och så. Men det är ju så olika från barn till barn så det bästa är ju att prova sig fram. Märker man att det blir för mycket sp kan man ju alltid byta tillbaka igen :)

2012-05-17 | 12:59:47
Bloggadress: http://malindanielzon.blogg.se/
Mamaizon säger:

Jévangeline var precis 4månader =)

2012-05-17 | 13:25:45
Bloggadress: http://nattstad.se/mamaizon
Emma säger:

Sovmorgon kan man glömma, går vi upp kl06.30 är det lyx ;) har väldigt oroliga nätter till och från...



Vi bytte till sittvagn vid 6 mån ca. Vi har två vagnar, en brio happy och en brio sing. Sittdelen på brio sing satt han bäst i först, den är mindre men har tyvärr inte fullt liggläge:/

2012-05-17 | 16:08:10
Bloggadress: http://lifeasemmaknowit.blogg.se/
PATRICIA - mamma till Wilja & Novalie säger:

Fem månader va Wilja, fick bära henne även om hon skrek när hon låg! Finns inte så mycket att göra lixom. De är ju för barnets skull som man inte byter för tidigt, de är ju ingen ond avsikt med det :)

2012-05-17 | 18:08:33
Bloggadress: http://mammasangel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback