Nytt år, nya möjligheter!

Hej!
 
 
Ikväll ska de ny året firas in med god middag och trevligt sällskap! Leon ska självklart vara med ikväll också. Blir ju ingen hejdrumdramde suparfest här inte. Snarare en trevlig middag och kanske ett glas vin till maten. Jag tar nog bara ett glas bubbel vid 12-slaget. Har inget sug efter alkohål längre alls. Vill vara en pigg och glad mamma även dagen efter ;)
 
2013 kommer att bjuda på en hel del. Jag börjar skolan igen 21 Januari, Leon börjar på dagis och fyller 1, behöver jag säga att jag har ångest? Vi har precis flyttat till en alldeles underbar lägenhet. Men endel ska göras så de blir renovering av vardagsrummet garanterat. Då golvet är vitt, väggarna vita och våra möbler oturligt nog vita!
 
Vi kommer få uppleva mycket vad gäller Leons utveckling. Visst så händer de väl mest under de första året men tidigare har han ju vart en bebis nu är han ju ett liten barn, min lilla kille! Han kommer lära sig så mycket!

Vi ska åka till någon närliggande stad i vår och bo på hotell bara jag och Peter.  Vi firar 2 år som förlovade i April och i Juli firar vi vår 3-årsdag! Otroligt vad tiden går fort.
 

Vad sommaren i övrigt har att erbjuda får vi samma sak med hösten och vintern. Förutom att vi fortsätter med jobb. plugg och dagis såklart!
 
 

Julklappsbyte!

Godmorgon!
 
 
 
Idag står julklappsbyte med bus, lek och fika på schemat!
Ett par mammor och deras barn kommer hit idag och vi ska ha julklappsbyte tillsammans. Alla har köpt varsin present och sen vet jag inte om vi ska lotta eller om vi lägger dem i en hög och alla barn får välja varsitt paket.
 
Men innan dess står lite städ på schemat, bakning, ska slänga ihop en saffranskaka. Måste köpa julmust och så ska vi till BVC och väga lillgrisen. Samt rådfråga dem angående Leons välling han äter då han kräktes mycket av  fullkornsvällingen vid två helt separata tillfällen och de var inte av något annat han hade ätit iaf. Nu har han fått äta låglaktos, glutenfri majsvälling och han behöver ju gluten och laktosen om de inte är så att han är känslig mot den så vill rådfråga dem innan vi köper hem en till förpackning.
 
Får hoppas att lilla Leah kan komma med hon blev hängig på Öppna igår så vi håller tummar och tår att hon mår mycket bättre. Nej dags att ta tag i dagen!

Schenströmska herrgård!

I lördags hoppade vi in i bilden och satte kurs mot Ramnäs och Schenströmska herrgård där vi skulle spendera natten och fira Leon´s gammelfarmor som fyllde 80. Checkade in strax efter 14, och vid 15-tiden bjöds de på lite fika.
 
 
 
 
 
Vi fick ett jättemysigt rum med föster i två väderstreck, en stor härlig säng, den var underbar och tur var väl de för där valde Leon att sova hela natten ;)
 
17.30 bjöds de på lite glöggmingel innan de var dags för julbord kl 18.00. Julbodet, ja vad kan man säga? De fanns ALLT, smörgåsrån till Leon, de fanns allt de orginella, gravad lax, rökt lax, sill, potatis, köttbullar, jansson m.m. Men även kallskuret bestående av bland annat hjort och ren. Så underbart gott var det. Leon fick smaka någon bit köttbulle och han tyckde dem var mums!
 
När vi kom tillbaka till vårt rum med en liten trött kille såg vi att klockan var 20. Han hade lyckats sitta mer eller mindre still i två timmar! Älskade unge, vi var så stolta. Hemma vill han knappt äta lunch i stolen och sitter helst inte alls.
 
Morgonen därpå bjöds de på frukost även de var jättegott innan de var dags att checka ut och åka hemåt.
 
Men inte var de slut på festerierna då? Nej hann bara hem innan de bar av hem till Martina och lilla Jessica som hade 1-årskalas då hon fyller år den 25 December.
 
Alla bilder kommer från Schenstromska.se

En liten decemberhälsning.

Vad ska man göra? Just nu känner jag att mitt bloggsug är som bortblåst. Samtidigt vill jag inte lägga av helt, men jag kan inte starta datorn under dagarna för då kommer Leon som en liten gasell och vill trycka och ha sig. Får fundera lite på allt det här. Blir en massa nu under julen och sen för att inte tala om våren. Jag börjar skolan 21 Januari, lillprinsen börjar dagis 18 Februari och innan dess ska de firas jul. Har faktiskt bakat en massa gott gott. Ta bort mitt förra inlägg då de blev kaos från mobilen.
 
I år firar vi jul hos oss i vår nya lägenhet och istället för efterrätt kör vi på en godisbuffe istället. Jag har hunnit baka Mozartkulor, pepparkakstryfflar, saffranstryfflar, knäck, pepparkakskola, wienernougat och jag har en pepparkakstryffel-smet som står i kylen som jag tyvärr nog förlorat. Gick inte som jag tänkt mig där.
 
 
Köttbullar har jag rullat och de ligger i frysen och väntar på att ätas på julafton. Julskinkan står just nu i kylen på upptining och ska griljeras den 23e. Allt till julbordet är handlat och klart.
 
Idag blir min prins 10 månader, tänk vad galet fort tiden går. Börjar få galet mycket ångest inför skolan och hans dagisstart kan jag säga.
 
 

10 månader!

 
 
Satan va tiden går fort. För 10 månader sen var de exakt 4 timmar ssen vår lilla prins föddes. Sen dess har vi sett honom utvecklas och utvecklats och utvecklats lite till.
 
Han Har ställt sig upp själv utan att ha något att hålla i
Han går längs möbler och gjort ett par månader
Han går själv och kan ställ sig upp helt själv
Han har fått sin första tand, nummer 2 ser man under tandköttet men har inte spruckit igenom
Han pekar när vi äter om han vill ha mer kex, mer vatten m.m.
Han är jäkligt envis men de har han fått från sin mamma
Han leker gärna med saker han inte får, tvättmaskin, diskmaskin och tv,n är favoriterna
Han vinkar hejdå och hej
Han säger hej, men de är de har han sagt sen han var ca 6 månader fast då förstod han inte innebörden
Han klappar händerna
Han kan göra indianrop (ni vet låta och "slå" handen mot munnen)
Han vet vart lampan är
Han pekar på saker
 
Finns säkert en hel del mer men de är de jag kommer på nu.
 
Han vaknar ca 1 gång på natten men tror flytten har satt sina spår för innan vi flyttade sov han 20-06, välling sen sov till 08. Nu sover han från 20-08 men vaknar mellan 2-5 på natten.

Att skapa egna traditioner!

En av de bästa sakerna med att vara vuxen måste nog vara att få skapa sina egna traditoner!
 
Vi satt länge och funderade på när vi skulle klä granen, förra året klädde vi den i början av December mest var de för att v i hade köpt en ny platsgran och ville se hur stor den blev och ifall den fick plats där vi hade tänkt oss. Den fick plats men den kunde inte stå oklädd när jag hade en babyshower så den fick bli klädd. Dock klädd i silver och lila. I år är vi traditionella och kör rött och silver.
Åren när jag bodde hemma kläddes grannen alltid 23 december, samma dag som skinkan ska griljeras, köttbullar rullades, alla paketen skulle slås in och man skulle även hinna med att kolla på uppesittar kvällen. Och ja även städa de sista. Den stressan vill jag inte vara med om och jag/vi hinner inte göra allting dagen innan heller. Så vi bestämde oss för 3e advent.
 
3e advent är alltså vår nya klä-granen-afton! Leon fick självklart vara med även om han kanske inte minns så mycket av det här i framtiden men ändå.
 
 
 
 
 
 
 
 
En annan sak med traditioner, då vi firar hemma hos oss bestämmer vi när tomten kommer, haha. För mig handlar julen om att umgås ja, men att behöva sitta och vänta, och vänta och vänta på tomten och de där klapparna tycker alla barn är sviintråkigt. Vet själv att man suttit och rullat tummarna när de vuxna sitter och har kafferep och vi väntade, väntade och väntade. Nej nu kör vi direkt efter Kalle Anka. De blir perfekt. Barnen blir nöjda, vi kan slappna av, de kan leka resten av dagen om de vill och man slipper ha tråkigt och tjatet. Vet inte hur många timmar i livet som går ut på att vänta men alldeles för många ;)
 
 

Julgodis!

Jag har börjat göra julens alla gottigheter som ska serveras på Julafton. Jag bestämde mig tillslut för att gå all in på godiset så de blir en godisbuffe istället för efterrätt. Hittils har jag gjort pepparkakskola, knäck (måste göra en sats till) saffranspraliner, pepparkakstryfflar och mozartkulor. Ska göra något med polkagrisar och sen göra slut på all choklad ;-) Nu gäller de att hålla tassarna borta så de finns massor till jul ;-)

Har även fixat en hel del till julbordt, köttbullarna är rullade och

Så galet sugen på att baka lussekatter!

Jag älskar allt som har med julen att göra. Vill göra lussekatter men problemet är att vi kommer inte hinna äta upp dem innan de blir torra och tråkiga. Frysen har jag också testat men de blir aldrig bra då heller.

Får se om de blir nå lussebak i år eller om jag skiter i det. Ska göra en jäkla massa annat i alla fall. Vi firar jul hos oss i år så en hel del godis kommer göras från min sida. Samt en rolig testgrej på Julbordet men de får ni inte veta nu.
 
Är sugen på att baka pepparkaks-, glögg- och saffranstryffel bland annat. Aldrig gjort tryfflar förut så de kan bli spännande. Har två paket saffran här som ligger och väntar på mig :P
 
Vad brukar ni ha som "efterrätt" på julbordet? Eller ni ganska går loss på godisbordet? Tips tack!

För att jag vill ha den!!

I och med flytten har vi köpt nya stolar till köket och då vore de inte mer än rättvisst att Leon också får en ny stol. Har nu en Ikea-plast stol men köket blev så himla fint med de nya stolarna så den får gärna flytta in i förrådet och denna flytta in hos oss!
 
Just denna kommer från Jollyroom.se och är från märket BabyDan.

Pirr i magen!

Blir alldeles varm i kroppen när jag går förbi Leons rum och ser hur fint de är. Allt är inte på plats än, ska upp lite tavlor på väggarna och så men i grund och botten är de klart. Upp med en fönsterbräda och lite gardiner också såklart.
 
'
Väggarnaa utan tapet har en ljusblå färg som knappt syns på bilden.
 
Innan vi flyttade hade jag en stenhård plan att vi skulle hinna måla Leons rum,samt tapetsera en vägg innan fredag. Alltså på 6 dagar från då vi flyttade in. Vaknar på onsdagen och mår kasst. Var sönderstressad, ont i magen och feberkänsla. Faan, kommer inte hinna måla innan söndag då golvet ska läggas. Men allt gick över och jag målade onsdag eller torsdag kväll sen sista lagret på lördagen, kvällen innan pappa och hans fru skulle komma och lägga golv. När jag väl började måla kände jag mig inte stressad alls och sa at hinner vi inte tapetsera gör vi inte de. Vi har ändå Leon att ta hand om, Peter har jobb och vi har en jäkla massa lådor att packa upp.
 
Igår kom pappa och Berith över och la golv och när de hade åkt och Leon somnat för kvällen satte vi igång och tapetsera hans vägg. Tog ungefär en timme sen var de klart! Inga problem alls med väggen! Bara skära till, smeta på klister och slänga upp!
 
Jag är SÅÅ NÖJD! Idag stack vi och köpte lister och dörrfoder och smällde upp så i eftermiddag började vi flytta in hans saker. Sängen står i vårt sovrum då han vissa nätter vaknar till och är ledsen och då är de skönt att ha honom nära och slippa slå ihjäl sig mitt i natten.
 
Hann få upp lite adventsljusstakar och tomtar lagom till advent så även om de är ett par lådor kvar så är de väldigt hemtrevligt!