Bolibompamys med mitt hjärta!

Myst i soffan sen kl. 07 nu ska vi hoppa in i duschen. Jag börjar 13.15 så vi har all tid i världen!

Let Love Rule!

VYKORT LET LOVE
Min dator eller blogg.se är dum i huvudet. Kan inte lägga in bilder, kan sklicka på "infoga bild" men inte på "välj filer från din dator"  Fick in bilden genom att kopiera den...
 
Nu är ja i alla fall klar med plugget för ikväll. På sin höjd kanske jag läser lite i boken, kan ju vara bra inför morgondagens föreläsning. Har i alla fall jäkligt bra koll på ca 10 sidor. Vet inte vad ni tycker är lättast att ha läst innan föreläsningen eller läsa efter? Jag tycker nästan de är lättare att läsa efter då har man en aning om vad de handlar om istället för ingen aning alls!
 
Jäklar vilken diciplin man måste ha alltså. Har i genomsnitt 2 schemalagda dagar i veckan och allt kommer upp på internet vad dagens lektion/seminarium/föreläsning handlade om och uppgifter etc.
 
Blir kanske lättare när Leon börjar på dagis också då har har en plats att vara på hela tiden, inte hoppande och pusslande som vi har de nu. Ne nu ska jag krypa ner i soffan en stund innan läggdags!
 
 

Dags igen!

Sonen vaknar av hosta om vartannat så hinner liksom inte komma in i boken heller. Blir en lång natt! Kanske borde göra en kopp te på en gång så jag håller mig levande en stund till!

Tisdag!

 
 
 
Varken  skola eller Öppna förskolan idag. Trååk! Jag och Leon är fortfarande sjuka så de blev ingen skola för min del. Har inte något större dåligt samvete för de heller så vår lärare är kass på svenska, förlåt men ska utbildningen gå på Svenska och vi förra lektionen jobbade med ord jag adlrig hört talas om så fattar man ännu mindre. Satt och googlade för jag inte förstod vad hon sa. Som tur är kommer allting upp på internet sen så jag kan kolla där och jobba hemifrån.
 
Just nu sover lilleman i sin säng och jag sitter här med en chailatte. Borde plugga, borde fixa Leons garderob som jag börjat med, borde krama min man som ska jobba natt, jag borde alltså INTE sitta här men de är svårt att slita sig ;)

kärlek

Det finaste jag har!

Snart 1 år!

Tiden går i sån jäkla fart! Idag kom de ett paket från Gammelfarmor som var en försenad 11-månaderspresent från henne. Leon tackar så mycket!
Ett år snart, skickade ut inbjudningskorten till Leons kalas i torsdags så idag bör de flesta fått sina så snart borde de börja rassla in svar!
Jag kan inte förstå att min lilla prins snart är 1 år, jag har börjat plugga igen och att han börjar på dagis inom en månad! Hjälp stanna tiden!
 
Ta vara på tiden, de går så jäkla fort! Jag lovar!

Bakning med Sonen!

 
Jag och Leon gick upp tidigt och badade/duschade och myste. Fick för mig att vi skulle baka scones så de var färdigt när P vaknade. Han jobbar natt inatt så han behövde få sova lite längre imorse. Åt mysig, sen frukost och så gjorde vi oss iordning för att dra vidare till Ikea.
 
Köpa skrivbord stod på listan. Var där igår för att vi upptäckte att de bord vi tänkt oss utgått ur sortimentet så sprang vi in där in väntan på Wanko och Elin och skulle gå tillbaka och köpa de när vi käkat men då var de kaos så de fick bli idag.
 
 
Efter Ikea blev de snabbt in på H&M och köpa baskläder till Leons låda på dagis. Köpte baskläderna de har 3för99. Så vi köpte 3 byxor, 4 bodys och 2 tröjor. Minst två av allt ska till lådan i alla fall!
 

Besök från Norrland!

När jag väl slår igång datorn är de bäst att passa på. I onsdags kväll kom mamma och lillasyster ner till Västerås. Mysigt! Var ett tag sen vi sågs då de är 60 mil mellan oss. Torsdagen spenderades på Ikea, Erikslund, jag var i skolan en snabbis, på kvällen vårdade vi en liten febrig kille och gjorde inte speciellt mycket. Dagarna har passerat fort, men jag tycker ändå att dagarna gått långsamt. Färgat håret har vi gjort också. 4 förpackningar och 3 färgningar senare är jag röd/brun i håret!
 
Igårkväll var bara jag , mamma och Leon här så då hade vi de bara mysigt!  Nu hoppas jag att de kommit från till kalla Strömsund och att resan gick bra! Själv ska jag kasta mig i sängen! Godnatt!

Sjuklingar!

I torsdags hade Leon 38,7 graders feber, vaknade pigg och glad ingen feber dagen efter. Igår vaknade han och var så, så ledsen och de lät som att han hade ont i halsen. Idag är vi båda jättesnoriga, jag kände av lite i halsen igår, Leon hostar så han nästan kräks trots hostmedicin och mitt huvud ska vi inte tala om.
 
Dock hade jag skolarbete att göra så jag och sambon kasta oss ner i soffan med varsin bok när Leon somnat. Jag med en bok till skolan och en del skrivgöra och han med en om andra världskriget. Tända ljus och en kopp te gjorde de hela lite mysigare. Hade satt som minimum 30 minuter för mig då skulle jag få en guldstjärna för jag mådde kassl. 2 timmar senare har jag precis gjort klart allt, läst mer eller midre hela boken. Och huvudvärken har släppt! Tack!
 
Ska väl strax hoppa ner i sängen bredvid min lilla sjukling men jag ville säga att vi lever i alla fall!

The world is a book...

Godkväll!
 
 
Första dagen i skolan idag. Massa info och så blev vi tilldelade studiegrupper. Än en gång hamnade jag i en bra grupp. Visserligen har vi inte jobbat tillsammans än men de kändes så rätt. Skönt när man kommer dit, känner typ 1 person och hamnar i en helt annan grupp.
 
Efter skolan var de raka vägen till Rebecka där jag möttes av en jätte, jätteledsen Leon. Stackarn var trött, lite osäker, och saknade sin mamma! Direkt när han kom till mig blev han tyst. Märkte av samma betende hela dagen att jag fick inte gå 2 meter då blev de samma sak. Misstänker att de är en tand på g i överkäken så de kan vara den som spökar. Sen fick jag väcka honom imorse och han somnade ganska sent så han hade sovit för lite.
 
Körde en eftermiddag på Öppna förskolan, min och Leons sista på ett par veckor då skolan krockar finfint med öppna. Lite trist men så kan de vara.

Åter till verkligheten!

Har vart uppe ssen strax före 5.30 Hade dubbla larm ifall jag skulle somna om men gick snabbt upp efter första. Just nu äter jag frukost i soffan, de var flera månader sen men Leon sover fortfarande så jag passar på.
 
Ska äta klart, göra de sista. Väcka Leon och så måste jag plocka ur vagnen ur förrådet då vi åker bil hem sen och då får inte vår "vintervagn" plats! Om exakt en timme ska vi hoppa på bussen så jag borde nog skynda mig lite.
 
Först ska Leons lämnas hos Rebecka och Leah, och så kommer Martina och Jessica dit och mysfrukostar tillsammans innan jag promenerar sista biten till stan och möter upp Yasmine för att tillsammans gå till skolan.
 
Nej skynda var de! Godmorgon allihopa!

11 Månader!

 
Min lilla skrutt har hunnit bli 11 månader. Förstår inte vart tiden tar vägen! Om 1 månad fyller Leon 1 och samma dag startar hans inskolning på dagis!
 
Du är min älskling, mitt hjärta, mitt ALLT! <3
 
Gått har han gjort i en månad redan och just nu är orden "tack tack" de mest populära. Men han använder de på rätt tillfälle så de är liksom inte bara ord för honom! Får han en majskrok säger han "tack tack"
 
Nu är de planering inför Leons kalas, kommer ha ett för hans små kompisar och jag funderar lite på vad man kan bjuda på? Förslag? Kommer en massa 1-åringar!

Fredag!

Imorse tog vi bussen (påminner mig om att jag måste köpa busskort, de här är inte hållbart. Mobilräkningen kommer bli hööög) till stan och så promenerade vi resten av biten till badhuset där vi mötte upp Malin och Samira och så självklart Stella och Mikael. Badade och hade trevligt.
Alla ungar blev trötta exakt samtidigt och hade skrikkalas inne i omklädningsrummet i kör. Och en efter en somnade de i vagnen innan  vi ens hade kommit ut därifrån.
 
Promenerade till stan och tog en lunch på coffeehouse by george åt en jättegod Bakad potatis med currykycklingröra! Mums! Blev en liten runda på stan innan vi blev hämtade av Peter. Skönt att vi hann ses en kortis i alla fall innan han skulle till jobbet.
 
(blev avbruten mitt i blogginlägget av både telefonsamtal och en Leon som vaknade och tänkte inte somna om så lätt. Men tillslut i sin egen säng och allt)

Badhuset imorgon!

 
Imorgon ska vi på en liten utflykt. Vi ska närmare bestämt till Badhuset med Samira, Mikael, Malin och Stella. Var iväg förra fredagen också och de var väldigt poppis hos Leon. Så nu ska jag packa ihop allt vi behöver så vi kan smyga upp imorgon så vi inte väcker Peter tidigare än de behövs. Efter badhuset kör vi en runda på stan, lite shopping och fika!
 
Kör nog en tidig kväll. Packning och sen hoppar jag ner i sängen och läser lite!
 
 

You light up my day!

 
 
I 4 dagar har vi haft operation "somna-i-egen-säng" har gått över förväntan. Tror att de gått så bra då vi haft så pass fasta rutiner dessa dagar kring läggdags. Även om vi haft lite samma sen har var mini men nu är de varje kväll.
 
Ca 15 minuter innan läggdags kör vi ny blöja, pyjamas, och saga i stora sängen. Ibland blir de två beroende på längd och tålamod ;) Sen blir de välling i egen säng och såklart somna där.
 
Dag 1: 1 timme och 40 minuter innan han sov. Skrik och bråk, fick lägga ner honom flera gånger men han somnade i egen säng.
 
Dag 2: 30 Minuter två små protester men då var de bara ge honom nappen och filten igen.
 
Dag 3: 5 minuter inga protester
 
Dag 4: 5 Minuter inga protester
 
Så jäkla glad att de har gått så bra hittils, vi har även lyckats vrida hans sömn till 19.00-07.00 istället för 20.00-08.00 då de inte ska bli en chock för honom nästa vecka när jag börjar skolan och måste upp tidigt. Samma sak inför hans dagisstart. Bra att vänja honom lite innan.
 
Nästa steg i hans sömn är att han ska kunna somna i sängen utan att vi är där inne.
Och steget efter de är såklart sova i eget rum.
 
Men han tar ingen stor plats i vårt rum så de gör inget om han sover hos oss (vårt rum alltså) ett tag till.
 
Hur sover era barn och hur somnar dem på kvällarna? Har ni några sömnrutiner? =)
 
 
 
 

Sätta tänderna i något spännande!

Igår var jag förbi högskolan och fixade med lite. Bland annat Studieintyg som kommunen behöver så de vet att jag pluggar och har rätt till ett visst antal timmar att ha Leon på förskolan. Köpte 4 böcker, så nu är de fixat inför kursstarten. Skönt! För någon vecka sen var jag iväg och köpte ny kalender, mapp till alla papper, kollegieblock och en massa såna bra-att-ha-grejer.
 
 
En av böckerna vi ska ha den här kursen är Barndomspsykologi. Tror den kan vara riktigt spännande och lärorik. Hoppas jag har rätt så jag inte blir besviken ;) Tror helt enkelt att Christian Grey (Femtio nyanser av honom) får flytta lite på sig och välkomna denna bok.

Fisken Gul!

Imorse ställde vi klockan och tog faktiskt bilen då vädret ej tillät en promenad ner till Leons blivande dagis. Hälsade på hans avdelning "fisken gul" samt grannavdelningen "fisken blå". Personalen verkade toppen, hann bara träffa vissa lite snabbt men hann heja på alla i alla fall. Fick en rundvandring, mycket info, inskolningsschema och ännu mera info. De känns helrätt. Först när vi kom in tyckte vi båda att avdelningen kändes lite liten men efter en stund ändrade vi oss så de jobbar över gränserna på båda avdelningarna samt att de är lättare att hålla koll på barnen om de är lite mindre. De var väldigt öppen planlösning på avdelningen och de kändes jättebra.
 
 
Fick även veta att de ska omorganisera lite så de kommer bli ännu bättre. Nu är de bara förbereda sig mentalt inför inskolningen som sker den 18 februari och ca 14 dagar framåt (10 vardagar) tyvärr krockar min tenta med sista dagen under första veckan men är Peter ledig så funkar de med inskolningen den dagen också plus att jag är ledig måndag-torsdag den veckan. Lovely!
 
Nästa vecka blir de shopping inför dagisstarten. Lite extrakläder ska inhandlas. Kör på H&M´s basic, 3 för 99 att ha i extraklädes-lådan. Perfekt då de inte kostar så mycket och de är roligare att ha andra kläder hemma/på förskolan. Inte mest liggandes i en låda.
 
Efter dagisbesöket träffade jag och Leon Jossan på Erikslund för lite shopping. Skönt att hinna ses lite såhär innan skolan börjar igen för bådas del och jag/vi ska få ihop de med skola, jobb och förskola framöver. Kommer gå bra, man kommer nog in i de ganska snabbt!

Do More Of What Makes You Happy

 
Mamma ringde ikväll och sa att dom planerade att hoppa på tåget den 23e Januari och komma hit och hälsa på oss! Så mamma och min syster kommer ner. Helt underbart. Jag och Leon var uppe hos dem i Oktober och tiden vi var där sög. Då dag nummer 2 och 3 var de domino-magsjuka för halva familjen! Jag och Leon klarade oss men de var otroligt jobbigt då jag var säker på att vi också skulle bli dåliga! Men ikke!
 
Nu hoppas vi att vi slipper sjukdomar och får ett par toppendagar tillsammans! Peter är ledig alla dessa dagar och jag har skola en av dagarna så vi kan umgås massor!
 
Freja och Mille kom hit och lekte med mig och Leon idag och imorgon kör vi playdate hos dem då Peter jobbar längre än tänkt och ska han få sova vill vi hitta på något så vi åker hem till dem imorgon förmiddag och umgås lite!

Tisdag!

Hejsan!
 
Imorse när jag vaknade kändes de som om jag sovit 1 timme på hela natten. Var så trött. Leon var pigg så de var bara att gå upp. Vi tog bussen till Rebecka och Leah och så gick vi från dem till Öppna förskolan. Leon ville inte sova så han sover nu. Måste strax väcka honom annars blir de för sent ikväll. Ska nog börja ställa klockan på morgonen så både jag och Leon blir van. Lär gå upp runt 6-tiden när jag har skolan om jag ska hinna med att fixa med Leon också. Så imorgon blir de första klockställningen. 07.00
 
I och med att jag kommer behöva plugga på kvällarna också så är de för jobbigt om han ska somna runt 20 som han gör nu och hinna plugga innan man själv ska sova. Tur att de bara är en kort period sen börjar han på dagis och jag kan plugga hemma när han är där.
 
Nu har de löst sig med uppropet också Leon får vara hos Rebecka och Leah under tiden jag har uppropet.  Nej väcka Leon var de.

Dags för skola igen!

Idag kom mitt schema, så nervös jag vart för att de ska vara plugg varje dag och att de ska vara SVÅRT att pussla ihop. Nu ska jag inte säga att allt kommer gå lätt men hittills så är de två dagar eller ja halvdagar som vi måste pussla. En dag ställer Leons farfar upp och på uppropsdagen löser vi de på något sätt. Problem blir de om de blir mycket grupparbeten. Mest handlar bara pusslandet om ca en månad vilket inte är så mycket tack och lov.
 
Sen blir de inskolning samma vecka som min hemtenta ska lämnas in eller salstenta skall skrivas. Hoppas på hemtenta för då kan jag skriva på den innan den veckan och är de en salstenta får jag ta de som de kommer.
 
Idag blev de Ikea för hela lilla familjen, käkade lunch där innan vi drog ner en snabbis på stan innan de var dags för BVC. I väntrummet hade de en leksaksspis. De är helt klart en sak som står på Leons önskelista. Högst upp också tror jag. Som han fixade och donade med kastruller och grejer. På tal om fördelsedagspresenter så ska jag passa på en liten födelsedagspresent till Leon nu när jag sitter vid datorn för en gångs skull.
 
 

femtejanuaritjugohundratretton

Godkväll!
 
Har suttit och gått igenom en jäkla massa bilder som ska sparas samt rensat de som ska kastas idag på datorn. Passade på när Leon tog en sovstund på två timmar efter lunch. Inte klar än men snart så. Är ju mycket mer än man tror om man säger så.
 
Vid 15-tiden hoppade vi i ytterkläderna och promenerade bort till en lekpark nära farmor/svärmor. Leon fick gunga, gunga på en häst samt åka rutschkana. Han gillade alltihopa men tror vi fått en ny favorit. Den där rutschkanan var väldigt poppis efter ett par åk. Sen blev vi bjudna på fika samt middag när Peter kom efter jobbet.
 
Leon somnade som en klubbad säl såfort vi kom hem och jag ska väl strax hoppa ner i sängen jag också. Imorgon ska vi hem till Leah på 1-årskalas så vi tar nog bussen dit och så promenerar vi hem beroende på hur vädret ser ut :)

Kul i lekparken!

Åhh va de var härligt när min lilla prins kom hem till mig/oss igår igen. Han hade haft de toppen, vilket jag förvantade mig och allt hade gått bra. Eftersom snön hade smält undan ganska mycket så passade vi på att gå förbi en lekpark en stund efter att vi hade handlat. Leon fick gunga igen, var ett tag sen då alla lekparker här i närheten har vart helt igensnöade men vi lyckades ta oss över den lilla snön som fanns kvar och han skrattade, och skrattade och skrattade. Min lilla gullunge!
 
 
 
 

Små fötter!

Nu när Leon går och snart börjar på dagis har vi börjat uppdateraa garderoben lite med saker att ha på dagis och hemma såklart. Men bland annat dessa underbara gummistövlar fick följa med hem nu i veckan.
 
 
Känns skönt att sprida lite på kostnaderna också så allt inte kommer som en bomb exakt samtidigt!
 

4 Januari 2012

Godmorgon!
 
Kunde inte somna igår, låg och surfade på mobilen i sängen i minst en timme innan jag stängde ner och tillslut somnade. Vaknade strax efter 8, kände mig utvilad men de var skumt att inte ha Leon här. Får se när han behagar att komma hem ;)
 
 
 
 
 
 
 
Där sittpuffen och gosedjuren sitter ska/står Leons resesäng just nu (just för tillfället är den hor morfar där Leon sov inatt) På sista bilden vid skötbordet ska de upp en stor tavla eller någon rolig affisch!
 
Nu ska de bara upp en fönsterbräda och sen nya gardiner.
 

Barnlediga!

Godkväll!
 
Åkte ut till pappa och Berith strax efter lunch och stannade till 17-tiden. Då lämnade vi skrutt där som sover borta inatt. Hoppas de gick bra. Han ville inte sova på eftermiddagen så han lär ju vara ganska trött om han ens är vaken längre.
De var inga problem när vi pussade och vinkade hejdå. När vi kom hem fixade vi lite i Leons rum, satte upp två tavlor och två tavellister där de nu ryms en hel del böcker.
 
Nu har vi fastnat i soffan och jag ska passa på att gå igenom alla bilder på datorn så jag kan framkalla dem samt flytta över till en annan hårddisk då min dator är lite puckad just nu så måste blåsa allt. ;)
 
Imorgon kommer min prins hem igen så då får vi se vad vi hittar på :)

Laugh and dance puppy

Idag har vi hunnit med mycket, tog en sväng till Stadium Outlet för att köpa ett nytt/ett till regnställ till Leon då de vi köpt tidigare var alldeles för stort. Men då har vi ett till senare så de gör absolut inget. Svängde förbi Toys"r"us en snabbis då de ligger på helt fel sida av stan var de år och dar sen jag var där sist.

Hittade en perfekt födelsedagspresent till Leon. En laugh and dance puppy från Fisher Price. Hade fått mail från BR-leksaker på morgonen om att den var nedsatt ytterligare (var ju nedsatt i och med mellandagsrean) men nu kostade den allt som allt 299:- Ordpriset ligger på mellan 699-749:- och jag blev jäkligt sur när jag såg att den var slut. Men så hade de samma pris på Toys"r"us så nu står den här hemma och väntar på Leon´s 1-årsdag!
Blev snabbhandling på Maxi där vi bland annat handlade en liten "flytta-till-studentkorridor-kasse" till min bror som idag flyttade till en studentlägenhet. Han fick de man mest behöver när man flyttar till en korridor. Gorbys piroger, nudlar och cola! Kikade på hans nya place en kortis och sen blev de lunch/fika på donken med bror, pappa och Berith som var flytthjälp.
 
Jag och Leon åkte genast iväg på nya äventyr, hämtade upp systeryster Freja som har kommit ner till civilisationen under en vecka. Så vi körde Erikslund. Shoppingcentret och en hel del till butiker. Fick med mig lite blandat. Gummistövlar till Leon, Ljuslyktor till köket, nu när vi kastat ut julen. Eller ja granen är kvar dock utan pynt och ljus och alla dekorationer samsas på ett litet sidobord i vardagsrummet tills imorgon.
 
Imrogon har sambon och jag ensamkväll. Leon ska sova hor morfar för första gången och sova borta för andra gången. Sist hade de gått jättebra när han sov borta och jag är inte speciellt orolig faktiskt. Vi ska mest ta de lugnt då Peter kollat fel och ska jobba på fredag. Kommer kännas konstigt att vakna upp helt ensam!

Vårkänslor!

Imorse när jag som en zombie kom upp ur sängen fick jag en chock! All snö är typ borta. De började regna här strax efter 12.slaget och jag gissar att de regnat hela natten. Skogsdungen som igår var fylld med snö, där är dde gräsplättar som tittar fram. Stora också. De har ju vart mellan 10-15 cm snö där ute, tills nu. Nu är de max 5 där de ligger snö. Fåglarna kvittrar och för min del får snön gärn försvinna. Men då var borta helt, inte komma tillbak igen och så blir desamma sak igen, nejtack!
Halt och isigt och kämpa med en vagn. En Leon som har kommit på hur man går och gärna vill gå ute också. Men hur får man en 10-månader envis kille att förstå att de är halt? Älskar snön men jag vill ha snö eller ingen snö. Slask och is gillar jag inte.
 
Skulle snabbt in på toa imorse och då fick Leon förlja med för vi var och är ensamma hemma. Leon går fram till sin badbalja som till hans förtjusning är full med vatten, till min? Inte lika mycket. Han går och kikar, tar tag i kanten, känner med foten och så ner med den. Aja tänker jag han kommer känna att de är kallt. Den stod nämligen kvar från igår då jag inte hann tömma den direkt efter att han badat så vattnet var ju iskallt.
 
Men ungen hoppar ner och sätter sig med kläder och allt! Eftersom de var kallt fick han komma upp jäkligt snabbt och på med varma torra kläder men han tyckte nog att han hade kunnat sitta kvar där en bra stund ;)
 

Välkommen 2013

Välkommen 2013!
 
Hade gäster över igår och vi fixade tre-rättersmiddag.
Vi bjöd på Skagentoast till förrätt, Baconlindad helstekt fläskfilé, med potatisgratäng, sallad och vitlöksbaguetter + två såser till huvudrätt och så blev de hemgjord vaniljglass och lyxig fruktsallad till efterrätt.
 
 
 
Kan kort och gott säga att vi blev mätta! Leon hade helst velat vara med under hela festligheterna men han kastade in handduken runt 22. Ca 2 timmar senare än vanligt men han var nöjd och glad hela kvällen. Poppade champagnen vid 12-slaget och sen var de sängen. Leon vaknade till och kunde inte somna om förens jag la mig bredvid och då var de svårt att hålla sig vaken.
 
Fick sovmorgon och tacka gudarna för de, vi vaknade till 7.30 och då höll mitt huvud på att sprängas. Var så trött igår och när jag vaknade. Kändes som om jag hade hällt i mig en flaska vin helt själv. Hann ta någon sipp champagne innan jag la mig men de här var trötthets-bakis! Sen somnade vi om och vaknade runt 10-perfekt!
 
Leon har röjt i sitt rum hela morgonen och jag har en massa planering i huvudet som jag måste skriva ner. Bland annat måste vi få ihop två 1-årskalas, varav ett med släkt och vänner då Peter inte jobbar, vilket han gör varannan helg, samt ett kalas för hans små kompisar och de ska inte krocka med en av hans kompisar som fyller 2 dagar innan. Men nu har jag fått ihop allt! ;)