7 överraskningar som väntar dig när ditt barn växer upp

 

 

Ditt barn kommer säga "jag älskar dig"
 
Du kanske har försökt få ditt barn att säga dessa tre små ord till dig - och eventuellt lyckats. Men den första gången ditt barn självmant säger "jag älskar dig", kommer det att vara den bästa överraskningen den dagen.
 
 
Ditt barn kommer att bli för stort för att stta i ditt knä
 
Den dag kommer då du inte längre bekvämt kan ha ditt barn i knäet när ni läser en bok eller ser på film tillsammans. Det kan kännas lite sorgligt när du inser detta för första gången - men ni kan ändå gosa tillsamman under täcket eller i soffan.
 
 
Ditt barn vill ha egentid
 
Du kanske har blivit van vid att inte ens kunna gå på toaletten i fred. Så den plötsliga tystnaden kan göra dig orolig: Vad är det som står på? Det kanske bara är ditt barn som glatt leker för sig själv. Han eller hon kanske till och med gått in på sitt rum och stängt dörren om sig. Försök att inte ta det personligt - det är en naturligt del av att utveckla självständighet.
 
 
Ditt barn kommer att lära dig saker
 
När du inte kommer ihåg var du la bilnycklarna eller vad mormor fick till julklapp förra julen, kommer ditt barn att påminna dig. När han eller hon går i skolan, kommer du att återupptäcka saker du själv en gång i tiden lärde dig - och mycket annat.
 
 
Ditt barn kommer att göra dig ledsen
 
Det händer att barn säger saker de inte riktigt menar. Var beredd på den dag ditt barn säger att han eller hon inte tycker om dig längre. Du kanske också får höra hur "elak" du är och senare, när ditt barn är äldre, hur "pinsam" du är. Och så barnets obevekliga ärlighet: "Mamma, dina tänder är gula!" och "pappa, din andedräkt luktar illa!". Det bästa är att försöka att inte ta illa vid sig och förklara lugnt för ditt barn att det kan göra människor ledsna att säga sådant.
 
 
Ditt barn kommer att visa riktigt mod
 
Ditt barn kommer att ha sina egna rädslor, t ex för att sova i ett mörkt rum en hel natt. Men så kommer den dag då han eller hon utmanar sin rädsla och besegrar den. Du kommer att känna dig väldigt stolt!
 
 
Ditt barn kommer att göra dig till en bättre människa
 
Med ditt barn vid din sida kommer du att svära mindre, vara vänligare mot andra och kanske t o m ge uttryck för en mer positiv självbild. Njut av att vara en förebild för ditt nyfikna, överraskande barn.
 
 
 Textkälla: se.Babycenter.com

Kommentarer
Mamaizon säger:

*s* Din bajtare! Jag skrev ju samma text igår :P

2012-07-17 | 09:14:50
Bloggadress: http://nattstad.se/mamaizon

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback