Det kom ett paket...

... till Leon i Torsdags från Goboken.


Paketet innehöll följande:
  • Boken - Mina vackraste vaggvisor
  • Cd - Mina vackraste vaggvisor
  • Boken - Lille Wille, välkommen till världen
  • Snuttefilt
  • Läggdags (till mamman)

Får se om han gillar lite musik och vaggvisor, vi får ta och lyssna och sjunga lite imorgon kanske.

[Tidsinställt inlägg]


Lite nytt till lillprinsen!

Jackan är lite stor (62) han har fortfarande 56 men de är ju en jacka och han kan växa i den. Men den kommer från Lindex ifall någon vill veta.

Ville ha lite roliga färger på body´s som inte var blåa. Den turkosa var närmast. Ville ha nån grön eller så. Tur att han behöver lite flera så jag får ge mig ut på jakt helt enket. Sen fyllde vi på strumpgarderoben, fick bli mörkblå strumpor. Allt på den här bilden kommer från H&M


Leon 6 veckor


- Längd (5 v, 4 d): 57,6 cm
- Vikt (5 v, 4 d): 5650 g
- Växt ur storlek 50
- Använder storlek 56 och 62
- Är fortfarande skeptisk till att bada

Lilleman växer så de knakar!

I love high heels!

Dessa godingar fick följa med mig hem igår, kikade på dessa redan i December men då fick de stanna kvar i hyllan, nu va de nersatta till 199;- och de fanns två storlekar kvar varav en storlek var min! När jag ska ha dem vet jag inte men de kommer säkert ett bra tillfälle till de!


Jobbigt att shoppa säger Leon!

Solglasögonen följde inte med hem, Pilotbrillor vill jag ha till lilla älsklingen!

Såhär trött var skruttisen igår när vi var och shoppade med Evelina! Fick med oss en hel del hem. Har fotat de men sitter just nu fast lite då Leon sover i min famn.

Här ser ni Leons nya jacka, blev en annan eftersom den jag köpte från H&M inte kom, den blev slutsåld efter min beställning gått igenom och innan de packades och skickades till mig. Dock älskar jag den nya (på bilden) härligare färger och älskar fodret.

 

 


Vardagslyx

Igår eftermiddag/kväll lämnade vi Leon med hans Farfar och sambo i några timmar. Flrst var vi ner på Stadshotellet för en spabehandling. Blev Bpdyscrub, bubbelbad, spamassage och avslutningsvis ansiktsmassage. Så otroligt skönt! De behövdes.


Sen åkte vi hem snabbt och bytte om och fixade oss, pussade lite på Leon och åkte ner till Resturang Varda. Åhh vilken lyx. Vi åt Skagen till förrätt, Oxfile med klyftpotatis samt krämig skogssvampsås, bea och rödvinssås till huvudrätt och till efterrätt blev de "plankan" lite av varje, Tiramisu, hjorton och vaniljglass, gin och tonic på tallrik med citronsorbet och Passionsfrukt Crème brûleé samt vaniljglass. De var alltså lite av vaje på Dessertmenyn, som vi fick serverat i en liten skål. Superskoj att få testa på allt.


Kom hem vid 20 igen och då fick jag pussa på mitt lilla hjärta igen och han somnade i min famn nästan direkt! Allt hade gått jättebra med honom, han var lite ledsen på slutet, precis då när vi kom hem, men han brukar vara ledsen vid 20-tiden. Det gick jättebra för min del också att lämna bort honom en stund, hade ångest innan vi åkte men när vi väl var borta gick de jättebra!

Hej! Har haft en underbar dag. Träffade Fr...

Hej! Har haft en underbar dag. Träffade Freja vid 13, åkte till dollar store och spanade. Sen tog vi bussen ner på stan igen och tog en kaffe. Och så fick Leon lite mat. Sen sprang vi runt på stan, jag på jakt efter snygga bodys med färger till Leon, han har 4 stycken i storlek 62 och lär behöva ett par till. Tur att jag inventerade hans garderob såhär innan han växt ur 56 så jag hinner hitta lite snyggt åt honom. Har ni några bra ställen med roliga bodys som inte kostar skjortan (behöver ju en hel del) och som inte kommer från HM, Kappahl och Lindex kan ni hojta till. Efter stan tog jag och Leon en promenad hem, har ca 1,5km in till stan bara så de gick snabbt och var superskönt. Hann nästan bara komma hem innan Peter kom innanför dörren. Vi lyxade till de med Spicy hot till middag och så somnade Leon redan vid 20 (vaknade för en stund sen för mat) ska se om skrutt vill ha mer, han har krachat på mig, om inte blir de till att fortsätta sova!!


Iväg på äventyr med Freja

Godmorgon!

Lilla familjen gillar INTE sommartiden, allt har blivit förskjutet, Leon somnade kl 23 och hade då vart vaken sen 19. Natten har gått sådär, han har vaknat 3 gånger och ätit dock på så dumma tider, ett långt sovpass och sen två korta men vi lever i alla fall. Sambon fick hoppa in och jobba idag men är ledig imorgon istället.

Leons gudmor hörde nyss av sig och undrade ifall vi ville följa med till Dollarstore som öppnade här i fredags. Ohja! Har vart i den butiken uppe i Strömsund och de finns massor med fint. Då blir de första gången vi åker buss jag och Leon. Kan bli spännande tur att jag har Freja med mig.

Har hunnit med att ringa barnmorskan nu på morgonen och boka tid för efterkontrollen, älskar deras telefontider 10-11.30 ni kan ju gissa att alla ringer exakt klockan 10, ringer man någon minut över tar de ett bra tag innan man kommer fram men så lång tid tog de inte faktiskt. Tur att Leon sov, haha inte de lättatse att ringa och ta hand om ledsen bebis ;)

Nu vet jag vad kärlek är!


Jag kan inte beskriva hur otroligt lycklig jag är! Jag älskar min lilla familj, min älskade fästman och vår älskade lilla son! Kan inte förstå att den finaste lilla prinsen som kom till oss för fem veckor sen är vår och att vi har ansvar för honom de kommande tjugo åren. Att han ska bo här med oss. Jag stortrivs med att vara mamma och jag har inte ångrat mig en enda gång! De är tufft ibland men de går snabbt över och så svävar jag på rosa moln igen! Det är ungefär som med förlossningssmärtan, de gör ont ett tag sen går de över direkt!

Det känns så roligt att vi ska få följa Leons utveckling, forma honom till den han kommer bli. Hjälpa honom i livet, alltid finnas där, stötta och peppa! Skydda honom från allt de onda! De känns som att han har växt hur mycket som helst på bara ett par dagar, inte på längden eller i vikt utan som människa. Han är med mycket, mycket mer och på så sätt känns som som att han har växt!

Jag har växt som person, jag tror Peter känner detsamma, livet handlar inte bara om oss längre utan om denna fina lilla varelse, vår son som vi skapat tillsammans, vårt kött och blod! Jag trodde att jag visste vad kärlek var, men det här, kärleken till ens eget barn är så mycket större! Det går inte att beskriva med ord den kärleken jag känner!


Spa duo deluxe

Idag var vi ner till stadshotellet och bokade tid för massage, jag och älsklingen ska lämna ifrån oss vår älskade lilla sov i några timmar och få en spabehandling tillsammans och sen ska vi ut och äta bara vi två. Har väntat på detta sen i julas då vi fick pengar och redan då sa vi att vi ville på massage tillsammans när Leon hade kommit till oss.

"Kom i par för att tillsammans få bada i bubbelpool.
Efter badet skrubbas ni mjuka och lena med en exklusiv skrubb, Chamomile Body för henne och turkisk skrubb för honom. Efter en uppiggande dusch väntar en spamassage. Allt avslutas med en avslappnande ansiktsmassage."

Bilderna kommer från CitySpaVästerås

Låter ju inte helt fel eller hur?

Tack för alla tips!

Tack för alla tips angående att få lilleman att somna utan att somna utmattad efter ca 2 timmars gråtande. Kan ju säga att jag tycker mycket mer synd om honom än om oss vuxna även om sömnen inte är den bästa och att han skriker så länge i sträck och inget hjälper. Man känner sig så hjälplös. Det är inte så jobbigt att jag aldrig mer kan tänka mig att skaffa barn även om man är helt utmattad ibland men de är jobbigt att inte veta vad som är fel med lilla älsklingen! <3

Idag tog vi en kort promenad på förmiddagen hela lilla familjen sen vid 14-tiden kom Evelina över och fikade, alltid lika trevligt! Strax innan Peter skulle åka till jobbet kom Andres över en snabbis för att säga hej och hälsa på Leon, han har inte gjort de tidigare och de var ett tag sen vi sågs sist så de var trevligt även om de bara var en kortis.

Peter jobbar kväll inatt igen så jag och Leon är ensamma ikväll igen, kan ju hoppas att han inte blir lika ledsen ikväll då han har vart vaken supermycket idag. Kan ju ge bakslag och han sover ännu värre för de men nu håller vi våra tummar och tår.

Hoppas ni har haft en toppendag! Kram

Dålig stil H&M

Beställde ju en Jacka till Leon förra veckan och förväntade mig att paketet skulle komma här i dagarna. Gick in och kikade på H&M´s hemsida för att spåra paketet. Upptäcker då att summan är lägre än den var tidigare och kikar igenom beställningen, allt är med... Kikar om de dragits någon extra rabatt eller liknande, ser att 179,50:- har försvunnit, beställningen är alltså så mycket billigare. Hmm, hittar ingen rabatt, kollar igenom varorna igen. Räknar dem, får de till 9 varor, jag hade ju beställt 10! Vad saknas 3 par svarta jeans, 3 par blåa, 1 kavaj, 1 linne, 1 pyjamas... ingen jacka till Leon! Suck!



Den har väl tagit slut, men hur kommer de sig då att jag dens kunde beställa den? Varför har jag inte fått något meddelande om detta, via mail eller på mina sidor på H&M.com?

Nej nu är jag bitter! Ville verkligen ha den jackan till honom och den är helt slut på hemsidan, den finns i Beige men de vill jag inte ha. Blått ska de vara! Ska till tandläkaren imorgon och ska springa in på H&M på stan och hoppas att den finns där. Annars får jag helt enkelt ge mig ut på ny vår-jacke-jakt!

Hur får man en bebis att somna innan han är övertrött?

Hej!

De känns som att Leons förkylning äntligen börjar släppa! Hoppas hoppas! Han har vart superglad och mycket vaken idag. Peter jobbar kväll så vi är ensamma till midnatt ungefär om han inte behöver jobba över.
Får hoppas att kvällen/natten går bra. De är oftast mellan 20-22 vi har de som jobbigast med skrik och superledsen bebis. Detta är visserligen också bara något som pågått så länge han vart sjuk. Lilleskrutten vill helst inte somna förens han är riktigt utmattad. Får försöka få ändring på de, men hur söver man en bebis som inte vill somna?

När han väl slappnar av och slutar gråta efter ca 2 timmar så somnar han direkt, vill ju slippa gråten. De gör så ont i mammahjärtat! Ska även försöka få honom att sova i sin egen säng inatt. Något han gjorde superbra tills han blev sjuk och då har han vaknat oftare nästan varje timme vissa nätter så då har han fått sova med mig men då sover jag sämre.



Har ni några tips på hur vi ska få honom att somna innan han blir så övertrött?
Är ju inte de lättaste att söva en pigg liten kille!

Annars idag har vi inte gjort så mycket, vi skulle ta en promenad på förmiddagen hela familjen men hårfönen dog när jag använde den, hann väl föna håret 30 sekunder innan den dog. Sen var de så kallt och blåste ute så vi skippade promenaden idag, men imorgon är de nya tag som gäller.

Leon 1 månad


Idag blir Leon en månad. Grattis Älskling!

- Är 53 cm lång (14/3)
- Väger 4850 gram (14/3)
- Fixerade blicken 7/3, 2 veckor & 4 dagar gammal
- Kan vid 4 veckors ålder lyfta huvudet när han ligger på mage på golvet (han har lyft huvudet mcket tidigare men då legat på mage, på min mage)
- Storlek 56 passar perfekt och storlek 50 börjar bli för litet
- Älskar att åka vagn
- Älskar att åka bil minst lika mycket
- Att vaggas till söms i mammas famn är bästa sättet att somna
- Att sova på mammas bröst är något han helst skulle göra hela nätterna
- Sover 3-4 timmar i sträck på nätterna med undantag för senaste veckan då skrutten vart förkyld och vaknat oftare

Långpromenad

Natten har inte vart att leka med, först jobbade P mellan 06-18.25 och jag var redan helt slut, sen skulle han jobba likadant idag vilket betyder att han går upp vid 4-tiden alltså måste han få sova. Vilket inte är så konstigt. Leon somnade redan vid 20-tiden, yes tänkte jag, sömn. Men nej han vaknade vid 22 och var skitsur, så var de hela natten. Han vaknade och åt lite grann men för lite för att hålla sig mätt 3 timmar. Tur att man älskar sina barn även om man är helt utmattad.



Vi gick i alla fall upp strax efter 6, sov tillsammans i soffan ca 40 minuter och vid 12.30 gav jag upp och la ner honom i vagnen och gick ut och gick i 1 timme och 40 minuter. Oj så gott han sov. Hatar hans förkylning, han är helt slut, är dötrött innan han somnar och bokstavligt talat gråter för han är så trött. Hatar att se honom såhär <3 Promenaden slutade på 6,5 km och då hann jag även med att köpa lite nödvändigheter plus nya nappar till skrutt, har 3 han älskar och har tappat bort två av dem. Så nu köpte jag två nya till honom.

Hoppas han mår bättre snart i alla fall så han blir som vanligt igen. Nu sover han på mitt bröst och har nog inga planer på att vakna på ett tag, inte heller flytta sig till sängen ;) Hade ju tänkt fixa lite i köket nu när han sover men lägger jag ifrån mig honom kommer han väl vakna och då är de bättre att han får sova nu när han sover så dåligt.

Ikväll kommer Farfar Mats och Therese över och ska käka, eller ja de skulle ta med mat så vi slipper laga. Tack och bock!!

Förlossningsberättelse

Vaknar 01.15 den 18 Februari av att jag har värkar, de kommer ungefär med 10 minuters mellanrum så jag laddar ner en värktimer till mobilen och börjar klocka 02.26. Värkarna kommer då väldigt oregelbundet Vid 04.30 går sambon upp för han ska till jobbet och nu kommer värkarna med ca 4,45 minuters mellanrum. Tror dock att de snarare är 10 minuter mellan värkarna, var väl lite borta om man säger så. Här vid 05-tiden blir jag tvingad att äta en yoghurt ifall de skulle sätta igång så har jag ätit något. Sambon åker till jobbet vid 05.30 ungefär och De kommer fortfarande med samma mellanrum ungefär håller i sig mellan 45-60 sekunder om inte längre. Hinner ta en macka vid 06 och ungefär en kvart senare hoppar jag ner i ett varmt bad.

Pratar med Peter i telefon vid 7 när jag kommit upp ur badet och frågar hur jag mår och sådär, jag är fortfarande insatt på att han inte kommer komma idag så jag lugnar honom och säger att han kan jobba på även om jag har ont som fan under vissa värkar.

Vid 8 pratar vi i telefon igen för att kolla läget och så, sen ringer jag mamma och pratar med henne eftersom Peter var på jobbet och jag ville ha lite stöd och någon att prata med för att fördriva tiden. Går runt i lägenheten under samtalet, sitter på pilatesbollen och klockar värkarna nu via datorn istället för via mobilen då jag pratar med mamma.

Strax innan 9 pratar jag med Peter igen och nu är de nästan 2-3 minuter mellan vissa värkar och han tvingar mig att ringa till förlossningen. Sagt och gjort, 09.02 ringer jag förlossningen som tycker att vi ska komma in på en kontroll. När jag pratat med dem är de 8 minuter till nästa värk så ringer hem Peter som får göra sin sista upplåsning vid halv eftersom de var så lång tid mellan sista värkarna. Jag var helt inställd på att få åka hem så tog de lugnt, packade de sista. Väntade in honom, slängde iväg blogginlägget där jag skrev att jag kommer vara ganska off och ska vila mig under dagen och att de nog tar ett tag innan bebis kommer.

Ska precis gå ner till bilen och jag får en sån kraftig värk att jag bokstavligt talat måste ta stöd av vår byrå i hallen och sen mår jag så illa så de var bara in på toaletten och krama porslinsguden. De var den frukosten de.

Vid 10-tiden kommer vi in till förlossningen, de kollar ctg och sen hur mycket öppen jag är. Är öppen 7 cm och jag trodde hon skämtade när hon sa de jag trodde max 4 om ens de. Får bada, något jag skrivit att jag ville i mitt förlossningsbrev och så skrivs vi in. Här går tiden så fort och tror att jag hoppar i badet vid 10.30 ungefär. Badar till 12-tiden, kan vara till 12.30 också, minns inte. Hoppar i de snyggaste kläder jag någonsin sätt i hela mitt liv (eller inte) och får ett rum.

Nu får jag en kanyl i handen, och en massa remsor på magen för att mäta värkarna och bebis hjärtljud. Nu är jag öppen 9 cm och får testa lustgasen. Hinner inte ens testa lustgasen innan jag kräks igen. Så starka var vissa värkar. Testar ett par gånger men är rädd för att kräkas igen och är helt dåsig av den.

Har ingen koll på klockslag längre men rår EDA Blir förbannad på narkosläkaren för hon sätter den mitt i en jävlig värk. Tack för den liksom, var nära på att säga både de ena och de andra men tänkte de istället. Inte de lättaste att sitta helt stilla med en värk liksom. Superskönt med EDA tills den efter ett tag släpper helt på ena sidan. Får en till dos, funkar inte och de pratar om att ev lägga om den. Nej tack. Narkosläkaren var upptagen och jag är nu öppen 10 cm och han var nästan nere så slapp lägga om den. Får välja om jag vill kila runt i korridoren eller sitta på en pilatesboll för att hjälpa honom på traven lite, pilatesbollen fick de bli.

15.38 (kollade mobilen, då Peter lovade att uppdatera Josefin om läget, vet inte exakt hur lång tid innan de smsen skickades men de sista där han lovar att uppdatera kom 15.38) Här efter någonstans, vet inte exakt hur lång tid efter får jag Bäckenbottenbedövningen här och får strax (som sagt kan vara längre tidsuppfattningen är lika med noll) efter de börja krysta.

Får vissa jättestarka och långa krystvärkar ett bra tag men känner att de inte händer något. Efter ett tag får jag värkstimulerande dropp för att få de att gå lite fortare och hjälpa mig på traven.

17.24 kom vår lilla prins! Han vägde 3638 gram och var 51 cm lång! Som vi längtat och väntat på dig!! Pappa får klippa navelsträngen och moderkakan kommer ut ganska snabbt där efter. Sen trycker de lite på magen för att se att livmodern drar ihop sig som den ska och liten får k-vitamin?spruta.

På bilden är han 1 timme och 13 minuter gammal.

Får fika och blir lämnade ensamma med vår prins, ringer våra föräldrar och uppdaterar facebook. Efter någon timme väger dem och mäter honom.

Vid 23.30 får vi träffa barnläkaren för vi ville åka hem så tidigt de bara gick (tidigt hemgång - 6 timmar efter förlossningen) och skulle bara få en OK av läkaren. Däremot tyckte hon de lät som om hjärtljuden var starkare på höger sida än på vänster sida så vi blev uppskickade till BB i alla fall och fick en tid för hjärt och lungrönten morgonen där på.

Vid 8.30 gjordes rönten och vi fick åka hem vid 14-tiden. Hjärtat var där de skulle men de fanns en liten avvikelse på lungan, dock fick vi höra på 48-timmarskontrollen att allt sett bra ut. Eftersom röntgen gjordes så tidigt var de så att lugnan inte hade hunnit utvidga sig helt och hållet. Så vi fick en helt frisk liten prins!

Lovar att de kommer en uppdaterad berättelse när jag vart på efterkontrollen då jag har klockslagen tillgängliga, och jag är nästan helt säker på att de var såhär, någon smådetalj som kanske ska byta plats och så.


Hann med lite morgonshopping!

Leon får en fin vårjacka och en pyjamas till lite senare.

Till mig blir de jeans om någon av alla storlekar jag beställde passar. Höfterna är inte som dom var innan graviditeten om man säger så. Sammanlagt beställde jag 6 par jeans, 3 olika storlekar och 2 olika färger. Som klubbmedlem har de nämligen 10% rabatt på hela beställningen nu så passade på.


Hur gör ni småbarnsföräldrar? Förstår inte...

Hur gör ni småbarnsföräldrar? Förstår inte hur ni hinner med att blogga om dagarna! Visst sover Leon ca 3 timmar i sträck dagtid och visst skulle jag hinna blogga då. Om jag är hemma såklart. Är vi borta är de ju svårt vare sig han sover eller inte. Förra veckan öppnade jag inte ens datorn på 5-6 dagar jag hann inte. Dagarna springer förbi vår skrutt blir 1 månad på söndag och nu börjar jag/vi få rutin på livet. Vet ungefär när och hur länge han sover, hör skillnad på hans gråt och vi vet att han hatar att byta blöja om vi legat nergosade i sängen. Förstår honom, de blir ju kallt. Vissa dagar hinner jag knappt med att äta själv, är Peter ledig ja visst då får han laga mat men när vi är solo så glömmer jag lätt bort de. När vi var på BVC igår hase Leon en morgon där han var vaken från ca 06-12.30. 13 skulle vi vara på bvc och jag hann nästan inte ens klä på mig själv än mindre äta lunch. Tur att de inte hänt mer än en gång att jag glömt helt att äta. Så hur hinner ni blogga??


Har nyss vart på BVC och vägt och mätt lil...

foto0265 (MMS)

Har nyss vart på BVC och vägt och mätt lillprinsen. Han har växt både i längd och vikt. Känns skönt eftersom han är krasslig. Nu väntar vi på att Johanna ska komma så passsade på att handla lite fika och ta en promenad när vi ändå var ute. Skönt att komma ut lite även om vi är krassliga.


Vad du inte visste om att bli förälder:


  • Dagens olästa tidning placeras på gårdagens olästa tidning
  • Äta middag är som att försöka sätta nytt världsrekord för mest pasta svald på kortaste tid. Stående.
  • Man kan välja mellan bajs och tvätt som konversationsämnen med sin partner.
  • Man måste klura ut hur man går på toa utan att lägga ifrån sig bebisen.
  • Dina behåar ser nu mest ut som om de kom från Miss Mary of Sweden Classic. Fast lite gulaktiga.
  • Man tillbringar tre timmar med att lägga bebisen och väcker den efter två för att se om den fortfarande lever.
  • Man har svårt att komma ihåg vem man var innan.

 


Tjolahopp! Hoppas allt är bra med er. Här ...

Tjolahopp! Hoppas allt är bra med er. Här är vi fortfarande krassliga, hoppas att Leon får sova inatt och en hel del under dagen. Han vaknar ju såfort vi lägger ner honom för att han är så täppt. Nu ligger han eller snarare sitter och sover. Har huvudet och kroppen mot mina ben som jag har uppvikta och så har han fötterna på min mage. Och nu hörs de inte ens att han är förkyld så han får sitta såhär ett tag. I eftermiddag ska vi åka till mamma/mormor och hälsa på lite. Var ett tag sen vi sågs så de ska bli kul. Vad ska ni hitta på idag?


Fyfan vilken kväll! De gör ont i mammahjär...

Fyfan vilken kväll! De gör ont i mammahjärtat! Leon har sovit dåligt hela dagen, i princip ingenting som längst hade han en period på 2 timmar då han sov. En halvtimme här och var men inte 3 timmar sömn, vakna-äta-vara-vaken-ca 2 timmar, sova 3 timmar till och så ser de ut på dagarna typ. Så han har vart mer vaken än sovande idag vilket resulterade i att vid 20 var han svintrött och hungrig fast han ätit massor. Fick mat - skrek, ny blöja-skrek, närhet-skrek, försöka-få-bebis-att-sova - SKREK! Ingenting hjälpte han bara grät och grät lilla ängeln. Nu för snart 20 minuter sen slocknade han av utmattning i min famn och han ligger fortfarande här. Jag är så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna. Ska strax lägga över honom i sin säng och sova. Somnar snart halvsittandes mwd bebis på magen/bröstet! Godnatt!


Allmänt babbel!


Inatt sov Leon bättre tack och lov, koksaltlösningen funkar så han inte behöver låta helt täppt. Nu ligger han bredvid mig i sängen och är supertrött vi har vart vakna sen 7 och han har sovit sammanlagt en timme sen dess. Är väl snuvan som spökar och han hinner bara somna och så vaknar han typ. Trodde att jag kunde kika ut i köket och fixa lunch, tänkte lyxa till de med mat från mikron. Men om han är vaken och vill komma upp är de inte de lättaste att äta varm mat i sängen med en hand och bebis i famnen.

Här har vi fortfarande pyjamas på oss, efftersom vi är lite krassliga så vill jag inte tvinga ut honom idag. Mår han bättre imorgon vill jag komma ut på en promenad men idag har vi säng-häng. Peter fick hoppa in och jobba idag så jag är glad att han tog en av nattmatningarna så jag fick sova lite mer sammanhängande.

Lillskrutten är ett riktigt matvrak, de räcker inte bara med bröstet för hans del utan han häller lätt i sig ersättning också, lite jobbigt att de inte finns tillräckligt så han blir mätt. Och vi börjar alltid med bröstet så de produceras mer och tar flaska med ersättning sen men ändå är de för lite. Känns skittråkigt men vi får försöka ett tag till, är ju så mysigt att amma även om jag bara gör de hemma men mysigt är de så vill helst inte behöva sluta heller, inte riktigt än. Känns liite tidigt!

Även jag har vart sjuk senaste veckan, åkte på mjölkstockning. Fyfan, satt och grät när jag skulle amma honom. Slutade med att han fick ta de andra böstet och jag fick använda pumpen. Även fast de ska vara bra att bebisarna suger på de man har stockningen i men jag ville dö så ont gjorde de. Nu är de borta tack och lov.



Godkväll! Vi har köpt koksaltlösning till ...

Godkväll! Vi har köpt koksaltlösning till Leon så nu hoppas vi att hans snuva ger med sig. Inte skoj alls med sjuk liten bebis. Idag har vi vart på födelsedagskalas och nu har vi kraschat i sängen. Borde fixa lite mat så vi får något i magen men vet inte om jag eller Peter ska göra de. Ska vara ärlig och erkänna att jag har lagat mat 1 gång sen Leon föddes. Innan han föddes lagade jag alltid mat haha! Nee vi kanske kan göra de tillsammans ikväll eftersom lillskrutten sover än så länge. Kasst med uppdateringar men vi börjar vänja oss med livet som föräldrar. Så jag är snart tillbaka på banan.


Godmorgon eller godnatt!? Inatt har vi sov...

Godmorgon eller godnatt!? Inatt har vi sovit sådär, jag har åkt på mjölkstockning så har haft feber till och från ett par dagar men nu börjar de släppa. Så jag och Leon gosade ner oss i sängen vid 15-tiden igår och spenderade heela kvällen där. Han sov mest hela tiden och jag sov/tittade på tv. Han somnade vid 21 sov till 01.30 vaknade, åt somnade om vid 03.30 sov till typ 05 och åt igen och krachade. Brukar vara ca 3 timmar mellan maten men han blev snorig under natten så gissar att han sov dåligt av de. Han vaknade igen vid 07 och åt lite till och nu har han krachat på mitt bröst/magen. Ska snart lägga över honom i sin säng så jag kan få sova någon timme till. Är lite off som ni märkt men jag har liksom händerna fulla. Har inte suttit vid datorn på 5 dagar hehe! Nej nu säger vi godnatt!


Jag är kär! Vi har fått världens finaste l...

Jag är kär! Vi har fått världens finaste lilla kille, kan fortfarande inte förstå riktigt att han är vår. Börjar få lite rutin på livet igen, Peter har börjat jobba igen så vi har vart ensamma de senaste 3 dagarna. Idag har vi vart ute på 2 promenader 6km respektive 2,5km. Gick långa promenaden med Josefin så passade vi på att handla lite nödvändigheter som bröd och tvättservetter. Glömde dock våra bingolotter vi hade vunnit på så fick ta mig ut en gång till för att hämta ut nya. Vann en ny lott och 100 kronor så jag tog 3 nya lotter så ikväll vill jag vinna miljoner! Har hunnit med att byta sängkläder, städa vardagsrummet och hallen medans Leon sov nu äter han så får se om han somnar snart igen eller om han håller sig vaken till Pappa kommer hem! Ikväll ska jag göra tacogratäng och så köpte jag Ballerinas nya cookies hoppas de är goda, cola och så fick jag godis för jag köpte 2 bingolotter. Kvällsmys! Vad ska ni hitta på ikväll?


Leon 2 veckor idag!

Skulle ha tagit en promenad med Josefin idag men de blev inte av så de får räcka med promenaden ner till Peters jobb. Får se vilka som jobbar, ska bli kul att de ska få träffa Leon.
Sen blir de Raka vägen till Farfar Mats och Therese för att äta middag och kika på melodifestivalen.

Lillskrutten blir 2 veckor idag, helt sjukt att de gått så fort. Nej nu tror jag han vill ha lite mat :)

Gravidlista!

När fick du reda på att du var gravid? 21 Juni 2011
Blev det en chock? Ja och nej, kände de på mig men trodde att mensen var sen som vanligt
Hur gammal var du? 20
Hade du mycket halsbränna? Japp
Spydde du mycket? Bara i samband med värkar/förlossningen
Var det någon favoriträtt som ändrades? Nope
Hade du mycket foglossning? Nja, kände av de massor mot slutet
Hade du sammandragningar? Japp
Ditt sf mått som störst? 34 vecka 39+4
Har du fått bristningar? Japp lite överallt
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Pojke, fick vi bekräftat också på ul.
Vad hoppades du på? Inget, ett friskt barn!
Hade du mycket vätska i kroppen? Lite mot slutet
Hur mycket gick du upp i vikt? Mellan 11-12 kg
Hur ser du på graviditeten idag? Trots smärta i rygg och så är jag glad att jag hade en lätt graviditet.
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Vet faktiskt inte, utan komplikationer och en lång utdragen förlossning
Gick du över tiden? Nope han är född på BF
När började din förlossning? 18 Feb -12 kl 01.15 med värkar var 10e minut, kom in 10 och han är född 17.24
Hur mycket var du öppen när ni kom in? 7 cm
Vad tyckte du var jobbigast? Vissa sjukt stsarka värkar innan jag kunde krysta
Var du rädd för något? Nej, hann aldrig bli rädd!
Grät du? Nej, det gjorde jag inte.
Skrek du? Nope
Tog du nått smärtstillande? Testade lustgas (funkade inte) fick EDA (släppte på ena sidan efter en timme och fick istället Bäckenbottenbedövning.
Blev du sydd? Ja
Dragen med sugklocka? Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet? Peter och förlossningspersonal
Hade du någon nära med dig? Peter
Hur stor var bebisen? 3638g och 51cm
Blev det en pojke eller flicka? Pojke
Vad fick hon heta? Leon Nimal
Hur ser du på förlossningen idag? Toppen förlossning, kan lätt göra om de. Trodde de skulle ta längre tid och göra ondare, visst köndes de men jag hade förväntat mig de värsta ;)
Var allting värt det? OHHJA!

Äntligen fredag!

Hejhej!

Leon somnade vid 22 igår vilket var superskönt för Peter skulle upp vid 4 och jobba och jag var trött även fast jag tog en powernap i två timmar med Leon igår när han sov. Han sov till strax efter 03 och jag var superglad för de att Peter fick sova eftersom stackarn jobbar 12-timmars pass idag.

Hunnit med en hel del på morgonen bokat ny BVC tid, fick en på måndag. Hunnit äta frukost, inte de lättaste med lilleman. Han har softat lite i Babysittern, toppen så man kan gå på toa och ha koll på honom. Vill inte lägga honom på skötbordet även om de har kanter och på matten i badrummet känns heller inte så skoj men babysittern verkade han gilla, en stund i alla fall.

Nu ligger han nöjd pch glad och sover här i soffan bredvid mig får se om han vaknar om ett tag och vill ha mat. Vid lunch ska jag träffa Carro för att ta en promenad, ska bli kul att äntligen träffa henne!

Presenter del 2

Igår kom ett paket med posten till Leon där denna bok "Nalle" och kortet med Elefanterna.

Vår bortskämda lilla prins! <3

Lilla älsklingen



Hej! Lillskrutten ligger på mage som en liten groda på min mage och sover. Får se när han behagar att vakna igen. Mysigt att ha honom liggande här måste jag säga. Blev inget BVC igår för jag hade fått höra fel tid så ska ringa och boka en tid istället för att gå till den öppna mottagningen. Synd att vi inte fick veta hans vikt däremot. Imorgon ska Peter till jobbet igen, usch! Trivs att ha honom hemma men jobbet kallar och han har 3 pappadagar kvar av dessa 10 som han tar ut nu i mars plus att han kommer vara föräldraledig tillsammans med oss två långhelger fredag-måndag. Känns superskönt nu såhär första tiden. Sen jobbar han oftast 12 timmars pass något som kan bli en utmaning i helgen för vår del. Dels sömnen dock har jag tagit de senaste 3 nätterna för Leon har bara vaknat för att äta och så nu när Peter börjar jobba kan han inte ta nätterna då han måste upp tiiiidigt. Men helgen blir nog bra! Promenad imorgon Caroline?