Hur får man en bebis att somna innan han är övertrött?

Hej!

De känns som att Leons förkylning äntligen börjar släppa! Hoppas hoppas! Han har vart superglad och mycket vaken idag. Peter jobbar kväll så vi är ensamma till midnatt ungefär om han inte behöver jobba över.
Får hoppas att kvällen/natten går bra. De är oftast mellan 20-22 vi har de som jobbigast med skrik och superledsen bebis. Detta är visserligen också bara något som pågått så länge han vart sjuk. Lilleskrutten vill helst inte somna förens han är riktigt utmattad. Får försöka få ändring på de, men hur söver man en bebis som inte vill somna?

När han väl slappnar av och slutar gråta efter ca 2 timmar så somnar han direkt, vill ju slippa gråten. De gör så ont i mammahjärtat! Ska även försöka få honom att sova i sin egen säng inatt. Något han gjorde superbra tills han blev sjuk och då har han vaknat oftare nästan varje timme vissa nätter så då har han fått sova med mig men då sover jag sämre.



Har ni några tips på hur vi ska få honom att somna innan han blir så övertrött?
Är ju inte de lättaste att söva en pigg liten kille!

Annars idag har vi inte gjort så mycket, vi skulle ta en promenad på förmiddagen hela familjen men hårfönen dog när jag använde den, hann väl föna håret 30 sekunder innan den dog. Sen var de så kallt och blåste ute så vi skippade promenaden idag, men imorgon är de nya tag som gäller.

Kommentarer
Malin - Mamma till Albin säger:

När Albin var jätte liten har jag för mig att han sov typ var tredje timma efter att han ätit. Han sov ganska mycket första tiden. Det tipset vi fick från BVC var att hålla koll så att han aldrig sov mer än 2 timmar på dagen så han skulle sova bättre på natten. Alla bebisar har en period/dygn då dom sover ca 5 timmar i sträck. Håller man på det på dagen så det aldrig blir

Längre än 2-3 timmar så brukar man kunna passa in det på natten. Har du napp till honom? På dagen är ett kanon tips att låta honom sova i vagnen, vagga över tex en tröskel eller liknande.. Brukar vara effektivt ;) sen är ju alla barn olika. Det som hjälpte Albin väldigt mycket var nappen och när han fick sin snyttefilr

2012-03-19 | 19:43:49
Bloggadress: http://malindanielzon.blogg.se/
Malin - Mamma till Albin säger:

Oj, råkade skicka iväg det lite för tidigt ;) men det sista jag skulle skriva i alla fall som vi gjorde när han var övertrött var även att ligga jämte, "smeka" över pannan eller fontanellen på huvudet. Det lugnar dom flesta bebisar. Fontanellen ska tydligen vara ngt lugnande om man gör så. Det funkade för oss, annars gå och gå och gå tills han tröttas ut :( det är jobbigt innan man lär sig känna igen alla signaler för trötthet , mat m.m. inte mycket till hjälp kanske men lite i alla fall ;)

2012-03-19 | 19:54:43
Bloggadress: http://malindanielzon.blogg.se/
PATRICIA - Wiljas & Novalies Mamma. säger:

Hm! Det låter ju som att det kan vara nått med magen & inte förkylningen som spökar. Om det återkommer samma tid varje kväll. Det brukar ju vara så när barn har magknip eller gaser i magen! Har ni försökt att massera magen på honom, och se om de släpper? Hjälpte med Wilja. De låter som ni haft en tuff start? :/

Du kommer snart in i allt ska du se :) ibland tar de längre tid än vad man kanske trott.



KRAM! De blir bra snart ska du se.

2012-03-20 | 08:19:30
Bloggadress: http://mammasangel.blogg.se/
Sandra säger:

Det kan inte vara magknip? Är ju jättevanligt och brukar vara värre på kvällen... Tror alla bebisar har det mer lr mindre... Elton hade de när han var liten då fick man bara vagga runt massera mage, brukar lägga han på mage på min arm så han fick hänga osv så luften kom ut och fick vara väldigt noga med att han rapade bra efter maten :)

2012-03-20 | 09:03:54
Bloggadress: http://sandraandrejev.blogg.se/
Nikita - mamma till Albin&Meja säger:

Köp brios vyssanlull tassar till spjälsängen så du kan vagga :-)

Ja köpte dem till meja å tkr dem funkar!

Kostar ca 300 kr googla sp får du upp nån återförsäljare!

2012-03-20 | 13:47:02
Bloggadress: http://nikital.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback